Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לדו"ח עיריה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי 100 שקל דו"ח מעיריית נהריה על חניה על מדרכה. עכשיו אני תושב חיפה וחבר מבוגר שגר בנהריה ומבין בזה קצת אומר שאני לא חייב לשלם אותו אם אני לא תושב נהריה כי כל מה שהם יכולים לעשות זה אם הייתי תושב נהריה אז היו עושים לי בעיות בתשלום ארנונה וכאלה. הוא אומר לי שנהריה ניחשב למועצה או משהו כזה והם לא יכולים לעשות כלום בנדון (זה לא כמו לקבל דו"ח מעיריית חיפה או תל אביב למשל). זה נכון לדעתכם? אני לא חייב לשלם אותו?

פורסם

יכולים לעקל לך את האוטו (או את החשבון בנק)..

זה לא קשור איפה אתה גר - זה קשור איפה חנית..

יש מספיק אנשים שלא גרים בת"א - אבל חנו בת"א, קיבלו דו"ח, לא שילמו - ובלילה לקחו להם את הרכב..

חוצמזה - נשאל כבר בעבר.. תעשה חיפושש יש שם הסבר מקיף

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
יכולים לעקל לך את האוטו (או את החשבון בנק)..

זה לא קשור איפה אתה גר - זה קשור איפה חנית..

יש מספיק אנשים שלא גרים בת"א - אבל חנו בת"א, קיבלו דו"ח, לא שילמו - ובלילה לקחו להם את הרכב..

חוצמזה - נשאל כבר בעבר.. תעשה חיפושש יש שם הסבר מקיף

לא הבנת את מה שאמרתי. הוא אומר שביגלל שזה עיריית נהריה (ולא תל אביב או חיפה למשל) הם לא יכולים לעשות עיקולים. הוא אומר שזה לא ניחשב לעיר או משהו כזה. לא כך כך הבנתי את ההסבר. אבל יש לו עסק גדול ואני חושב שהוא יודע מה הוא מדבר. מישהו יכול לישפוך קצת אור על זה?
פורסם

מנסיון של קרובי משפחה - עריית נהריה יכולה לעשות עיקולים.

אמנם הם לא באים אליך הביתה ב3 לפנות בוקר ועם גרר לוקחים את האוטו כמו בת"א, אבל הם מוציאים לך עיקולי "הוצאה לפועל"..

ונהריה היא עיר.. לא מועצה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

על דו"ח אחד של 100 ש"ח לא שולחים מעקלים, גם אחרי כפל קנס של שנים.

מה שכן, כדאי לך לחכות למכתב מעירית נהריה לגבי הדו"ח, המכתב אמור להגיע לכתובת שרשומה על בעל הרכב (לא יודע אם זה אתה).

הסיבה שכדאי לחכות היא שדו"ח שמוצמת לשימשה אינו קביל, העיריה חייבת לשלוח אליך מכתב בזמן הקרוב (לא רשום).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

למה לגרור קנסות?

במידה והחשבון "יתנפח" וניידת תעצור אותך בכביש לבדיקה כמו שהעמיתים לפורום כבר ציינו הרכב יעוקל.

לא חבל להגיע למצב הזה?

תנסה לערער ולנסות לבטל את הקנס, אולי יתחשבו בך.

בהצלחה

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
על דו"ח אחד של 100 ש"ח לא שולחים מעקלים, גם אחרי כפל קנס של שנים.

מה שכן, כדאי לך לחכות למכתב מעירית נהריה לגבי הדו"ח, המכתב אמור להגיע לכתובת שרשומה על בעל הרכב (לא יודע אם זה אתה).

הסיבה שכדאי לחכות היא שדו"ח שמוצמת לשימשה אינו קביל, העיריה חייבת לשלוח אליך מכתב בזמן הקרוב (לא רשום).

גם אני קיבלתי דו"ח היום בסך 100 ש"ח,על שחניתי ברחוב שהחניה בו אסורה ע"י תמרור,האם צריך להגיע לי מכתב בדואר,?(הדו"ח הראשון שלי מאז הרישיון,פקח מניאק :-P )

הדו"ח הוצמד לשימשה,וזה קרה בעיר מגוריי-אשדוד סיטי.

פשוט אף פעם לא שמעתי שמקבלים מכתב בדואר בקשר לדו"ח לאחר הצמדת הדו"ח לשימשה,כל עוד לא פיגרתי בתשלומים....

