Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על ערוץ יוטיוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קודם כל יכול להיות שזה לא מתאים לכאן. אם אפשר להעביר לאוף טופיק אשמח.

בזמן האחרון התחלתי לעשות סרטוני סקירה ואנבוקסינג בתחום החומרה והמחשבים.

אני מאוד אוהב את התחום של חומרת מחשב כך שחשבתי לשתף סרטונים עם שאר האנשים.

העליתי כמה סרטונים, שלושה מהם צברו כמה אלפי צפיות… יש התעניינות, אנשים מגיבים ושואלים ואני עונה להם בכיף.

עכשיו, כמוני יש עוד מאות אם לא אלפים, רציתי לשאול, יש תועלת או ריווחיות בזה? עד עכשיו עשיתי את זה סתם לכיף. 

אבל רציתי לשאול אם כדאי להשקיע ולהתקדם לציוד צילום מתקדם יותר, להשקיע בעריכה איכותית יותר וכו׳…? 

או להישאר עם צילום חובבני מסמארטפון?

ובכללי אשמח לשמוע ממי שמבין בתחום איזה טיפים תוכלו לתת לי כדי לגרום לערוץ להיות מקצועי ואיכותי יותר? למשל באיזו איכות רצוי לצלם את סרטון הווידאו ? והאם עדיף צילום של 60 על פני 30 פריימים בשנייה?

פורסם
לפני 12 שעות, Haim285 כתב:

עכשיו, כמוני יש עוד מאות אם לא אלפים, רציתי לשאול, יש תועלת או ריווחיות בזה? עד עכשיו עשיתי את זה סתם לכיף. 

יכולה להיות, אם תתיחס לזה כאל עסק לכל דבר ועניין. 

כדי להתחיל להרוויח כסף מיוטיוב צריך להיות לך וותק (אם אני זוכר נכון, רק לא זוכר של כמה זמן) לערוץ, מעל 1000 מנויים רשומים וכ-4000 (אאל"ט) דקות צפייה בשנה (מצטבר). גגל מונטיזצייה של יוטיוב, הם מסבירים את זה היטב.

אבל רציתי לשאול אם כדאי להשקיע ולהתקדם לציוד צילום מתקדם יותר, להשקיע בעריכה איכותית יותר וכו׳…? 

או להישאר עם צילום חובבני מסמארטפון?

זו לא שאלה פשוטה. לאיפה אתה רוצה להגיע עם הערוץ?

אני מנהל ערוץ יוטיוב בעצמי. התחלתי עם מצלמה של סמארטפון (לפני שנים, בשביל העסק. גלקסי דור 1 :lol: ), המשכתי עם מצלמה של סמארטפון יותר מתקדם כשהחלפתי (רק אז התחלתי לצלם שוב סרטונים), ואז החלטתי להשקיע קצת בציוד ורכשתי מצלמה של קנון, משהו רציני יחסית. דגם EOS700D. מאוחר יותר רכשתי גם מיקרופון. 

לאחרונה חזרתי לצלם גם עם הסמרטפון, אבל הנוכחי מעצבן אותי קצת- המצלמה מחליטה להתהפך כשבא לה. אז אתמול התחלתי לבנות חצובה משוכללת למצלמה הטובה לצילומים שלי עם 4 נקודות כיוונון.

בגדול, אין בעייה להמשיך עם הסמארטפון, כל עוד איכות המצלמה שלו טובה. 

אתה מוזמן להעיף מבט בסרטון האחרון שעשיתי, שם השתמשתי ב-2 המצלמות שלי: זו של הטלפון וזו של קנון (נדיר שיוצא לי לעשות את זה). הקטעים של פתיחת הקופסא והמעבר מסביב לאוטו צולמו מהנייד, הרכב והשימוש בכלי(09:35 שניות והלאה)  צולמו עם הקנון. רואים את ההבדל באיכות בין 2 המצלמות.

עריכה איכותית זה די חובה, ואני מאד מתקשה עם זה בעצמי. עריכת סרטון של 10 דקות לוקחת לי (בהערכה) סביב שעתיים כשאני מתחיל עם מעל 20 דקות של חומר.

