Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Potato כתב:

כבר דיברנו על זה.

היחיד שמאמין בתיאוריה הזו הוא אתה.

מעבר לזה היא לא תופסת.

תיקון קטן, היחיד שלא מאמין בתאוריה הזו הוא אתה ומעבר לכך היא תופסת בכל מקום לגבי כל ציוד. 

קיים הבדל ענק בין מוד עבודה מיוצב של כל מכונה לבין מוד הגעה למצב מיוצב ומוד ירידה ממצב מיוצב, שם יש יותר בלאי. 

אני יכול לתת לך דוגמא מניסיון אישי - היה לי אוטו שעשה ב 7 שנים 350.000 ק"מ, הרוב המוחלט בכבישים בינעירוניים בעומס נמוך, כמעט ללא תקלות. למשל שום חלק גומי כמו תושבות לא הוחלף, קלאץ' לא הוחלף וכו'. 

זה בזמן שבמכוניות מאותו דגם שעובדות  במשלוחים (זה רכב עבודה שמיועד לזה בלה בלה בלה...) בחצי מהקילומטרז' מוחלף כל דבר אפשרי. 

קח עוד דוגמא, בעבודה שלי יש לי מכונה מסויימת שבהתאם לאופי השימוש של הלקוח יכולה להסתובב רצוף או עם עצירות כל כמה דקות או כל כמה שניות. 

במכונה יש מגוון רצועות תמסורת. 

אצל לקוחות שעובדים עם עצירות אני מחליף רצועות במספר פעימות מונה יותר נמוך בהשוואה לאלו שעובדים ללא עצירות.

למה? כי יש את העומסים הגדולים יותר בהגעה למוד עבודה מיוצב (האצה) ובירידה ממנו (האטה). וכשהם חוזרים על עצמום מאות ואלפי פעמים, כל המערכת מתבלה יותר. 

לפני 4 שעות, B3A כתב:

עם אותו המנוע והגיר, בהנחה שמטפלים באוטו כאילו הוא איטלקי ולא סוחטים את האוטו, כבר הרבה זמן שהשאלה הזאת רצה לי בראש, וממש מעניין אותי לשמוע את הדעות שלכם.

השאלה העיקרית פה: בכמה זמן תעשה את ה 400 אלף? 

בהנחה שאתה לא נהג מונית או בעל מקצוע אחר שפרנסתו קשורה בנהיגה מרובה מאוד, אלא נוסע משהו ממוצע 15 אלף ק"מ בשנה, יקח לך סדר גודל של 25 שנה להגיע ל 400 אלף. ובוא נאמר ש 99.9% שתמכור את האוטו הרבה לפני כי הוא יהפוך לענתיקה מיושנת עם מושבים מתפוררים, ריפודים נושרים, צבע דהוי, אולי רוב המכוניות כבר יהיו חשמליות ויש מצב שיהיה קשה להשיג בנזין, אתה לא תרצה להמשיך להחזיק בו. 

אבל אם באיזשהו תסריט לא מאוד סביר תגיע ל 400 אלף תוך 5 שנים בנהיגה שרובה על כביש בינעירוני עם הקפדה על טיפול נכון זאת אומרת כל הנוזלים והפילטרים לפי דרישות היצרן בדיוק וכל חלק שמתקלקל מחליף במקורי חדש ולא משומש/משופץ/מפירוק) - אז, כן יש סיכוי. 

• אהבתי 6
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

פורסם (נערך)

כל רכב יכול לשרוד 400K ק"מ. כל רכב גם יכול לשרוד מיליון ק"מ. יש גם רק משתנה אחד שישפיע על זה. כסף.

כמה כסף יעלה לך לתקן אוטו. בשלב מסוים זה פשוט לא יהיה משתלם ואז הרכב ירד מהגביש, אבל בפועל, אפשר שכל רכב ישרוד כמה ק"מ שתרצה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה צודק. טעות שלי. 

יחד עם זאת, גם מנוע וגיר ניתן לשפץ ה-ר-ב-ה מאוד. זה פשוט לא כדאי כלכלית בשלב מסוים, אבל אפשרי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

שאלה אחרת:

ברכב היברידי או רכב עם מערכת start stop, עד כמה כיבוי והתנעה תכופים של המנוע משפיעים על חייו?

אם יש פריוסים שמגיעים ל700-800 אק"מ, זה לא אמור להיות כזה נורא לדעתי. אבל מעניין אותי לשמוע דעה מלומדת

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 שעות, ניקו פ. כתב:

אתה צודק. טעות שלי. 

