Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אבל גם עם מטען מהיר הטעינה איטית מזו של המטען והכבל המקוריים (c ל-c).

חבל שאתה מבסס סטטיסטיקה על סמך מקרה בודד. כאמור אין שום קשר בין מהירות ההטענה לבין צורת החור במטען. המצב אצלך הוא שככל הנראה המטען הספציפי עם חיבור USB-c מהיר יותר מההוא עם חיבור A. זה הכל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחלוטין.

לא הצגתי את זה כ"סטטיסטיקה" אלא כמקרה פרטי. מדובר בשילוב של המטען, הכבל והמכשיר, שכל אחד מהם יכול להיות החוליה החלשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, shlomi6280 כתב:

ביום יום אני מסתובב עם 2 מכשירים.

מתוך כל מה שכתבת, זה תפס את תשומת לבי.

קשה לי להאמין שאפל עדיין לא מצאה את הדרך להכניס שני סימים במכשיר אחד, מה שגורם לי לתהות מה האינטרס הכלכלי שלהם בלעשות ללקוחות כמוך חיים קשים ולחייבם להסתובב עם שני מכשירים.

פורסם

פעם אחרונה שצללתי לתוך ה-USB-IF הייתה לפני כמה שנים טובות, אבל למיטב זכרוני Power Delivery היא אופציה ששמורה אך ורק לחיבורי Type C

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, Derish כתב:

מתוך כל מה שכתבת, זה תפס את תשומת לבי.

קשה לי להאמין שאפל עדיין לא מצאה את הדרך להכניס שני סימים במכשיר אחד, מה שגורם לי לתהות מה האינטרס הכלכלי שלהם בלעשות ללקוחות כמוך חיים קשים ולחייבם להסתובב עם שני מכשירים.

הם כן, מ-2018 הם תומכים בסים כפול מבוסס e-sim וסים רגיל. זה פשוט עדיין לא תפס. 

לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

פעם אחרונה שצללתי לתוך ה-USB-IF הייתה לפני כמה שנים טובות, אבל למיטב זכרוני Power Delivery היא אופציה ששמורה אך ורק לחיבורי Type C

לא רק PD, גם thunderbolt ו-Display port. אבל היות ולא דובר על זה אלא על טעינה וסנכרון של טלפון אין באמת סיבה להיכנס לזה ולבלבל את פות"ש עוד יותר. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

QC3 (ובטח QC4) או כל טעינה מהירה מבוססת על PD בגדול.

מצד אחד סביר להניח שגם אצל אפל זה ככה.

מצד שני הם אוהבים דברים Proprietary.

לא בדקתי לעומק איך עובדת הטעינה של האייפון, זה היה רק לצורך עניין ה-Types והאפשרויות שבהן - בהחלט יש דברים ששמורים בלעדית ל-Type C

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם אני חשבתי שההבדל הוא בהספק המקסימלי אבל אם אני מבין נכון את הטבלה בויקיפדיה אז שני המחברים יכולים להגיע ל-100 וואט:

https://en.wikipedia.org/wiki/USB_hardware#Power

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

חיבור מסוג A->Micro יכול לתת תיאורטית עד 60W

חיבור מסוג A->B יכול לתת תיאורטית עד 100W, אבל הוא גם נורא נדיר (בטח ב-USB3) ועוד יותר נדיר בשימוש ל-PD אם קיים מוצר כזה בכלל.

פעם עוד כל מדפסת וסורק היו מתחברים בכבל A->B, היום המוצרים הנפוצים מתחברים ב-A ויצוקים בצד השני (אוזניות, מיקרופונים, כרטיסי רשת, כרטיסי קול, כרטיסי מסך וכו') או עם חיבורי Micro/Type C לכבלים נתיקים משני הצדדים

ככה שבאופן מעשי מדובר על הבדלים בין 60W תיאורטיים לחלוטין מול 100W ריאליים לגמרי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

קשה לי להאמין שאפל עדיין לא מצאה את הדרך להכניס שני סימים במכשיר אחד

כמעט אף יצרן גדול לא עושה את זה בימינו - אבל דווקא אייפונים חדשים תומכים בזה כמו שפאבל כתב.

הדגם ברוב העולם תומך בסים וירטואלי וסים פיזי , הדגמים שנמכרים בסין ספציפית אפילו תומכים ב2 סימים פיזים.

