Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לעשות סדר באינספור קבצי תמונות ?

מרטין מקפליי
שימו לב! השרשור הזה בן 1463 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני רוצה לסדר את קבצי התמונות שנשמרו אצלי באינספור תיקיות במספר מחשבים בשני העשורים האחרונים.

כשחשבתי על איך הכי "נכון" לסדר אותם הגעתי למסקנה שהכי נוח מבחינתי יהיה לסדר אותם כרונולוגית בתיקיות לפי המבנה הבא:

Year -> Year-Month

זאת אומרת שתמונה שצולמה באפריל 2016 תשב בתיקיה:

2016/2016-04

ולשנות את שם הקובץ לתצורה של תאריך, שם המצלמה, שם הקובץ המקורי, ומספור אם יש שניים זהים...

לדוגמא:

2013-11-01 NIKON D5200 DSC_2374.JPG

אני לא מעוניין בכפילויות ולכן כשארצה "לייבא" תמונה חדשה למאגר התמונות ארצה לייבא את התמונה רק אם היא לא קיימת במאגר התמונות (למרות שהשם שלה במאגר יהיה שונה מהשם של הקובץ שארצה "לייבא")

ורצוי גם אופציה של בדיקה לפני ייבוא האם תמונה קיימת במאגר.

זכור לי שלייטרום אפשרה פונקציונלית כזו, אבל הגרסה הישנה בה השתמשתי לא תמכה בפורמט HEIC (חובה תמיכה ב JPG, HEIC, NEF - תמיכה בקבצי וידאו זה בונוס מאוד נחמד) ופרט לאופצית הייבוא אין לי צורך באפשרויות העריכה המתקדמות שלה ולכן רכישת מנוי לא רלוונטית מבחינתי.

מה שאני שואף לעשות זה סדר בקבצים שאני שומר מקומית ובאיכות הצילום המקורית וללא קשר לשירותי ענן כאלה ואחרים.

מה הדרך הנכונה לעשות זאת ? ועל איזה כלים מומלץ להסתכל (רצוי חינמיים) ? 

עריכה אחרונה על ידי מרטין מקפליי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מה שאתה צריך זה סקריפט שיעבור תמונה תמונה, ולפי המידע שלה יזרוק אותה בתיקייה לפי החוקים שלך בתוספת השם בהתחלה?

[נשבע, ככה מתחיל כול פרוייקטון חצי גמור שלי, יש צורך, כותב משהו שצולע, good enough, שוכח מזה]

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זרוק הכל לגוגל תמונות. שלם להם עמלת אחסון. הם מסדרים הכל לבד לפי תאריכים , מיקום וכו.
על הדרך גם קיבלת גיבוי למקרה אסון וגם הם אוספים עליך נתונים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא תמיד פתרון מוצלח.

- זה עובד רק על תמונות שיש להן מידע נכון ב exif. לתמונות ממצלמה רגילה אין מידע מיקום, וגם לא תמיד השעה/תאריך נכונים כי לא כיוונו במצלמה. חוץ מזה יש תמונות סרוקות מפעם ואז בכלל אין מידע.

- סידור שנעשה לאורך שנים לפי תיקיות שמכילות ארועים שונים או כל סוג אחר של חלוקה נוחה לא יישמר במעבר לגוגל.

• רעיון טוב! 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, misterb כתב:

זה לא תמיד פתרון מוצלח.

- זה עובד רק על תמונות שיש להן מידע נכון ב exif. לתמונות ממצלמה רגילה אין מידע מיקום, וגם לא תמיד השעה/תאריך נכונים כי לא כיוונו במצלמה. חוץ מזה יש תמונות סרוקות מפעם ואז בכלל אין מידע.

- סידור שנעשה לאורך שנים לפי תיקיות שמכילות ארועים שונים או כל סוג אחר של חלוקה נוחה לא יישמר במעבר לגוגל.

יישמר אם תעלה את התיקיות עצמן לגוגל דרייב. משם אפשר לבחור להעביר את התמונות גם לגוגל פוטוס

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה גם לא כזה מוצלח. הקישור בין הדרייב לפוטוס כבר לא אוטומטי.

https://www.cnet.com/how-to/google-has-disconnected-photos-and-drive-heres-how-to-keep-your-photos-synced/

מה שהיה יכול להיות מעולה זה אם היה אפשר ליצור אלבום בפוטוס מכל ספריה בדרייב, אבל אין אופציה כזאת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו  ניסיתי להעלות מהדרייב לפוטוס - אפשר לבחור רק תמונות בתוך תיקיה אחת. אי אפשר לבחור תיקיה בלי להכנס אליה, ואי אפשר לבחור כמה תיקיות.

