Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, CFAnon כתב:

אתה אומר שהם פשוט עובדים על אוטומט? רוצים לייקים? ובוואטסאפ בקבוצות גם פשוט לא מבין 

יש להם דרך קלילה ולא מחייבת להרגיש שהם עשו משהו טוב, אז למה לא.

על אותו משקל של פילטר לתמונת פרופיל אחרי שקרה משהו, או לעשות לייק לדף של אירגון צדקה שקר כלשהו (כי תורם אנונימי שם שלושה לייקים על כל לייק או משהו).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 19 דקות, vadim6385 כתב:

יש להם דרך קלילה ולא מחייבת להרגיש שהם עשו משהו טוב, אז למה לא.

בדיוק.

הרי מה עושה הפלטפורמה? 

אתה מקבל הודעה שמנוסחת בסגנון "לפלוני יש יומולדת, אולי תרצה לאחל לו משהו?"

אז לוחצים. יש לזה דימיון לאינטרקציה חברתית אמיתית וזה גורם למי שמקליק על "שלח ברכה" להרגיש טוב.

עניין טכני ומכאני לגמרי, כמו כלב שלוחץ על פעמון כדי לקבל צ'ופר.

לפות"ש - אל תחפש פה מניעים נסתרים, כוונות מיוחדות או זיוף או העמדת פנים. אין פה כלום חוץ מתגובות רדודות לגירויים. באופן אירוני, יצא לי לעבוד למשך תקופה מסוימת בדיוק על זה - מנגנון ששולח הודעות אוטומטיות בפייסבוק שמטרתן להגביר אינטרקציה סביב משחקים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

האמת @hans זה מעניין מה שאתה אומר. אז לדעתך, אם נעשה כאן ניסוי, ממש כאן בפורום, ונפתח כאן באוף טופיק שרשור : ״ לחבר פורום x יש יומהולדת היום״, נקבל אותה תוצאה? ואפילו מאנשים שכלל אין להם אינטרקאציה איתו בפורום, ואפילו אינם יודעים שחבר פורום זה קיים, יבואו לאחל מזל טוב ?

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם (נערך)

מאיפה הגיעה "רשימת החברים" בפייסבוק?

מאנשים שהייתה לך אינטרקציה איתם בעבר. אישור "זה חבר" זאת אינטרקציה, אפילו אם היא חד פעמית.

אם בפורום תקום מערכת שתתריע "רוצה לאחל יומולדת ליבגני" אז כן, סביר מאוד להניח שאני אקליק ואשלח, על חצי-אוטומט. חוץ מזה שאני באמת מאחל לו יומולדת שמח מכל הלב, אבל זה לא קשור לשרשור.

האוטומט כבר קורה, אגב, עם תגובות לשרשורים. מה גולש פעיל ממוצע בקארספורום עושה בבוקר? קופץ לפורום ובודק לאיזו תגובות הגיבו ואיך הגיבו. 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אבל את יבגני אתה מכיר, האם תאחל מזל טוב גם לחבר פורום שאינך מכיר? זו השאלה היותר מעניינת

עריכה אחרונה על ידי TsachiE

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם (נערך)

היו כבר שרשורים כאלה, אתה לא עוקב. :-)

כן, יצא לי לאחל יומולדת לחבר פורום שלא דיברתי איתו מעולם. למה עשיתי את זה? כנראה בגלל שקראתי כל מיני הודעות שלו שהיו שימושיות ואינפורמטיביות. זאת דרך פשוטה להגיד "תודה על תרומתך" בלי הפדיחה של לשלוח הודעה פרטית ככה סתם משום מקום.

שוב, בדגש על כנראה. אולי עשיתי את זה לגמרי על אוטומט כי רציתי להרגיש טוב בזה שאני מאחל למישהו אחר טוב. כמו לאחל בוקר טוב לכל מיני אנשים שאתה לא מכיר.

