Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההספק של הדבר הזה וכמה נמוך יכול לרדת? כרגע יש לי טויטרים ,מיד 4 , 6.5 מתחת למושב שמנגניםמעד 130 הרץ. אך חסר לי את הבסיס הנמוך.שאלה האם לסאב כזה יהיה מספיק כוח ויכולת לרדת יותר נמוך מהוופרים שיש לי. לדעתי את תחום ה 80 הם לא ממש מנגנים.

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 51 דקות, lanosforce כתב:

אין פשוט אין על הטכנולוגיה היום. 

זה נכון.

בכל מקרה, אני פחות אוהב את הפתרונות של סאבוופרים שטוחים-מוכנים.

התוכנית שלי:
מעדיף מגבר קלאס-D מודרני (5 ערוצים), חזק וקטן, שימוקם באיזור הרגליים של הנוסע או מאחורי הקונסולה האמצעית של הדשבורד (בפיקאסו יש הרבה מקום, אבל לא בדקתי כמה) - כמה שיותר קרוב ל HU ויצריך מעט מאוד כבלים ארוכים עד למצבר וכד'.

לא הייתי מוותר על סאב 10" בתיבת עץ בתא המטען.
גם אצלך וגם אצלי יש תא מטען ענק, תינוקות לא נראה לי שיהיה לך בזמן הקרוב (וגם אם כן, סאבוופר של 10" לא יפריע לך) כך שכל תא המטען הזה הוא דיי חסר שימוש ביום-יום.

להעביר כבל אחד מהמגבר קדימה לסאבוופר אחורה - זה באמת בקטנה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממליץ כי כי העדכונים בנושא: התקנה ושיפור מערכות הסטריאו ברכב DS5 שנת 2014 הנ"ל,
יתנהל בפורום המתאים שהוא:
"פורום מולטימדיה לרכב כולל דיונים בנושא סטריאו, רדיו דיסק, ורמקולים לרכב,
שאלות לגבי התקנה, ביקורות על מוצרים וכמובן - ההתקנות שלכם".

ובפורום הנוכחי - "רכב כללי" יימשך העדכון של חווית השימוש ברכב והטיפול בו.

• אהבתי 1
פורסם

לא לדאוג - כאשר יתחיל נושא ההתקנה עצמה יפתח שרשור מסודר בפורום אודיו מן הסתם. 

איציק לסאב וופר השטוח הזה יש תיבה ממתכת! זה חומר יותר חזק מעץ, יותר אטום מעץ ויותר מרוסן מעץ וזה מאפשר נפח נמוך יותר בשביל לקבל תוצאה טובה.

רוב הסאבוופרים המוכנים (אקטיביים) שאתה מכיר מגיעים בתיבות פלסטיק עם ביצועים ממש עלובים - זה לא הסיפור כאן. 

ההספק של המגבר שלו מוצהר ל120 וואט - בשביל משהו שיושב בתוך הקבינה ונועד לתת השלמה של התחום הנמוך בין 40-80 הרץ הוא יעשה יופי של עבודה. 

התחום האפקטיבי המוצהר שלו נע בין 30-150 הרץ והוופרים המקוריים של הרכב הזה נותנים באס נאה באזור ה60-80 כך שלא רק שיהיה בינם חיבור מושלם - זה קורה בזמן שכל הרכיבים בחזית הרכב. 

יש לי בבית שני סאבוופרים MTX 10 אינטש שטוחים בתיבה שטוחה עם נפח אפסי שיצאו מהדודג' ביחד עם המונובלוק שלהם של מאסיב אודיו N2 ואני יכול בקלות להתקין אותם אבל לDS זה לא מה שאני רוצה - אני רוצה כמה שפחות צריכת זרם וכמה שיותר יעילות. 

על רמקולים מקוריים או סט משודרג של פוקאל ייעודי לרכב הזה אני מצפה לקבל תוצאה שתספק אותי. אם אני ממש רוצה בסובארו יש לי מערכת ברמה תחרותית - פשוט לוקח את הסובארו במקום הDS ודי. 

ומשום מה - אני מצפה למשהו שיהיה אפילו יותר ממספק. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 7 שעות, lanosforce כתב:

איציק לסאב וופר השטוח הזה יש תיבה ממתכת! זה חומר יותר חזק מעץ, יותר אטום מעץ ויותר מרוסן מעץ וזה מאפשר נפח נמוך יותר בשביל לקבל תוצאה טובה.

רוב הסאבוופרים המוכנים (אקטיביים) שאתה מכיר מגיעים בתיבות פלסטיק עם ביצועים ממש עלובים - זה לא הסיפור כאן. 

ההספק של המגבר שלו מוצהר ל120 וואט - בשביל משהו שיושב בתוך הקבינה ונועד לתת השלמה של התחום הנמוך בין 40-80 הרץ הוא יעשה יופי של עבודה. 

אני איתך, פשוט הטעם שלנו כנראה שונה.

