Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@Ragnar לגבי קבלה בלי פסיכומטרי - אתה צריך לברר פרטנית בכל מוסד. כנראה שהמוסדות הראויים לא יסכימו לכך. לגבי המכללות שבתחתית הרשימה - אולי יהיו יותר גמישות, למרות שאני מסופק. בכל מקרה, אתה צריך לשאוף גבוה. תמיד עדיפה אוניברסיטה על פני מכללה (הבינתחומי משתווה לאוניברסיטה), וגם בין המכללות יש ויש.

אני חוזר: אין קיצורי דרך, גם אם עולים מאמץ, זמן וכסף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לפני 6 שעות, Ragnar כתב:

@ChemGuy85

תשמע זה מדהים, אבל אתה קולע. להתחבר לאנשים שם זאת יכולה להיות מקפצה. הכסף מגיע ממני בלבד ואעבוד קשה עליו לשם המטרה וכסיוע, אוכל לבנות על משהו מ"קרן אייסף". מכיר יותר לעומק את המוסד?

מבחינת אוניברסיטה - ההצעה הריאלית היחידה היא מבר אילן שכן מציעים מתכונת כלשהי של מכינה, ולימודי ערב 3 ימים בשבוע שאחד מהם הוא שישי בבוקר (קשוח קצת, אבל אפשר לעמוד בזה).

הבינתחומי קורץ הרבה יותר כמובן. אני חושב שאני אקבל הרבה יותר תמורת הכסף שאני משלם שם ולא בבר אילן.

נ.ב מה אתה חושב על האקדמית אונו?

אני מכיר את התוכניות האלה מדובר במסלולים מובנים של אוניברסיטת בר אילן. היתרון שמדובר בשכר לימוד אוניברסיטאי והתואר סופר מובנה כלומר אין לך משחקים עם מערכת שעות לטוב ולרע. בנוסף התואר יאפשר לך להמשיך לתואר שני בבר אילן במידה ותהיה מעוניין. יומיים בשבוע + יום שישי זה הטוב ביותר שתוכל לקבל בזירת האוניברסיטאות. בשאר האוניברסיטאות פורסים את מערכת על 4-5 ימים בשבוע ואין לך עם מי לדבר. זה מה יש take it or leave it. 

אישית אני חושב שהבינתחומי יעניק לך הרבה יותר מבחינת קשרים ו-networking וזה מה שבאמת פותח דלתות בימינו. יוקרה של מוסד לימודים משחקת תפקיד כאשר יש לך 0 ניסיון מקצועי ואתה צריך להתחרות על משרה התחלתית מול 300-400 מועמדים חסרי ניסיון בדיוק כמוך. כאשר יש לך ניסיון (ויש לך) הלימודים הם נטו בשביל הפרוטוקול. החיסרון של הבינתחומי הוא בעלויות שכר לימוד 130 - 170 אלף בבינתחומי מול 30-40 אלף לתואר בבר אילן מדובר בפער לא מבוטל. 

לפני 6 שעות, Ragnar כתב:

@ChemGuy85

נ.ב מה אתה חושב על האקדמית אונו?

אני מכיר אותם מעולם של לימודי ראיית חשבון. בעבר הם היו נחשבים למכללה פרטית חזקה בתחום החשבונאות (זליכה ראש החוג), אבל כאשר הרמה של מבחני רואי חשבון עלתה אחוזי המעבר באקדמית אונו צנחו לתחתית הטבלה יחד עם המכללה למינהל המסלול האקדמי בראשון לציון. הבינתחומי שמר על מעמדו היטב. לדעתי זה מעיד על איכות המוסד, המרצים וכנראה גם הסינון במהלך התואר. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אהבתי 1
פורסם

משפטים: פחות רלוונטית, אבל הנתונים יותר זמינים וחותכים. אני לא מאמין שיש מכללה שמצטיינת במקצוע א' ולגמרי זבל במקצוע ב'.

