Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי : )

יוצא לי לראות ביד 2 שהם נמכרות במחירים ממש נמוכים גם אם נראים שמורים ועם ק''מ נמוך, יש אנשים שאומרים שהם אמינות יש כאלה אומרים שלא, בפועל ביד 2 אני רואה גם כאלה עם 300 אלף ק''מ ויותר, מדובר במנוע 1.6/1.5

אשמח להבהרה נוספת ופירוט ככל הניתן

מבחינתי אם זה אומר לשלם 15 אלף פחות מאשר לקנות הונדה/טויוטה במחירים מופקעים, עם אמינות סבירה אז זה יותר משתלם, צריכת דלק לא הכי מעניין אותי כי אני נוסע יחסית נסיעות קצרות

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

איזה שנה?

האימפרזה הגיעה עם מנועי 1.6 ונדמה לי בשנתה האחרונה (2007/2008) עם 1.5

ה-B3 הגיעה עם מנועי 1.5 עם 107 כ"ס בדומה לאימפרזה, ומנוע 2.0 ליטר 10 כ"ס

בגדול מדובר על רכבים מאוד אמינים אם טופלו כראוי אבל לא חסכוניים בדלק ודי כבדים. צריך למצוא אקמפלר שמור.

אם אתה בקטע של רכבים יפניים משפחתיים מהשנים האלו, שהם שווים מחצית מקורולה/סיוויק מאותן שנים (וגם נופלות מהם) תנסה את האלמרה (2007 שנה אחרונה), לאנסר קלאסיק (עד 08') לאנסר 1.5 (מ-2008) ואפילו יונדאי לנטרה וניסן טידה

כולן בסכום של 4 ספרות להוציא את הדור השביעי של הלאנסר.

פורסם

כל הרכבים שציינת אמינים?

זה הכי חשוב, כוח חשוב אבל מתפשר בתקציב הזה

לאיזה תהיה צריכת דלק הכי טובה?

מה בנוגע ללאנסר 1.6 של הדור האחרון?

בגלל הכובד הסובארו באסה?

כל האימפרזות 4X4?

פורסם

צריכת דלק גם בסובארו וגם בלנסר ממש לא להיט.

אבל אם אתה מחפש אמין בתקציבים האלה, צריכת דלק בכולן לא להיט.

בלנסר הדור האחרון 1.6 עדיף על 1.5, אבל היא גם לא נסחרת ב4 ספרות - יותר בכיוון של 20-30 אש"ח למודלים של 2012-13 במצב טוב (דגם 1.6 התחיל ב2012 למיטב ידיעתי, לפני זה היה או 1.5 או 1.8).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני רואה שהיה לך גם קורולה וגם לנסר, אתה מסכים עם הבחור למעלה שאומר שהיא נחותה מול הקורולה והסיוויק?

באיזה היבטים?

כי קורולה/סיוויק 2010 במצב טוב נמכרות ב40 אלף וואלה לא מתאים לי זה מחיר מוגזם

פורסם (נערך)

מנסיון עם הלנסר(2005) שכן היתה מטופלת כראוי 

בכ''א אמינות לא היתה הצד החזק שלה, (רדיאטורשהתפוצץ כתוצאה מתקלה בנגד מהירויות , אלטרנטור, ממיר קטילטי, הלכו לי בזה אחר זה תוך חודשיים שלושה)

צריכת דלק היתה סבירה, 

אלא שבהתחשב במחיר הזול היא כן היתה תמורה טובה לכסף

עריכה אחרונה על ידי מייק24
פורסם
לפני 5 שעות, שליקו99 כתב:

גם הקורולה וגם הסיוויק משנת ייצור 10 השמורות ביותר לא נמכרות במעל 30 אלף, לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה. 

ב36-38 אפשר למצוא קורולה 12 דגם gli מלוקקת. 

אם צריכת דלק פחות מטרידה אותך וכן אכפת לך שהרכב לא יהיה עגלה נסה למצוא אימפרזה עם מנוע 2.0 ליטר/הייתי מחפש גם פוקוס 2.0, בפורד התמורה גבוהה מאוד ביחס למחיר המצחיק.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 14 שעות, שליקו99 כתב:

אני רואה שהיה לך גם קורולה וגם לנסר, אתה מסכים עם הבחור למעלה שאומר שהיא נחותה מול הקורולה והסיוויק?

באיזה היבטים?

א) הלנסר שהייתה לי היא מהצורה הקודמת, הקלאסיק, שזה רכב שונה לגמרי.

וכן, היא הייתה נחותה מקורולה וסיוויק. למעשה, הסיוויק 2002 שיש לי עכשיו, עדיפה על הלנסר הזאת כמעט בכל פרמטר (חוץ ממרווח פנים).