פורסם

להביס את העירייה /מאת תומר ריטרסקי

לא תמיד כדאי להזדרז לשלם את דו"חות החניה המשוגרים אליכם על ידי העירייה - אפילו כשבאמת הרווחתם אותם "ביושר". העובדה כי אחד ממקורות ההכנסה הגדולים ביותר של העיריות הינה מצוקת החניה שלכם - אותה מצוקת חניה אותם אמורות הן לפתור - אינה בגדר סוד. לעיתים יכול האזרח להשיב מלחמה שערה ולהביס את העירייה גם כאשר לכאורה נעברה העבירה.

אם אתם מתלבטים מה כדאי לעשות משקיבלתם דו"ח מהעירייה כדאי בראש ובראשונה להירגע ולבדוק את מקור הדו"ח. סביר להניח שתחושו מאוימים מנוסח דרישת התשלום המתריעה על כוונת הרשות להפעיל כנגדכם הליכי גביה מנהליים. אכן, מדובר בהליכים חריפים דוגמת הליכי הוצאה לפועל (רק חריפים יותר ונעדרי פרוצדורה מוגדרת). אותם הליכים עשויים לכלול בין היתר עיקול המיטלטלין בביתכם/עסקכם וחשבונות הבנק. אלא שעיון מעמיק בדרישת התשלום עשוי ללמדכם שמועד העבירה הינו לפני מספר שנים. אז מה אפשר לעשות?

על כל עבירה המתבצעת על ידי אזרח קיימת תקופת התיישנות שלאחריה לא ניתן עוד לפתוח בהליכים. לעיתים הרשות אינה מודעת לחלוף ההתיישנות או מיתממת בכוונה תחילה (מה שסביר יותר) כדי להגביר את הגבייה בבחינת "שלח לחמך". כדאי לשקול ברצינות במקרה כזה לפנות לרשות במכתב שיודיע על חלוף תקופת ההתיישנות.

בדרך כלל בעבירות חניה תקופת ההתיישנות היא שלוש שנים לכל היותר. במקרה שהיה, קבע בית המשפט כי אין לאכוף על האזרח לשלם דו"חות חניה שנרשמו לו משחלפה תקופת ההתיישנות. עוד הוסיף בית המשפט, כי "תוצאה זאת מקוממת משום שהיא מוציאה את החוטא נשכר, לעומת אותם אזרחים ששילמו את הקנסות שהושתו עליהם במועדם. אולם, אין בכך כדי להשפיע על התוצאה".

אם יש לקח ציבורי שצריך להילמד מפסיקה זו, הוא שעל רשויות ציבוריות למלא את חובתן, לפעול בתוך התקופה הקבועה בחוק כנגד העבריין ולא להניח לחוטאים כאלה להתחמק מעונש. אין זה תפקידה של מערכת המשפט לתקן מה שעיוותו הרשויות על ידי פרשנות הנוחה להן.

עוד קבע מחמת כמויות הדו"חות האדירות לא עומדות חלק גדול מהרשויות בעומס וכושלות במועדי שיגור הדרישות בית המשפט, כי "עבירות חניה הן מן הקלות שבנמצא, שהעונש בגינן הוא קנס בלבד. סכומו לא נקבע בחוק, ובדומה לכל הקנסות הקבועים בצו, הוא נמוך מהקנסות הקבועים בחוק ועומד על 70 שקל. הדעת נותנת כי די בתקופה של שלוש שנים כדי ליישן ולהשכיח קנס בסכום הנ"ל שהרשות לא עשתה צעד כלשהו לגבותו תוך אותה תקופה".

עם זאת, הוסיף בית המשפט כי אותה קביעה מבוססת על ההנחה שלא נשלחו הודעות חוזרות על דרישה לתשלום קנס המהוות פעולה של תחילת ביצוע עונש - המתחילה מחדש את מרוץ ההתיישנות. כל עוד נשלחות הודעות מדי פרקי זמן הקצרים משלוש שנים, העונשים על עבירות חניה אינם מתיישנים.

ראו הרשויות כי טוב והחלו לשגר דרישות תשלום סתמיות לאזרחים אחת למספר שנים וקודם לחלוף תקופת ההתיישנות. דא עקא, שמחמת כמויות הדו"חות האדירות לא עומדות חלק גדול מהרשויות בעומס וכושלות במועדי שיגור הדרישות, קרי: מאפשרות לתקופה בת למעלה מ-3 שנים לחלוף בין דרישה לדרישה. הדבר אינו מפריע להם לרוב לטעון בפני האזרח כי התראות שוגרו במועדים המתאימים.

