Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

המידע כן זמין, אצל פורד בכל אופן.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• אהבתי 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

ברור שמשהו שאינו סיסטמתי, סידרתי במינוח השגור יותר, אז לא נורא. ובזה בדיוק הענין וכבר עמדתי עליו קודם, כשמדובר בליקוי סידרתי לרוב הגם הפתרון הוא כזה ומתבצע ריקול, שקט או רועש, מיידי או קצת פחות. וכדאי אגב בשביל הספורט לבדוק יצרנים לפי ריקולים, סטטיסטיקה כזו קיימת והיא מדד לא רע ולפחות יחסית אובייקטיבי לבדיקת אמינות. 

ריקול זה גם מבחינתי שווה ערך לאמינות טובה. הרי ברור שטויוטה זה עוד יצרן רכב וגם לו יש טעויות ביצור, תכנון לא נכון מדי פעם וכו'. העניין איך מטפלים בזה. 

אם כול היצרנים היו מטפלים בזה בצורה דומה לטויוטה, אז אני הייתי נוהג היום בוודאות מלאה בפיזו 308/208 1.2 טורבו. 

אבל מכיון שהיחס הוא "לך תחפש את החברים שלך, אצלנו הכול בסדר", ואתה זה שצריך לעשות מחקר מאיזה אצוות יצור הרצועת טיימינג שלך, או לדאוג אם אין לך שבבים שמתחבאים בשמן, אני בחרתי באופציה הקוריאנית( אחלה רכב בפני עצמו, אבל מעדיף את הצרפתייה מבחינת חווית נהיגה) 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
פורסם

כל המלל הזה והאוטו אפילו עוד לא התקלקל...
לנוס אם הרכב מתקלקל ממליץ לך לשתוק אחרת השרת פה יקרוס בוודאות.

• מצחיק 5
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בס"ד

כמות עין הרע שרצה פה, אני לא יודע אם השלט של הרכב יעבוד

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• מצחיק 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 1 שעה, farkash7 כתב:

כל המלל הזה והאוטו אפילו עוד לא התקלקל...
לנוס אם הרכב מתקלקל ממליץ לך לשתוק אחרת השרת פה יקרוס בוודאות.

אז זהו שבאמת לא היה לי כוח לזה - יש רשימת רג'קטים לאחר בדיקה מקיפה אכן - שום דבר שהוא קריטי ואחד מהם אכן קשור לפאר היצירה וזה דבר שחשדתי בו מהרגע שעשיתי נסיעה ארוכה ראשונה ברכב ותיכף תבינו למה זה פוספס.

הריג'קטים הם

קוסמטיקה - אכן יש כמה חלקי ניקל - במעפרה ובפתחי מזגן העליונים מרכזיים - שהתעוותו וזה היה שם כבר כשרכשתי את הרכב - לא מציק לי כי המעפרה כנראה לא תישאר כפי שהיא לאחר פרוייקט האודיו ובאותה גיחה כנראה האזור שבו יש מדבקת ניקל בפתחי המזגן יעבור צביעה או שפשוט - ישאר כפי שהוא. 

נוחות - בוכנות גז של מכסה המנוע עייפות וכבר דורשות החלפה - מדובר ב10 דקות עבודה והחלפים האלו זולים וזמינים. 

מנוע - טרמוסטט עצל, חצי פתוח או שנסגר ממש לאט.

בנסיעה הראשונה הארוכה שלי עם הרכב הביתה שמתי לב שאני לא רואה את המדיד של חום המנוע, חשבתי לתומי שזה כמו בסובארו, יש רק מדיד שמראה אם המים קרים או חמים וכשהמים בטמפרטורה הוא פשוט, כבוי. 

ואז אני רואה איפה המדיד וקולט שחום המנוע נמוך. כשהגעתי למוסך בדקנו והחום מנוע היה תקין אבל הרכב עמד במקום - נגענו בצינורות מים, ראינו שהוונטות נכנסות לפעולה והכל היה נראה תקין. 

