Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

בעקבות המצב פוטרתי מהעבודה ואני צריך להחזיר עוד שבוע את הרכב שקיבלתי מהעבודה . 

אנחנו זוג+ תינוקת בת 4 חודשים לכן אמינות ובטיחות במקום הראשון מבחינת דרישות. 

נוסעים בממוצע ק"מ שנתי 16000 . 

נסיעות משולבות עירוני + בין עירוני + 10 פעמים בערך בשנה נסיעה לירושלים . 

חייב להיות אוטומט בלבד.

תקציב : 45000 ש"ח אפשר למתוח עד למקסימום 50000 ש"ח בלחץ. 

הרכב מהעבודה הוא יונדאי I25 שנת 2018 מנוע 1400 היה אצלי שנתיים. 

די עונה על כל הצרכים שלנו מבחינת אמינות , גודל תא מטען ומרווח פנים לכן חשבתי לחפש רכב זהה . 

נקודה אחת שהפריעה קצת בכל הזמן הזה - הרכב לפעמים מרגיש קצת עייף ולא סוחב בעיקר בעליות לירושלים. 

ממה שאני רואה אפשר להוציא מחברות הליסינג I25 מודל 2015 ועם משא ומתן מוצלח אפילו 2016 . 

השאלות שלי

1. האם הבחירה הגיונית ביחס לדרישות ולתקציב ? יש רכבים נוספים שכדאי לחשוב עליהם ? 

( עקב ניסיון מר עם אירופאיות אני לא מוכן להסתכן שוב ) . 

2. האם I25 נחשב כרכב אמין לאורך זמן ? מזדקן טוב בהנחה וטופל בזמן ? אני לוקח בחשבון שישרת

אותנו לפחות בשלוש ארבע השנים הקרובות. 

3. האם שווה להשקיע עוד קצת כסף ולקנות את מנוע 1600 ולא 1400  ? יש הבדל משמעותי מבחינת ביצועים

וצריכת דלק ? מהו ההפרש במחיר?  

4. מעדיף פחות להתעסק עם שוק יד2 פרטי לכן נוטה יותר לחפש בחברות הליסינג עקב אחריות ואפשרות לתשלומים - 

האם יש חברות ליסינג מומלצות מניסיון של אנשים כאן בפורום ? 

5. נקודות חשובות לשים לב אליהם בקנייה מחברות ליסינג  ? כמובן שאקח את הרכב לבדיקה במכון חיצוני. 

מצטער על החפירה ותודה מראש על התשובות. 

שבת שלום ! 

.

פורסם

אתה עושה טעות בנוגע להתעקשות לחפש בחברת הליסינג. מימון אפשר להשיג לבד - והרבה פעמים זה בתנאים עדיפים.

האחריות של חברות הליסינג מוגבלת ולא שווה המון.

לשיקולך.

פורסם

אני אשמח אם תפרט מה בדיוק טעות בזה.

חידוד - לא התכוונתי למימון אלא אפשרות לפרוס חלק מהסכום לתשלומים ללא ריבית והצמדה. 

משיטוט קצר בחברות ליסינג רובים מציעות אחריות לשנה ואפילו לשנתיים שכוללות מנוע +גיר + 5 מכלולים. 

.

פורסם

מנהיגה קצרה בi25 ממש התאכזבתי מהמנוע, נוחות הנסיעה, התחושה הזולה ברכב והצפיפות. 

בתקציב שאתה מציין עד 50 אפשר למצוא קיה פורטה 2015 שתתן יותר בכל התחומים (ביצועים, מרווח, נוחות, יציבות, אבזור) ונחשבת אמינה מאוד.

• רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 1 שעה, פאביה כתב:

אני אשמח אם תפרט מה בדיוק טעות בזה.

חידוד - לא התכוונתי למימון אלא אפשרות לפרוס חלק מהסכום לתשלומים ללא ריבית והצמדה. 

משיטוט קצר בחברות ליסינג רובים מציעות אחריות לשנה ואפילו לשנתיים שכוללות מנוע +גיר + 5 מכלולים. 

לשלם בתשלומים זה מימון.

מה שאני ארשום עכשיו זאת הכללה, זה בגדול, אין כלל בלי יוצא וכו' - 

1. מבחינת מבחר רכבים ורמות אבזור - בשוק הפרטי בד"כ הדגם הוא מאובזר יותר להבדיל מהליסינג.

2. מבחינת טיפולים - בד"כ חברות הליסינג מטפלות במוסכים שאינם מורשים בחלפים מוזלים להבדיל מרכבים חדשים פרטיים שמטופלים לרוב במוסכים מורשי יבואן עם חלפים מקוריים.