ב) לגבי הלנסר 2012-13 אני פחות מכיר. ז"א, כמובן שעדיף קורולה 2013 על לנסר 2013, אבל המחירים הם לא אותם מחירים.

הלנסר זה רכב זול ואמין, אם אתה מחפש משהו מעבר, חפש במקום אחר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 14 שעות, daniel204 כתב:

גם הקורולה וגם הסיוויק משנת ייצור 10 השמורות ביותר לא נמכרות במעל 30 אלף, לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה. 

ב36-38 אפשר למצוא קורולה 12 דגם gli מלוקקת. 

אם צריכת דלק פחות מטרידה אותך וכן אכפת לך שהרכב לא יהיה עגלה נסה למצוא אימפרזה עם מנוע 2.0 ליטר/הייתי מחפש גם פוקוס 2.0, בפורד התמורה גבוהה מאוד ביחס למחיר המצחיק.

3.png

בפוקוס אני משער שאתה מתייחס ללפני 2011?

האימפרזיה 2.0 גם אמינה? זה אותו הגיר?

פורסם

נכון, פוקוס דור שני עד 2011. 

הסובארו צפויה להיות אמינה, לא מכיר בעיות מיוחדות בדגם זה. 

הצילום שהעלת לא מייצג כלום ועדיין הוא מאוד תואם למה שרשמתי, מי שמפרסם ב40 לרוב ימכור ב36-38. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 23 שעות, שליקו99 כתב:

כל הרכבים שציינת אמינים?

כן אם טופלו כראוי

לאיזה תהיה צריכת דלק הכי טובה?

ניסן טידה לפי דעתי

בגלל הכובד הסובארו באסה?

היא לא באסה, פשוט לא זריזה. אתה לא יכול להנות מכל העולמות. רוצה רכב זריז יחסית? שלם פי 2 מסובארו 2008 ותקנה סיוויק 2008.

לסובארו אין בעיות מיוחדות בדומה ללאנסר ולטידה. רכבים משעממים שנועדו לקחת אותך מא' לב'.

כל האימפרזות 4X4?

לא. רק ה-2.0. עד 2007 הגיעה עם 160 כ"ס והיא לא כ"כ זריזה כמו שנשמע, וה-B3 עם 150 כ"ס. רק הן 4X4. כל שאר ה-1.5 או 1.6 עד 2007 הן הנעה קידמית

לפני 23 שעות, vadim6385 כתב:

בלנסר הדור האחרון 1.6 עדיף על 1.5, אבל היא גם לא נסחרת ב4 ספרות

שווקה מ-2012 עם גיר פלנטרי 4 היל' ומנוע אטמוספרי 117 כ"ס. נקראה ג'טפייר. במחירון היא בערך 20 אש"ח דהיינו היא נסחרת בפחות. אחלה VFM. עד 2011 היו ה-1.5 שהן זולות בהרבה. מרגישה הרבה יותר "אוטו" מכל מה שהוזכר כאן.

מאיפה הקרצת את זה? זה שהוא רשם במודעה? אז רשם... באותה מידה יכל לרשום 65K. ז"א שהוא ימכור בסכום הזה? הן נמכרות בהרבה פחות ממה שציינת אלא אם כן מדובר על כלי עם ק"מ נמוך להחריד, יד 00 והיסטוריית טיפולים ממוסך מורשה (2012).

אף אחד לא ישלם 40K על משפחתית בת 11. רק הזוים.

מה שכן, במחיר של סיוויק  אתה יכול לרכוש כמעט שני אימפרזה/לאנסר/טידה מאותה שנה.

לפני 21 שעות, מייק24 כתב:

בכ''א אמינות לא היתה הצד החזק שלה

מדובר על אחד הרכבים האמינים ששווקו פה ואני מדבר מניסיון עם כמה כאלו, שתיים מתוכן עדיין במשפחה ונוסעות ק"מ מעל הממוצע השנתי, והשלישית הושבתה כי נכנסו בה מאחורה עם ק"מ של מעבורת חלל. אכן יש "מחלה" של נזילה בחיבור העליון של הרדיאטור אבל זה קורה לאחר 150-200 אק"מ. יש בלאי טבעי כמו כל רכב אבל אף פעם לא היו תקלות משביתות. פשוט הגיר והמנוע הם די מיושנים אז מדובר על רכבים אמינים

כנראה נפלת על רכב שלא טופל היטב או שהיה בליסינג.

