Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המפגש הגדול - תוצאות ועוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ורק שני דברים לכל בעלי קוטר הסיבוב הגדול:

אם הייתם נכנסים ל 270 הכי רחב שאפשר, הייתם יכולים לסיים את הסיבוב בלי רברס.

בפועל אף אחד כמעט לא ניצל את השטח מצד שמאל של הכניסה לפניה.

והדבר השני: הנדברקס!!!!! :D:D:D

תאמין לי שניסיתי - אבל כשיש גיר שישה הילוכים שמתוכנן על ידי פיז'ו - רדיוס הסיבוב פשוט לא מספיק :? (לראייה, בחלק מהמקרים נדרשתי לשתי נסיגות כדי לצלוח את הסיבוב).

בלם יד הוא לא פתרון, כשהוא לא גורם לנעילת הגלגלים (ולהיות כנה - כבר דיברתי איתך על הבעיה הזו אצלי במנחתים קודמים שתכננת וחבל שלא התייחסת לזה גם הפעם). הסוגיה הזו היא לא בעיה רק אצלי, אלא גם ב206 של זאב (או כך זה לפחות נראה מעמדת המרשל - יתקן אותי זאב אם אני טועה) וב-306 \ ZX ספורטיביות אחרות שגם שם בלם היד לא נועל את הגלגלים.

עזבו אותכם סיפורים . הנדברקס זה לא עניין של אוטו כזה או אחר , אלא רק של רצון.

אם אתה מפקפק - Choose time , date&your weapons...

להשתמש בהנד ברקס זה כ"כ קל עד שלפעמים נפלט לי איזה אחד מיותר :oops:

פורסם

קודם כל שמר - :lol::lol::lol:

אבל אתה טועה - אצלי ב-306 שהייתה לי, בלם היד היה גרוע מאוד ואי אפשר היה להשתמש בו לצורך הזה. מצד שני, אולי זה רק באוטו שלי ושל צוקרמן - כי אריה עם ה-S16 הצליח יפה מאוד להשתמש בו, וגם למיטב ידיעתי גידי אח של ג'רמי עם 306 1.4.

דרך אגב רועי - מה הקשר בין הגיר 6 הילוכים שמיוצר בידי פז'ו לבין רדיוס הסיבוב?

בסקסו דרך אגב רדיוס הסיבוב נוראי יחסית לסופר מיני, ההגה קצר ובחניות לפעמים זה מעצבן. פעמיים לא הצלחתי לעשות את ה-270 כמו שצריך, עד שיצא לי הנדברקס מושלם... (ועוד אחד בסוף :lol: )

ול-THE KID - ג'ימקאנה כזאת זה כמעט רק יכולת נהג. כמובן שעם סונטה ענקית יהיה קשה הרבה יותר מאשר עם 106 ראלי, אבל עובדה היא ש-306 1.4 עושה תוצאה דומה מאוד ל-S16...

מנוע כמעט ואינו משפיע כאן, מכיוון שנשארים בהילוך ראשון. גם הנעה אחורית או קדמית לא משנה הרבה. בסיס גלגלים כן משפיע. גם היגוי מהיר. גם העברות משקל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קודם כל שמר - :lol::lol::lol:

אבל אתה טועה - אצלי ב-306 שהייתה לי, בלם היד היה גרוע מאוד ואי אפשר היה להשתמש בו לצורך הזה. מצד שני, אולי זה רק באוטו שלי ושל צוקרמן - כי אריה עם ה-S16 הצליח יפה מאוד להשתמש בו, וגם למיטב ידיעתי גידי אח של ג'רמי עם 306 1.4.

דרך אגב רועי - מה הקשר בין הגיר 6 הילוכים שמיוצר בידי פז'ו לבין רדיוס הסיבוב?