3. בדרך כלל רכבי הליסינג יעברו חיים קשים יותר. 

תשמע, אני לא אומר שאם תמצא מליסינג רכב שמור ומטופל = תפסול.

אבל בד"כ ההיצע שלהם הוא לא מדהים בלשון המעטה. אלו רכבים עם הרבה ק"מ ועם בלאי שלא הולם את הגיל שלהם.

בנוסף לכך התמחור שלהם גבוהה מהמחירון לא פעם. יש להם נטייה להציג לך מחירון לא משוקלל ולהגיד לך שאתה קונה בפחות שבפועל אתה משלם יותר מאשר המחיר אחרי הורדת ליסינג וק"מ.

אני חושב שלמצוא רכב פרטי שמור ומטופל זאת הדרך. 

אם אתה לא רוצה, לפחות קח לבדיקה מטעמך ואל תסתמך על הבדיקה של חברת הליסינג.

האחריות היא מאוד מוגבלת. תקרא את האותיות הקטנות.

הסיכוי שלרכב 2016 עם 60 אלף קילומטר יילך המנוע הוא אפסי.

כל חלק שהוא מתבלה או אפשר להגדיר אותו ככזה מוחרג.

אבל בכל מקרה, מה שמרגיש לך נכון - תעשה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מצטרף להצעה לוותר על מגרשים ובטח על חברות ליסינג/השכרה. מניסיוני עם חברות כאלו כדאי מאוד להתרחק, אך באורח פלא גם שם יכולות להיות מציאות.

ממליץ לך לחפש הונדה סיוויק האצ׳בק בשנתון שיתאים לתקציב. הרכב בטיחותי, אמין במיוחד ויספק אותך הרבה יותר מהיונדאי מבחינת כוח.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

יונדאי I25 עם מנוע 1.6 די עונה לדרישות. רכב אמין ולא יקר לתחזוקה (ביטוחים\טיפולים ), לא יקר לרכישה. יש הבדל בסחיבה בהשוואה למנוע 1.4, שווה להשקיע קצת יותר בשביל מנוע יותר גדול.

אני לא אוהב את הרכב הזה כי המושבים מאוד לא נוחים לי. אבל פותח השרשור חי טוב עם הנוחות שלו.

פורטה עדיפה, מיצובישי לנסר עדיפה וגם סובארו B3.

סיוויק יותר יקרה והישיבה בה  נמוכה (צריך לראות שזה מתאים לטעם שלכם ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

חשוב היטב על נושא המימון. אל תשכח - כל הלוואה צריך לפרוע, ובימים טרופים אלה, במיוחד אם פוטרת, צריך לחשוב לטווח יותר ארוך. מעבר לכך, אם אתה חסר עבודה עלול להיות לך קושי לקבל הלוואה, שכן מבחינת המלווה אתה לווה מסוכן. זה יתבטא בסירוב לתת הלוואה, ואם תקבל אותה כנראה שהתנאים יהיו גרועים. בכל מקרה בדוק את האופציה לקבל הלוואה בנקאית - יתכן מאד שהתנאים יהיו עדפים על אלה של "חברות המימון" למיניהן או חברות הליסינג, ואם תקבל סירוב בבנק ראה זאת כאזהרה שאתה נחשב לווה מסוכן ואולי עדיף להמנע מהלוואה או לקחת הלוואה קטנה.

ממליץ לך להתחיל בבדיקת האפשרות והתנאים לקבלת הלוואה, ורק אם תמצא אופציה סבירה המשך בחיפוש רכב. יתכן שתמצא שנטילת הלוואה היא אופציה לא ריאלית ואז תצטרך לבחון מחדש את האפשרויות - רכב יותר זול או או אפילו ויתור עליו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, daniel204 כתב:

מנהיגה קצרה בi25 ממש התאכזבתי מהמנוע, נוחות הנסיעה, התחושה הזולה ברכב והצפיפות. 

בתקציב שאתה מציין עד 50 אפשר למצוא קיה פורטה 2015 שתתן יותר בכל התחומים (ביצועים, מרווח, נוחות, יציבות, אבזור) ונחשבת אמינה מאוד.

נכון לא שיא הנוחות והפאר אבל עושה את העבודה. מעדיף לא להישאר במודל 2016 עם I25 ולא לפורטה 2015. 

אגב נסעתי בקיה סיד 2018 והבנתי שהיא אותו דבר כמו הפורטה והיא הייתה פחות נוחה מהיונדאי. 

לפני 4 שעות, Nakamichi כתב:

לשלם בתשלומים זה מימון.

