Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

נו אז כמו שכתב פיקה, תחליף את ה-2 בשניים שנותנים הספק גבוה יותר, או אחד עם הספק גבוה מהסכום של שניהם, נניח 2 של 7 ייתנו לך בערך 50% יותר מה-9A הקיים, אחד של 20A ייתן לך יותר מפי 2

כן זה יתן יותר כחצי שעה יותר בערך אבל טעינה של 16 שעות ואז לא עשיתי כלום לעומת סוללות ליתום או life4 או lipo טעינה קצרה כשעתיים גג על 20 אמפר

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אז תצטרך להחליף את כל מערך הטעינה ואולי גם החיבורים למנועים.

לא יותר פשוט במקרה כזה לקנות נניח 2 מצברים כאלה ולהחליף ביניהם? אחד ייטען ואחד יהיה ברכב?

אין כאן קיצורי דרך, סוללות יעילות יותר יצריכו הרבה יותר שינויים סביבתיים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רק טעינה לשנות אני מודע לתהליך שצריך לעשות וההסבה אבל עדיין רוצה אולי יש לאנשים יותר ידע מימני בנושא הזה

פורסם

לדעתי מבחינת עלות / תועלת מצבר עופרת גדול ומתחלף יהיה יותר יעיל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לפני 19 דקות, CAPOBOSS כתב:

טעינה קצרה כשעתיים גג על 20 אמפר

טעינה על 20 אמפר?! קח בחשבון שמטען נורמלי שמסוגל לעשות את זה עולה בערך כמו כל הג'יפ הזה. מה שגם איך פתאום קפצת לכוון לסוללה של 40 אמפר שעה, זה יעלה הון.

האפשרויות שלך הן כאלו:

1- תישאר עם מצברי עופרת, תשפצר מה שצריך, רוצה זמן פעולה ארוך יותר? תצטרך זמן טעינה ארוך יותר.

2- לעבור לליתיום (LIFE), גם פה זמן פעולה ארוך יותר= זמן טעינה ארוך יותר אלא אם אתה מחבר את הסוללה למטען חיצוני. מטען חיצוני טוב לקצב סביר (6Ah) יעלה כ 200-250 ש"ח. העלות של כל הסיפור לא מבוטלת.

3- להתחיל לבנות סוללה בעצמך מתאים בודדים. אל תיכנס לזה, כי כל מה שיצא לך מזה הוא מדורה ממה שפעם היה ג'יפ, צריך את הידע המתאים והנסיון המתאים. זה לא משהו שרצים לעשות DIY פעם ראשונה אחרי שקוראים כמה שורות בפורום.

אני ממליץ מאוד על אופציה א', אם אתה רוצה טעינה קצת מהירה יותר קנה מטען חיצוני למצברי עופרת, 150 ש"ח ותוכל להטעין ב 3-5 אמפר שעה, אפילו אם תקפיץ את קיבולת הסוללות לא תצטרך לחכות נצח.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 2
פורסם

4 שעות על 20 אמפר שיפיקו לי כשעתיים נסיעה וזה יהיה מאוד כבד בכל זאת זה ממונע לילדים מקס משקל 30 קילו גם מצברים כאלה שוקלים די הרבה ולגבי הסוללות lipo זה כבר לא קשה באמת שלא לחבר את כל הפלוסים והמינוסים במגביל וזהו לא כל כך קשה ככה שנקבל v זהה רק אמפר שונה

פורסם (נערך)

4 שעות על 20 אמפר טוענים סוללה של 80 אמפר. אתה קולט מה אתה אומר בכלל?

לא, בכל הנוגע לליתיום זה בכלל לא "רק לחבר את המינוסים והפלוסים", זה דורש מערכת טעינה אחרת ומטען שמאזן תאים או BMS לסוללה עצמה. יש סיכוי לא רע שגם תטגן את בקר המהירות של המנוע אלא אם יש לו יכולת לסבול מתח התחלה קצת גבוה יותר. 

