Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי ירידה של 90% במסירות, וההנחות שפרסה היום יבואנית לנד רובר ויגואר, האם לדעתכם התקופה הקרובה תאופיין בהורדת מחירים מצד היבואניות, או שהם ישמרו על רמת מחירים דומה תוך הנחה שהישראלים יסתערו מחדש? 

השאלה מעניינת אותי מ-2  סיבות: 

1. לפני הקורונה עמדתי להחליף רכב וכרגע אני ממתין עם זה. 

2. בכלכלה שיווי משקל הוא במפגש עם הציפיות. מעניין מהם. 

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

התרחיש השני שציינת הוא הריאלי ביותר

אומנם שוק הרכב קרס משמעותית במהלך אפריל, אך אל תשכח שאתה חי בישראל, ולדאבוני לא יהיו חסרים אנשים שירוצו לאולמות התצוגה "להתפנק" לאחר הסגר

מכך אני מעריך שלא נראה שינויים בהורדת המחירים מצד היבואנים, אלא סיכוי טוב שיהיו "הנחות" למיניהם כמו בכל תקופה בשנה רק שהפעם - בחסות הקרנולה

פורסם

שוק הרכב לא קרס, זו סתם כותרת מפוצצת. שוק הרכב היה סגור לעסקים ולכן לא היו מכירות,

ברגע שהוא יפתח מחדש הוא יחזור לשגרה כמו כל העסקים האחרים וגם ישלים פערים שנוצרו

יחד עם זאת יש לקחת שני דברים בחשבון - 

1.היבואנים רוצים להשלים פערים ויהיו גמישים יותר בהנחות על רכבים שבמלאי

2.היצרנים נפגעו ותהיה פגיעה באספקות עתידיות של רכבים חדשים  - מי שלא ינצל את העובדה שיש במלאי יקנה רכב יקר יותר וגם יצטרך להמתין 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

STI 2004

פורסם
לפני 2 דקות, mh53 כתב:

יחד עם זאת יש לקחת שני דברים בחשבון - 

1.היבואנים רוצים להשלים פערים ויהיו גמישים יותר בהנחות על רכבים שבמלאי

2.היצרנים נפגעו ותהיה פגיעה באספקות עתידיות של רכבים חדשים  - מי שלא ינצל את העובדה שיש במלאי יקנה רכב יקר יותר וגם יצטרך להמתין 

דבר משמעותי שלא לקחת בחשבון זה המצב הפיננסי של הקונים בתקופה הזו, והאם פוטנציאל הקונים ישאר כמו שהיה או שבתקופה כזו הוא ירד. גם ירידה של 10% יכולה להיות משמעותית מאוד

פורסם
לפני 8 דקות, GTאי כתב:

דבר משמעותי שלא לקחת בחשבון זה המצב הפיננסי של הקונים בתקופה הזו, והאם פוטנציאל הקונים ישאר כמו שהיה או שבתקופה כזו הוא ירד. גם ירידה של 10% יכולה להיות משמעותית מאוד

אני בטוח שאתה מסכים איתי שירידה של 10% היא לא קריסה 

הקונים לא מביאים כסף מהבית אלא מימון שבבסיסו לא השתנה

לצערי לדעתי התמונה הולכת לכיוון הוזלות עכשיו והתייקרות אח"כ

• אהבתי 1

STI 2004

פורסם
לפני 12 דקות, mh53 כתב:

אני בטוח שאתה מסכים איתי שירידה של 10% היא לא קריסה 

הקונים לא מביאים כסף מהבית אלא מימון שבבסיסו לא השתנה

לצערי לדעתי התמונה הולכת לכיוון הוזלות עכשיו והתייקרות אח"כ

מסכים. אני לא השתמשתי במילה "קריסה" אלא מגיב אחר... 

פורסם

משבר השוק יבוא ויכה בכולם בעוד כחודש-חודשיים (בעיקר באלו שהם מובטלים / היו בחל"ת זמני של חודש+-) .

כרגע לא תראו מגמת שינוי דרסטית במכירה.אנשים ירצו למכור ולהיות עם מזומן ביד למקרה ו...