מה שאני ארשום עכשיו זאת הכללה, זה בגדול, אין כלל בלי יוצא וכו' - 

1. מבחינת מבחר רכבים ורמות אבזור - בשוק הפרטי בד"כ הדגם הוא מאובזר יותר להבדיל מהליסינג.

2. מבחינת טיפולים - בד"כ חברות הליסינג מטפלות במוסכים שאינם מורשים בחלפים מוזלים להבדיל מרכבים חדשים פרטיים שמטופלים לרוב במוסכים מורשי יבואן עם חלפים מקוריים.

3. בדרך כלל רכבי הליסינג יעברו חיים קשים יותר. 

תשמע, אני לא אומר שאם תמצא מליסינג רכב שמור ומטופל = תפסול.

אבל בד"כ ההיצע שלהם הוא לא מדהים בלשון המעטה. אלו רכבים עם הרבה ק"מ ועם בלאי שלא הולם את הגיל שלהם.

בנוסף לכך התמחור שלהם גבוהה מהמחירון לא פעם. יש להם נטייה להציג לך מחירון לא משוקלל ולהגיד לך שאתה קונה בפחות שבפועל אתה משלם יותר מאשר המחיר אחרי הורדת ליסינג וק"מ.

אני חושב שלמצוא רכב פרטי שמור ומטופל זאת הדרך. 

אם אתה לא רוצה, לפחות קח לבדיקה מטעמך ואל תסתמך על הבדיקה של חברת הליסינג.

האחריות היא מאוד מוגבלת. תקרא את האותיות הקטנות.

הסיכוי שלרכב 2016 עם 60 אלף קילומטר יילך המנוע הוא אפסי.

כל חלק שהוא מתבלה או אפשר להגדיר אותו ככזה מוחרג.

אבל בכל מקרה, מה שמרגיש לך נכון - תעשה.

תודה על התשובה המפורטת . 

לדעתי : 

1. לא ממש משנה לי האבזור. שהייתי צעיר ויפה ( לפני שהתחתנתי ) הייתה לי פאביה ספורט ידני עם סאן רוף , מגנזיום וכל האבזור האפשרי. עברנו את הגיל הזה והיום המציאות היא שונה ... 

2. אני מתמקד ברכבים באיזור 60K ק"מ - למיטב הבנתי ( ואני לא מבין הרבה ברכבים ) הטיפולים באיזור הק"מ הזה הם די סטנדרטיים- שמן, מים , פילטרים , פלאגים. יש משמעות אם הם לא מקוריים ? נראה לי שיותר חשוב שרכב באיזור הק"מ הזה יהיה מטופל בזמן . 

תקן אותי אם אני טועה. 

3. הרכב שלי ליסינג והוא שמור ומטופל - לא בהכרח נכון. 

עכשיו בתור פרסי מצוי תאמין לי שאני בודק טוב את התמחור של החברות האלו ויושב עם כל נציג ביחד על המחירון ויורד לפרטים הקטנים. וזה ברור שאקח לבדיקה מטעמי. 

תשמע אני מציץ די הרבה ביד 2 אין כרגע היצע וזה בגלל המצב, אבל גם לסגור עסקה עם מוכר בשוק הפרטי זה לא כזה נוצץ. 

גם עם אנשים פרטיים יש סיפורים לא מעטים. בקיצור הרבה עניין של מזל צריך ברכבים. 

לפני 2 שעות, vladclar כתב:

יונדאי I25 עם מנוע 1.6 די עונה לדרישות. רכב אמין ולא יקר לתחזוקה (ביטוחים\טיפולים ), לא יקר לרכישה. יש הבדל בסחיבה בהשוואה למנוע 1.4, שווה להשקיע קצת יותר בשביל מנוע יותר גדול.

אני לא אוהב את הרכב הזה כי המושבים מאוד לא נוחים לי. אבל פותח השרשור חי טוב עם הנוחות שלו.

פורטה עדיפה, מיצובישי לנסר עדיפה וגם סובארו B3.

סיוויק יותר יקרה והישיבה בה  נמוכה (צריך לראות שזה מתאים לטעם שלכם ).

ידוע לך מה ההפרש במחיר בערך במודל 15-16 ? 

לנסר סובארו פחות הטעם. סיוויק לא בתקציב. 

נסעתי בקיה סיד 2018 והבנתי שהיא אותו דבר כמו הפורטה והיא הייתה פחות נוחה מהיונדאי.

