Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

E39 525 2.5 m52 double vanos BMW

Liorixon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מעוניין ברכישת E39 525 2.5L m52 double vanos.

כל מי שאני מכיר מנסה להוריד אותי מהעניין וכל הפורומים והתוכן באינטרנט רק ממליצים...

קצת מבולבל, אשמח לחוות דעת נוספות בנושא.

פורסם

הבעיה שלך תיהיה למצוא E39 במצב סביר בארץ. לא מזמן היה פה בפורום אחד שחיפש ושאל שאלות, התחיל לחפש והתייאש אחריי כמה חודשים. תחפש את השרשור בטוח תמצא.

בתור אחד שמתמצא קצת בעולם הבווארי, קשה מאוד למצוא אחת במצב הגון. כמובן שאפשרי, אבל קשה ויצריך יישור קו רציני. הרוב כבר נשחטו בכפרים או אצל ערסים מצועצעים.

מוסכים מומלצים יש בבת ים (בימר), בעוספייא (נטלי נדמה לי) ויש עוד כמה במרכז. אצלהם אתה יכול לקבל מידע יותר פרטני וגם לבדוק את הרכב, לא במכון בדיקה.

בכל אופן, המרשתת מפוצצת במידע לגבי הרכב הזה, יתרונות וחסרונות וכ"ו.

כמובן שהרוב באנגלית וכמובן ששמה ימליצו. שמה זה לא פה.

המנוע ששאלת עליו שמו המלא הוא: M52TUB25 כאשר ה-TU מייצג את ה-double vanos. 

שים לב שבשנים האלו הוא נקרא 523I, ולא 525. מספק 168 כ"ס והוא ב-E39 של 98-00.

מנוע ה-B28 יותר נפוץ ממנו בארץ וחזר ממנו בעשרים ומשהו סוסים.

בכללי ה-E39 הוא רכב מדהים לפי דעתי

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הקטע שחבר מוסר לי את הרכב בחינם השאלה מבחינת, אחרי יישור קו כמה אני ימשיך להתעסק בו, כמה הוא יהה חזק ואמין .. אופי הנהיגה ליום יום נסיעות לעבודה והמטרה נטו להינות מהרכב ללא מסולים וכו... 

פורסם

מוסר לך את הרכב בחינם???? "איפה ישנם עוד חברים כמו החבר ההוא"?

תראה זה משנה את כל התמונה, השאלה היא מה מצבו של הרכב כי אני לא מכיר אנשים "שמוסרים" סדרה 5 בחינם, אבל אם אתה מכיר אז אשרייך... נותנים לך רכב, לא תיקח? בוא ונגיד והוא מסר לך רכב שבור, תמכור אותו בחלקים (לא לחלקים, בחלקים) ותרוויח סכום נחמד.

כמה הרכב נסע? בעיות ברכב שחבר שלך מכיר?

ברגע שעלות הרכישה יורדת ממך, אז נשאר לך רק עלות יישור הקו והביטוח (חובה + צד ג'). ניתן בהחלט לעשות יישור קו מאסיבי שלא יהיה זול בכלל בכלל. כמובן שגם להחזיק בווארית מזדקנת זה לא זול, שני טסטים בשנה וכ"ו. חזק זה עיניין אינדיווידואלי. התעסקויות ברכב? יהיו. ואף אחד לא יודע להגיד לך כמה ואיך.

אם אתה במרכז תיסע למוסך בימר בבית ים לאיגור וג'ובאני שיתנו לך חו"ד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אכן, נותן לי את הרכב. הרכב עמד תקופה של חצי שנה ולפני זה נסע מעולה.

השאלה זה האם 20k יספיקו ליישור קו ולהביא אותה למצב אידאלי, כי אין לי שמץ מה עלויות החלקים. הרכב כרגע בדיאגנוסטיקה במוסך ראשה בצפון.

פשוט ממש מעניין אותי עלות יישור קו והאם שווה להשקיע כזו כמות של כסף ולאחר מכן להמשיך לשבת במוסכים...

פורסם

קודם כל יש לך לשלם אגרה או שניים אחורה לפחות. תבדוק את זה.

התכוונת למוסך ייבואן? אין צורך ללכת למוסך כזה כלל. בצפון יש לך את המוסך שצינתי בעוספייא ודווקא בצפון בגלל בני דודינו הזמינות חלפים טובה יותר.

כמה ק"מ הרכב נסע? איזה עוד נתונים יבשים יש?

עלויות חלקים הן לא זולות כמובן אבל ניתן להשיג כמעט הכל.

