Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 33 דקות, lanosforce כתב:

קפוץ לחברה - למחסן חלפים - תברר מק"ט 

או לסירוגין תיכנס לאתר לחלפים לסובארו שניתן לחפש לפי VIN ותצוד את המק"ט. 

ביררתי כבר ומשום מה החיבור אצלי שונה:

לפני 30 דקות, RBRB כתב:

בסובארו הקדמי חייב להיות מקורי / דנסו. אין שום בעיה שהאחורי יהיה סיני ב80 שקלים מאלי אקספרס, מנסיון של עשרות אלפי ק"מ.

החיישן הקדמי מספק משוב על איכות הבעירה ומשפיע באופן ישיר על קביעת נקודת ההצתה ותזמון ואורך ההזרקה.

האחורי - מספק משוב על מצב הממיר הקטליטי, אפשר להתקין חליפי בראש שקט.

אין בעיה לקנות את מספר 2 בקישור מALI?

• תגובות 278
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, nev כתב:

אין בעיה לקנות את מספר 2 בקישור מALI?

אם היית מציין עם איזה רכב אתה (דגם מודל) היה קל יותר לייעץ.

אני הזמנתי את מה שבקישור: https://a.aliexpress.com/_m0MIPjQ

אצלי זה מנוע EJ20, פורסטר דור 3. להבנתי מנוע זהה (או דומה מאוד ) לשל פות"ש

אכתוב שוב למען האחרים שיבקרו בשרשור - במקרה של חיישן קדמי רק מקורי / דנסו.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

והרי את מטוסטסת לי! טסט טסט טסט 

שנה שמינית עם אופטימוס הגיעה לקיצה ואנחנו נכנסים לשנה תשיעית ביחד כאשר הוא הגיע לגיל מצוות! 

לרגל הבר מצווש המכון טסטים החליט לתת לנו נשיקה ב3 אלף שקלים של פנסי חזית חדשים - אין לי שום טענה כלפי המכון טסטים הם צודקים לחלוטין - לא רק שכבר הליטושים מחזיקים מעט מאוד זמן גם העדשות כבר לא מפזרות את האור כמו שצריך ולכן התחדשנו - ואני חייב לאמר שלפחות לתקופה, הרכב הזה שוב נראה רענן משהו. 

image.thumb.jpeg.03bff7417b64e495cbdfad8ae1e8244c.jpeg

image.thumb.jpeg.910ed1ebb5590514c6243ba3cc07c253.jpeg

אני מתכוון להזמין בכמה גרושים מאיביי את התושבות של הטמבון הקידמי - אלו 

image.thumb.jpeg.2483b9992ee23ae9db928c2949f4d20f.jpeg

כי זה בסופו מה שנשבר ולא מחזיק את הקצה של הטמבון בצורה נכונה - הטמבון שלם לחלוטין וגם תושבות הפנסים. 

בשנתיים האחרונות הסובארו סה"כ דרש החלפת רביעיית צמיגים ולדעתי עד קיץ הבא אחליף כבר את הרביעיה הנוכחית והפעם פשוט אלך על צמיגים טובים עם תקן ותו לא - אני לא ממש מוצא את ההבדלים בנהיגה מנהלתית בין צמיגי פרימיום לצמיגים טובים - טויו או פאלקנים יספקו אותי בהחלט. 

היתה גם החלפת רדיאטור+טרמוסטט+צינורות עליון\תחתון בשנתיים הקודמות, החלפת רפידות וצלחות קדימה אחורה, ריענון נוזל בלמים, חידוש של כל מיני מהדקי ניילון.

ולקראת הטסט הנוכחי כל מה שהיה נדרש זה ריענון פילטרים (מזגן, מנוע, שמן) ושמן שהסתכמו בפחות מ300 שקלים ועוד 300 ששילמתי לעבודה למוסך כי בחום הזה פשוט לא. 