לפני כשעה, sperial כתב:

חשוב היטב על נושא המימון. אל תשכח - כל הלוואה צריך לפרוע, ובימים טרופים אלה, במיוחד אם פוטרת, צריך לחשוב לטווח יותר ארוך. מעבר לכך, אם אתה חסר עבודה עלול להיות לך קושי לקבל הלוואה, שכן מבחינת המלווה אתה לווה מסוכן. זה יתבטא בסירוב לתת הלוואה, ואם תקבל אותה כנראה שהתנאים יהיו גרועים. בכל מקרה בדוק את האופציה לקבל הלוואה בנקאית - יתכן מאד שהתנאים יהיו עדפים על אלה של "חברות המימון" למיניהן או חברות הליסינג, ואם תקבל סירוב בבנק ראה זאת כאזהרה שאתה נחשב לווה מסוכן ואולי עדיף להמנע מהלוואה או לקחת הלוואה קטנה.

ממליץ לך להתחיל בבדיקת האפשרות והתנאים לקבלת הלוואה, ורק אם תמצא אופציה סבירה המשך בחיפוש רכב. יתכן שתמצא שנטילת הלוואה היא אופציה לא ריאלית ואז תצטרך לבחון מחדש את האפשרויות - רכב יותר זול או או אפילו ויתור עליו.

תודה על הדאגה חבר. אני לא מתכוון לקחת הלוואה שאני מובטל על מנת לרכוש רכב. 

45K ש"ח זה חצי מהחסכון לשעת חירום שלנו שמיועד בין השאר למקרים כמו עכשיו. 

לא רואה איך אפשר להסתדר במדינה שלנו עם תחבורה ציבורית בטח עם תינוקת קטנה ואני גר במרכז הארץ. 

עריכה אחרונה על ידי פאביה

.

פורסם
לפני כשעה, פאביה כתב:

נסעתי בקיה סיד 2018 והבנתי שהיא אותו דבר כמו הפורטה והיא הייתה פחות נוחה מהיונדאי. 

היא לא אותו דבר בכלל, הסיד היא מכונית שמיועדת לשוק האירופאי, והדגם של 2018 (דור קודם מזה שנמכר עכשיו) היה הראשון שתוכנן כדי להתחרות ראש בראש בפולקסווגן גולף, אז הוא קשיח יותר מהפורטה (שמיועדת לשוק המזרחי-מזרח תיכוני) הרכה. הן חולקות הרבה רכיבים (מנוע+גיר, מולטימדיה, בטח כמה מתגים וחלקי פלסטיקה) אבל מבחינת נוחות הן שונות.

לפני כשעה, פאביה כתב:

ידוע לך מה ההפרש במחיר בערך במודל 15-16 ? 

האפליקציה של מחירון לוי יצחק ניתנת להורדה חינמית, תוריד אותה ותשתמש בה, גם כשאתה מול רכב ולא בטוח שה"מחיר מחירון" שמספרים לך עליו הוא הנכון.

לפני כשעה, פאביה כתב:

אני מתמקד ברכבים באיזור 60K ק"מ - למיטב הבנתי ( ואני לא מבין הרבה ברכבים ) הטיפולים באיזור הק"מ הזה הם די סטנדרטיים- שמן, מים , פילטרים , פלאגים. יש משמעות אם הם לא מקוריים ? נראה לי שיותר חשוב שרכב באיזור הק"מ הזה יהיה מטופל בזמן . 

לא עניין של מקוריים או לא, אלא איכותם. שמן ופילטרים לא איכותיים יכולים לגרום לנזק מהר מאוד. 

לפני כשעה, פאביה כתב:

עכשיו בתור פרסי מצוי תאמין לי שאני בודק טוב את התמחור של החברות האלו ויושב עם כל נציג ביחד על המחירון ויורד לפרטים הקטנים. וזה ברור שאקח לבדיקה מטעמי. 

אני בטוח שאתה ממש טוב בלא לצאת פראייר, אבל - בלי כוונה להעליב - החבר'ה שמוכרים מכוניות אוכלים אנשים כמוך לארוחת בוקר. ראיתי לא מעט אנשים, גם כאלה שמבינים מאוד במכוניות נופלים קשה. זה לא עניין של פרסי או להיות טוב בלבדוק תמחור, זה עניין של ניסיון והכרת הטריקים והשטיקים (כמו שציינו לפני כן על האחריות, שבאחוז ניכר מהמקרים לא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו).