כרגע לאחר מספר נסיעות ארוכות - ברגע שהרכב צובר מהירות החום מנוע יורד אז זה כבר די ברור שהתרמוסטט יידרש להחלפה. 

הרכב נוסע חזק סה"כ, אין נזילות אבל זה לא משהו שאני מתכוון למשוך הרבה זמן - כרגע הרכב בקושי זז, ברגע שנחזור לפעילות קצת יותר גבוהה מהמשרד כבר אכניס אותו לגבע. 

אפשר להזמין את החלק הזה (ניתן לי המק"ט המקורי ע"י חבר פורום) ב46 דולרים מאמזון אבל אחרי שראיתי באיזו עבודה מדובר ועוד שגם יכול להיות שם צינור מקשר אל משאבת המים שנמצאת עמוק בתוך המנוע והצינור הזה גם עובר דרך צמות חשמל (צריך בורסקופ בשביל לראות אם הוא מותקן נכון) - אני אשאיר את זה למוסך, באמת שמוסך מתמחה ברכב הוא מקום יפה לדברים האלה. 

בכלל אני מתכוון לטפל ברכב הזה או בגבע או בקסם תלוי במה צריך להתבצע. 

- אז כן, יש תקלות וכנראה שגם יהיו עוד בהמשך - אני מבין שזה הפוטנציאל הסטטיסטי וזה נלקח בחשבון כשהרכב נרכש. 

זו לא קורונה! אה סליחה, קורולה. וגם אני ממש לא מצפה ממנה להיות - כרגע אני אומר היא שווה את זה - איך אני אשמע בעוד תקופה? מקווה שאותו הדבר גם אם יהיו תקלות נוספות. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
 ברור שמשהו שאינו סיסטמתי, סידרתי במינוח השגור יותר, אז לא נורא. ובזה בדיוק הענין וכבר עמדתי עליו קודם, כשמדובר בליקוי סידרתי לרוב הגם הפתרון הוא כזה ומתבצע ריקול, שקט או רועש, מיידי או קצת פחות. וכדאי אגב בשביל הספורט לבדוק יצרנים לפי ריקולים, סטטיסטיקה כזו קיימת והיא מדד לא רע ולפחות יחסית אובייקטיבי לבדיקת אמינות. 

לא תמיד יש פתרון לתקלות סדרתיות (ראה מקרה פורד פוקוס והתיבה הרובוטית).
לפי דעתי, לא תמיד ריקול הוא מדד לאמינות.
לדוגמא, מקרה כריות האויר של טקאטה- מדובר ביצרן הגדול בעולם של כריות אויר והן מותקנות אצל עשרות יצרני רכב שלהם אין כל כך שליטה.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

מנוע - טרמוסטט עצל, חצי פתוח או שנסגר ממש לאט.

בנסיעה הראשונה הארוכה שלי עם הרכב הביתה שמתי לב שאני לא רואה את המדיד של חום המנוע, חשבתי לתומי שזה כמו בסובארו, יש רק מדיד שמראה אם המים קרים או חמים וכשהמים בטמפרטורה הוא פשוט, כבוי. 

ואז אני רואה איפה המדיד וקולט שחום המנוע נמוך. כשהגעתי למוסך בדקנו והחום מנוע היה תקין אבל הרכב עמד במקום - נגענו בצינורות מים, ראינו שהוונטות נכנסות לפעולה והכל היה נראה תקין. 

כרגע לאחר מספר נסיעות ארוכות - ברגע שהרכב צובר מהירות החום מנוע יורד אז זה כבר די ברור שהתרמוסטט יידרש להחלפה. 

