Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שתשמור על הרכב בשבע עיניים, תנסה לחנות במקומות מבודדים כדי להימנע מפגיעה - זה לא יעזור.

אז בן בליעל כופף לי קצת את הכנף מעל בית הגלגל, כמובן בלי להשאיר פרטים. זה בנוסף לכמה צלקות שהיו שם כי שכנים ואורחים חסרי רגש פתחו דלתות כאילו הם באוויר הפתוח.

השאלה שלי היא האם כדאי לבצע תיקון - לא רק כי אני חושש שפגיעות כאלה יחזרו, אלא בעיקר בהיבט של מכירה עתידית. האם תיקון וצביעה של כנף לא תוריד ערך, למרות שהפגיעה ממש מינימלית ואי אפשר אפילו לקרוא לזה "תאונה". הרכב כל כך שמור, וה"פצע" הזה מפריע לי בעין.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא שמאי אבל לא חושב שזה משפיע על משהו, במיוחד אם יש לך תיעוד של הנזק שתוקן. כקונה זה לא יפריע לי בכלל, להפך. מעדיף לקנות רכב במצב קוסמטי טוב ולא מעוך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האם כדאי זו שאלה שאין לה תשובה חד משמעית.

יש מי שזה לא יפריע לו כלל, ויש מי שלא יישן טוב בלילה כשהוא יודע שהכנף לא 100%.

זו החלטה שלך בלבד.

לגבי מכירה עתידית- צלם את הפגיעה מכמה כיוונים לפני ואחרי התיקון. כך תוכל להראות לקונה העתידי מדוע יש בטופס בדיקה 'תיקוני פח'. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

השאלה כמה תתבאס שתתקן וח"ו מחר זה יקרה שוב

אם זה לא כל כך מציק כרגע היתי שורד עם זה עד ללפני מכירת הרכב 

ואז מנסה למכור אותו ללא תיקון אם תהיה לו ירידת ערך גבוהה אז תתקן ואז תמכור אם לא תמכור כך

אבל אם קשה לך לראות את זה תתקן ותתפלל חזק שזה לא יקרה שוב

אנשים כאן חיים כאילו הדלת של האוטו נועדה להתנש עם האוטו ליד

כמה שתשמור על האוטו זה לא יעזור

• מבאס 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

זה חלק שמוחלף בברגים כך שזה לא רציני, על איזה רכב/שנה מדובר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדובר במאזדה 3 2018.

ברור שנושא ה"מפריע לי בעין" או "מה הסיכוי שזה יקרה שוב" זה כבר שיקול אישי.

השאלה בעיקרה היתה לגבי המשמעות במכירה עתידית. כי למשל כשמכרתי רכב קודם (אני הייתי יד שנייה), בדקו לי את הפח עם מכשיר מדידה והראו לי שהיתה צביעה מאסיבית באיזה איזור, וכמובן לא ידעתי לומר מה מהות הפגיעה כי זה לא קרה במשמרת שלי... 

20210326_092056.jpg

פורסם

אני אישית הייתי מתקן באמצעות PDR את אזור הבליטה ומטשטש את השריטות עם פוליש, כך גם כשתרצה למכור את הרכב לא יראו כלום במידה וזה מטריד אותך.

באם היית נדרש בהחלפה, הייתי מצלם את ה"לפני" ואת ה"אחרי". כשהייתי מוכר את הרכב והיו מגלים את זה בבדיקה (או שהייתי מיידע את הקונה מראש), הייתי מציג לו את תמונת ה"לפני" ושואל אותו האם הוא היה מעדיף לקבל את הרכב כך.

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם

לגמרי pdr , יעלה יותר אך ללא חומר פחחים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה, נשמע רעיון טוב.

מה סדר גודל של תיקון PDR באיזור כמו שצילמתי? ואיפה מומלץ באיזור השפלה?

פורסם (נערך)

האם הצבע נפגע ויש חשש מחלודה? האם אתה מאלה שמתרגשים מכל פגם ברכב, או שמבחינתך "זה רק פח"?

בישראל צפה מכות נוספות, לכן השקע בתיקון רק אם הנזק עלול להחמיר (חלודה, אמרנו?) או שהנזק מפריע לך. 

היה לי משהו דומה בדלת של הרכב, חיכיתי עד שספגתי מכה מכוערת במיוחד בכנף הסמוכה (הפוגע לא השאיר מס טלפון) ואז תיקנתי הכל ביחד, כמובן לאחר שצילמתי את הנזקים. נראה לי שחסכתי כמה מאות שקלים, שכן הצעת המחיר לתיקון הדלת לבדה שנתיים קודם עמדה על כ-1800 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ גם לפנות קודם לpdr, במידה ויש פגיעה בצבע באותו מקום יש מצב שלא יסכימו לתקן (קרה לי כבר) או שיגידו לך שנדרשת צביעה לאחר התיקון.

העלות (ואיכות העבודה) שונה ממקום למקום.

• תוכן חדש...