Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השינוי הגדול ביותר שעברתי מבחינת נוחות נסיעה היה במעבר מסקודה פאביה 1.4 אטמוספרית ידנית לאיביזה 1.2 DSG, למרות שמדובר על אותה הקטגוריה. 

אני צובר ק"מ רבים בכבישים בין עירוניים ושם הפאביה מאוד מעייפת, בעיקר בשל מחסור בכוח ונסיעה בסל"ד יחסית גבוה ומרעיש בהילוך חמישי. 

מנוע טורבו + הילוך שביעי בסל"ד נמוך = תענוג בנסיעות ארוכות,  גם אם מדובר ברכב יחסית קטן. 

השינוי הגדול הבא היה במעבר לוולוו. הV40 נחשב לרכב קומפקטי יחסית אבל הכסאות שם פשוט מושלמים!   מאפשרים שעות רבות של נהיגה מבלי להרגיש חוסר נוחות בגב או בטוסיק. 

יצא לי לנהוג ברכבים הרבה יותר גדולים מהאיביזה וה V40 ולחלקם לא היה שום יתרון מבחינת הנוחות עליה אתה מדבר.   כפי שנכתב פה,  כל מקרה לגופו. 

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וולבו זה מקרה יוצא מהכלל. הם פשוט מומחים באופן היסטורי כבר 50 שנה לפחות ביצירת מושבים מדהימים, לא משנה באיזו קטגוריה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה לכולם על המענה. 

מן הסתם זה תלוי רכב, ולא אוטומטית בהכרח כול רכב מנהלים יהיה נוח יותר ממשפחתית. 

אני מדבר ספציפי על רכב שיש קונסנזוס לגביו שהוא מאוד נוח - סובארו בי 4 2015. האם לדעתכם מנסיעת מבחן של 5 דקות יהיה אפשר להרגיש באופן ספציפי עם הוא נוח משמעותית  ? 

ואמנם זה שייך כבר יותר לפורום יעוץ ,אבל בכול זאת, האם מלבד רנו פלואנס, יש רכב משפחתי שיש עליו גם קונסנזוס לגבי הנוחות הנסיעה ברמה גבוהה? 

פורסם

מגאן אסטייט לדעתי מאוד נוחה גם כן. ההצ'באק גם שווה בדיקה, למרות שבקושי נמכרו כאלו.

גם 308 זכורה לי לטובה.

ב-5 דקות אי אפשר להרגיש הרבה לדעתי. כדי להרגיש משהו צריך לפחות 20-30 דקות של נהיגה.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

תודה לכולם על המענה. 

אני מדבר ספציפי על רכב שיש קונסנזוס לגביו שהוא מאוד נוח - סובארו בי 4 2015. האם לדעתכם מנסיעת מבחן של 5 דקות יהיה אפשר להרגיש באופן ספציפי עם הוא נוח משמעותית  ? 

ואמנם זה שייך כבר יותר לפורום יעוץ ,אבל בכול זאת, האם מלבד רנו פלואנס, יש רכב משפחתי שיש עליו גם קונסנזוס לגבי הנוחות הנסיעה ברמה גבוהה? 

אם יש לך את הרגישות הנכונה תוכל להרגיש אחרי 5 דקות את רוב הדברים. לרוב האנשים אין את הרגישות הזו.

נוחות נסיעה תמצא אצל הצרפתיות והאמריקאיות. לא מכיר את התקציב או המגבלות אבל סיטרואן או מליבו יתנו לך תמורה טובה לגזרת הנוחות.

פורסם
לפני 49 דקות, GTאי כתב:

אם יש לך את הרגישות הנכונה תוכל להרגיש אחרי 5 דקות את רוב הדברים. לרוב האנשים אין את הרגישות הזו.

נוחות נסיעה תמצא אצל הצרפתיות והאמריקאיות. לא מכיר את התקציב או המגבלות אבל סיטרואן או מליבו יתנו לך תמורה טובה לגזרת הנוחות.

מליבו שמותקנת בה מערכת גז תקינה תהיה סופר חסכונית -נהגתי על רכב כזה כחלופי פעם אחת (ניתן לי ממוסך עקב תיקון תאונה קלה לכמה שעות) ונהניתי כל כך,שהיה קשה לחזור ל I30 המזעזעת שהיתה לי לעומתה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עברתי מאזדה 2 2008, לסיויק 2016 (הצורה לפני החללית של עכשיו עם המנוע הטמוספרי הרגיל) 

הבדלים שמיים וארץ. 