לפני 6 שעות, m3x7r3m3 כתב:

למיטב זכרוני Power Delivery היא אופציה ששמורה אך ורק לחיבורי Type C

אתה צודק.

וPD מגיע ה ר ב ה יותר גבוהה ממה שכל סטנדרט אחר מגיע בפועל, הסטנדרט על הנייר זה נחמד - בפועל זה משהו אחר לגמרי. השאלה היא מה יש בפלאפון.

לפני 5 שעות, m3x7r3m3 כתב:

ועוד יותר נדיר בשימוש ל-PD אם קיים מוצר כזה בכלל

המטענים של הפרו 16״ הם 96 וואט אמיתיים לחלוטין (ככה זה כשצריך לתמוך בI9 8Core ובכרטיס מסך דיי רציני)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, Liviur כתב:

אתה צודק.

וPD מגיע ה ר ב ה יותר גבוהה ממה שכל סטנדרט אחר מגיע בפועל, הסטנדרט על הנייר זה נחמד - בפועל זה משהו אחר לגמרי. השאלה היא מה יש בפלאפון.

אאל"ט הצרכנים הגדולים במובייל מדברים על איזור 55W נכון להיום, לא במשהו מבוסס PD - כל הסיניות Huawei, Oppo, Vivo, OnePlus ושות'

המהירים ביותר מבוססי PD (כמו QC4+ וכאלה) זה באיזור ה-48W למרות שתיאורטית נתמך יותר

לפני 17 דקות, Liviur כתב:

המטענים של הפרו 16״ הם 96 וואט אמיתיים לחלוטין (ככה זה כשצריך לתמוך בI9 8Core ובכרטיס מסך דיי רציני)

על Type C נכון, אבל מה שכתבתי התייחס לחיבור באמצעות כבל של USB A -> USB B, ואני לא מכיר כאלה שמגיעים אפילו קרוב ל-100W, אפילו לא לחצי.

גם הפרו 16" מקבל PD על Type C ולא על Type B

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 דקות, Liviur כתב:

אני חושב ששמעתי את לבנת ה-180 וואט שלי מגכחת. 

והתכוונת "ככה זה כשצריך להרתיח i9 לטמפרטורת פני השמש" 😜

עריכה: כמובן שלא מדובר ב"לבנה" עם חיבור usb. הכל בצחוק. 

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Liviur כתב:

כמעט אף יצרן גדול לא עושה את זה בימינו - אבל דווקא אייפונים חדשים תומכים בזה כמו שפאבל כתב.

הדגם ברוב העולם תומך בסים וירטואלי וסים פיזי , הדגמים שנמכרים בסין ספציפית אפילו תומכים ב2 סימים פיזים.

פעם ראשונה שאני שומע על סים וירטואלי, מעניין ללמוד את הנושא. לגבי יצרנים גדולים - סמסונג ומוטורולה תומכים בזה כבר שנים, אני יודע שגם ל-LG יש כמה דגמים כאלה, לכן אני חושב ש'כמעט אף יצרן' זו הכללה קצת גורפת.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
  פעם ראשונה שאני שומע על סים וירטואלי

בוודאי. eSIM. יש לזה תמיכה בארץ (פרטנר ופלאפון בוודאות עם השעוני אפל מהדור החדש).

באייפון שלי יש לי סים פיזי של פרטנר עם המספר הישראלי, וeSIM של חברת הסלולר הבריטית שלי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

זה נקרא eSim, וזה בגדול דומה למה שהיה פעם בארץ (כשלא יכלת לנייד מכשיר כי הוא היה "של פלאפון/סלקום/וואטאבר"). פשוט קידוד של המידע שעל הסים ישירות לתוך המכשיר.

ואני לא יודע לאיזה סימים ליביו התכוון שיצרנים גדולים לא תומכים, אבל לגבי eSim הוא צודק. כמעט ולא נתקלתי בזה. דאבל סים פיזי מאידך, לא מכיר יצרן שאין לו לפחות 4-5 דגמים עם זה. 

פורסם (נערך)

בהונג קונג האייפונים נמכרים עם סים כפול...
למה? לא יודע אולי חקיקה מקומית שמחייבת.
יש מכשירי אייפון מהונג קונג שזולגים לסינגפור ונמכרים כאן במחיר גבוה יותר אבל עם סים כפול... ככה שאם זה קריטי סים כפול, אתם יודעים איפה לחפש

Sent from my iPhone using Tapatalk

85927A23-5DFB-4CAF-9C1F-9D3F11ADF423.png

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...