Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. קבלתי כמה הצעות לרכב (ליסינג) ורציתי לשאול איזה מומלץ? לא חייב להיות חסכוני בדלק, אבל כן עם ביצועים סבירים לנסיעה בנעירונית (חריש-רעננה, מדי יום על כביש 6 - באיזור ה-145 ק"מ ליום).

ההצעות שקבלתי הן:

- קיה פיקנטו 

- יונדאי I10 פריים

- יונדאי I20 פריים

- מאזדה 2 דינמיק 

כל הדגמים 2020.

תודה

פורסם (נערך)

הביצועים הכי טובים יהיו בI20 תודות לתיבה כפולת מצמדים ומנוע טורבו. 

על הI10 והפיקנטו הייתי מוותר לנסיעות בינעירוניות על בסיס קבוע. 

מאזדה 2 תציע ביצועים טובים אבל פחות ביחס לאלו של הI20. 

מדובר בI20 פריים או פריים פלוס (בפלוס יש מערכות בטיחות אקטיביות).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

רשום לי יונדאי I20 NEW PRIME בנזין 1.0 אוטו' 5 דל'

לפני 38 דקות, yoav911gt2 כתב:

הביצועים הכי טובים יהיו בI20 תודות לתיבה כפולת מצמדים ומנוע טורבו. 

על הI10 והפיקנטו הייתי מוותר לנסיעות בינעירוניות על בסיס קבוע. 

מאזדה 2 תציע ביצועים טובים אבל פחות ביחס לאלו של הI20. 

מדובר בI20 פריים או פריים פלוס (בפלוס יש מערכות בטיחות אקטיביות).

יונדאי I20 NEW PRIME בנזין 1.0 אוטו' 5 דל'

פורסם

כנראה זה כינוי שהחברת ליסינג הצמידה לו. עדיף לוודא מולם.

חסרון אחד לנסיעות בין עירוניות בI20, הוא החוסר בבקרת שיוט  אם אתה משתמש.

פורסם

אשתי נוסעת על I20 1.0 טורבו כל יום ממודיעין לירושלים וחזרה, היא מרגישה מצוין בכבישים בין עירוניים ולא סובלת מנחיתות גם בעליות הארוכות של 443 לכיוון ירושלים.

הרכב עבר רק 15K אז אין לי מידע כרגע על בעיות או תקלות.

לנסיעות בין עירוניות הגודל שלה בהחלט יהווה יתרון על הפיקנטו וה10 הקטנות יותר.

בדגם של אשתי יש מערכת בקרת שיוט, תיקון סטייה מנתיב, בלימה אוטונומית, מולטימדיה מלאה ושליטה מההגה, גיר רובוטי 7 הילוכים וחלונות כהים מאחור.

סה"כ חיה סבירה לחיות איתה אם אתה לא מחפש התנהגות כביש יוצאת דופן.

לגבי צריכת הדלק היא הרבה יותר חסכונית מהI20 הקודמת האטמוספרית והרבה יותר טובה מכל הבחינות, לא יודע להשוות ביחס לפיקנטו ולשאר המכוניות שהזכרת.

פורסם

אני דווקא פחות אהבתי את הגיר ביונדאי בנסיעות בין עירוניות, בהאצות קלות יש רעידות עקב סלד נמוך מידי.

בנסוף נוחות נסיעה הייתה בינונית.

מצרף את המבחן שערכתי ליונדאי i20:

I20

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

i20 או מאזדה 2 הן האופציות העדיפות כאן.

הייתי בודק אם יש אפשרות לסופר מיני אחרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סבבה תודה.

מה לגבי רכבים SUV קטנים? (כי במחיר שקבלתי ההבדל הוא 200 ש"ח בערך שאני מוכן לספוג).

ראיתי:

סיאט ארונה 1.0 A STYLE TSI

• פיג'ו 2008 NEW ACTIVE GO אוט' 1.2
  • מיצובישי אטראג' FL 1.2 INSTYLE אוטו', 2020

סיאט הכי זול, אבל קצת מפחיד אותי הנפח מנוע של 1.0 (שזה אמור להשפיע על המהירות, נכון? וזה קריטי בנסיעות בכביש מהיר)

פורסם

אין לך מה לדאוג לגבי המנוע של הארונה הוא מספיק טוב לרכב, והיא תהיה הרבה יותר נוחה מהאלטרנטיבות האחרות.