לגבי דגמים - אני לא רואה שום סיבה לקנות i25 בכסף אמיתי שלך. היא מכונית די נחותה שכל מטרתה היא להוות תחבורה בסיסית וזולה. שום דבר מעבר. חיפוש מאוד זריז ביד2 עם הסינון הבא:

image.png.e6205fadbd4c08e8f7fd41176df23b81.png

העלה המון אופציות מעניינות, טובות, חזקות, מרווחות, ואיכותיות יותר מה-i25 ולא פחות אמינות כמו טויוטה אוריס סטיישן, i30, רנו פלואנס דיזל (כנראה הדבר הכי אמין שהדביקו לו את השם רנו בהיסטוריה של הזמן), הונדה סיוויק האצ'בק, מאזדה 3, סובארו אימפרזה (שנוחה בקטע היסטרי) ועוד רבות אחרות. 

אני מבין שה-i25 היא איזשהו איזור נוחות ומשהו שאתה מכיר, אבל גם ללקבל מכות אפשר להתרגל. לא רואה סיבה לעשות את זה.

לגבי מגרשים וחברות ליסינג. הצעה שלי - קח חבר שמבין, תיפול עליו ותבקש ממנו שיעזור לך לסנן רכבים (החיפוש שביצעתי - ללא הגדרת אזור - נתן 415 תוצאות, עם הגדרת שרון-מרכז-שפלה - 300 תוצאות), תתקשר לשלושה-ארבעה אנשים ותקבע איתם לאותו יום, תגיעו (עם החבר), תראו, תבדקו. את הכי טוב תקחו לבדיקה ושלום על ישראל. 

רובן המוחלט של מכוניות פרטיות בגילאים האלה (3-4-5) הן כמעט חדשות וב-80% מהמקרים נשמרו בסדר בסך הכל. מכוניות מוזנחות בגילאים כאלה קל מאוד לאתר כי רואים מייד את הצמיגים הלא מנופחים, הדשבורד המטונף והזבל על המושב/בתא המטען. 

אם אתה ממש לא רוצה, או מפחד (שזה לגיטימי לגמרי, חת'כת הוצאה), הייתי ממליץ לך בכל מקרה לוותר על מגרשי הליסינג וללכת לטרייד-אין של אחד היבואנים. לכולם יש, ואתה צריך רק להחליט לאן ללכת. רובם המוחלט גם מחזיקים מותגים נוספים מאלו של היבואן כי חלקם הגדול מייצג כמה יבואנים. סתם לדוגמה - אוטודיל מייצגת את סמלת: פיאט, אלפא, לנצ'יה, ג'יפ ועוד איזה 53 מותגים, וצ'מפיון: פולקסווגן, אאודי, סקודה, סיאט. טריידמוביל נניח מייצגת את סובארו, קיה, סוזוקי ועוד. אלה וגם האחרים, כמו לובינסקי (פיג'ו, סיטרואן) טרייד או כלמוביל טרייד (יונדאי מיצובישי) מחזיקים גם מכוניות של לקוחות שהגיעו מחוץ למותג. אז לא צריך להינעל ספציפית על מותג וללכת דווקא לטרייד אין הזה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, פאביה כתב:

4. מעדיף פחות להתעסק עם שוק יד2 פרטי לכן נוטה יותר לחפש בחברות הליסינג עקב אחריות ואפשרות לתשלומים - 

האם יש חברות ליסינג מומלצות מניסיון של אנשים כאן בפורום ? 

לפני 10 שעות, פאביה כתב:

3. הרכב שלי ליסינג והוא שמור ומטופל - לא בהכרח נכון. 

משך כ-10 שנים אשתינסעה ברכבי ליסינג. טופלו לפי הספר - והייתי מאד לא מרוצה מהטיפולים. אבלאם אתה מרוצה מהרכב שבידך - בדוק האם תוכל לרכוש אותו (כמובן, איני יודע האם תקציבך מתאים).

ציטוט

עכשיו בתור פרסי מצוי

עוד לא פגשת הולנדים 😄

ציטוט

תודה על הדאגה חבר. אני לא מתכוון לקחת הלוואה שאני מובטל על מנת לרכוש רכב. 

45K ש"ח זה חצי מהחסכון לשעת חירום שלנו שמיועד בין השאר למקרים כמו עכשיו. 

לא רואה איך אפשר להסתדר במדינה שלנו עם תחבורה ציבורית בטח עם תינוקת קטנה ואני גר במרכז הארץ. 

בפוסט הראשון ציינת "תשלומים" - אז זו הלוואה לכל דבר ועניין, ולכן כדאי מאד לבדוק את תנאיה. יש מחשבונים שבהם אתה מכניס את סכום הרכישה ב"מזומן", סכום הרכישה "בתשלומים" ומספר התשלומים, והמחשבון מחזיר את הריבית הגלומה בעסקה. הרבה פעמים תגלה שמדובר ברבית גבוהה ובעסקה לא כדאית, וכדאי להשוות למקורות אחרים.