בסקסו דרך אגב רדיוס הסיבוב נוראי יחסית לסופר מיני, ההגה קצר ובחניות לפעמים זה מעצבן. פעמיים לא הצלחתי לעשות את ה-270 כמו שצריך, עד שיצא לי הנדברקס מושלם... (ועוד אחד בסוף :lol: )

ול-THE KID - ג'ימקאנה כזאת זה כמעט רק יכולת נהג. כמובן שעם סונטה ענקית יהיה קשה הרבה יותר מאשר עם 106 ראלי, אבל עובדה היא ש-306 1.4 עושה תוצאה דומה מאוד ל-S16...

מנוע כמעט ואינו משפיע כאן, מכיוון שנשארים בהילוך ראשון. גם הנעה אחורית או קדמית לא משנה הרבה. בסיס גלגלים כן משפיע. גם היגוי מהיר. גם העברות משקל.

רוני

:screwy: (סתם רציתי להשתמש בסמיילי חדש שכרגע התווסף)

יש מכוניות שהרבה יותר קשה לנעול בהן בלם יד. דווקא בלנטיס קל מאוד. אם אצלי קשה

לנעול בלם יד, הוא פשוט לא ננעל אלא ממש בסוף, וגם אז לא תמיד (המוסך לא מוכן

לבדוק את העניין, לך תסביר להם למה זה משנה לך).

ל-GTI6 רדיוס סיבוב גרוע יותר בגלל שהגיר בעל שישה הילוכים לא מאפשר תנועה זהה

לצד ימין ושמאל (מפריע לגלגל, נדמה לי), כלומר רדיוס הסיבוב ימינה גדול יותר מאשר שמאלה.

לסקסו רדיוס סיבוב סביר - 5.2 נדמה לי.

בקשר למנוע - לא נראה לי, מנוע גדול יותר בעל מומנט יהיה הרבה יותר קל לנהיגה שם

כיוון שלא תאלץ לשמור אותו בסל"ד גבוה כל הזמן (ולכן תוכל להיות במהירות מתאימה

יותר).

אני, בכל אופן, לא הצלחתי לעשות את הסיבוב ללא בלם-יד, וגם לא עם בלם-יד (שלא

ננעל...).

פורסם

קודם כל – תודה אדירה למארגנים.

כמי שהיה בעבר אחד המארגנים של תחרויות מוטוריות (ג'ימיקאנות לאופנועי שטח באמצע שנות ה90) אני יודע כמה זה קשה.

אני מעדיף לא לציין שמות, כי בטח אשכח מישהו – אז תודה לכל מי שהיה מעורב בארגון ובסיוע.

השתתפתי בעבר בתחרויות מוטוריות בשטח – ולא האמנתי שאי פעם אזכה להתחרות על אספלט בישראל, אבל הנה זה קרה.

לגבי המסלול – הוא היה טכני כמו שצריך, כדי לא לתת יתרון לבעלי מכוניות עדיפות – ועובדה היא התוצאה המדהימה של ג'רמי עם אחת המכוניות היותר נחותות.

הבעייה הקשה הייתה אי ההבנה של המסלול – רק בפעם החמישית מתוך 5 עשיתי אותו נכון.

כשאני מסתכל על התוצאות אני רואה שאני לא האהבל היחיד.

יש משתתפים שראיתי בתחרות ואני לא רואה תוצאות שלהם – צוקרמן, זיסו, עומר ועוד.

כמו הוצע קודם – צריך לבדוק אפשרות לסימון המסלול בסרטים.

אפשרות אחרת היא מסלול טכני, אך ברור יותר – למשל סלאלום הלוך ושוב עם מרחקים משתנים בין הפילונים.

ושוב, למרות הביקורת – כל הכבוד והמון תודה.

פורסם

לדעתי בפנייה עם האנדברקס האופציה היחידה הייתה אנדברקס , זה גם עניין די קל על אספלט רטוב , הרי בשביל מה לקחת את הסיכון שתצטרף רוורס .

בשביל מה לקחת את הסיכון בלי אנדברקס , פשוט להכנס בזווית טובה , אנדברקס והרבה גז , לדעתי זה היה הרבה קל למיאטות עם ההנעה האחורית שפשוט נכנסים עם הרבה גז בלי להתעסק באנדברקס .