שים לב, פייסבוק לא שואל האם אתה רוצה לאחל למישהו אלמוני לגמרי יומולדת. רק למישהו שהוא ממעגל החברים/עוקבים. כדי להיכנס למעגל חברים/עוקבים מתבצעת אינטרקציה. אישור כניסה למעגל הוא אינטרקציה (רדודה אבל קיימת).

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

פורסם

בתור ילד, פעם בשנה יכולתי לבחור מסעדה שנלך אליה (וכל הביקורים במהלך השנה במסעדות היו 3 פעמים - ימי ההולדת שלי ושל האחים). יש לזה זיכרון חזק.... בעיקר שהבת בת 8 מבקשת שנזמין סושי 3 פעמים בשבוע...

לגופו של עניין, אני חושב שבכלל הקטע של להיפגש/לארח הפך להיות נטל שמוציא בהרבה מהמקרים את החשק. הרצון לעשות משהו על "רמה" קצת איבד פרופורציות. כל אחד בלבל שהוא רגיל לחיות בו עם קצת אקסטרה.

מבחינתי להזמין חברים הבית לקולה ופיצוחים זה מספיק (כדוגמא). אצל אשתי אותה הזמנה הופכת להיות מנגל עם סידור שולחן במינימום. היו כבר לא מעט פעמים שאמרתי לה שמבחינתי אפשר לבטל את ההזמנה כי אם אני צריך להתכונן יום שלם לסתם פגישה עם 3 חברים זה פשוט לא שווה את זה.

צריך לחזור אחורה למקום של זרימה.. אצלי החברים כבר מכירים את העניין. יום אחד אפשר לפרק סטייקים ויום אחר לשבת על קפה. פעם אחת הולכים לזה שקונה את הבירות ב-3 בעשר ברמי לוי ופעם אחרת לזה שיש לו את הממון להביא את הביוקר וזה בסדר מכל הכיוונים. בסוף אני רוצה לפגוש את החברים  וזה מה שחשוב... ואם זה הופך להיות ממקום של טרחה או  לא נעים - הפסדנו.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם

אני לא יודע בן כמה אתה פותח השרשור, אבל יכול להיות שלהרגשה שלך , יש קשר לגיל שלך.

העולם היום הוא עולם וירטואלי, בעיקר לצעירים שהתרגלו לזה כמעט כל חייהם הבוגרים, הם פחות מכירים ופחות מחוברים לכל  האינטרקציות ה"אמיתיות" של פעם.

חבר בפייסבוק, הוא חבר בפייסבוק, לאו דווקא חבר אמיתי שיש לו איזו רגש או אינטרקציה אמיתית איתך, ולכן הברכות שם , הם וירטואליות, רדודות ולא אמיתיות ברובם, אין מה להיתרגש.

לי יש פייסבוק, אבל את האופציה להציג את יום ההולדת שלי הורדתי, לא צריך ברכות "צבועות" מאנשים שלא חושבים לי, מיש רוצה לאחלל לי מזל טוב, עושה את זה פרונטלי או טלפוני בדרך כלל, זה אלו שיודעים בדיוק מתי יש לי יומולת :-)  

פורסם

מה לעשות עם אחי שמנסה לשכנע אותי שנחגוג כבר בחג עם המשפחה? אני רוצה לחגוג לי בנפרד הוא רוצה לחגוג לי בחג כדי לחסוך לו להגיע במיוחד גם שיש לו יומהולדת הוא מתנהג אותו דבר זה לא מעניין אותו

משתמש זה הינו משתמש אנונימי שנוצר כדי לאפשר לחברי פורום לשאול שאלות מבלי לחשוף את זהותם. על מנת לקבל גישה למשתמש יש לשלוח הודעה פרטית למשתמש @פבל. עם סיום הדיון, יש להודיע לאותו @פבל ולהגיד לו שיחזיר את המשתמש לארון של עמוס. אם עבר יותר משבוע מאז ההודעה האחרונה, המשתמש יוחזר לארון עצמונית.