נסיעות בינעירוניות אני עוצר להתרענן, לא כי אני צריך כי נשבר לי כל הגוף ואני צריך לשחרר את הכל, אלה סתם כי בא לי לשתות משהו, שנות קצת אויירה, נסיעה 4 אנשים למרחקים, גם הבדל עצום. עם ההונדה אני נוסע 150 ואם ללחוץ על הגז הוא ימשיך להאיץ עוד ומשייט במהירות הזאת בפנאן , במאזדה כבר ב100 זה עומד על קרוב ל 3 טורים, (המנוע שם יחסית חזק, אבל הגיר הוא רק 4 הילוכים....), אז לשייט במאזדה ב 150 זה סבל מר והתעללות באוטו... 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

נסיעה יומית ממוצעת שלי היא 200 ק"מ, עברתי בזמנו (לאחר שנה בערך) מפיקנטו לפלואנס ומשם לרכבים היברדיים (ואני איש גדול מאוד) עשה רק טוב לגב שלי! 

פורסם
לפני 11 שעות, davemustaine87 כתב:

תודה לכולם על המענה. 

טכנית - תוכל לבדוק במספר דקות את כל הפונקציות ש"יוכלו" לתת לך את הנוחיות ה"טכנית" (כיוונונים של ההגה, של המושבים וכו').

לעניין הנוחות ו"איך אתה יוצא מהרכב" (מעוך לא עלינו או יחסית רענן) - תוכל לדעת רק אחרי נסיעה ארוכה יותר.

כ"כ - מסכים עם ההנחה שרכב "נוח" יהיה נוח למי שיהיה לו נוח (נוחות זו תחושה אישית).

בדר"כ רכב גדול "יגהץ" את הדרך יותר בנוחות מאשר רכב קטן (זה מאוד בגדול).

alfa 156 2.5.

פורסם

מי שנוסע מרחקים גדולים צריך לשים את נוחות הנסיעה במקום גבוה בסדר העדיפויות. זה לא רק מושבים ושיכוך אלא גם בידוד רעשי כביש, שהוא גורם משמעותי מאוד בעייפות נהיגה. בדרך כלל ככל שעולים בקטגוריה היצרן ישקיע יותר במרכיבי הנוחות השונים. אז כן יש קורלציה בין גודל לנוחות, אם כי מקדם הקורלציה הוא לא 1.00 (במיוחד לא כשמשווים בין יצרנים).

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 26.6.2021 בשעה 10:26, davemustaine87 כתב:

מדבר נטו על נוחות הכסא, הנהיגה, רעשי כביש וכדומה, פחות על ענייני אבזור שלא קשורים ישירות לאיכות הנהיגה. 

מהניסיון שלי, המרכיב הכי חשוב בנוחות בנסיעות ארוכות הוא מבנה הכסא ותנוחת הנהיגה, הרבה יותר מגודל הרכב (רכב ארוך יותר פחות רגיש לטלטולים על ציר האורך, אין מה לעשות) ורכות המתלים. אחת המכוניות הנוחות לגמיעת קילומטרים שנהגתי בהן היתה פורשה קייאמן. המתלים היו קשים, המושב לא היה מאוד מרופד, אבל הוא תמך מעולה, ותנוחת הישיבה היתה נוחה לידיים ולגב. דווקא רכבים בהם הגוף קורס למושב רך, פחות נוחים לי לטווח ארוך. אני אוהב את התנוחת הסבתא, שהכי קרובה לאיך שנהגי ראלי יושב.

https://www.skoda-motorsport.com/en/drive-like-pro-sitting-like-racing-driver/

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין לי כ״כ הרבה ניסיון ויש הרבה משמעות לפרופורציות שלך וההתאמה לכסא. לדוגמא, אני 1.84, גרושתי 1.80, והרגליים שלה ארוכות משלי, אז היה היתה מרחיקה את המושב ביחס אליי. זה תלוי גם אם אתה אדם רחב וגדול או רזה.

בגדול, אני מושך בד״כ את ההגה כמה שקרוב אלי, וכל זמן שמסעד המושב ארוך לי מספיק - נוח לי.  

מאוד נוחה לי תנוחת הישיבה בפיז׳ו 2008, עם ההגה נמוך וקרוב ולוח המחוונים מעל ההגה. המושב - סביר. חסרה לו תמיכה צידית, ככה שבכבישים מתפתלים הוא לא נוח לי, אבל רב גומעי הקילומטרים עושים את רב הזמן בכביש המהיר.

בסופו של דבר, הכי טוב זה להשקיע את הזמן ולנסות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...