לגבי התחב"צ - אין ויכוח. בודאי בימים אלה בהם מצד אחד התחב"צ מצומצם ומצד שני צריך לשמור "ריחוק חברתי". לכן, אם מדובר ברכב ראשון במשפחה נראה שהוא חיוני (אלא אם מצבך ממש דחוק). אם מדובר ברכב שני השיקולים שונים. אישית, פעמיים בחיים למשך מספר שנים, ירדתי מ-2 רכבים במשפחה לאחד כל מנת לחסוך בהוצאות, למרות חוסר נוחות מובהק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יונדאי מייצרת אחלה רכבים.

כבעל יונדאי ו טויוטה ההבדלים באמינות וחיסכון בדלק ,נוטים קצת יותר לטויוטה.

נראה לי שבקרוב ,השוק יוצף ברכבי ליסינג במחירים זולים.

סבלנות משתלמת.!

פורסם

1600 חזק משמעותית מה 1400 מבחינת כח -לא הייתי קונה 1400 ולא רכב השכרה.

אם יש לך כסף מזומן זמין,הייתי מחפש אחת פרטית ואם צריך מימון- יש כאלו בטרייד אין של כולמוביל (לא במחירי ליסינג והשכרה אבל גם ההבדלים בנקודת הפתיחה ב רמת התחזוקה משמעותיים- רכב שקרעו אותו וסחטו אותו לעומת רכב פרטי שמור).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני מאמין שיש עכשיו הרבה מציאות ואנשים פרטיים שקבלו את הרכב החדש שלהם יתקשו למכור את הישן.

שם המשחק - סבלנות. במצבך אני התרחקתי מהמרכז צפונה ומצאתי רכב שמור מאוד.

חפש רכב שיהיה לך קל למכור כדי שאם תמצא מהר עבודה עם רכב ליסינג אחר, תוכל למכור בקלות.

אני מציע לך לחפש טויוטה קורולה בתקציב שלך מיד פרטית, רמת גימור גבוהה עם טיפולים מסודרים במוסך המרכזי, אולי אם תתקשה למצוא ביד 2 תחפש ב טויוטה סלקט שנותנים גם אחריות וראש שקט.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, פבל כתב:

היא לא אותו דבר בכלל, הסיד היא מכונית שמיועדת לשוק האירופאי, והדגם של 2018 (דור קודם מזה שנמכר עכשיו) היה הראשון שתוכנן כדי להתחרות ראש בראש בפולקסווגן גולף, אז הוא קשיח יותר מהפורטה (שמיועדת לשוק המזרחי-מזרח תיכוני) הרכה. הן חולקות הרבה רכיבים (מנוע+גיר, מולטימדיה, בטח כמה מתגים וחלקי פלסטיקה) אבל מבחינת נוחות הן שונות.

האפליקציה של מחירון לוי יצחק ניתנת להורדה חינמית, תוריד אותה ותשתמש בה, גם כשאתה מול רכב ולא בטוח שה"מחיר מחירון" שמספרים לך עליו הוא הנכון.

לא עניין של מקוריים או לא, אלא איכותם. שמן ופילטרים לא איכותיים יכולים לגרום לנזק מהר מאוד. 

אני בטוח שאתה ממש טוב בלא לצאת פראייר, אבל - בלי כוונה להעליב - החבר'ה שמוכרים מכוניות אוכלים אנשים כמוך לארוחת בוקר. ראיתי לא מעט אנשים, גם כאלה שמבינים מאוד במכוניות נופלים קשה. זה לא עניין של פרסי או להיות טוב בלבדוק תמחור, זה עניין של ניסיון והכרת הטריקים והשטיקים (כמו שציינו לפני כן על האחריות, שבאחוז ניכר מהמקרים לא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו).

לגבי דגמים - אני לא רואה שום סיבה לקנות i25 בכסף אמיתי שלך. היא מכונית די נחותה שכל מטרתה היא להוות תחבורה בסיסית וזולה. שום דבר מעבר. חיפוש מאוד זריז ביד2 עם הסינון הבא:

image.png.e6205fadbd4c08e8f7fd41176df23b81.png

העלה המון אופציות מעניינות, טובות, חזקות, מרווחות, ואיכותיות יותר מה-i25 ולא פחות אמינות כמו טויוטה אוריס סטיישן, i30, רנו פלואנס דיזל (כנראה הדבר הכי אמין שהדביקו לו את השם רנו בהיסטוריה של הזמן), הונדה סיוויק האצ'בק, מאזדה 3, סובארו אימפרזה (שנוחה בקטע היסטרי) ועוד רבות אחרות. 

