Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ביקור במוסך המרכזי של מאיר בשישי האחרון אפשר לי להתנסות לזמן קצר עם שני רכבים שמאוד סיקרנו אותי, באדיבותו של חבר הפורום אסף. 

הרכב הראשון - S60 T8 . הגעתי אליו בציפיות נמוכות יחסית.

יצא לי כבר לנהוג על הגרסאות החלשות יותר של ה V60 בארץ ובחו"ל. מאוד נהנתי מהרכבים אבל הייתה לי תחושה שמשהו חסר בחבילה מבחינת ערך מוסף ובמיוחד יחסית לV40 שלי.

הS60 T8 פשוט טרפה את הקלפים מבחינתי. למרות שאני מאוד אוהב את תצורת הסטיישן של הV40 וה V60 , העיצוב של  הS60 מאוד דיבר אליי. העיצוב לא שיגרתי יחסית לסדאן. לרכב יש נוכחות מרשימה ואי אפשר להתעלם ממנו בחניה או בכביש. הפרופורציות נכונות מלפנים ומהצד. פחות התחברתי לחלק האחורי.

נעבור פנימה, סביבת הנהג מוכרת מאוד ומשותפת לכל דגמי וולוו מהדור האחרון. כרגיל בוולוו, הכסאות מדהימים, ברכב הזה היה לי הרבה יותר נוח מה V60 והV40 שלי, הכסא תומך היטב בכל חלקי הגוף. אולי הכסא מעט שונה בגלל שמדובר בגרסה הבכירה ביותר של ה S60. 

גם מערכת השמע משודרגת ומספקת חוויה סוראונד אמיתית, גם פה אני חושב שמדובר במערכת משודרגת יחסית לדגמים האחרים.  תענוג למי שאוהב לנהוג עם מוסיקה (אני!) כל שאר המערכות זהות, אותו מסך ענקי במרכז הקונסולה. חיברתי את הטלפון בקלות בחיבור Android Auto וקיבלתי שיקוף מלא של הטלפון על המסך המרכזי. לא צריך שום תושבת לטלפון. כרגיל במערכות האלה, הן נראות טוב, מכילות פונקציות רבות אבל מסובכות לתפעול תוך כדי נהיגה. אני חושב שהיה נחמד לקבל יותר כפתורים פיזיים בנוסף למסך.

יאללה, נתחיל לנהוג.

הדבר הראשון שמרגישים הוא כמה שהרכב הזה שקט ונוח. פשוט תענוג. הרכב מבודד לחלוטין מרעשי מנוע וכביש. המתלים סופגים את פגמי הכביש בצורה מעולה. קיבלתי את הרכב עם סוללה ריקה, הצלחתי לנסוע מספר ק"מ מועטים על חשמל בלבד. אני מניח שזה תורם לצריכת דלק משופרת ולנוחות משודרגת בנהיגה עירונית.

ומה עם ביצועים? גם פה אפשר לסמן ווי ענק, הרכב הזה מאוד וורסטלי. מצד אחד כיף לשייט איתו בקצב התנועה והרבה מעבר, אבל כשצריך הוא יכול לשגר אותך קדימה בלי יותר מדי דרמות. ניתן לסיים עקיפות במהירויות כביש 6 בזמן שיא וללא כל מאמץ. קיבלתי נקודת ייחוס חדשה למושג מהירות ותאוצות ביניים.

בתחום הבלימה הפער היה גדול יחסית לחובת ה S60 . אין את אותה נשיכה בשרנית שיש ב V40. הבלימה לינארית יחסית ודורשת לחיצה חזקה על הדוושה. בשל מגבלות הזמן לא התנסיתי בנהיגה דינמית. לדעתי הרכב הזה כל כך מבודד ומנותק שזה לא המגרש שלו. מהבחינה הזאת לדגמים הישנים של וולוו, כולל הרכב שלי יש יתרון גדול.  הם מערבים את הנהג הרבה יותר.

לסיכום: לדעתי זאת הגרסה המועדפת by far. הרכב הזה נותן מהכל ובענק – נוכחות, אביזור, ביצועים, נוחות וכנראה גם צריכת דלק שפויה. אני מאוהב 🥰.

20210910_142539.thumb.jpg.a1227aeada7365d2bbea811aa61cca07.jpg20210910_142634.thumb.jpg.c2ead712c8d84b993b0e8d711af273ab.jpg20210910_104053.thumb.jpg.7adeda9986f0f09050256ca6867b5043.jpg20210910_093319.thumb.jpg.cbaf08e4a07991258be30acd943d71a5.jpg20210910_093315.thumb.jpg.df1241202b49a3e7297e3a094f3be89f.jpg

הרכב השני  שקיבלתי להתרשמות ממש קצרה-  XC40 חשמלי מלא!

אפשר לסכם את הסקירה במילה אחת טיל!

בשתי מילים טיל בליסטי!

מדובר בקוביה (סליחה על הביטוי) מאוד מאוד כבדה שיודעת לעוף.

זאת הפעם הראשונה שלי עם רכב חשמלי.

הדבר הזה לא דומה לשום דבר אחר שנהגתי עליו, תאוצות מטורפות שלא מהעולם הזה והכל בשקט מופתי וללא כל דרמות. בלחיצה על הדוושה, הרכבים מסביב נעלמים לאחור והספרות של המהירות בלוח השעונים רצות קדימה כמו במשחק מחשב. הגב כמובן נדבק לכסא. לחיצה בריאה בכל מהירות מרימה את החלק הקדמי של הרכב כלפי מעלה כאילו הרכב רוצה להמריא! למרות שהרכב שוקל מעל שני טון הנוחות טובה מאוד. הכיול של המתלים בהחלט מוצלח. התרכזתי בנהיגה בלבד, לא היה זמן לעבור על מערכת ההפעלה החדשה ושאר האביזרים של הרכב לעומק.

למרות ביצועים עוצרי הנשימה התחברתי יותר ל S60 T8.

העיצוב החיצוני, תא הנוסעים, תנוחת הנהיגה ובכלל הרגשה הכללית קסמו לי הרבה יותר.

רוצה שוב להודות לחבר הפורום אסף שנתן לי את ההזדמנות. 

20210910_122209.thumb.jpg.4b8d01225133763b53fb0757c74e92f1.jpg

עריכה אחרונה על ידי banji man
  • אהבתי 8

S60 Rdesign

פורסם
לפני 2 דקות, banji man כתב:

תנוחת הנהיגה ובכלל הרגשה הכללית קסמו לי הרבה יותר.

ישבתי באחת כזו לפני כמה ימים, אני לא יכול להסכים יותר.

הרבה זמן לא נתקלתי ברכב שהישיבה בו הייתה נמוכה, חובקת וספורטיבית כמו ה-s60.

פורסם (נערך)

אחרי נהיגה בו, אני חושב שלא הדגשת כמה הS60 חזק, התאוצות פשוט מטורפות וכוללות הפעלת כוחות גי גם על הביצים, יחד עם זאת הוא שקט מאד ונוח, ההגה/אחיזה/הנאה לא בדיוק באו לשתף פעולה והרכב כאילו אומר אני חזק מאד אבל נשאר סופר קול..

רכב מעולה.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם (נערך)

לא מבין למה ברכב כזה יקר צריך את ההתקנה הזולה הזו? האם באמת זה מה שימנע גנבת רכב כזה ממי ששם עליו עין?

לגבי הרכב- באמת כל הכבוד לוולו- באמת ניראים מדהים!

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...