תעדכן. נושא מעניין. הלוואי ולי היו חברים שהיו מוסרים לי E39. בקושי שלט נהג חדש קיבלתי מהם לפני 20 שנה

• רעיון טוב! 1
פורסם

סך הכל נסע 450k הוחלף מנוע פעם אחת כרגע המנוע מקרתעה לאחר שעמד. חוץ מזה מתחמם, ובכללי אני לא מדבר על אגרות מסביב אותי מעניין כמה כסף תכלס לתיקון בגג יכול לעלות במקרה הכי גרוע בגבול הנורמה. האם זה יהיה מעל 10 אלף ובמידה ואתקן האם אצתרך כל חודשיים לעצור במוסך הקרוב חח... 

פורסם

הרבה מעל 10. רכב שמכלוליו עברו 450K אתה לא יודע מה יוליד יום. כל יום יכול לקרוס משהו אחר או שלא. נניח והגיר מקורי (ואני בספק) אז גם הוא יכול לשבוק חיים ואולי כבר עכשיו הוא זקוק לשיפוץ או החלפה. 

מערכת הקירור באי 39 לא זולה, בטח גם המנוע סיים את חיו. לך תדע מה המצב מבחינת חופשים ותחתית הרכב ועוד מלא דברים. יש לך פה השקעה גדולה מאוד לפי דעתי, 

תוכל להעלות תמונות פנים וחוץ של הרכב?

פורסם

ה-E39 זו החמש הכי טובה שב-מ-וו ייצרו. רכב מדהים שהיו לי שניים ממנו (בחו״ל), ואני כבר תקופה מחפש אחת טובה פה ומאוד קשה למצוא (כפי שכבר ציינו פה).
אני מסתכל על מה שזמין באנגליה גם מבחינת המחירים ומצב הרכבים ובא לי לבכות...

פורסם

תראה את הזמינות ומצב שלהם באמריקה ותרצה בטוח לבכות. e39 540i..פשוט בכי

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

אם כבר שרשור על סידרה 5, מקווה שזה בסדר שאני מתעלק.
איך הסידרה 5 מהשנים 90-91? יש לא מעט רכבים יפים באירופה, ידניים ובמחירים סבירים (לרובם אין מזגן...). אומנם לא מנוע סופר חזק, אבל נראה רכב מעניין.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, robertf כתב:

ה-E39 זו החמש הכי טובה שב-מ-וו ייצרו.

מסכים בכל מילה, ולא רק אנחנו חושבים ככה. גם בחו"ל. וגם ה-M5 שלה היא הטובה בכל הזמנים.

לפני 4 שעות, robertf כתב:

ואני כבר תקופה מחפש אחת טובה פה ומאוד קשה למצוא (כפי שכבר ציינו פה).

לא מזמן ראיתי 528 שאני מכיר אישית שהיא מאוד שמורה, שנת 97', עם פחות מ-150K מתועדים ויד נמוכה (02) הבעיה היא שהיא נמכרה ב-28K ומפה לאוזן, אבל חוץ ממנה אני מכיר עוד כמה שחיפשו E39 במצב סביר (לא טוב, סביר, כאילו הם שמים 10K ליישור קו וזה בסדר מבחינתם) ופשוט הכלים במצב מחפיר מאין כמוהו, לבסוף כולם התייאשו עד האחרון שבהם.

סתם בכדי לקבל מושג: המחירון שלהם (למרות שאין לה מחירון בפועל) הוא 11-12 אש"ח לשנת 97-98.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

איך הסידרה 5 מהשנים 90-91? יש לא מעט רכבים יפים באירופה, ידניים ובמחירים סבירים (לרובם אין מזגן...). אומנם לא מנוע סופר חזק, אבל נראה רכב מעניין.

תלוי: תשים לב שיכול להיות שמדובר על מנועי M20B20 או 25 שהם יותר מיושנים וחלשים (ונדמה לי גם האחרונים שבמוו השתמשה ברצועת תזמון) בשנים של 90-91. ה-B20 הגיע עם 123 כ"ס וה-B25 עם 168 כ"ס. ויכול להיות שמדובר על M50B20 או 25. שהם יותר חזקים  וחדישים, 150 כ"ס ו-190 כ"ס נדמה לי.

האחזקה שלה לא תיהיה גבוהה כי מדובר על רכבים עמידים יחסית ובעלי זמינות חלפים טובה. לא מדובר על אחזקה של יונדאי לנטרה אבל גם לא על של אודי A8. כמובן שמדובר על רכבים שטופלו ולא הוזנחו. E34 עם מנוע M50B25 וגיר ידני היא סוכריה אמיתית!

סתם מעניין: בכמה כסף הן נסחרות באירופה? תוכל להעלות כמה מודעות לדוגמה?

• תוכן חדש...