Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה לאנטיס 2003 1600

יש לי לפעמים דפיקה/מכה  בין הילוך ראשון לשני בהעברת ההילוכים.
זה לא תמיד קורה.. כשאני במהירות נמוכה מרגישים זאת במהירות גבוהה לא מרגישים,
מה זה יכול להיות תושבת גיר קרועה/ או בעיה בגיר?
תודה רבה 
פורסם

רכב ישן, לא הייתי מיחס חשיבות כי אין באמת טעם לתקן.

הגירים של מזדה לא ידועים בחלקות שלהם (בעלים של 3, 2008)

אם בכל זאת אכפת לך, הייתי מתחיל בשמן גיר כולל פילטר וניקוי של המגנט, אולי תושבת גיר שסיימה את חייה, יותר מזה תחליף רכב\גיר

PEUGEOT 206XS

פורסם

תושבת גיר קרועה - ניתן לאבחנה באופן ויזואלי ובמידת הצורך להחליפה.

לדעתי מקור הבעיה שלך היא דווקא בלחצי השמן שכנראה השתנו עם הגיל. כדאי לבדוק במוסך את לחצי השמן ולטפל בהתאם.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כדאי להחליף ?או אפשר לחיות עם זה

הרכב לוקח לי 1 ל6 בתוך העיר מה אפשר לעשות?

שמתי כוהלים חדשים חוטי הצתה חדשים פלגים חדשים פילטר אויר חדש  צינור אויר חדש לאחר תוסף דלק bg  ששמתי

אולי ניקוי מצערת יעזור?

הרכב עשה 250 אלף

פורסם

לגבי הגיר - האם החליפו אי פעם שמן? אם לא אל תחליף זה יהרוס אותו . כנראה שהבעיה כמו שכתבו פה בלחצי שמן. 

הצריכת דלק של הרכב היא כתוצאה מבלאי. לדעתי אין ממש מה לעשות כדי לשפר אולי תנסה לבדוק לחץ צמיגים. ניקוי מצערת יכול לעזור אבל לא בטוח.

פורסם

הרכב עשה 250 אלף כדאי לעשות ניקוי מצערת?( יכול להיות שהצריכת דלק תשתנה)  

פעם בהרבה זמן יש לי טורים לא יציבים

בד"כ הטורים יציבים

פורסם
לפני 11 דקות, אביה11 כתב:

הרכב עשה 250 אלף כדאי לעשות ניקוי מצערת?( יכול להיות שהצריכת דלק תשתנה)  

פעם בהרבה זמן יש לי טורים לא יציבים

בד"כ הטורים יציבים

כן זה יעשה רק טוב. רק תיהיה זהיר כי דברים עלולים להתפרק ..לפני כמה זמן עשיתי ניקוי מצערת לרכב ישן והחיבור של המצערת פשוט התפורר לי בידיים.

פורסם

אבל יש משפט ידוע שאומרים "אם עובד טוב אל תיגע"

אם הוא לא היה נקי מן הסתם הטורים היו אמורים להיות בסרק תמיד לא יציבים.... לא נכון?

פורסם
לפני 6 דקות, אביה11 כתב:

אבל יש משפט ידוע שאומרים "אם עובד טוב אל תיגע"

אם הוא לא היה נקי מן הסתם הטורים היו אמורים להיות בסרק תמיד לא יציבים.... לא נכון?

נכון הטורים אמורים לעלות למעלה ולמטה בסרק. יש מצערות שהמצב שלהם גרוע שהרכב עוצר הוא פשוט נכבה .

פורסם

כי יש מוסך שאמר לי כל עוד שהטורים לא יהיו יציבים באופן קבוע פחות או יותר אז  לנקות... וגם  הוא אמר לי שאני לא יראה כ"כ שיפור בצריכת דלק...

פורסם

ניקוי מצערת דווקא כן יכול להשפיע קצת על דלק.

אם אתה מפחד שהיא תתפורר לך (הגיוני רכב ישן מאוד) נקה אותה מהצד שאתה יכול בלי פירוק עם מגבון וספריי מגעים.

לא ניקוי יסודי אבל אמור לעשות הבדל אם מאוד מלוכלך שם.

לגבי הגיר בשלב הזה אין כבר מה לעשות חוץ מלבדוק אם מפלס השמן תקין.

לרוקן ולהחליף יעשה רק נזק אם לא הוחלף לעולם, וגם אם היה מוחלף האוטו לא בדיוק יאריך ימים אז חבל על הכסף.

פורסם

אין מה לחשוש מניקוי מצערת בלנטיס.

תבדוק מה מצבה של הגומיה שמכניסה את האוויר אל תוך בית המצערת. בלנטיס היא נוטה להתייבש ולהתקשות אחרי מספר שנים (חום, זמן, חומרים שמרססים על המנוע).

נקה גם את חיישן כמות האוויר וחיישן הטמפ' בזהירות עם ספריי קרבורטור. החיישנים נמצאים ביחידה שמחוברת על ידי שני ברגי 10 מ"מ אל קופסאת פילטר האוויר.

כדאי לבדוק דליפות/כניסת אוויר לא רצויה על ידי התזת ספריי קרבורטור על כל מכלולי סעפת היניקה כולל המזרקים. אם בעת התזת הספריי אתה מרגיש שינוי בעבודה המנוע, יש לך כניסת אוויר לא רצויה. כמובן שבודקים בסרק וכאשר המנוע חם.

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...