בשנתיים האחרונות היו כל מיני ניקיונות פיח - חיישן MAF, תוסף דלק, ניקוי פיח בהזרקה לסעפת, פירוק בית מצערת והחלפת שסתום PCV. 

הרכב נוסע תכלס - ג'דיד! 

ההחלטה היתה במקור - רכב לעשור - וכמו שזה נראה כרגע, המטרה תהיה להגיע איתה לשני טסטים בשנה. 

שנה הבאה תהיה תחזוקה יקרה מאוד - טיימינג והפעם אני רוצה גם להחליף משאבת מים, פלאגים ויתכן גם פילטר משאבת דלק. את הדברים האלו אני עושה רק במורשה\מרכזי - מתעקש על חלפים מקוריים בלבד ועל אחריות על העבודה. 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

והריג'קט האחרון לאחר הטסט - השבת הפינגווינים האבודים. 

התכוונתי לטפל בזה עוד ביום של הטסט - לאחרונה היה נדמה לי שהסובארו לא מקוררת באופן יעיל ביום חם אבל משום מה כן יוצא אוויר קר. 

היום היה לי זמן לנושא הזה וכבר לקחתי את שני הרכבים בDS היה חסר שמן קירור - מולא ולא אותרו דליפות אבל כנראה שיש אחת מינורית - אם זה יהיה למלא שוב שנה הבאה (לא מתכנן שהרכב עוד יהיה אצלי) סבבה אם לא - שמים חומר סתימה. נגמר ב200 שקלים. 

בסובארו שדווקא מקררת יותר טוב - אותרה דליפה של שמן קירור מהצינור העליון - הגומי שלו כנראה כבר התכווץ ואיבד אטימה ולכן הצינור הוחלף ונשאב הגז הקיים ומולא חדש בעלות כוללת של כ600 שקלים. 

תיעדתי חלק מהעבודה שלקחה סה"כ חצי שעה - 

פירוק צינור עליון - סה"כ שני ברגים - חיבור אחד למדחס והשני לצד הרדיאטור (כנראה המעבה או שזה בעצם המאייד - תמיד מתבלבל) 

image.thumb.jpeg.8c00552b8b06c27fe43141ba049d6f74.jpeg

לאחר מכן חלקי המתכת של הצינור נלקחו לריתוך של תושבות צינור חדשות:

image.thumb.jpeg.cc81f56667cc46b6c7f86a3ca43dd846.jpeg

image.thumb.jpeg.00ea639adb503569f2660ef9bf92f568.jpeg

ולאחר מכן התאמת צינור גומי חדש ולחיצת חבקים חדשים עם מלחציים הידראוליים 

image.thumb.jpeg.4719e545548d64a6f8e9d783bd5a356e.jpeg

image.thumb.jpeg.926e2f25b74dc1b47ffef13169eb569c.jpeg

הצינור החדש הורכב חזרה - 

image.thumb.jpeg.33f703b2b9847fd1958249147435f8e4.jpeg

וואקום ומילוי מחדש - 

image.thumb.jpeg.ce154fa03181f1b2ba93a8f23cd492b5.jpeg

ושבו פינגווינים לגבולם. 

המזגן מקפיא על עוצמות אוורור הכי נמוכות בשיא החום - בשני הרכבים. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

והוזמנו תושבות טמבון קידמי - כאן

רואים גם את המק"ט באחת התמונות.

Pioneer TS-X150

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי בקושי חצי חודש מהטסט - נשרפה נורה בפנס ימין (או זה או שהקונטקטור רופף) 

קניתי היום שתי נורות של פיליפס ובהמשך אחליף את הנורות. עדיין ממתין לתושבות טמבון שיגיעו. 

לבינתיים - במשך מספר שנים כבר יש מספר כתמים קשים בדיפונים ששום נוזל ניקוי או מגבת לא הצליחו להוריד אז הלכתי בשיטה הזאת: 

image.thumb.jpeg.1ace8aca5b408aa52a7fc3bd8ff42888.jpeg

וכן גם בדלת נהג של הDS נקלט לכלוך קשה בתחתית הדיפון. 