רואים פה גם שהבינתחומי הוא ברמת האוניברסיטאות ולא שאר המכללות.

image.thumb.png.9e3f2df207be75c4593e6f6a6a7a0429.png

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הם לגמרי נחשבים למוסד ברמה של אוניברסיטה רק ללא סבסוד ממשלתי לטוב ולרע. אם כסף זה לא issue אני הייתי הולך על הבינתחומי. 

פורסם

אני כרגע במהלך לימודי הMBA שלי כאן בשוויץ, הדרישה היא יכולת למידה עצמאית גבוהה (יש את הקורסים ואחרי כל קורס יש מבחן ועבודת הגשה עם דגש על מספר המילים והעמודים).

אני רק יכול להגיד לך שעם אתה מתכנן לימודים תעשה את זה לפני שיש לך משפחה וילדים, יש לי 2 בנות קטנות (3 ו5), והסדר יום שלי מתחיל ב4 בבוקר, אני קם לעבודה מתחיל ב5 לעבוד עד 12 וחצי, מהמשרד נוסע ללימודים אשר מתחילים ב13:30 ומסיים רק בתשע וחצי בלילה ועד שאני בבית זה כבר עשר וחצי, משם להתקלח ולישון ולמחרת עוד הפעם יום עבודה (הלימודים פעמיים בשבוע) ובין לבין ללמוד, לעשות את העבודות שצריך להגיש, להיות עם המשפחה ולנשום.

אני עושה את הלימודים בשביל להוכיח לעצמי שאני יכול (גם לי אין בגרות), וגם שיהיה לי איזה שהיא תעודה ביד (בארץ עוד אפשר עם קשרים להתקדם בלי) דבר אשר עוזר ויעזור לי בתור זר להתקדם עוד יותר.

בכל מקרה בהצלחה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

הבינתחומי זו אוניברסיטה פרטית בגדול. לא זוכר אם הסדירו לחלוטין את התהליך או לא, אבל זה בכל מקרה הכיוון.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני חושב שזה כן הוסדר או לפחות אמור להיות מוסדר ממש בקרוב. מכל המכללות הפרטיות הבינתחומי היא היחידה שהצליחה לעשות את הקפיצה לליגה של גדולים. 

פורסם

@Liviur שמעת גם על בוגרים שהתברגו בחברות בתחומי הניהול שלהם ולאו דווקא הקימו עסק עצמאי? (זה הכיוון)

למה אתה חושב שכבר מאוחר לחקור באשר לשנה הבאה? (אוקטובר 2021) הנחתי שזה מספיק זמן מראש לתכנן

אעשה את הבירורים... אני מקווה שבגלל הקורונה אין הגבלות כלשהם ובאמת יהיה ניתן להגיע לפגישה כי זה אחרת לגמרי פנים מול פנים מאשר טלפונית. חשוב לי שיראו את הבן אדם ולא את התעודות.

@sperial בר אילן נחשבת לאוניברסיטה מצוינת והיא מציעה מסלולים ללא פסיכומטרי למיטב ידיעתי

@ChemGuy85 גם השלושה ימים זה קצת קשוח אבל ניתן לבליע, כמובן ש-4-5 ימים זה כבר לא בא בחשבון כי לא אוכל להמשיך בעבודה הנוכחית

אני מסכים איתך באשר לבינתחומי. מה ידוע לך על דרישות הקבלה ועל מסלולי מכינה במקרה הספציפי שלי? (ללא בגרות ופסיכומטרי) יש חיה כזאת או שאצטרך למצוא את עצמי במכללה סוג ז'?

אני אף שקלתי ללכת לאולפן ללימודי אנגלית על מנת ללמוד אנגלית מדוקדקת (יש לי אנגלית טובה) על מנת להיכנס למסלול התואר במנהל עסקים בשילוב אנגלית / דו חוגי במנהל עסקים ויזמות באנגלית 

תראה... מה זה הכסף לא אישיו - זה אישיו מאוד גדול, אבל אני אעשה את המאמצים ואצטמצם לרמת חיים מאוד פשוטה על מנת לממן את הדבר הזה. זה משהו שאקח על עצמי אם המוסד יהיה מוכן לקחת על עצמו אותי ;)

@renaultfreek אני אדם מאוד ריאלי ומחושב. לא תהיה סיטואציה בה אקים משפחה לפני שיש ברשותי את הכוח הכלכלי וההשכלתי לתת להם רמת חיים מסוימת, אל דאגה :)

סחתיין עלייך. ההשקעה שלך לא מובנת מאליה...

