Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ג'יפ ממונע לילד והסוללוץ ממש לא מספיקות (סוללה עופרת 12v 4.5 ah שעתי) זמן טעינה כ8 שעות כן מקרה עצוב ,עכשיו חשבתי להחליף לסוללת ליתיום 18650 12v 35ah הדאגה היחידה שלי זה התחממות של הסוללות האם יש משהו לחשוש (אני מודע לשימוש שיש בסוללות אני עצמי משתמש בהם לנרגילה אלקטרונית) יש התחממות קלה דואג לגבי הפיק אמפר שאפשר להגיע אליו וכמה זמן הוא יהיה חשבתי להשים צג שמראה כמה אמפר הוא משתמש באותו הרגע כמובן גם מד טמפ וכמה אחוזי סוללה למען השקט הנפשי מה דעתכם?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא צריך לדאוג מהתחממות של הסוללות, הצריכה של המנוע בג'יפים הממונעים האלו לא בדיוק הזויה. אם אתה צריך 12V 4.5Ah זה אומר שאתה צריך לבנות חבילת 3S2P (כלומר 3 תאים בטור ו 2 סטים במקביל)

תוכל לקבל משהו כמו 5 אמפר שעה על מתח נומינלי של 11.1V ומקסימלי של 13.8V

דברים שצריך לדאוג לגביהם:

1- אתה לא תוכל לטעון את זה עם המטען הנוכחי.

2- תצטרך סוללות עם בקר טעינה פנימי, או לקנות BMS ולחבר את הכל בצורה מסודרת

3- דרוש ידע באלקטרוניקה, מלחם טוב, ומאווווד כדאי שתהיה גישה ל spot welder.

פורסם

למה לא להחליף למצבר סטנדרטי ופשוט, אבל עם הספק גבוה יותר?

לילדה יש כזה רכב חשמלי, גדול, כבד, והסוללה מספיקה לאיזה שעתיים +- במהירות הכי גבוהה.

חוץ מזה המצברים האלה עולים גרושים יחסית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הטענה לא יותר מ-8 שעות, הילדה שוקלת +- 13.5 קילו, מהירות מקסימלית, הרכב עצמו שוקל איזה 12 קילו אולי יותר, ובד"כ אחרי שעה וחצי או שחם מדי, או שהילדה כבר רוצה משהו אחר.

גם בוא, אני לא בנוי ללכת לידה שעתיים 😂

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, CAPOBOSS כתב:

זהו שאין לי גישה ממש לרתכת נקודות. לצערי ,אז כבר חשבתי על סוללות li-po 14v 20ah

זו הגזמה פראית... למה לא לקנות פשוט מצבר חומצה חדש עם קיבולת מעט גבוהה יותר? כמו ש M3 אמר, זה זול.

אם ממש רוצים להתפרע- life-po, לא li-po. יש מצברים כאלו שנועדו לשימוש במערכות שבמקור היו מבוססות מצברי עופרת, הם קלים יותר ובקיבולת גבוהה. ("מצבר ג'ל")

פורסם

לא רק זול, זה אומר ששאר המערכת נשארת As-Is, הפרמטר היחיד שמשתנה זה זמן הטעינה ובהתאם לכך זמן השימוש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

גם בוא, אני לא בנוי ללכת לידה שעתיים 😂

זה בקטנה לטייל שעתיים להגיע עד לטיילת חצי שעה לטייל קצת במרינה ולחזור לבית מינימום 3 שעות בקיצור מטרד.

לפני כשעה, Pika007 כתב:

זו הגזמה פראית... למה לא לקנות פשוט מצבר חומצה חדש עם קיבולת מעט גבוהה יותר? כמו ש M3 אמר

לא נכנס לג'יפ בכל זאת זה ממונע לילדים אין לי בדיוק אפשרות לבנות כזאת ולקנות כזאת מוכנה באזור ה1000 שקל

פורסם

אז תבדוק מה הגודל המקסימלי הפיזי שיכול להיכנס מצבר, ותראה מה ההספק הכי גבוה של מצבר שיכול להיכנס שם.

לדעתי יש מצברי 8Ah בערך באותו גודל, אולי גם 12Ah.

יש גם 20Ah שגדולים יותר פיזית.

https://www.newline-el.co.il/product-category/סוללות/מצברים-נטענים-12v-6v

https://www.t-motors.co.il/חנות/מטענים-ומצברים/

יש מספיק מבחר, רק צריך למדוד מה הגודל הפיזי של המצבר הקיים, מה הגודל המקסימלי הפיזי שיכול להיכנס ולחפש את המצבר עם הכי הרבה הספק שנכנס שם.

זה דיי בוודאות יותר מה-4.5Ah המסכנים שיש שם כרגע

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה שני מצברים בפנים?

אצלי אגב יש אחד של 7Ah

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם זה 2 במקביל או שתקנה 2 בקיבולת המקסימלית שנכנסת שם, או שפשוט תעביר כבל בין הקונקטרים ותשפצר את אחד התאים להכיל מצבר אחד גדול יותר. 

הכי זול, כאמור, יהיה להמשיך עם מצבר עופרת סטנדרטי

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה שני מצברים בפנים?

אצלי אגב יש אחד של 7Ah

כן ברור 2 במגביל מפיקים ביחד 9ah וזה עדיין לא מספיק כי יש מלא דברים כמו מערכת מולטימדיה ,בקר שליטה ,רמקולים וכולי מנורות בקיצור חתיכת דבר

IMG_20200715_103044.jpg

עריכה אחרונה על ידי CAPOBOSS
פורסם

נו אז כמו שכתב פיקה, תחליף את ה-2 בשניים שנותנים הספק גבוה יותר, או אחד עם הספק גבוה מהסכום של שניהם, נניח 2 של 7 ייתנו לך בערך 50% יותר מה-9A הקיים, אחד של 20A ייתן לך יותר מפי 2

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...