Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני עשור החלום היה לעבוד בהייטק ושיהיה לך מאזדה 3 אקטיב עם מדבקה של החברה על הכנף האחורית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

אם תשאלו במשרד החקלאות יגידו לכם שמקצוע הגינון בפשיטת רגל מקצועית ( גם בשרשור כתבו שאפשר לחלטר ). אני מחפש כבר שנתיים אדם שיכול ללמוד את המקצוע ולעבוד בו .

אנשים לא רוצים לעבוד קשה ( גם אני לא , אבל אין לי בריירה ) בשכר נמוך גם כאשר יש אופק מקצועי ובהמשך שכר הולם .

זכור לי במיוחד שפנו אלי הורים בישוב שלי וביקשו שהילד שלהם יעבוד אצלי בחופש הגדול . הבעיה הייתה שהילד לא היה מוכן לנהוג בטרקטור בלי מזגן .

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

ברירה חברים, ברירה. מילה אחת. מסכמת את כל עמודי השרשור האלו.

מה לעשות, שסדרי העדיפויות של אנשים משתנים. כשרואים משהו יותר טוב, טבעי שהרוב רוצה אותו. הרוב ירצו להיות במזגן. מי שלא, או שהוא במיעוט או שהוא התפשר. 

שני המקרים בסדר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא רק ברירה. יש תפקידים ומקצועות שנחשבים לקשים ואנשים עדיין מוכנים לעשות אותם. בין אם בגלל שמדובר בתיגמול גבוהה ובין אם מדובר בעניין מקצועי.

הכרתי בחור שעבד בתור צוללן על ההרחבה של שובר הגלים בנמל אשדוד. שעות של עבודה מתחת למים שבהם אתה מכוון בלוקי בטון ששוקלים טונה ותלויים מדוברה שצפה מעליך. אני לא מכיר הרבה עבודות יותר מסוכנות מזאת. ולא, אין שם מזגן. אבל עבודה מעניינת, ומאוד מתגמלת. יש עבודות שאחרי העבודה יש סיפוק מכך שעשית משהו משמעותי. יש כל מיני עבודות, שמתאימות לכל מיני אנשים...

פורסם

אני גם רואה מצב אחר,

המון הולכים ללמוד תואר שהוא לא מקצוע.

מבזבזים 3 שנים על מנהל עסקים וניהול חברות במכללת חרטא כלשהי,מגיעים לשוק העבודה ומגלים שעם התואר שלהם אפשר למכור נעליים בקסטרו כמו כל חייל משוחרר 

אחרי זה יש שנה-שנתיים שבהן האגו לא נותן לוותר ומחפשים את "משרת החלומות"

ועד שמפנימים את המציאות מגיעים לגיל 30 עם אפס התקדמות מקצועית.

לעומת זאת,בן אדם הולך להיות כרסם/חרט בגיל 22,בגיל 30 הוא כבר יעשה משכורת לא רעה ויהיה עם כמעט עשור נסיון מאחוריו.

פורסם
לפני 57 דקות, halperin96 כתב:

אני גם רואה מצב אחר,

המון הולכים ללמוד תואר שהוא לא מקצוע.

מבזבזים 3 שנים על מנהל עסקים וניהול חברות במכללת חרטא כלשהי,מגיעים לשוק העבודה ומגלים שעם התואר שלהם אפשר למכור נעליים בקסטרו כמו כל חייל משוחרר 

אחרי זה יש שנה-שנתיים שבהן האגו לא נותן לוותר ומחפשים את "משרת החלומות"

ועד שמפנימים את המציאות מגיעים לגיל 30 עם אפס התקדמות מקצועית.

נכון. לכן צריך לנהל שיח ציבורי בנוגע לנחיצות של השכלה אקדמאית "בכל מחיר" בשנת 2020. שמעתי פעם מרצה בכיר מכנה את האוניברסיטאות "הישיבות של החילונים". 

לפני 57 דקות, halperin96 כתב:

לעומת זאת,בן אדם הולך להיות כרסם/חרט בגיל 22,בגיל 30 הוא כבר יעשה משכורת לא רעה ויהיה עם כמעט עשור נסיון מאחוריו.

מה זה לא רעה? 25-30 בחודש + קרן השתלמות + RSUs + תן ביס או 9-10 ברוטו ותגיד תודה? הבעיה היא שהוא הגיע לתקרה המקצועית שלו בגיל 30, לניסיון הנוסף שלו יש ערך שולי פוחת ומבחינה מקצועית/כלכלית אין לו לאן להתקדם אלא אם יפתח עסק עצמאי ויתחיל להביא לקוחות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 שעות, halperin96 כתב:

לפני עשור החלום היה לעבוד בהייטק ושיהיה לך מאזדה 3 אקטיב עם מדבקה של החברה על הכנף האחורית.

לי לא היה חלום כזה. עבדתי גם בהייטק ולא ממש התלהבתי להיות בורג קטן במערכת או להיות מנהל פרוייקט שמנהל את עצמך או במקרה הטוב עובד נוסף. ברור לי שזה ככה תמיד אבל בשלב מסויים כאשר החברות היו זקוקות למנהלי פרוייקטים גייסו כול אחד שיודע לעבוד עם MS -PORJECT+תואר ראשון להיות מנהל פרוייקט.