אני גם רוצה להוסיף שלדעתי המסלול אכן היה יותר מדי מסובך ואני מקווה שפעם הבאה לא נצטרך 3 ניסיונות רק כדי להבין את המסלול .

זה לא עניין של סיבוך אלא עניין של הבנת המסלול .

למרות הביקורת אכן היה מדהים וג'רמי אכן הוכיח שלא צריך רכב טוב בשביל זמן טוב .

פורסם

בנוגע לרדיוס סיבוב - ב-GTI6 לא ידעתי שזה כך. לומר את האמת, זה משהו ששמתי לב אליו גם בסקסו. לכיוון אחד להגה יש יותר סיבובים (!!) בכל מקרה בדקתי ואתם צודקים. ל-VTS אין רדיוס סיבוב גרוע יותר. לכל הסקסואים יש 5.25 רדיוס סיבוב. מה שמוזר זה שעדיין הוא מרגיש גדול מאוד, ומציק לי יותר מאשר הוא הציק ב-306 (!!)

בנוגע למנוע - ברוב המסלול המנוע היה בטווח היעיל שלו בהילוך ראשון. מעל 3000-4000 סל"ד ועד כמעט למנתק. לא צריך הרבה מומנט בסל"ד נמוך כמעט בכלל, מלבד היציאה מהמקום אחרי ההנדברקס, אם עשית אותו גרוע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אחרי האנדברקס אכן הייתה בעיה עם המנוע כי הוא עלה לי מעל ה - 5.5 - 6.0 ( לי ולעוד הרבה אנשים ) ופירפר כמו משוגע אבל מצד אחד זה נחוץ כדי להמשיך את תנועת הישבן הנעול ,

לכן לדעתי עדיף לצאת עם המון גז רק שהישבן ימשיך לצאת לצד הנכון .

פורסם

לפעם הבאה אנחנו נתקן את האמברקס.

המסלול לא היה קשה מבחינת הבנה ,הייתם קצת מסתכלים ומרחרחים את השטח.

הוא היה מאורגן טוב מאוד.

מה שעיצבן מאודדד היה אורך האירוע.

עליתי אחרוןןןןןן ולבדדדדדדדדדדד :shock: .

כוסאמעק.

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

פורסם
אחרי האנדברקס אכן הייתה בעיה עם המנוע כי הוא עלה לי מעל ה - 5.5 - 6.0 ( לי ולעוד הרבה אנשים ) ופירפר כמו משוגע אבל מצד אחד זה נחוץ כדי להמשיך את תנועת הישבן הנעול ,

לא בהכרח. הרמת בלם יד מדויקת וכיוון עדין עם הגז מספיקים. להרים בלם יד וללחוץ כמו משוגע על הדוושה רק תגרום לפרפור במקום שמבזבז זמן. צריך עדינות ורגש גם עם הגז וכן - גם עם בלם היד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא בהכרח. הרמת בלם יד מדויקת וכיוון עדין עם הגז מספיקים. להרים בלם יד וללחוץ כמו משוגע על הדוושה רק תגרום לפרפור במקום שמבזבז זמן. צריך עדינות ורגש גם עם הגז וכן - גם עם בלם היד.

רוני

אני לא מדבר על גז משוגע על הסוף , אבל עדיף יותר מדי גז מאשר קצת מדי ואז למצוא את עצמך תקוע .

אני אישית לא פגשתי את המנתק הצתה פעם אחד במסלול .

פורסם

הוא היה מאורגן טוב מאוד.

כוסאמעק.

לטלאור,

הבעתי את התנצלותי הכנה לכל אחד שבא לשאול אותי על אורך האירוע (והיו המון, בעיקר כאלו ששאלו מתי המקצה השני מתחיל, התשובה היחידה שהייתה לי הייתה - כשהראשון יסתיים...).

בנוגע אליך אישית - אני באמת מצטער שיצא לך לעלות אחרון ולבד. אני מקווה שאתה מבין כמה זה קשה לארגן כזה אירוע שהכל ילך חלק ובזמן. בגלל שהיה קשה להבין את המסלול, בגלל שהיה צריך לסדר אותו מחדש הרבה פעמים, בגלל שהוא היה ארוך מדי מלכתחילה - זה לקח הרבה יותר זמן ממה שהיה צריך לקחת. לקחים הופקו, אל דאגה.