השיטה הזו נהדרת - 

לוקחים APC בדילול של 1:10 ומרססים על האזור.

לוקחים ראש מברשת רך יחסית אבל עדיין סיבים טיפה נוקשים שיוכלו להכנס לכל החריצים בבד ובגימור של הפלסטיק - אבל עדיין אם מדובר בבד או בעור - לא יגרמו נזק. 

המהירות של סיבוב המברגה (במקרה הזה אימפקט עם שליטה במהירות) והקושי של הסיבים - גורם להקצפה של הסבון הדרים שמרכיב את הAPC. 

זה מפרק את הלכלוך וממיס אותו ואז גם הסיבים מצליחים להכנס לחריצים בגימור של הדיפון בין אם זה פלסטיק או עור ואפילו להחדיר את הקצף לתוך הסיבים של הבד.

הורדתי ככה גם כתמים מהמושבים (יודע, זה נשמע רע) שהיו שם כבר כמה שנים ופשוט התעצלתי כי הם בקושי נראים לעין ואם צריך יש לי גם שואב EXTRACTOR שיכול להזריק מים עם APC ואז לשאוב אותם אבל המושבים לא במצב כזה - הרכבים שמורים מאוד. 

מיד אחרי ההקצפה מנגבים עם מגבת מיקרופיבר - והופס הסלון של שני הרכבים שוב מרגיש, חדש. 

זמן עבודה - באמת בלי להגזים - 5 דקות לשני הרכבים בלחץ. 

הנה סרטון יפה שמסביר את הטכניקה

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על הסיקור המפורט. אני עוקב אחריו מהתחלה (מהרכב הקודם) ומאוד נהנה.

היכן רוכשים כזו מברשת (שמתחברת למברגה)? אני מחפש משהו כזה כבר כמה שנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לדעתי בטח אפשר למצוא גם בחנויות בארץ כמו אבי פארטס ברחובות או אוטוסטור חולון - תרים טלפון לברר... 

מעבר לזה אתה יכול לכתוב באמאזון או עליאקספרס drill brush attachment או drill brush tool ואני בטוח שתמצא קיט של מספר קטרים וקושיות של סיבים. 

בקיט שלי יש שלושה גדלים וארבעה רמות קושיות של סיבים - לבן רך, צהוב ביניים, אדום גבוה, שחור - סיבים קשים. 

לבדים ופלסטיקה רכה תשמש בהכי רך. 

לבדים קצת יותר קשים בצהוב. 

האדום והשחור לדעתי זה להסיר לכלוכים בכלל ממרצפות ומשטחי אבן. 

אתה יכול לקנות APC ואתה יכול לקנות מסיר שומנים קל לרכב 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מפעיל כמעט לחץ ושולט במהירות - וגם המברשת רכה - לא היתה לי שום בעיה. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז התושבות לטמבון הגיעו בתחילת השבוע ואתמול מצאתי ערב פנוי - אמרתי לעצמי - מה 15 דקות לפרק טמבון, 15 דקות לפרק פנים, להחליף נורה, להחליף תושבות ועוד 10 דקות להרכיב חזרה טמבון. 

ובאמת - 5 דקות! טמבון על הרצפה - עוד 2 דקות פנס ימני מפורק ואז אני מגלה את הדבר הבא: 

image.thumb.jpeg.4f3baa7c1eba2f9c7cd16608d4b39208.jpeg

3 שעות אחרי... - אני מרכיב את הטמבון על התושבות המקוריות, כולי גמור ושבור. 

אז מה קרה? 

קודם כל הקונקטור של הפנס החדש הותך. - וכן זה גם בדיוק מה שקרה בפנס הקודם שהוחלף אז אחרי בדיקה יסודית של החיווט בפנס החדש - הגעתי למסקנה שהוא תקין לחלוטין ואני לא מוצא כשל של התקנה בבית העסק נכון לעכשיו. 