פורסם (נערך)

קצת קשה לחנך אנשים בגילאים מבוגרים :-)

אם זה חשוב לך לחגוג בחיק המשפחה, בזמן ובמקום שאתה רוצה וחשוב לך, תקבע עובדה, ומי שחשוב לו יגיע, אולי זה גם ילמד אותך דבר או שתיים על בני המשפחה שלך(ולא בציניות, יש כאלו שלא זכו באחים/אחיות/הורים/גיסים/גיסות/אחיינים/אחייניות/סבים/סבתות.....  (משפחה) תומכת.. זה מה שיש ).

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי michaelbe6
פורסם
לפני כשעה, CFAnon כתב:

מה לעשות עם אחי שמנסה לשכנע אותי שנחגוג כבר בחג עם המשפחה? אני רוצה לחגוג לי בנפרד הוא רוצה לחגוג לי בחג כדי לחסוך לו להגיע במיוחד גם שיש לו יומהולדת הוא מתנהג אותו דבר זה לא מעניין אותו

כאילו, תשובה ישירה ואמיתית? 

להגיד לו שיילך לה*דיין או משהו בסגנון.

זה נשמע כמו "מעריב לנוער שלום, יש לי בכיתה איזו ילדה שאני ממש רוצה לצאת איתה אבל היא לא בעניין, לא בא לה לצאת איתי. האם אפשר להכריח אותה?"

אח שלך, חבר שלך, שכן שלך... לא רוצים לחגוג איתך? אז פשוט לא, וזהו. אתה לא יכול ולא צריך להכריח אנשים לשמוח בשבילך ולבלות בחברתך. מי שזה לא בא לו מרצונו כנראה שזה לא אמור לקרות.

**ה'מעריב לנוער' זה לזקנים. אם קורא ההודעה לא יודע מה זה אסימון בשרוך של הנעל הוא לא צריך להתבייש שהוא לא יודע מה זה מעריב לנוער.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני כבר רואה את השרשור הבא: 

כשהחתונה שלך מרגישה נטל על אחרים

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לא מבין על מה המהומה, אם מרגיש לך נטל ללכת לאירועים חברתיים, אל תלך.
אם זה נראה כאילו אירוע כזה שאתה תיצור יהיה נטל על חברים שלך, אז למה?

אני למשל לא הולך לחתונות/בריתות/שקרכלשהו באולמות אירועים של 90% מהאנשים שמזמינים אותי, ומבחינתי גם לא לעשות אירוע כזה לעצמי, בזבוז כסף כדי לפרנס את טרנספורטר וחבריו שיכול ללכת למטרות הרבה יותר מעניינות.

אני וחברים שלי חוגגים ימי הולדת בישיבה קצרה אצל מישהו\על האש\בירה בפאב.
זה לא קאדר בשביל אף אחד ואף אחד לא מחוייב לבוא או בא בלי חשק.
מצד שני - אנחנו בלי ילדים כמעט כולם, אז אולי זה ישתנה בעתיד.
בכל מקרה - כנראה שהכל תלוי באיזה חברים יש לך ומה טיב הקשר ביניכם.

יום הולדת זה סתם תירוץ להיפגש, לא באמת איכפת לאף אחד ששרדת עוד שנה ביקום.

• מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש לי קרובי משפחה כאלה - כל אירוע חייב להיות אצלם באולם עם קבלת פנים וצ׳קים בכניסה.

הם לא בדיוק עשירים (אני יותר עשיר מהם), אבל מסתבר שבמסעדות רוסיות אתה יכול לארגן את זה בתקציב נמוך יחסית - חולק את המקום עם עוד מישהו, צ׳קים וכו'.

אני לא ממש בקשר עם המשפחה המורחבת שלי, אז אני פשוט לא מגיע, והם מצידם הפסיקו להזמין אותי, אז win win מבחינתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...