הדרך הכי טובה לדעתי להחליט היא לראות מה אנשים אחרים עושים. לא מחו"ל, ששם זה מפותח בצורה יותר רצינית מאשר בארץ וגם קהל היעד הרבה יותר גדול (ובשפה האנגלית שהיעד שלה הוא גלובאלי בעיקרון), אלא בעברית מהארץ.

ובכללי אשמח לשמוע ממי שמבין בתחום איזה טיפים תוכלו לתת לי כדי לגרום לערוץ להיות מקצועי ואיכותי יותר? למשל באיזו איכות רצוי לצלם את סרטון הווידאו ? והאם עדיף צילום של 60 על פני 30 פריימים בשנייה?

אני מצלם באיכות הגבוהה ביותר שאני יכול, ביוטיוב תמיד אפשר להוריד את האיכות אם צריך עבור מחשבים חלשים יותר. מי שיכול להנות מהאיכות הגבוהה, ייהנה ממנה.

"מקצועי ואיכותי"- קשה לענות על זה :lol:

אני לא בקיא במיוחד בסוג הסרטונים שאתה עושה, עשיתי השבוע בפעם הראשונה סרטון אנבוקסינג בעצמי לכלי, להבדיל מרכיבי חומרה שאתה עושה. 

איך שאני רואה את התמונה, כדי להיות מקצועי יותר, אתה צריך להבין מה הסיפור שאתה רוצה לספר, לתכנן את הצילומים בהתאם והעריכה צריכה להחמיא לזה. ולא להתבייש לעבוד עם תסריט ולא כמוני, מאלתר תוך כדי תנועה :shock::lol:

לדעתי, הטיפ החשוב ביותר שאני יכול לתת לך כרגע זה לשבת ולתכנן את הערוץ. את המבנה שלו, קהל היעד, מה אתה רוצה לעשות, למי אתה רוצה להגיע עם הסרטונים, ממש לשבת ולתכנן את זה לפרטים קטנים- כמו עסק (כמו תכנית שיווק של עסק למעשה). 

משם תוכל לגזור שאלות חשובות ותשובות חשובות יותר, להגיע להבנות ולהחליט לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת עם הערוץ (לכיף, עסקי וכדומה).

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אפשר לינק?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מה שמביא צפיות אחרי שביססת סוג של תוכן בערוץ זה בעיקר מי שעומד מאחורי המצלמה ומולה שזה אתה. אני לא מת על כאלה שעושים חיקוי של מישהו אחר, זה טוב להתחלה בשביל ללמוד את המדיום אבל מאוד מומלץ למצוא את הגישה והגשה שלך, שיהפוך אותך לייחודי. 

בשביל להבין מהר מי נגד מי, אני רואה שהדרך הכי טובה זה לעשות 100 סרטונים ב100 ימים או אף יותר. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בוא, אני אעשה לך את זה פשוט: כל עוד אתה בעולם של דוברי עברית *לא תרוויח גרוש* גם אם תהיה סופר-דופר פופולרי עם מאות אלפי עוקבים.

או במילים אחרות, אם בא לך להעלות את הרמה של קבצי הווידאו - בכיף, אבל זה בראש הראשונה בשביל ההרגשה הטובה האישית שלך, הסיפוק, תחושת ההשלמה, שהתאמצת ליצור משהו באיכות טובה באופן אבסולוטי.

התייחסות פרטנית לשאלה:

ההבדל בין 30 ל-60 פריימים לשנייה תלוי מאוד בחומר, הרבה יותר חשוב הוא שהמקור הוא באמת full hd ומעלה עם רמה שפחות רעש בכיווץ. יש ליוטיוב כמה מדריכים וספציפיקציות מדויקות בנוגע לזה - מומלץ להתמקצע עם ffmpeg. 

ויותר חשוב מתמונה - כן כן, דווקא בווידאו, תתפלא - איכות הסאונד. הקלטה בנפרד או מיקרופון איכותי להקלטה תוך כדי - לא משנה. העיקר שזה יהיה איכותי ונקי כמה שיותר מרעשים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לינק להוראות מונטיזציה.

לפני 3 שעות, DareDevil כתב:

בשביל להבין מהר מי נגד מי, אני רואה שהדרך הכי טובה זה לעשות 100 סרטונים ב100 ימים או אף יותר. 