אם הלאנסר קלאסיק האלו טופלו כראוי, הן יגמעו ק"מ רבים ללא בעיות. בבריטניה היא נבחרה פעם לרכב הכי אמין בזמנו (מצ"ב), מדובר על מנוע 4G18 שזה ה-1.6 שמשווק פה. בגדול, משפחה ה-4G של מנועי מיצובישי היא מאוד מאוד וותיקה ונטולת חידושים.

https://www.nydailynews.com/autos/mitsubishi-lancer-named-reliable-car-15-years-article-1.1205917

זה לא משנה את העובדה שהיא נופלת ברוב הפרמטרים לעומת משפחתיות אחרות. היתרונות שלה זה אמינות גבוהה מאוד, שוק חלש, חלפים זולים, אחלה מזגן ומרווח פנים מכובד כפי שציינו לפני. לפי דעתי היא גם נוחה יחסית.

אנקדוטה קלה - ב-2012 חיפשנו קורולה GLI 2005 עם נתונים טובים, דהיינו ק"מ נמוך ויד ראשונה. המחירון שלהן היה בערך 54K ורכבים שמורים נחטפו במהירות הבזק ומעל המחירון. במקרה ראינו לאנסר באזור שלנו, 2005 פרימיום (הדגם המפואר עאלק) מיד ראשונה, ק"מ נמוך מאוד והיסטוריה מלאה. המחירון שלה היה 36.3 והיא נרכשה ב-34K  עם טסט לשנה + ארבעה צמיגים חדשים של מישלן וללא צורך להשקיע שקל. חיה ובועטת עד היום. אני לא חסיד של המותג ממש לא, אבל מבחינת הרכבים הזולים והאמינים גם כיום הוא מהווה אחלה אופציה. גם לאנסר 2008-2017 נסחרות במחירים מופחתים בהרבה מסיוויק/קורולה.

פער של 22K כמעט לרכב באותו שנתון זה מוגזם למרות שהקורולה פשוט יותר טובה ממנה בהכל כמעט.

לפני 3 שעות, daniel204 כתב:

נכון, פוקוס דור שני עד 2011. 

ע"ע כל המקררים היפניים שצוינו.

לפות"ש: זו לא פעם ראשונה או שנייה שאתה פותח שרשורים על רכבים, אולי תציין תקציב ומה הדרישות שלך? זה יקל עלייך ועלינו

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני חושב שמאוד עזרת לי יותר להתפקס על מה שקצת יותר מתאים לי... 

עד עכשיו ידעתי שסיוויק והקורולה מאוד מוכרות ומאוד אמינות נותנות כל מה שצריך, אבל המחיר לא לעניין, תקציב גג 25 אלף, כ4-5 אלף ק''מ בשנה לכן חיסכון בדלק לא קריטי לי, מה כן קריטי לי מושבים נוחים ראות טובה, ורכב שבאופן כללי יהיה נעים לנסוע בו וישרה ביטחון, כמובן לא יזיק שיהיה נעים לעין

מה שהוביל אותי לאימפרזה.

המליצו לי גם על SX4 שהוא אמין מאוד וגם יחסית חזק, אולם המראה שלו קצת קודר לי מדי

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

אז לנסר מ2012 ואילך

פורסם
לפני 10 שעות, שליקו99 כתב:

המליצו לי גם על SX4 שהוא אמין מאוד וגם יחסית חזק, אולם המראה שלו קצת קודר לי מדי

SX4 האצ'בק היא אכן זריזה מאוד, יותר מהקורולה מאותן שנים (עד 2012) ולא נופלת בהרבה מהסיוויק.

מאוד מאוד אמינה ואפורה אבל נסחרת במחירים קרובים למחירון ונהנית משוק די חזק ואז תיקח את זה בחשבון. 

לא יודע איך זה עם הסדאן מבחינת סחירות.

לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

אז לנסר מ2012 ואילך

ב-25K שציינת יש לך מבחר לא קטן של רכבים, מרמת המיני עד למשפחתיות. זה כבר סכום שהוא לא קטן אז תנסה לרכוש רכב יותר חדש בשנתון. בשביל מה אתה צריך רכב בן 10-11? בנסועה כזו גם רכב קטן יספיק לך. סתם לדוגמא:

לאנסר 1.6 2014/2013 נסחרת במחיר כזה, אפשר לרכוש טידה 2012/13 וישאר לך עוד עודף ליישור קו

I20 או I25 מבוגרות בשנה שנתיים.

סוזוקי ספלאש 2013/2014

107/אלטו/C1

לא חסר. השאלה היא האם אין לך בעיה לנהוג על רכב קטן. אישית במצב ובנסועה שלך הייתי מחפש רכב קטן.

4-5 אק"מ בשנה זה ק"מ בדיחה

• תוכן חדש...