זה יכול להיות קונקטור מקורי באיכות מאוד ירודה - הוחלף לאחד קרמי אתמול

image.thumb.jpeg.30b04583bc0153790d2a96f371c12015.jpeg

פתחתי את הפקק שרואים בתמונה - חיתוך של שני חוטים - שרינק עם בדיל בחום נמוך ומצית - קצת איזוליר ויאללה - להחליף נורה (של פיליפס הפעם) וקונקטור קרמי שיעמוד בחום וגם לא משחורר (זה יוצר התנגדות גבוהה). 

כן אני חושד שיש משהו במסלול חיווט הזה עד הפנס וזה יכול להתחיל בECM ואם יש ממסר נפרד לכל פנס אז אולי גם ממסר דפוק - עוקב עכשיו אחרי זה אבל יכול להיות שזה יקח חודשים אם בכלל. פעם שעברה הפנסים החזיקו למעלה משנתיים עד שנכשלו בטסט - עדיין מבחינה חשמלית עבדו (על אותן נורות). 

ולגבי התושבות - הן סוג של התאימו לחורים בכנף - 

image.thumb.jpeg.5a5b874b701fabf133df0a9af8c6f506.jpeg

אבל המיקום של הטאבים לא התאים לטמבון... מה שגורם לי לחשוב שיש כנראה כמה ווריאציות של טמבונים ותושבות. 

לפח.. כי נאלצתי לשבור אותן - התושבות הקודמות חזרו, חיזקתי בהברגה לפח (פנימי לא רואים כלום) והחלפתי את כל מהדקי הניילון של הטמבון. 

עד העונג הבא. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם

לאנוס מה צריכת הדלק הממוצעת של הB4 אצלך?
אני כרגע לפני רכישה וחלק מהאופציות זה האימפרזה החדשה - גרסה מוקטנת של הB4, אז אולי כדאי כבר לעלות כיתה (-:

• מעניין 1
פורסם

המנוע אצלי זה EJ204 עם הגיר רציף דור ראשון שלהם - זה עדיין אותו אחד מ2009.

צריכת הדלק היא 1:10 - איך שלא תביט על זה. 

ב2013 הם עשו שדרוג לCVT 

ב2015 עוד שדרוג לCVT ביחד עם מעבר לשרשרת תזמון, פילטר שמן עילי ושסתום PCV מתברג. 

מ2015 הB4 זה רק מנועי FB בנפח 2.5 והצריכת דלק שלהם כבר שערורייה - 1:8.5 במקרה הטוב. 

תיקח בחשבון שכל הצרות שלהם ב2015 עם אטם ראש (אטם כפול זה בוקסר) נגרמות מזה שלא מחליפים שסתום PCV בזמן. 

ובדגמים המאוחרים יותר אחרי שפתרו את הבעיות עם האטם ראש - עדיין היו בעיות עם האטם של בלוקי השסתומים\זיזים וגם הן נובעות בעיקר מזה שלא מחליפים את הPCV בזמן. 

חוץ מזה דברים לשים לב אליהם - סימני התאדות מי קירור באזור בלוק המנוע - במערכת הPCV שלהם יש צינורית מתכת מקשרת שבכל צד שלה יש O-RING שנוטים להכשל - ההחלפה של שסתום הPCV זה 5 דקות עבודה - העבודה הזאת קצת יותר מסובכת אבל עדיין בתחום הDIY (סובארו זה אחד הרכבים הכי DIY שיש גם ככה). 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 9 דקות, lanosforce כתב:

המנוע אצלי זה EJ204 עם הגיר רציף דור ראשון שלהם - זה עדיין אותו אחד מ2009.

מה שאומר שלג'טקו סה"כ יצאו כמה גירים רציפים די מוצלחים

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...