אבל ויש אבל גדול, יש חשש גם לאינפלציה בגלל כל התזרימים השונים מהממשלה.

פורסם

אם הישראלים היו חכמים היינו מחכים לקריסה אמיתית שבסופה רק נרוויח.
לצערי אינני חושב שנרוויח מהמצב

פורסם (נערך)

בדיוק מה ש- mh53 כתב. אם העם הזה היה חכם ומתואם, היה מביא את שוק הרכב כמו שווקים נוספים שבהם אנחנו משלמים מחירים מוגזמים ביחס למדינות אחרות על הברכיים.

רוב העם קונה רכב בכסף שאין לו. אולי המצב הנוכחי, גרם למספר אנשים להבין עד כמה הדבר לא כדאי כלכלית, מי שלקח מימון ונאלץ לשלם עליו בתקופת הקורונה בזמן שיצא לחל''ת הבין עד כמה הרעיון לא כדאי כלכלית. ציבור רוכשי הרכבים מתמלא מחדש כל הזמן ובלי סוף ניתן לראות חיילים משוחררים עם לאון חדשה לדוג', דבר זה לדעתי ישמור על שוק הרכב יציב ובעלייה כמו שהיה לפני.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

כן אני מכיר אישית בחור בן 25 שהתחיל עבודה באגד והתחדש בלאון FR PRO במימון מלא שבו הוא צריך להחזיר 180K. ביקש בתקופת הקורונה דחייה של התשלומים ולדעתי מאשרים את זה. כמובן שהריבית מפנקת בהתאם.

כל עוד קיימת השיטה הזו אז אני לא רואה סיבה שאנשים יפסיקו לקנות.

פורסם

זה מאד תלוי, יש לי הרגשה שבזמן הקרוב הולכת להיות אי וודאות והשוק יחפש את עצמו. הקונים יהססו להכנס להתחייבות, והמוכרים יחכו שהקונים יפסיקו להסס...

בקיצור - קשה לדעת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יבואן שני שמפרסם מחירון חדש עם הנחות.. אלפא ג'וליה וסלבטיו. האחרונה עם הורדה משמעותית.

יש לי תחושה שהולך להיות מעניין

פורסם

ירידות במותגי פרימיום הם לאו דווקא טריגר לירידות במותגים עממיים, גם כי בפרימיום יש יותר מאיפה לחתוך, וגם כי שני המותגים הספציפיים האלו (אלפא, יגואר) לא משופעים בקונים גם ביום רגיל (או שאפשר לומר, לא תמחרו את הרכבים שלהם בצורה ריאלית קודם).

אני לא חושב שאפשר להתנבא, יש הרבה גורמים והרבה פקטורים לא ברורים. מצד אחד, לא מעט קונים פרטיים שספגו מכה כלכלית (שלא לדבר על חברות ליסינג), מצד שני ייצור שנעצר וקונים פרטיים שדחו רכישות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

ביקרתי היום ב-4 סוכנויות רכב (טויוטה, יונדאי, קיה). חוץ מאתנו היה עוד זוג אחד באחת מסוכנויות טויוטה. בכל הסוכנויות מציגים "מחירי מבצע" - כמובן שאני לא יודע מה מחיר המחירון בצד של היבואן אלא רק בצד של הלקוח, אבל המחירים נעו בין 102 אש"ח לריו ל-109 אש"ח ליאריס היברידית, כולל אגרת רישוי. אולי מישהו יוכל להאיר את עיני האם המחירים האלה מעידים משהו על התנהלות היבואנים.

לפחות הבנתי מהו "התו הסגול" - זה היה צבעו ש למד החום בכל הסוכנויות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנחות נקודתיות יכולות להיות אם יש ליבואן מלאי שהוא צריך להפטר ממנו.  הקורונה גרמה לבלאגן בכל תוכניות הייצור של היצרנים וההזמנות של היבואנים. לכן לא תהיה מגמה אחת בשוק. כל יבואן יכלכל את צעדיו בהתאם לזמינות הסחורה שיש לו למכור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...