אני מבין שה-i25 היא איזשהו איזור נוחות ומשהו שאתה מכיר, אבל גם ללקבל מכות אפשר להתרגל. לא רואה סיבה לעשות את זה.

לגבי מגרשים וחברות ליסינג. הצעה שלי - קח חבר שמבין, תיפול עליו ותבקש ממנו שיעזור לך לסנן רכבים (החיפוש שביצעתי - ללא הגדרת אזור - נתן 415 תוצאות, עם הגדרת שרון-מרכז-שפלה - 300 תוצאות), תתקשר לשלושה-ארבעה אנשים ותקבע איתם לאותו יום, תגיעו (עם החבר), תראו, תבדקו. את הכי טוב תקחו לבדיקה ושלום על ישראל. 

רובן המוחלט של מכוניות פרטיות בגילאים האלה (3-4-5) הן כמעט חדשות וב-80% מהמקרים נשמרו בסדר בסך הכל. מכוניות מוזנחות בגילאים כאלה קל מאוד לאתר כי רואים מייד את הצמיגים הלא מנופחים, הדשבורד המטונף והזבל על המושב/בתא המטען. 

אם אתה ממש לא רוצה, או מפחד (שזה לגיטימי לגמרי, חת'כת הוצאה), הייתי ממליץ לך בכל מקרה לוותר על מגרשי הליסינג וללכת לטרייד-אין של אחד היבואנים. לכולם יש, ואתה צריך רק להחליט לאן ללכת. רובם המוחלט גם מחזיקים מותגים נוספים מאלו של היבואן כי חלקם הגדול מייצג כמה יבואנים. סתם לדוגמה - אוטודיל מייצגת את סמלת: פיאט, אלפא, לנצ'יה, ג'יפ ועוד איזה 53 מותגים, וצ'מפיון: פולקסווגן, אאודי, סקודה, סיאט. טריידמוביל נניח מייצגת את סובארו, קיה, סוזוקי ועוד. אלה וגם האחרים, כמו לובינסקי (פיג'ו, סיטרואן) טרייד או כלמוביל טרייד (יונדאי מיצובישי) מחזיקים גם מכוניות של לקוחות שהגיעו מחוץ למותג. אז לא צריך להינעל ספציפית על מותג וללכת דווקא לטרייד אין הזה.

וואו תודה רבה על התשובה! 

בהחלט פתחת לי את הראש לכיוונים נוספים ואני באמת אקפוץ לעשות סיבוב בטרייד אין של כמה חברות. 

עדיין מעדיף להתעסק עם טרייד של היבואן מאשר עם אנשים פרטיים. הרי כאן הרכב הוא יד פרטית ולא ליסינג. 

עשיתי חיפוש ביד 2 לפי ההגדרות שהצעת , הרכב שהכי תפס לי את העין ולא חשבתי עליו הוא סוזוקי בלנו. 

אני רואה שיש די הרבה כאלה בסוכנות סוזוקי טרייד אין מיד פרטית או ליסינג מימוני עם נתונים מפתיעים של יד פרטית, 

ק"מ נמוך , מודל 2017 ומחיר של 51000 ש"ח. 

השאלות שלי אם הרכב הזה מספיק לזוג + 1 ?  (ובעתיד הקרוב יש תכנון להרחיב את המשפחה בע"ה ) 

יכול לשרת גם זוג + 2 ? מעניין אם 2 עגלות ייכנסו בתא מטען. 

ראיתי שנפח תא המטען הוא 320 ליטר לעומת 465 ב I25 . 

איך הרכב מבחינת אמינות ובטיחות ? 

דגמים נוספים שקפצו בחיפוש ומעניין אותי לדעת לגבי אמינות ובטיחות ומידע נוסף מעניין הם

סובארו אימפרזה 

מאזדה 2 דמיו / סדאן - מה ההבדל ביניהם  ? נכנס בתקציב מודל 2015 . ידוע איפה יש סוכנות טרייד אין שלהם ? 

מיצובישי לאנסר 

ניסאן סנטרה 

קיה ריו 

תודה רבה  ! 

לפני 10 שעות, sperial כתב:

משך כ-10 שנים אשתינסעה ברכבי ליסינג. טופלו לפי הספר - והייתי מאד לא מרוצה מהטיפולים. אבלאם אתה מרוצה מהרכב שבידך - בדוק האם תוכל לרכוש אותו (כמובן, איני יודע האם תקציבך מתאים).