יחד עם זאת, גם מנוע וגיר ניתן לשפץ ה-ר-ב-ה מאוד. זה פשוט לא כדאי כלכלית בשלב מסוים, אבל אפשרי. 

למה ככה ?

כל עוד זה לא תאונת טוטאל לוסט, בין העלות של לתקן אפילו מנוע וגיר, לעומת העלות של החלפת רכב - העלות של התיקון כמעט תמיד יותר נמוכה.

מכיר מכוניות שנת 87 שעדיין נותנות בראש.

ברור שעם השנים ישנם חלקים שנוצר קושי להשיג אותם, אבל אפילו עם הזמנה מאייביי, זה יכול לצאת זול יותר מלקנות רכב חדש ב 50k.

פורסם
לפני 3 דקות, Lior_Django כתב:

כל עוד זה לא תאונת טוטאל לוסט, בין העלות של לתקן אפילו מנוע וגיר, לעומת העלות של החלפת רכב - העלות של התיקון כמעט תמיד יותר נמוכה.

כי אם אתה עם רכב משומש כבר 10 שנים, והוא שווה היום פחות מ5000 שקל, ויש לך תקלה שעולה 3000 שקל.

נכון שלקנות רכב אפילו ב10 אלף שקל זה יקר יותר, אבל כשמסתכלים לאורך זמן, עדיף להטיס את הרכב ולהשתדרג מבחינת בטיחות, אבזור, מנוע, וכדומה...

מבחינה כלכלית אתה צודק שעדיף בדרך כלל לתקן את המכונה הזקנה. (ולתחזק אותה כראוי לאורך זמן)

פורסם
לפני 21 שעות, Potato כתב:

רכב תוכנן לנסיעות תחת מכלול תנאים לטווח זמן מסוים ואמור לעמוד בו.

אם הוא לא יעמוד בו זה כשל תכנוני של היצרן.

לאיזה אורך חיים כל חלק ברכב תוכנן אף אחד לא יודע,אז התיאוריות האלה מבחינתי הן בגדר ניחושים.

כל עוד אתה נמצא בתוך הטווח שהיצרן הגדיר כנורמאלי הכל בסדר.

והרכיבים יחזיקו את כמות המחזורים שהיצרן תכנן לפיה ואין לאף אחד מושג מהי.

גם הגלת של מכונת הכביסה שלך תוכננה להיפתח ולהיסגר אבל אני מבטיח לך שאם תעשה את זה ב 200 טריקות אגרסיביות ביום היא תחזיק הרבה פחות מאשר אם תסגור אותה בעדינות 3 פעמים ביום.

העומס על כל מכללי ההנעה פרט לבולמי הזעזועים הרבה יותר גבוה בתנועה עירונית בגלל מומנטים יותר גבוהים על ההינע הסופי, שילובים וניתוקים תחופים של גלגלי השיניים/קלאצ'ים (מחוק את המיותר לפי סוג הגיר) בגיר ועומס גבוה יותר על המנוע הן מבחינת סל"ד והן מבחינת מומנט. נכון שבולמי הזעזועים עושים מהלכים גדולים יותר בתנועה עירונית אבל בתנועה בין עירונית הם עובדים המהלך קטן אבל בתדירות מאוד גבוהה ולכן הבלאי המואץ.

לגבי השאלה המקורית, אם הרכב מטופל ושמור אין סיבה שלא. עשיתי גם הרבה יותר מזה עם רכבים שהחזקתי (קרוב למיליון קילומטר בטנדר פז'ו 404, מעל מיליון בטנדר איסוזו על החלפת מנוע אחת ו 520,000 עם רנו 5 כשנעשה ראש מנוע ב 380,000).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

גם הגלת של מכונת הכביסה שלך תוכננה להיפתח ולהיסגר אבל אני מבטיח לך שאם תעשה את זה ב 200 טריקות אגרסיביות ביום היא תחזיק הרבה פחות מאשר אם תסגור אותה בעדינות 3 פעמים ביום.

אבל אם תסגור אותה בכוח סביר 200 פעמים ביום היא עדיין תחזיק פחות או יותר כמה שהיא תוכננה.

ומה שיישבר בה זה הפלסטיק שתופס את המכסה ולא המנגנון כביסה.