תוציא את המושג LIPO מהלקסיקון שלך, זה לא רלוונטי לנושא בכלל (אלא אם אתה רוצה לראות את הג'יפ עולה בלהבות. הסוללות האלו נועדו לשימושים אחרים ודורשות טיפול מאוד ספציפי)

עשה לעצמך טובה, קנה מצבר רגיל או מצבר LIFE "סגור" מראש, תקע אותם בג'יפ עם שפצור אם צריך וסגור עניין. אחרת יש פה אסון בהתהוות. אין שום דרך שתצא לך גם זולה, גם תיטען מהר וגם תציע זמן פעולה ארוך.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

תקשיב לפיקה, ההתרשמות שלי היא שאתה לא יודע לעומק מה אתה עושה וזה מתכון לדברים רעים מאוד

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 46 דקות, Pika007 כתב:

4 שעות על 20 אמפר טוענים סוללה של 80 אמפר. אתה קולט מה אתה אומר בכלל?

לא, בכל הנוגע לליתיום זה בכלל לא "רק לחבר את המינוסים והפלוסים", זה דורש מערכת טעינה אחרת ומטען שמאזן תאים או BMS לסוללה עצמה. 

אבל המצברים הללו לא נכנסים המקסימום שאני יכול זה רוחב 13 סמ אורך 20 

לגבי הlipo אני יודע מה התחזוקה שלהם אני יודע שצריך מטען ובקר bms כדי לשלוט על הסוללות הללו ואני יודע באופן מדויק למה משתמשים בהן בעיקר לרחפנים או מכוניות וסירות :) זה מאוד נפוץ

פורסם

ב 13X20 אתה דוחף מצבר בקיבולת כפולה ממה שאתה צריך.

חיפוש של פחות מ 2 דקות בגוגל-

https://www.amicellstore.co.il/product/מצבר-12v-9ah-la/

תפאדל, צמד כאלו יתן לך 18 אמפר-שעה, הילד יסע כל היום וסגרת עניין בלי להעלות את הבית (או הארנק) באש.

נטען לאט מדי לטעמך? קנה מטען חיצוני, 100-150 שקל יסדרו לך אחד של 5 אמפר. 3 שעות ובמבה והכל טעון.

פורסם

יש לי כבר עכשיו 9mah מה זה עוזר לי שאני מחליף ל9mah עם הוא צורך 9 mah לשעה אם אני רוצה שעתיים אז צריך 18 ואם שלוש שעות 27mah אז אני צריך עוד אחד של 20mah להוסיף אבל אין מקום מה שכן וראיתי הרבה אנשים עושים לוקחים סוללות של מברגות עם מתאם וbms סוללות של 18v אבל זה עף אז צריך בקר לשליטה על הכמות v

פורסם

אבל לא יהיה לי מקום ל2

מה שכן אני יכול אני יכול לדחוף סוללה של 20 אמפר ולבנות ארגז קטן לאחורה לסוללה אחת שיש לי להשים עוד סוללה אחת בתא המטען מקדימה ככה שהיה 30 אמפר

פורסם

להוסיף ארגז מאחור ולשים בפנים מצבר?

לדעתי זה מתכון לווילי, של פעוט שלא עבר תיאוריה, עם 2 גלגלים קדמיים באוויר.

אולי כדאי שתתמקד יותר בפן הבטיחותי,

ופחות בביצועים של הצעצוע.

-

פורסם

מאוד לא רצוי לחבר במקביל שני מצברים שאינם זהים. אפילו מצברים בעלי אותה קיבולת  מיצרנים יהיו שונים בתכונות אחרות ועדיף להמנע. אם האפשרות שהרכב יעלה באש לא מפחידה אותך, תחשוב על כך שהרכב יכול לעלות באש כשהילד עליו. חשמל זה לא משחק, גם במתח נמוך.

• תוכן חדש...