עוד לא פגשת הולנדים 😄

בפוסט הראשון ציינת "תשלומים" - אז זו הלוואה לכל דבר ועניין, ולכן כדאי מאד לבדוק את תנאיה. יש מחשבונים שבהם אתה מכניס את סכום הרכישה ב"מזומן", סכום הרכישה "בתשלומים" ומספר התשלומים, והמחשבון מחזיר את הריבית הגלומה בעסקה. הרבה פעמים תגלה שמדובר ברבית גבוהה ובעסקה לא כדאית, וכדאי להשוות למקורות אחרים.

לגבי התחב"צ - אין ויכוח. בודאי בימים אלה בהם מצד אחד התחב"צ מצומצם ומצד שני צריך לשמור "ריחוק חברתי". לכן, אם מדובר ברכב ראשון במשפחה נראה שהוא חיוני (אלא אם מצבך ממש דחוק). אם מדובר ברכב שני השיקולים שונים. אישית, פעמיים בחיים למשך מספר שנים, ירדתי מ-2 רכבים במשפחה לאחד כל מנת לחסוך בהוצאות, למרות חוסר נוחות מובהק.

אני מתכוון לשלם את רוב הסכום במזומן וחלק קטן לחלק לתשלומים ללא ריבית והצמדה . 

יש לנו רכב יחיד במשפחה כל השנים. 

אז אני מבין שהולנדים יותר מחושבים מהפרסים ?? :)

לפני 10 שעות, perl1947 כתב:

סבלנות משתלמת.!

סבלנות יש העניין הוא שעוד שבוע אני צריך להחזיר את הרכב לעבודה ואז אני נשאר בלי גלגלים עד שאמצא רכב. 

אני אצטרך למצוא פתרונות אחרים עד הקנייה כמו השכרה או תחב"צ שלא כזה מומלץ בימי קורונה. 

עם תשלום חודשי של השכרה לא בטוח שהסבלנות משתלמת... 

לפני 9 שעות, colauti 9 כתב:

1600 חזק משמעותית מה 1400 מבחינת כח -לא הייתי קונה 1400 ולא רכב השכרה.

אם יש לך כסף מזומן זמין,הייתי מחפש אחת פרטית ואם צריך מימון- יש כאלו בטרייד אין של כולמוביל (לא במחירי ליסינג והשכרה אבל גם ההבדלים בנקודת הפתיחה ב רמת התחזוקה משמעותיים- רכב שקרעו אותו וסחטו אותו לעומת רכב פרטי שמור).

אני מתכוון לקפוץ לבקר שם בשבוע הקרוב. יש לך ניסיון איתם ? כול הרכבים שם הם ידיים פרטיות ? 

לפני 10 שעות, perl1947 כתב:

סבלנות משתלמת.!

אם היה לי תקציב הייתי קונה טויוטה אוריס בלי לחשוב בכלל... 

רכב מדהים . 

סבלנות יש העניין הוא שעוד שבוע אני צריך להחזיר את הרכב לעבודה ואז אני נשאר בלי גלגלים עד שאמצא רכב. 

אני אצטרך למצוא פתרונות אחרים עד הקנייה כמו השכרה או תחב"צ שלא כזה מומלץ בימי קורונה. 

לפני 28 דקות, Michazzz כתב:

אני מאמין שיש עכשיו הרבה מציאות ואנשים פרטיים שקבלו את הרכב החדש שלהם יתקשו למכור את הישן.

שם המשחק - סבלנות. במצבך אני התרחקתי מהמרכז צפונה ומצאתי רכב שמור מאוד.

חפש רכב שיהיה לך קל למכור כדי שאם תמצא מהר עבודה עם רכב ליסינג אחר, תוכל למכור בקלות.

אני מציע לך לחפש טויוטה קורולה בתקציב שלך מיד פרטית, רמת גימור גבוהה עם טיפולים מסודרים במוסך המרכזי, אולי אם תתקשה למצוא ביד 2 תחפש ב טויוטה סלקט שנותנים גם אחריות וראש שקט.

משיטוט ביד2 השוק די רדום כרגע. אולי יתחיל להתעורר בקרוב עם יותר הקלות במשק ובתנועה. 

אין לי בעיה להתרחק גם צפונה וגם דרומה. 

לדעתי בעבודה החדשה שאמצא ייקח בערך שנה-שנתיים עד שאקבל רכב אבל כן השיקול בקנייה הוא גם רכב סחיר. 

טויוטה בתקציב של 50K זה רק מודל 2013 וזה קצת ישן בשבילי. בדקתי את האתר שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי פאביה

.

• תוכן חדש...