Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, NAPOLEON כתב:

איך זה שהמדינה לא נותנת רשיונות להפעיל משהו בכל המקומות הללו. מסחרי אפילו. ללא תקציבים אך גם ללא שכירות או בשכירות במכרז, עם תנאי שימור ברורים למניעת וונדליזם. מה אני מפספס?

אחלה רעיון, אך בא נאמר בעדינות שזה באזור שתצטרך לשלם כל מיני "אגרות שמירה"... 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת זו שאלה שמעסיקה גם אותי.

קודם כל, מבנים היסטוריים שמגדרים אתרי מורשת בחלק מהמקומות כן הפכו לאתרי מסחר. כמה דוגמאות בשלוף - מתחם התחנה בתל  אביב ובירשוליים ואיזור שליד הקיריה ברחוב קפלן בתל אביב. אז בגדול זה כן אפשרי. 

אכן יש המון מבנים הסטריים מעניינים שמוגדרים מבנים לשימור אבל מוזנחים ונטושים עשרות שנים ואף אחד לא עושב איתם כלום.

חלקם נמצאים בחורים שאין התכנות לפתוח שם משהו מסחרי, חלקן באיזורים שווים יותר.

אני לא מכיר את הנושא ולכן לא הייתי כותב "זה כי המדינה לא מאפשרת". פשוט אין לי מושג אם היא מאפשרת או לא. אם יש למישהו מידע בנושא אשמח אם תשתפו או תתנו קישור למקור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

שואל אם עכשיו אני רוצה לפתוח בית קפה במבנה הזה ופונה לרשויות עם כוונה להשקיע בשיפוץ המבנה ושימור שלו, האם אני בהכרח אקבל סירוב?

קודם כל צריך לבדוק אם יש תכניות על השטח הזה, ומה אפשר לעשות שם לפי זה.

כדי לפתוח שם בית קפה זה לא רק חשמל מים וביוב, צריך גם שיהיה גישה לרכב, חניה וכל זה.

ספציפית כאן המבנה מוגדר כמבנה ציבור לשימור ומותר בו שימושי חינוך, מוזיאון, משרדים ושימוש תיירותי. בניה על המגרש הזה מותנית בהכנת תכנית שימור למבנה.

כלומר, למיטב הבנתי אתה יכול להגיש לוועדה המקומית בקשה להיתר בניה לבית קפה שיהפוך את המקום לאטרקציה תיירותית.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

להיתר בניה לבית קפה

הכוונה לא לבנות משהו ליד אלא במבנה הזה עצמו, כמו שיש בית קפה במבנה תחנת רכבת ביפו לדוגמא.

אי אפשר?

פורסם
לפני 13 שעות, Buki כתב:

האם אני בהכרח אקבל סירוב?

כן.

ואם מישהו יגדיל ראש הוא יביא לך רשימה של 39 תנאים, שלמלא אותם ייקחו 9 שנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

הכוונה לא לבנות משהו ליד אלא במבנה הזה עצמו, כמו שיש בית קפה במבנה תחנת רכבת ביפו לדוגמא.

אי אפשר?

מההוראות התכנית המאושרת אני מבין שכן אפשר, כל עוד אתה עושה לבניין תכנית שימור הנדסית ואדריכלית.

רק השאלה מה תגיד הוועדה המקומית על התכנית שתציע.

IMG-20260714-WA0004.jpg

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 דקות, Buki כתב:

המבנה עצמו יצטרך לעבור איזושהי שיפוץ והתאמה לבית קפה, לביצוע העבודות האלו תצטרך לקבל היתר ממנהל התכנון המקומי + (כנראה) ממחלקת השימור המקומית. 

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

האמת שפעם ראשונה שאלתי את עצמי את השאלה הזו לפני המון שנים כשראיתי את המפקדה הסורית המפורסמת ברמת הגולן.

זה למייטב ידיעתי המבנה ההיסטורי הגדול ביותר בארץ שעומד מוזנח ונטוש.

אז כשראיתי אותו פעם ראשונה מיד שאלות את  עצמי למה זה לא בית מלון או מגורי  חיילים או בית ספר או משהו?

אבל זה ככה...

פורסם

דוגמא מצוינת.

ככלל, ברור שמבנים הנמצאים בתוך או בצמוד למקומות יישוב נותרו מאוכלסים. המבנים המבודדים נותרים שוממים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...