זה נשמע שהוא פשוט נתקע פתוח, עם העין שרצה בשרשור הזה מזל שהוא לא נתקע סגור.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

אפשר להזמין את החלק הזה (ניתן לי המק"ט המקורי ע"י חבר פורום) ב46 דולרים מאמזון אבל אחרי שראיתי באיזו עבודה מדובר ועוד שגם יכול להיות שם צינור מקשר אל משאבת המים שנמצאת עמוק בתוך המנוע והצינור הזה גם עובר דרך צמות חשמל (צריך בורסקופ בשביל לראות אם הוא מותקן נכון) - אני אשאיר את זה למוסך, באמת שמוסך מתמחה ברכב הוא מקום יפה לדברים האלה. 

הבעיה היא שבארץ, בשנתיים האחרונות, המחירים של הטרמוסטטים אצל לובינסקי תופחים כמו שמרים.

על טרמוסטט של 200 שקל מפלסטיק יכולים לבקש ממך כאן 1000 שקל.

אם זה מקובל על המוסך ועליך, תזמין את הטרמוסטט המקורי מחו"ל - ותשלם על ההרכבה והנוזל קירור כאן בארץ - גם אם ידרשו ממך יותר כסף על ההתקנה.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תרמוסטטים היום בהרבה מאוד רכבים מתוכנים להכשל במצב חצי פתוח או פתוח. 

עין רעה? לא יודע חושב שזה יותר לכוון של תת מודע כולל של אנשים שמצפים ממכונה לא להתקלקל ואי היכולת לקבל את העובדה שיש מכונות שלא תוכננו עם אמינות בסדר העדיפות העליון. 

אפרופו שכנוס - מה לגבי צינור מגשר - כדאי להזמין גם אותו מראש? 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה שמדהים בלובינסקי, למרות היצע דיי גדול של טרמוסטט כזה מסין , המחיר נשאר קשיח. הפריט דיי נפוץ שם הודות למיני ( בארץ מכרו פחות מנועי R56)

(אני נמנע מלקנות מוצר כזה סיני מייצרן גנרי). אבל גם טרמוסטט כזה, אפילו של יצרן מכובד כמו febi , זול משמעותית מלובינסקי וזה כן הייתי מתקין.

ואני מקווה ש febi אולי ייצרו אחד שניתן לפירוק והחלפה תתי חלקים בקלות . הרי הבית לא נפגע.

(הודעה 10 בשרשור עדיין בתוקף).

• רעיון טוב! 1
פורסם

ב ALIEXPRESS יש חנות שמוכרת חלפים מקוריים של PSA (מן הסתם אין הכל, אבל אם היה מפרסם את המקט היה אפשרי לחפש) במחירים טובים בהחלט. הזמנתי משם בעבר 2-3 פריטים והגיעו מצויינים ובאמת מקוריים.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שמצאתי באמאזון זה - כאן

אבל כרגע לא שולחים לארץ - לא קריטי כרגע, מחזיק בעגלת קניות כרפרנס. אחפש גם בעליאקספרס.

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 9 דקות, איציק נ. כתב:

ב ALIEXPRESS יש חנות שמוכרת חלפים מקוריים של PSA (מן הסתם אין הכל, אבל אם היה מפרסם את המקט היה אפשרי לחפש) במחירים טובים בהחלט. הזמנתי משם בעבר 2-3 פריטים והגיעו מצויינים ובאמת מקוריים.

נכון. 

#Aliexpress ₪ 454.88  9%OFF | Baificar Brand New Genuine Coolant Thermostat Housing With Sensor 9810916980 For Peugeot 207 308 408 3008 RCZ Citroen C4 C3 DS3
https://a.aliexpress.com/_d887v54

• רעיון טוב! 1
פורסם

המקט העדכני אמור להיות מספר ארוך, לא 1336Z6.

להערכתי זה המקט המחליף של הנ"ל: 9808647080
עליך לוודא שה המקט התואם

החלק הנל עולה בארץ 870 שח

בעליאקספרס 115$ כולל משלוח לחלק מקורי (שזה 400 שח). פחות מחצי.

ג'אן חלפים - 600 שח כולל משלוח.

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...