כלומר מי שרוצה לעשות את העבודה הסיזיפית הזאת וגם לשמור על מבנה דומה לתיקיות, צריך ידנית לפתוח אלבום עבור כל תיקיה ולהעלות אליה את התמונות מהתיקיה (לפחות אפשר לבחור את כל התמונות ביחד בתיקיה ספציפית).

עדיין מה שיקרה במצב כזה - כל התמונות יתערבבו ב'אלבום' הראשי בפוטוס, אבל תהיה אפשרות לעבור לאלבומים נפרדים כשרוצים לראות ארוע ספציפי למשל.

הייתי שוקל אולי לפתוח חשבון גוגל נפרד לצורך העניין, ולהתנסות עם זה קודם, זה די מעפן.. 

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היתרון בגוגל תמונות, מעבר לגיבוי, זה יכולת החיפוש. יש להם שפת חיפוש . תחפש בתמונות שלך כלב , הוא ימצא.
יותר גרוע, תלמד אותו מי זה איתמר , הוא ימצא את כל התמונות עם איתמר. ניתן כמובן לתת טווח שנים ,תאריכים, מיקום וכו'
ואז אתה מבין שחלוקה לחוצצים היא כל כך שנות ה 90. אנחנו בעולם של לשפוך big data ,ללא מבנה מסודר ואז לשלוף משם בצורה חכמה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גוגל פוטו זה אחד הדברים הכי טובים שיש לאנושות להציע.

בסדר... אז הם אוספים עליך מידע. כמה מעניין יכול להיות הכלב שלי וזה לא שאני פחריזאדה - הגיבוי שלהם מצויין

תתחיל במיון לפי שנים ופשוט תגרור את התמונות לתיקיות שיצרת.

זה נכון שתמונות סרוקות חסרות תאריך נכון, אבל 95% מהתמונות שלך התאריך יהיה נכון

אח"כ בזמנך הפנוי שב בתיקיות של השנים ותעשה סדר לפי נושאים או חודשים.

פעם אחת עושים את זה  ואח"כ הכל נגיש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחרונה נכנסתי גם לסוגיה של האם כדאי להרחיב את החבילה של גוגל או פשוט להשתמש ב HD SSD ולאחסן בו את התמונות שלי. את הדיסק הקשיח כבר יש לי ככה שהעלות חינמית לעומת כ-20 דולר בשנה. בהתחלה חשבתי להמיר את הSSD לזיכרון רשת ואז בעצם לספק לעצמי את השירות שגוגל מספקים בתשלום אבל מסתבר שכדי להמיר דיסק קשיח לדיסק קשיח שזמין און ליין כל הזמן מדובר בחומרה ייעודית שהיא קצת יקרה (כ-200 דולר). נכון, אני יכול לחבר את הדיסק למחשב זול שפשוט יהיה כל הזמן און ליין אבל לא בא לי על מחשב שלם עם מאווררים וכו׳ שיעבוד בשביל השירות הזה. בקיצור נכון לכרגע הכל מגובה על דיסק קשיח שמתחבר ב USB למחשב, מבאס אבל עדיין לא כזה מעוניין להצטרף לשירות של גוגל. 

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נושא כאוב שאין לו פיתרון מוצלח.

גוגל מומחים בלעשות לך בלגן אטומי בתמונות, בדיוק כמו כל שירות ענן לתמונות בעבר ובהווה ובעתיד. זה פשוט לא עובד. או בניסוח אחר - זה עובד בתור גיבוי, אבל בבלגן שאי אפשר לצאת ממנו.

הפיתרון הסביר היחיד שאני מכיר הוא לעבור על התמונות אחת-אחת, להיפטר מ-90 אחוז מהתמונות ולשמור רק את אלה שהן באמת, אבל באמת*** מוצלחות לפי נושאים - איסלנד2015, חתונהשלאחותי2011, חתולה-3 וכיו"ב.

לא, לא "אלבומים" ולא שום שירות אחר. תיקיות. תיקיות פיזיות של קבציים פיזיים.

• לא הבנתי... 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Google photos / Amazon photos / Apple photos

Choose one (או יותר מאחד).

אני נכנעתי ממזמן מזה. מוסיף מידע מיקום פר תמונה כשזה חשוב לי והתמונות באו מסריקות או ממצלמות ישנות - and calling it a day.

כל השיטות הידניות לוקחות המון זמן.

סקריפטים - אם יש לך מק האמת - אפשר די בקלות עם אפליקציה מובנית בשם automator וקצת הבנה - או לכתוב משהו לבד.

אני בשלב שיש לי בערך 350-400 ג׳יגה של תמונות. זה עוד חלק מהicloud שלי ומהגיבויים הנוספים ושוכח מזה. עוזר למצא תמונות בחיפוש על כולן בקלות - וזה מה שחשוב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...