אם תרשה לי, היכן למדת תואר ראשון ואיך ללא בגרות?

חבר'ה, תודה רבה לכולם

אחת השאלות הכי חשובות בשרשרות לא נענתה ואשמח לדעתכם:

תואר במנהל עסקים להבנתי מגיע עם התמחות בנושא כלשהו; משאבי אנוש, מערכות מידע, כלכלה, שיווק ופרסום ועוד ועוד

מה השילוב המנצח שיכול לתת את הכלים הכי פרקטים להצלחה בארגון

ברור לי ששילוב התואר עם כלכלה זה שילוב מנצח, אך הרמה המתמטית תהיה גובה גם כן ככל הנראה

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Ragnar כתב:

@ChemGuy85 גם השלושה ימים זה קצת קשוח אבל ניתן לבליע, כמובן ש-4-5 ימים זה כבר לא בא בחשבון כי לא אוכל להמשיך בעבודה הנוכחית

אני מסכים איתך באשר לבינתחומי. מה ידוע לך על דרישות הקבלה ועל מסלולי מכינה במקרה הספציפי שלי? (ללא בגרות ופסיכומטרי) יש חיה כזאת או שאצטרך למצוא את עצמי במכללה סוג ז'?

אני אף שקלתי ללכת לאולפן ללימודי אנגלית על מנת ללמוד אנגלית מדוקדקת (יש לי אנגלית טובה) על מנת להיכנס למסלול התואר במנהל עסקים בשילוב אנגלית / דו חוגי במנהל עסקים ויזמות באנגלית 

תראה... מה זה הכסף לא אישיו - זה אישיו מאוד גדול, אבל אני אעשה את המאמצים ואצטמצם לרמת חיים מאוד פשוטה על מנת לממן את הדבר הזה. זה משהו שאקח על עצמי אם המוסד יהיה מוכן לקחת על עצמו אותי ;)

אין פחות מ-2-3 ימי לימוד בשבוע אם אתה רוצה להשלים תואר במסגרת 3-4 שנים. אם לא אכפת לך למרוח אולי תוכל לבנות מסלול יותר גמיש, אבל תבדוק מול המוסד אם הם מאפשרים דברים כאלה כי אוניברסיטת תל אביב לדוגמא לא מאפשרת למרוח תואר מעל 4.5 שנים. 

אני לא מאמין שיתנו לך להתקבל לבינתחומי בלי בגרות ובלי פסיכומטרי. כלומר תצטרך לעשות בגרות או פסיכומטרי + מכינה או שילוב אחר. האוניברסיטה הפתוחה זה המוסד היחיד שיאפשר לך ללמוד ללא בגרות ופסיכומטרי. אישית לא ממליץ גם בגלל הרמה, גם בגלל המריחה וגם בגלל שלא תכיר אף אחד במסגרת הלימודים.

פסיכומטרי תוכל לתקתק תוך 3-4 חודשים. זה לא אישיו. ישנם 4 מועדים בשנה ואין תקופת קירור בין מועד למועד. אם תתחיל ללמוד היום תוכל לגשת למועד ספטמבר/אוקטובר. באינטרנט יש המון חומר מעולה בחינם ואפילו קורס פסיכומטרי חינמי ברמה גבוהה של המדינה. (https://campus.gov.il/course/course-v1-mse-gov_psychometry/

בגרויות זה יותר מורכב כי מועד קיץ 2020 אבוד לך. במועד חורף תוכל להיבחן רק בבגרויות חובה. בגרויות במקצועות הרחבה תוכל לעשות רק בקיץ 2021 ואם הכל ילך טוב תוכל להתחיל ללמוד במכללה באוקטובר 2021. 

בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה ששנת 2020 כבר אבודה. לכן אני לא רואה שום דבר רע אם תשקיע את שנת 2021 בשביל לסגור את הפינה של הבגרות והפסיכומטרי. אני לא חושב שיש לך סיבה להתבייש ו/או לחפש קיצורי דרך מיותרים אתה בסך הכל בן 22 ובגילך יש עשרות אלפים שמשפרים/משלימים בגרויות בשביל להתקבל ללימודים.

לפני 23 דקות, Ragnar כתב:

חבר'ה, תודה רבה לכולם

אחת השאלות הכי חשובות בשרשרות לא נענתה ואשמח לדעתכם:

תואר במנהל עסקים להבנתי מגיע עם התמחות בנושא כלשהו; משאבי אנוש, מערכות מידע, כלכלה, שיווק ופרסום ועוד ועוד

מה השילוב המנצח שיכול לתת את הכלים הכי פרקטים להצלחה בארגון

ברור לי ששילוב התואר עם כלכלה זה שילוב מנצח, אך הרמה המתמטית תהיה גובה גם כן ככל הנראה

תואר במנהל עסקים זה סלט של כל מיני קורסים לא קשים במיוחד שאמורים לתת לך הבנה כללית כיצד ארגון עובד. תואר בכלכלה זה תואר יותר קשה ו-"יוקרתי", אבל לדעתי 99% מהידע שתקבל בתואר בכלכלה לא רלוונטי כלל לשוק העבודה. מדובר באוסף של כל מיני תיאוריות כלכליות שרובן המוחלט מנותקות לחלוטין מהמציאות. 

חפש התמחות שתיתן לך כלים לקרוא דוחות כספיים, תמחור, דיני עבודה ומיסוי. אלה הכלים השימושים באמת בניהול עסק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אהבתי 1
פורסם

@ChemGuy85 2-3 ימים בשבוע זה בסדר גמור, במיוחד שאחד מהם יכול להיות שישי בבוקר בלי בעיה

תראה, בתור אחד שלא למד ברצינות מכיתה ד', הפסיכומטרי אכן מפחיד. עליי יהיה לכל הפחות לקחת את הקורס הכי טוב שאפשר על מנת להגיע לתוצאה כלשהי וגם בו, לומדים מאפס או שצריך רמה התחלתית מסוימת? (יואל גבע / קידום וכו'). לבטח שלהוציא ציון גבוה מעל 650. גם אני לא מתחבר לקונספט של הפתוחה... יש עניין בהכרת האנשים ובכלל להגיע וללמוד במוסד מסודר מבחינת ימי הלימוד וכו'

השאלה אם פסיכו מספיק בפני עצמו או שאצטרך להשלים גם בגרויות, במידה וכן (גם וגם) זה כבר הופך לפרויקט מאוד יקר ולא ריאלי שכנראה יאלץ אותי לרדת מתואר ברמת האוניברסיטה.

זה לא בקטע של בושה, אלא בקטע של פחד ממשי מלהצליח בפסיכומטרי / השלמת הבגרויות.

ההתמחויות בבינתחומי בהחלט מגוונות ויש שם כמה גם שלא ראיתי במוסדות אחרים כמו DATA ANALYTICS

פורסם

עוד לא קראתי את כל השרשור, אבל יש לי נקודה מאוד חשובה להעלות - תואר במנהל עסקים יכול להיות מאוד שימושי ומועיל, בטח ובטח למי שלא בא מסביבה עסקית מהבית (הורים עצמאיים וכו') או למד לבד את התחום.

עשיתי את התואר שלי לפני הרבה שנים, וחלק גדול מבסיס הידע שלי, מיישומי מחשב ועד חשיבה עסקית, משפטית, וידע חשבונאי, נלמדו בתואר.

אני יודע לנתח דוחות כספיים, לבנות ולהבין בסיסי נתונים, לקרוא חוזים ולהכין תוכנית עסקית. את כל הבסיס לזה, למדתי באוניברסיטה.