העומס על כל מכללי ההנעה פרט לבולמי הזעזועים הרבה יותר גבוה בתנועה עירונית בגלל מומנטים יותר גבוהים על ההינע הסופי, שילובים וניתוקים תחופים של גלגלי השיניים/קלאצ'ים (מחוק את המיותר לפי סוג הגיר) בגיר ועומס גבוה יותר על המנוע הן מבחינת סל"ד והן מבחינת מומנט. נכון שבולמי הזעזועים עושים מהלכים גדולים יותר בתנועה עירונית אבל בתנועה בין עירונית הם עובדים המהלך קטן אבל בתדירות מאוד גבוהה ולכן הבלאי המואץ.

ועדיין,למה שיקרה משהו לגלגלי השיניים או לגל ההינע?

מומנט סופי גבוה הוא עדיין מומנט סופי שהגל אמור לעמוד בו בלי לגרום לו לשינויים מבניים/סדקים וכו'.

לגבי השאלה המקורית, אם הרכב מטופל ושמור אין סיבה שלא. עשיתי גם הרבה יותר מזה עם רכבים שהחזקתי (קרוב למיליון קילומטר בטנדר פז'ו 404, מעל מיליון בטנדר איסוזו על החלפת מנוע אחת ו 520,000 עם רנו 5 כשנעשה ראש מנוע ב 380,000).

אז מנוע יכול להגיע לאיזור ה400-450 לפי הנסיון שלך.

בטח אלה דיזלים.

לפני 22 שעות, EliC25 כתב:

image.png.6187870b7f6c9567f56ca37bf2b6ba1e.png

כנראה קשר חלש ואם היו מבקשי םממני לצייר פיזור של התפלגות כזו באוכלוסיה, זה היה כנראה נראה ככה -

הרבה שעות - הרבה קמ

אמצע- אמצע

מעט - מעט

אבל עם זאת לא מעט מקרים בקצוות השונים

התכוונתי לקשר בין שעות מנוע לק"מ בתכנון תחזוקה.

בכלי שיט מבצעים טיפול לפי שעות ולא קילומטרים למרות שאפשר לספור אותם עם GPS.

לפני 8 שעות, Lior_Django כתב:

למה ככה ?

לרוב אנשים רוצים להתחדש ונמאס להם להוציא כסף על רכב שלא שווה הרבה.

יותר קל לשים 12,000 שקל על מנוע ברכב ששווה 100 אלף מאשר ברכב ששווה 10 אלף.

לפני 8 שעות, Lior_Django כתב:

מכיר מכוניות שנת 87 שעדיין נותנות בראש.

ברור שעם השנים ישנם חלקים שנוצר קושי להשיג אותם, אבל אפילו עם הזמנה מאייביי, זה יכול לצאת זול יותר מלקנות רכב חדש ב 50k.

מכוניות ישנות,מזהמות,לא בטיחותיות וכו'.

יש המון סיבות לא לסוע בגרוטאה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 21 דקות, Potato כתב:

אבל אם תסגור אותה בכוח סביר 200 פעמים ביום היא עדיין תחזיק פחות או יותר כמה שהיא תוכננה.

ומה שיישבר בה זה הפלסטיק שתופס את המכסה ולא המנגנון כביסה.

אני בטוח שאתה תסכים שאם היא תוכננה ל 10,000 מחזורי פעולה לצורך הדיון אז ב 200 סגירות היא תחזיק 50 יום וב 20 סגירות 500. נכון שאולי רק הםלסאיק יישבר אבל המכונה עדיין תושבת בדיוק כמו שאם רק מיסב אחד בגיר ימות האוטו ייתקע.

לפני 21 דקות, Potato כתב:
ציטוט

קרא עוד  

ועדיין,למה שיקרה משהו לגלגלי השיניים או לגל ההינע?

מומנט סופי גבוה הוא עדיין מומנט סופי שהגל אמור לעמוד בו בלי לגרום לו לשינויים מבניים/סדקים וכו'.

כל שילוב וניתוק של גג"ש בגיר זה בלאי הן לגלגל והן לצירים.

מומנט גבוה יותר אומר עומס גדול יותר על המיסבים שהם חלקים נעים. הגל הוא מוט שכל זמן שלא עברת את מאמתי ההתעייפות בו לא מעניין מה הכוח שתפעיל עליו אבל המיסוב בהחלט מושפע מזה באופן די משמעותי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני כרגע עם הסוויפט הידנית 2013 שלי שנקנתה חדשה עם 233K ק"מ.

אמינות מופלגת.

כמה שהיא תתן אני אקח.

מטפל בה עדיין במוסף מורשה, כל 15K ק"מ.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...