איזה כייף לי :)

פורסם

איפה עבדת בדיוק כמנהל פרוייקט? יש מקומות שמנהל פרוייקט מנהל 10-20 מהנדסים, עובד 60 שעות בשבוע בתקופות רגועות, ו100 שעות בשלושת החודשים לפני המסירה, ולא נוגע במוצרי מייקרוסופט למעט אווטלוק וקצת אקסל.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, ChemGuy85 כתב:

מה זה לא רעה? 25-30 בחודש + קרן השתלמות + RSUs + תן ביס או 9-10 ברוטו ותגיד תודה? הבעיה היא שהוא הגיע לתקרה המקצועית שלו בגיל 30, לניסיון הנוסף שלו יש ערך שולי פוחת ומבחינה מקצועית/כלכלית אין לו לאן להתקדם אלא אם יפתח עסק עצמאי ויתחיל להביא לקוחות. 

שכר שעתי של 50-60 שקל לשעה+קרן השתלמות.

אבל הבן אדם אחרי 8 שנות עבודה,קרן השתלמות אחת כבר נפתחה לו ואם הוא מתנהל כלכלית נכון כבר יכול להגיע לחסכון יפה מאוד.

יש אופק התקדמות,אפשר לעבוד על מכונות יקרות יותר וללמוד להשתמש בהן ולעבור לעבודה שהיא גם מול מחשב ואז השכר עולה עוד קצת.

אבל איכשהו זה הרבה יותר גרוע מללכת ללמוד שטויות,לבזבז עוד שנתיים במלצרות ואז לנחות על הקרקע באיזה חברת פנסיה בשביל 6500 ולהבין שמשם אתה מתקדם,וגם זה לא ברור לאן.

אז מה קיבלנו? בן אדם בן 30 שעובד בעבודה קצת מלוכלכת ועושה 12-14 בחודש+בערך 400,000 שקל חסכונות.

אל מול אחד שעושה 6500 ובמקרה הכי טוב הוא לא במינוס.

אבל העיקר שאמא רצתה תואר.

אתה חייב לנחות, 25-30+תנאים נלווים זה לא סבבה,זה תנאים מטורפים שרק מגזר מאוד ספציפי ודי מצומצם נהנה מהם.

זו לא הנורמה/הממוצע אז לנרמל את כולם לשם זה דיי נאיבי.

לפני 22 דקות, ChemGuy85 כתב:

@Night Driver מתמצא בתחום ויידע לספר לך יותר טוב כמה מרוויחים אנשים בתחומים האלה.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

פורסם
לפני 17 דקות, ChemGuy85 כתב:

אתה משליך תנאים של בועה על כל ציר הזמן, וזה לא טוב, מ2001 על 2013-2014 אלה לא היו התנאים בהייטק, מהנדס ותיק עשה סד"ג של 30-35 אש"ח, ברוטו עם תנאים סוציאליים, ולפי מבנה המס בישראל, זאת לא קפיצה גדולה מ25 אש"ח, לדעתי האישית, החגיגה של 5 השנים האחרונות לא תמשיך. ולמען האמת, תחזיר אותי למשכורות של 10 שנים אחורה, ותחזיר את מחירי הנדל"ן ל10 שנים אחורה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, khalil כתב:

אתה משליך תנאים של בועה על כל ציר הזמן, וזה לא טוב, מ2001 על 2013-2014 אלה לא היו התנאים בהייטק, מהנדס ותיק עשה סד"ג של 30-35 אש"ח, ברוטו עם תנאים סוציאליים, ולפי מבנה המס בישראל, זאת לא קפיצה גדולה מ25 אש"ח, לדעתי האישית, החגיגה של 5 השנים האחרונות לא תמשיך. ולמען האמת, תחזיר אותי למשכורות של 10 שנים אחורה, ותחזיר את מחירי הנדל"ן ל10 שנים אחורה.

כולם חושבים שזו חגיגה שלא תמשיך,

בפועל הכל ממשיך כרגיל.

העולם נשען יותר ויותר על תוכנה,למה שהביקוש יפחת?

ולגבי מחירי הנדלן: פחחחחחח

פורסם

מאותה סיבה שלא המשיכו התנאים של סוף שנות ה90, אלה תנאים שנגרמו מהתפתחות מהירה של תחום מלווה בהזרמת כסף כסף קל כתוצאה ממשיניות מוניטרית מקלה, שסופה תמיד להתאזן.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, khalil כתב:

איפה עבדת בדיוק כמנהל פרוייקט? יש מקומות שמנהל פרוייקט מנהל 10-20 מהנדסים, עובד 60 שעות בשבוע בתקופות רגועות, ו100 שעות בשלושת החודשים לפני המסירה, ולא נוגע במוצרי מייקרוסופט למעט אווטלוק וקצת אקסל.

- מסכים שיש גם כאלה.

עבדתי בחברת אי.סי.אי טלסייסטמס שלאחר מכן שנתה את שמה ל-ECTEL שהייתה חברה בבעלות ECI TELECOM. לדעתי החברה כבר לא קיימת או שינתה את שמה שוב או את תחום עיסוקה.

עבדתי בתחום ההנדסה המכנית בתחום הצבאי על מוצרים שמשלבים הנדסת מכונות/אלקטרוניקה/מחשבים/חשמל וגם חלל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

לא הייתי מגדיר את זה כ"הייטק", בטח לא כמקום שמקבל את המשכורות שצ'מגיא מצטט. בפיתוח תוכנה מתקדמת (שורות קוד) או פיתוח שבבים  לתפקידים יש דרישות טכניות ודרישת זמינות מאוד גבוהות, במיוחד כשאתה מתקרב למועדי האספקה. נדיר שתמצא מנהל פרוייקט שמנהל איש אחד או בודדים, בטח כשהפרויקט הוא מיועד לייצור ולא מחקר. לא בא להאדיר את חשיבות התחום, ממש לא, אבל לומר שלא מחלקים פה כסף בחינם, ויש ביקורת מאוד גדולה מכורח תנאי השוק והתחרות.

• תוכן חדש...