Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. 

יש לי שאלה די כללית על הצעדים הנדרשים במקרה של תאונת דרכים ללא נפגעים. 

בתאריך מסוים התרחש האירוע - שני רכבים נפגעו, אך אין משהו רציני: סריטות ודפיקה בכנף ומראה צדדית אצל רכב אחד ודפיקה וסריטות בדלת של השני. 

יש הבנה מי אשם כי נהג א חתך את הנהג ב - ניסה להשתלב לנתיב אחר בצורה אגרסיבית במהירות מופרזת (לא מוקלט - אין סרטון). 

המעורבים עצרו בצד, צילמו את המסמכים של כל אחד ואת פרטי הקשר. 

למחרת מי שחושב שהוא לא אשם בתאונה הודיע לחברת הביטוח שלו על התאונה - הוא מילאה את הטופס, צירף את כל המסמכים של כל הצדדים.

עבר כבר שבוע ואין תשובה מחברת הביטוח - הם רק שלחו מייל שהפנייה נמצאת בטיפול. 

לשני הצדדים יש רק ביטוח חובה לרכב, לאף אחד אין צד ג או מקיף. ממה שאני יודע - אף אחד מהם לא זכאי לקבל שום פיצוי לא משנה מי אשם ומי לא. 

במידה ומעורב א בטוח שמעורב ב הוא אשם, מה צריך לעשות אז? האם צריך לדווח על זה במשטרה? האם יש דרך לקבל איזשהו פיצוי? אם יש בכלל טעם לחכות לתשובה מביטוח או שהם לא יעשו שום דבר? 

אשמח לקבל הסבר מסודר. 

תודה לכולם. 

פורסם

א. רעיון רע מאוד בגדול להסתובב בלי ביטוח צד ג', הפעם הנזק קטן, מה יקרה כשהנזק גדול, או חס וחלילה מושבת רכב שני חדש יחסית?

ב. זה שאין ביטוח לא אומר שאין נזק, וכשיש נזק, יש אפשרות לתבוע, אם הנזק קטן מ-33 אלף שקל אפשר בתביעות קטנות (אגרה קטנה, בלי עורכי דין), אם מעל אז תביעה בבית משפט השלום (עורכי דין, אגרה גדולה יותר וכו')

ג. לא ברור מה הקשר של העירוב של חברת הביטוח, ביטוח חובה הוא לפגיעות גוף, אין פגיעות גוף, לאיזו תשובה אתה מצפה מהם?

ד. אם יש לך פרטים של הנהג השני אין צורך בדיווח למשטרה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אין ביטוח צד ג' או מקיף לצד שהוסכם שאשם, הוא צריך לפצות כספית את צד ג שנפגע.

לגבי הפצוי מה שיסוכם בינהם : לפי הצעת מחיר ממוסך או באמצעות שמאות בעלות של הצד האשם.

אם אין הסכמה לגבי מי אשם בתאונה, כל צד עושה שמאות וניגשים לבית משפט בכדי שיקבע מי אשם.

פורסם

הצד שחושב שהוא אינו אשם מביא חוות דעת של שמאי (באם הנזק בגובה כמה אלפי שקלים, או הערכת תיקון של מוסך או שניים אם הנזק קטן) ושולח מכתב דרישה לצד שלדעתו אשם. במידה ולא משלם תובע אותו בבית משפט לתביעות קטנות.

פורסם
לפני 36 דקות, m3x7r3m3 כתב:

א. רעיון רע מאוד בגדול להסתובב בלי ביטוח צד ג', הפעם הנזק קטן, מה יקרה כשהנזק גדול, או חס וחלילה מושבת רכב שני חדש יחסית?

נכון מאוד. לדעתי בעל רכב צריך לראות את ביטוח צד ג' כחובה, למרות שמבחינה חוקית זה לא. אלא אם מדובר במישהו שלשלם מאות אלפי ש"ח (ויותר) לא יפיל אותו.

• תוכן חדש...