עדיף שלא, במיוחד למתחיל... 

כשמתחילים, האיכות של העבודה מול המצלמה, העריכה וכדומה לא בהכרח טובות עבור קהל היעד. כשאתה דוחס 100 סרטונים, נניח שכל אחד מהם 10 דקות, במקרה הטוב מדובר על 20 דקות של צילום לפני עריכה ועוד שעתיים לעריכה, התוצאה לא תהיה טובה במיוחד - כמעט בהכרח.

כשיש ניסיון, כן- זה ייתן תובנות לראות מה נצפה יותר, ולנסות לפענח למה. 

למתחילים, זה רק יסבך את החיים עוד יותר.

מאד מומלץ לעומת זאת להיות עקבי ולשחרר סרטון אחד בשבוע, לפחות- ולהקפיד על יום השיחרור. בעבר עשיתי סרטון שבועי עד שנאלצתי להזניח את זה לתקופה. כתוצאה ישירה, לקח לי המון זמן להתקדם. הרבה יותר ממה שהיה לוקח אם הייתי ממשיך להעלות תוכן שבועי.

לפני שעה, hans כתב:

בוא, אני אעשה לך את זה פשוט: כל עוד אתה בעולם של דוברי עברית *לא תרוויח גרוש* גם אם תהיה סופר-דופר פופולרי עם מאות אלפי עוקבים.

אני שמח לבשר לך שאתה טועה ידידי. 😉

כמובן שעדיף באנגלית- כך תוכל להגיע לכמה מליארדי בני אדם בתכל'ס (רוב אוכלוסיית העולם חיה בשלום עם אנגלית) ובתקווה, אבל בעברית זה הרבה הרבה יותר קשה.

אני ספץ באנגלית, אבל איכות העבודה שלי לא מתאימה לקהל יעד אמריקאי (גם לא הכלים העומדים לרשותי, המקום שיש לי לעבוד בו ועוד שלל באגים שאני מקווה שייפתרו).

בישראל, יש לי יתרון אחד- אנחנו לא מעצמת DIY כמו ארה"ב. כך שהרבה אנשים שכן רוצים לעשות משהו בעצמם, לא יודעים איך לגשת לזה. ו(כך אומרים לי)אני טוב בלהסביר, כך שיש פה חיבור טוב.

איזה יתרון יחסי יהיה לך פות"ש? הקדשת מחשבה לזה?

לפני שעה, hans כתב:

או במילים אחרות, אם בא לך להעלות את הרמה של קבצי הווידאו - בכיף, אבל זה בראש הראשונה בשביל ההרגשה הטובה האישית שלך, הסיפוק, תחושת ההשלמה, שהתאמצת ליצור משהו באיכות טובה באופן אבסולוטי.

קח בחשבון שבכל מקרה ומצב, ייקח לך הרבה זמן להגיע לכמות העוקבים המינימלית שנדרשת ביוטיוב, ועוד יותר זמן למספר דקות הצפייה הנדרשות עבור זכאות למונטיזציה.  

אני מדבר על שנים.

כמובן שזה תלוי בכמות הסרטונים שתוציא, באיכות שלהם ובקהל היעד שלך ועד כמה הוא יתחבר דווקא אליך.

לפני שעה, hans כתב:

ויותר חשוב מתמונה - כן כן, דווקא בווידאו, תתפלא - איכות הסאונד. הקלטה בנפרד או מיקרופון איכותי להקלטה תוך כדי - לא משנה. העיקר שזה יהיה איכותי ונקי כמה שיותר מרעשים.

שניהם חשובים במידה דומה, אם כי הסאונד חשוב קצת יותר באמת גם לדעתי. לכן קניתי מיקרופון רציני (שלא מצליח לסנן את הרעש של המאוורר שלי...:roll:).

אני אפסול צפייה בסרטון עם איכות וידאו לא טובה ו\או עם איכות סאונד גרועה עד שקשה לשמוע ולהבין.

שניהם צריכים להיות ברמה טובה. (תלוי בדגם) סמארטפון מספק צילומים באיכות טובה מספיק, גם של סאונד (בתנאי שאתה קרוב, לא ניסיתי עוד מרחוק).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...