במקרה שהיה, קבע בית המשפט כי על הרשות מונח הנטל להוכיח את מועדי משלוח מכתבי הדרישה וכי לא חלף פרק זמן העולה על תקופת ההתיישנות ביניהן. באותו מקרה שיגרה עיריית רמת-גן כ-80 אלף מכתבי דרישה לחייבים אך לא עלה בידה להוכיח כי מכתבו של התובע באותו הליך (החייב) אכן נשלח אליו. מעובדות אותה פרשה אף עלה לכאורה כי לעירייה אין אפשרות להראות כי אף יתר המכתבים אכן שוגרו ליעדיהם. באותו מקרה חויבה העירייה בהוצאות משפט בסך של 5,000 שקל בתוספת מע"מ וכן קבע בית-המשפט כי כל 49 דו"חותיו של התובע התיישנו ואין לגבותם.

לא תמיד כדאי לצאת מנקודת הנחה כי המאבק המשפטי למול הרשות הינו חסר סיכוי. לעיתים חלוף הזמן וסרבול ההליך המנהלי לעמוד לרשות לרועץ. במאמר מוסגר יצוין כי ספק הוא אם המדיניות, לפיה שיגור מכתב סתמי אחת ל-3 שנים די בו לעצירת ההתיישנות, הינה מדיניות ראויה. ראוי הוא כי לשם עצירת תקופת ההתיישנות תידרש הרשות, כנהוג בתחומי המשפט האזרחי, לבצע פעולה מנהלית או משפטית ממשית לשם גביית החוב שאחרת יתיישן החוב. ספק הוא אם שיגור מכתב התראה בתהליך אוטומטי אחת ל-3 שנים מהווה ניסיון אמיתי לגביית חוב ולפיכך לא ראוי לראות בו פעולה העוצרת את מרוץ ההתיישנות.

המחבר הינו עו"ד, חבר ועדות המדע והטכנולוגיה, המחשוב והתכנות, הבנקאות והתובענות הייצוגיות של לשכת עורכי-הדין. תוכן הכתבה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, אינו חסין מטעויות והשמטות ואין להסתמך עליו לשם ביצוע או הימנעות מביצוע פעולה כלשהי.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

השאלה היא אחרת:

על העובדה שהעירייה שולחת/צריכה לשלוח מכתב לגביית החוב,לאחר פיגור בתשלום(לאחר 90 יום מקבלת הקנס) ברורה.

השאלה היא האם במשך תקופת ה90 יום העירייה צריכה לשלוח מכתב על אימות הדו"ח?

,כפי שאמר קספר,שדו"ח שהוצמד לשימשה אינו קביל.

כי אם עובר הזמן הנ"ל,הקנס מוכפל,ואין ברצוני לגרור אותו.

פורסם

kompy:

לפי מה שרשמת בהודעתך, הקנס על חניה במקום אסור צריך להיות 70 ש"ח ולא 100 שח. אז מדוע כל דוחות החניה ניתנים על סכום של 100 ש"ח?

דן.

פורסם

70 ש"ח זה על חניה בכחול לבן ללא תו חניה

על דו"ח שמודבק לשמשה קודם מקבלים הודעה עם הסכום המקורי, ורק אחרי זה מוסיפים קנס נוסף(עוד 50 אחוז ולא כפל שהיה נהוג בעבר)

פורסם

70 ש"ח בעבר, כיום דו"ח על כחול לבן בלי תו או עם תו אפילו אך נגד התמרור (למשל, הסדרי חניה חדשים לשעות חניה מסוימות) הינו 100 שקלים. אין כיום דוחות על סך 70 שקלים. בררתי את זה בעירייה לא מזמן.

ליאור

פורסם

לפני כ-5 שנים קבלתי דו"ח נבזי באיזור התעשיה הרצליה ליד מיקרוסופט הדו"ח ניתן למרות שהיה לי תו נכה. ( הסכום המקורי היה 70 ש"ח )

לאחר חמש שנים של דיונים עם משרד העו"ד שלמתי תוך קללה עסיסית 250 ש"ח...

המלצתי - שלם ושכח... (לא תמיד העצות של העו"ד עובדות ותמצא את עצמך משלם הרבה יותר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כ-5 שנים קבלתי דו"ח נבזי באיזור התעשיה הרצליה ליד מיקרוסופט הדו"ח ניתן למרות שהיה לי תו נכה. ( הסכום המקורי היה 70 ש"ח )

לאחר חמש שנים של דיונים עם משרד העו"ד שלמתי תוך קללה עסיסית 250 ש"ח...

המלצתי - שלם ושכח... (לא תמיד העצות של העו"ד עובדות ותמצא את עצמך משלם הרבה יותר)

למה שיהיה פה עניין בכלל ? הריי אמרת שהיה לך תו נכה תקף , האם לא מספיק להביא אישור מרשות הרישוי בכדי להוכיח זאת !?

• תוכן חדש...