לפי רמת הגימור אני מבין שה-2008 מדובר בדגם היוצא - לדעתי אפשר לוותר עליו.

ולגבי האטראז' - חבל על המילים...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 54 דקות, ladov324324 כתב:

סיאט הכי זול, אבל קצת מפחיד אותי הנפח מנוע של 1.0 (שזה אמור להשפיע על המהירות, נכון? וזה קריטי בנסיעות בכביש מהיר)

1000 טורבו.

יש לי את הארונה ברמת גימור FR (קצת יותר מאובזרת מהסטייל שהציעו לך), הרכב סוחב מצוין מחוץ לעיר. נסעתי כבר קרוב ל-5000 ק"מ מחוץ לעיר ברכב, לא הייתה אף פעם בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לך על הארונה ובכללי אדם שנוסע הרבה בבינעירוני לדעתי חייב קרוז קונטרול זה עולם אחר רק להתרגל להשתמש בו ולא תביט לאחור באמת..

אני לא מכיר בנאדם שיודע להשתמש בקרוז קונטרול ולא עף עליו בבין עירוני..יושב בצורה נוחה ולא משחק עם כף הרגל על דוושת הגז, באמת יושב בצורה נוחה שאתה בוחר ולא שמכתיבים לך אפילו אם צריך להאט אני לרוב לא שולח רגל אל הבלם אלא עם הגדול מכבה את הקרוז מביא לרכב להאט ואז אחרי שאפשר להאיץ מדליק אותו שוב ונותן לו להאיץ זה באמת עולם אחר בעיקר כשהכפתורים על ההגה

פורסם

בארונה יש בקרת שיוט אדפטיבית.

לא צריך ללחוץ על שום דבר, לא צריך לנתק את בקרת השיוט כשיש האטה בתנועה, הרכב מזהה את זה ופועל בהתאם, בולם ומאיץ לאחר מכן מחדש.

תפעול בקרת השיוט בארונה לא נמצא על ההגה אלא מתחת לידית האיתות.

פורסם
לפני 1 דקה, dorsht כתב:

בארונה יש בקרת שיוט אדפטיבית.

לא צריך ללחוץ על שום דבר, לא צריך לנתק את בקרת השיוט כשיש האטה בתנועה, הרכב מזהה את זה ופועל בהתאם, בולם ומאיץ לאחר מכן מחדש.

תפעול בקרת השיוט בארונה לא נמצא על ההגה אלא מתחת לידית האיתות.

נפלאות הטכנולוגיה המודרנית.. בכל אופן אין על קרוז קונטרול לדעתי אחת המערכות הכי חשובות ברכב שנוסע בבינעירוני ובאמת שזו מערכת ייחסית פשוטה שחבל שאין אותה בכל רכב בסיסי גם כיום..

פורסם
בתאריך 4.5.2020 בשעה 13:16, ladov324324 כתב:

סבבה תודה.

מה לגבי רכבים SUV קטנים? (כי במחיר שקבלתי ההבדל הוא 200 ש"ח בערך שאני מוכן לספוג).

ראיתי:

סיאט ארונה 1.0 A STYLE TSI

• פיג'ו 2008 NEW ACTIVE GO אוט' 1.2
  • מיצובישי אטראג' FL 1.2 INSTYLE אוטו', 2020

2 דברים -

קודם-כל רק תוודא שה- 2008 זה באמת הדגם הישן, כי אם זה הדגם החדש אז ככל הנראה הוא עדיף על פני הארונה. הוא יותר מהיר מהארונה ויותר נוח.

דבר שני - מומלץ שתבצע נסיעת-מבחן לפני שאתה מחליט - ייתכנו בהחלט הפתעות (נעימות ופחות). אתה יכול לבקש שיסדרו לך נסיעות-מבחן דרך חברת הליסינג.

בהצלחה

• תוכן חדש...