Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שוקלים לעבור לגור באבן יהודה ורציתי לקבל חוות דעת על הישוב. חשוב לנו שיהיו בישוב את הדברים הבאים: אוכלוסיה טובה, חינוך טוב, גני שעשועים לילדים ומרכז קניות. 

תודה למשיבים.

פורסם

מעולם לא גרתי באבן יהודה, אבל פעם זה היה בתכנון. מאז, לצערי, לנון צדק והחיים הם מה שקורה לך כשאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות.

בכל אופן, לגבי אבן יהודה, זה מה שאני זוכר:

א. יש שכונות שונות מאוד ביישוב. חלק שכונות ישנות שבעבר הבתים היו של חקלאים זעירים, או לפחות בתים שהיה להם איזה לול / גינה מאחורה (סביב שכונת וותיקים, ובעיקר בשוליים של היישוב - רחוב הפלמ"ח, קיבוץ גלויות). יש קצת שכונות "קשות" (מכבי, איזה מקבץ שיכונים קטן בעצמאות פינת המייסדים, דרוקר אאל"ט), יש את עין יעקב (שפעם היתה מעברה תימנית) בפינה הצפון-מערבית (הכניסה מכיוון כפר נטר). מצד שני יש את ההרחבה המערבית (שהיא חדשה וקצת יקרה יותר לרוב משאר היישוב) ואת באר גנים שהיא מעט מבודדת וכבר יותר קרובה לכפר נטר (אבל אין מעבר לרכב ישירות). מהצד המזרחי (קרוב לכביש 4) יש את גילץ, שהיא שכונה חדשה עם מגרשים קטנים יותר או קומפלקסים של 4 דירות גן / גג. במרכז זה כל השאר פחות או יותר.

ב. רוב האוכלוסיה שנתקלתי בה היתה לגמרי בסדר, אם כי יש (לפחות היה) אחוז לא קטן של אוכלוסיה מבוגרת בשכונות הוותיקות יותר (לא שזה רע כמובן, רק מציין). אני מניח שככל שתתקרב לבתים היקרים יותר, בעיקר בהרחבה, תיתקל ביותר נובורישיות, לטוב ולרע (לא היו לי את הסכומים האלו).

ג. לא יודע לגבי החינוך - מכיון שאבן יהודה היא מועצה עצמאית עם בתי ספר משלה (ולא מדובר בבתי ספר אזוריים של מס' מושבים) כנראה שהוא בסדר. ביה"ס האמריקאי נמצא באבן יהודה, אבל הוא מקבל תלמידים (טחונים, מאוד) מכל הארץ, לא נראה לי שיש שם ייצוג גבוה דווקא לתושבים. מעבר לזה, יש בריכה, צופים ובטח עוד דברים שילדים עושים.

ג. גני שעשועים הם צד די חלש (ממה שראיתי, אני לא מאוד מעודכן) - יש, אבל לא משהו גדול ומזמין (ולפעמים מאוד ישן). זה די סביר שזה יהיה המצב ביישוב שבו כמעט לכולם יש מקום לטרמפולינה, מגלשה ובריכה מתנפחת בחצר האחורית.

ד. גם מרכזי קניות הם לא הצד החזק של אבן יהודה - יש שם סופר ואיזה בית קפה או שניים (וכמה חנויות) במרכז, אבל לא מעבר. מצד שני, יש לך מרכז סביר בצומת בני דרור (בצד השני של כביש 4), ואת הקונגלומרט העצום הידוע בכינוי "פולג" במרחק 10 דקות - רבע שעה נסיעה, אז בוא, יש שם הכל מהכל.

להבנתי, שלושת היתרונות של אבן יהודה על היישובים האחרים באזור הם נגישות (לרכבת, לכביש 2 ו-4), נגישות ו(הפתעה! לא נגישות) המיעוט היחסי של אוכלוסיה ותיקה וחלשה (נניח, בהשוואה לקדימה). יתרון נוסף, לא יודע עד כמה הוא מהותי, הוא שאבן יהודה הוא אחד היישובים היחידים בארץ שרוב הקרקעות בו פרטיות לגמרי (לא מנהל) - לפחות ככה נאמר לי, יכול להיות שזה לא מאוד מדוייק, לא טרחתי לבדוק.

בסה"כ זה נשמע לי מקום מאוד נחמד למי שמחפש בית פרטי והרבה שקט, ומבין את החסרונות (עלויות, עלויות, והצורך לנהוג לכל מקום בערך). אבל כאמור, מעולם לא באמת גרתי שם.