שוב - מצטער ומקווה שנהנית מהג'ימקאנה בכל מקרה (וגם מהאוכל כמובן!!)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בנוגע לרדיוס סיבוב - ב-GTI6 לא ידעתי שזה כך. לומר את האמת, זה משהו ששמתי לב אליו גם בסקסו. לכיוון אחד להגה יש יותר סיבובים (!!)

זה אכן כך, כשימינה פשוט אי אפשר לפנות מעבר לזווית מסויימת. הגלגל הימני מוגבל בגלל גודל הגיר. רדיוס הסיבוב שמאלה הוא 11.9 מ' וזה עוד טוב לעומת רדיוס הסיבוב ימינה :shock:

אגב, אם אצלך באוטו ההגה לא מסתובב שווה בשווה לשני הכיוונים - כדאי שתבדוק במוסך \ מכון לכיוון פרונטים למה...

אגב - בלם היד אצלי תקין ועדיין לא נועל את הגלגלים האחוריים לטובת תרגילים שכאלו. עוד סיבה להעדיף את היאריס :roll:

פורסם

הוא היה מאורגן טוב מאוד.

כוסאמעק.

טלאור! כששאלתי אותך אם אתה עולה לבד, זה היה במילים אחרות:

בבקשה תציע לי לבוא איתך , בבקשה בבקשה רק תוציא את השורה הזאת מהפה ואני טס לשבת באוטו!!!

עכשיו אתה מספר לי שהתבאסת מזה שעלית לבד?!

:?

L'amour Toujours

פורסם
בנוגע לרדיוס סיבוב - ב-GTI6 לא ידעתי שזה כך. לומר את האמת, זה משהו ששמתי לב אליו גם בסקסו. לכיוון אחד להגה יש יותר סיבובים (!!)

זה אכן כך, כשימינה פשוט אי אפשר לפנות מעבר לזווית מסויימת. הגלגל הימני מוגבל בגלל גודל הגיר. רדיוס הסיבוב שמאלה הוא 11.9 מ' וזה עוד טוב לעומת רדיוס הסיבוב ימינה :shock:

אגב, אם אצלך באוטו ההגה לא מסתובב שווה בשווה לשני הכיוונים - כדאי שתבדוק במוסך \ מכון לכיוון פרונטים למה...

נקודת תחקיר לפעם הבאה:

לעשות את פניית ה 270 לכיוון שמאל בלבד!! לטובת כל בעלי מכונית ההנעה הקדמית הטובה ביותר בעולם!! :p:p:p

ולכל מי שאומר שהתוצאה שלי היא למרות מכונית נחותה: אני קובל!!!!! ה 309 איננה מכונית נחותה!!!!

היא מכונית מצויינת!!!!!! מכונית ההנעה הקדמית השניה הכי טובה בעולם!!!! :lol::lol::lol:

ולגבי היציאה מההנדברקס - אין טעם לתת המון גז, כי אז הגלגלים מפרפרים את עצמם לדעת, ולא מקבלים אחיזה.

גם אני פרפרתי יותר מדי באחד הפעמים, והאוטו פשוט לא התקדם. החוכמה זה לשחק עם דוושת הגז ולהשתדל להיות על גבול אובדן האחיזה, כך מקבלים הכי הרבה כוח כדי למשוך אותך החוצה מהסבסוב.

במנועים עם תגובת מנוע מהירה (ואני חושב שאני היחיד שם שהיה עם מנוע שממש מגיב מהר - בזכות הקרבורטור.... טוב נו... אולי גם 106 ראלי משופרת תתן תגובת מנוע דומה) ניתן אפילו "לפמפם" את דוושת הגז על מנת לבקר את הכוח שמועבר לגלגלים, ולנסות לקבל אחיזה בתנאים הקשים שהיו שם עם הגה מסובב וצמיגים רטובים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...