מעבר לזה, אתה תלמד לחשוב עסקית, לנסח את הדעות שלך, ולגבש תוך כך את המחשבה שלך. בנוסף, תפגוש אנשים אחרים, שייפתחו לך פתח לעיסוקים שלהם, וייצרו לך קשרים לעתיד.

בדיוק היום דברתי על חברה על המנהלים האלו, שלוקחים כל מיני חברות ייעוץ דמיקולו, משלמים להם המון כסף על "ייעוץ אסטרטגי" ומקבלים משהו גנרי ולא שמיש. זה בגלל שהם צמחו מהעשייה שלהם, שזה טוב ויפה, אבל הם לא יודעים להתרומם מעל העיסוק השוטף שלהם, אז הם הולכים לכל מיני יועצי חרטא.

זו הזדמנות לקבל ידע חשבונאי, משפטי, עסקי. אני לא הייתי מוותר על זה.

כמובן... הכל תלוי בתוכנית הלימודים. בזה אני לא יודע לסייע...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

כל אוניברסיטה מפרסמת את התנאים לכל מסלול. יש תנאי סף שאם אינך עומד בהם כלל לא תוכל להרשם. מעליהם יש תנאים צפויים לקבלה למסלול, בד"כ לפי התנאים שהספיקו בשנים הקודמות. אלה אינם מבטיחים קבלה אלא נותנים הערכה לסיכויים, שכן בכל שנה נתוני המועמדים מעט שונים מהשנים  הקודמות.

התנאים יכללו בדרך כלל "ציון סכם" המחושב לפי ציון הפסיכומטרי וציוני הבגרות או המכינה, וכן תנאי מינימום מבחינת יח"ל או ציונים במקצועות ספציפיים. שוב כל מוסד משקלל בדרכו, וגם ציון הבגרות משוקלל עם מקדמים בהתאם למוסד ולמסלול המבוקש. למשל, במדעי הטבע וההנדסה יש בונוס למבחני 5 יח"ל במתמטיקה ופיזיקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את ה"תואר הראשון" עשיתי כאן בשוויץ, למה אני רושם במרכאות, כי זה לא היה באמת תואר כמו בארץ, למדתי ניהול לוגיסטי (ברמת התואר אבל לא תואר יותר תעודת מקצוע), והנסיון המקצועי אשר צברתי עד עכשיו הקנו לי כרטיס כניסה לרוב מוסדות הלימודים כאן בשוויץ (לרוב על תקן מילגה ועמידה בתנאים שלהם).

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, ChemGuy85 כתב:

תואר בכלכלה זה תואר יותר קשה ו-"יוקרתי", אבל לדעתי 99% מהידע שתקבל בתואר בכלכלה לא רלוונטי כלל לשוק העבודה. מדובר באוסף של כל מיני תיאוריות כלכליות שרובן המוחלט מנותקות לחלוטין מהמציאות.

<rant>

בוא בוא, לא 99% אלא 100%. אני נשבע שהתואר הזה לא תרם לי שום דבר ברמה הפרקטית, פשוט כלום, לא לשוק העבודה ולא לדברים אחרים, אתה כנראה מבין בכלכלה יותר ממני (לא כנראה, אני רואה מה אתה כותב בפורום, בטוח). החוג השני שלי (התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח), עם אוסף קורסים פילוסופיים ועוד בנושאי כלכלה, ניהול, טכנולוגיה וכו' (עשיתי 3 הקבצים - סייבר וטכנולוגיה, ניהול ומחשבה כלכלית, ותרבות דיגיטלית) תרם לי הרבהההההה יותר מכל התואר בכלכלה. תואר בכלכלה זה לדעת לגזור פונקציות (אני אפילו לא זוכר אילו). יכלו להפוך את התואר הזה לאחד התארים הפרקטיים באקדמיה, אבל לא, בואו נלמד כל מיני מודלים שכבר מזמן לא רלוונטיים. <rant/>

• מעניין 1

• תוכן חדש...