יש שתי סוכנויות תיווך עם אתרים שמציגים מגוון לא רע של בתים (אמיתיים לגמרי, לפחות ברובם) שאני נתקלתי בהם: נפלא (של מתווך בשם רוני גופר) ובית במושבה של שתי מתווכות שבסוף לא יצא לי לפגוש באמת. לא מחווה דעה לגבי המתווכים עצמם, פשוט אפשר לקבל שם איזשהו קנה מידה למגוון הבתים ולמחירים.

• אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

שמע, אני גר קרוב, עובר שם הרבה, עובד שם הרבה, מסתובב שם הרבה וחידשת לי המון.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

רוני גופר הוא אחלה.
אבן יהודה הפכה מושבה שקטה לשוקקת.
אם אתה מחפש שקט אז פחות
אלטרנטיבה תל מונד, קדימה ופרדסיה
כל מקום עם היתרונות והחסרונות שלו.
בכולם תמצא חינוך טוב ובאופן יחסי אופי כפרי
בתל מונד יש את מיכאל ברזילי אחלה מתווך

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

את קדימה אני פחות מכיר, אבל  נתקלתי שם בשני מתווכים: אבי וייסברוד וחווה חן.

בתור תל-אביבי, אבן יהודה נשמעת לי כמו שקט מופתי, אבל כנראה שאני לא מספיק מבין את הדקויות... עדיין, לדעתי יש שם מספיק בתים (אלו שלא נמצאים על הכבישים הראשיים) שלכל אדם סביר יהיו שקטים לגמרי.

ושוב, היתרון העצום של אבן יהודה (למי שזה רלוונטי עבורו) הוא הנגישות לרכבת, שאם ממש מתעקשים אפשר להגיע אליה באופניים / קורקינט (כלומר, בלי רכב). מכל שאר היישובים באזור (שהם לא כמובן בית יהושע / כפר נטר) זה פשוט בלתי אפשרי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
בתאריך 7.9.2020 בשעה 21:16, nikitales כתב:

ש חשוב לנו שיהיו בישוב את הדברים הבאים: אוכלוסיה טובה, חינוך טוב, גני שעשועים לילדים ומרכז קניות.

היות ולא ציינת גישה לרכבת, ואני מניח שאולי יש גם סבא/סבתא בסביבה, למשדרגים מנתניה הייתי ממליץ לבדוק דווקא בצד השני של כביש 4 - פרדסיה, צור משה, המושבים האיכותיים שאחרי בני-דרור (כלומר לא גאולים וינוב) וכו'. לכל אחד מהם יש יתרונות משלו ורובם ככולם מציעים יחס עלות-תועלת הרבה יותר מוצלח מאבן יהודה, שהפכה לבחירה פופולרית של משפחות הייטק צעירות שעובדות בפולג.

הצורך בגני שעשועים יורד באופן מפתיע כשגרים בסביבה שקטה ובטוחה שבה אפשר פשוט לטייל ברחובות ולא לפחד ממכוניות חולפות. מרכזי קניות יש במרחק נסיעה מכל ישוב, ממילא אף אחד לא הולך אליהם ברגל. לאוכלוסיה טובה אין הבטחה בשום מקום, כי בכל מושב קרוב לעיר תמיד יהיו ערסים משדרגי דיור, ומספיק אחד כזה כדי להרוס את החיים לכל השכונה. אם הוא לא עבר לשם לפניך, הוא יגיע בקרוב ויביא איתו אופנוע ים ומערכת קריוקי.

לא הייתי מוריד מהפרק גם שכונות איכותיות (או חלקים איכותיים שלהן) יחסית כמו רמת פולג, עיר ימים (אם תצליחו למצוא שם משהו שאינו מגדל), ואם אפשר קצת יותר רחוק - הדרים בכפ"ס. גם בצרה/בני ציון/חרוצים זו אופציה, למרות שלדעתי זה כבר דורש רמת הכנסה שונה בתכלית. ברעננה יש הרבה פרוייקטים נחמדים של תמ"א ושכונות שקטות שיתנו לכם חווייה דומה לאבן-יהודה.

איחלתי לחיילים הצלחה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שאלתי קולגה בעבודה שגר שם (סוג של היי טק מפולג רק לא בפולג 😜) וזה מה שהיה לו להוסיף:

"יש מרכז קניות (קטן) חדש; כנראה שיש יותר גני משחקים ממה שהבחור ההוא זוכר; יש לילדים כל חוג אפשרי.

לא עשיתי בדיקה דמוגרפית כמו ההוא. אין שכונות רעות, יש באמת תושבים ותיקים יותר, והבתים שלהם יושבים על שטח גדול יותר.

בתי הספר היסודיים עברו להיות 8 שנתיים. אין יותר חטיבת ביניים. שזה יתרון"

• תוכן חדש...