היום יש לי JBL 8" בתיבת עץ קומפקטית מאחורי מושב הנהג וקומפוננט של מורל מקדימה (מדובר בברלינגו) עם מגבר שמניע את הקומפוננט והסאב (בגישור כמובן).
זה לא שאני לא מרוצה מזה - שומעים פצצה -  אבל אפילו שהסאב נמצא היום בגב שלי, לא הייתי מתנגד ליותר.

כשאני חושב על התקנה ב C4 פיקאסו, בתא המטען, ברור ש 10" זה המינימום.

באופן כללי יש להרבה מאוד דגמים סאבוופרים מקוריים. ל C4 פיקאסו אני יודע שזה קיים עוד מהדגם הראשון (2007-2008) ויש גם לדגם השני (יש בוודאות לגרנד פיקאסו, לא יודע אם זה מתאים 1:1 לפיקאסו 5 מושבים).
לא ראיתי מעולם איך דבר כזה עובד, אבל נראה שהם השקיעו בנפח התיבה (מצרף תמונה שמצאתי בגוגל לסאבוופר מקורי לגרנד פיקאסו)spacer.png

עריכה:

גם ל DS5 יש סאב מקורי (של DENON, כולל מגבר כמובן) ונראה שההתקנה קלה פי כמה...

https://www.partsgateway.co.uk/parts/detail/2015-citroen-ds5-denon-subwoofer-and-amplifier-9674223180/40505327

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המערכת של הDS5 בגרסא המבאוזרת היא מערכת מצויינת של דנון באמת והיא 9.1 השאלה היא אם יש אפשרות לרכוש את הכל המערכת הזו בכלל כי לא מצאתי לזה שום קישור וכאן אתה רואה רק את הסאב והמונו שלו כנראה. 

מעניין אם אפשר לרכוש את כל המערכת הזו מה באמת המכיר הכולל. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לנוס אתה יכול לתת לזה צ'אנס. תנסה לחפש מוכרים באיביי שמתעסקים עם חלקים מפרוק ובפרט של סיטרואן.
תגיד להם מה אתה מחפש ותראה מי מהם מוכן לנסות לאתר את זה עבורך.

אולי יש פלטפורמות נוספות/פורומים של סיטרואן בחו"ל.

לדעתי שווה לתת לזה צ'אנס, בטח אם תקבל מערכת טובה שמישהו כבר עשה את העבודה הקשה בלהתאים אותה לרכב וגם המחיר יכול להיות אטרקטיבי.

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה גם ככה קונה בפסח ומרכיב בראש השנה, אז כמו שאמר FARKASH7 - תן לזה צ'אנס.

נסה לאתר את הרכיבים ולחפש באינטרנט אולי מישהו כבר עשה שידרוג כזה - וככה תוכל לדעת במה זה כרוך.

אם אתה צריך מחשב דיאגנוסטיקה לפתוח את האופציות ברדיו - אני כאן אתה יודע... כמה מאות מטרים ממך.

איציק

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אולי זה ברור מאליו, אבל אם אתה כן מחפש להתקין את המערכת המקורית של דנון ממליץ ממש לחפש בפורומים צרפתיים וגרמניים. הופתעתי כמה מידע יש שם שלא הצלחתי למצוא בשום מקום אחר בנושא retrofit לרכב שלי. 

• רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

תודה אבל אני לא מחפש את המערכת המקורית של דנון אני מתחמש כרגע ברכיבים ושלל מתאמים וידע בכדי להתקין מערכת משלי ברכב - כמו שאני רוצה שהיא תהיה. 

אם הייתי רוכש אקסמפלר מרמת האבזור הגבוהה והיתה בה את המערכת המקורית - לא הייתי עושה ולו דבר בכדי לשדרג אותה. 

חושב שרשמתי כאן פעם שדוד של אשתי קנה Q2 עם מערכת מקורית של B&O - לא לעוף, לא ליפול אבל סאונד מספק היה לה בהחלט. 

בCTS שהיתה לבן דוד של אשתי היתה מערכת של מארק לוינסון - לא BOSE אלא מארק לוינסון - הדבר הזה היה עם סאונד מדהים. 

קיבלתי היום את בוכנות הגז למכסה המנוע. 

• משעמם 1

Pioneer TS-X150

פורסם

תגיע בלי שום קשר - אני עדיין צריך לשמוע אצלך את המערכת. 

אצלי זה עדיין לא מותקן בכלל - מחכה לכל מיני פריטים וגם לHU שהזמנתי ואח"כ צריך לקבל החלטה מה באמת יתבצע ברכב ומה לא. בפתיחת שרשור מסודר כמובן. 

Pioneer TS-X150

פורסם

חג שמח אנשים יקרים! 

מוכנים לקצת תחזוקת יום העצמאות? 

בקטנה - החלפת תומכות\בוכנות גז למכסה המנוע 

אז נתחיל בזה שראש העין + קריאוקי + מערכת הגברה מקצועית + שכן דלוק == עבירה פלילית! 

וואי אחד השכנים בבניינים הסמוכים החליט שהוא חוגג כנראה את יהדות מרוקו מעבר לכך שהוא חוגג את היותו ישראלי וב2 לפנות בוקר קצת נשבר לפולני אחד שהתקשר למשטרה ואמר להם שכנראה יש שם התקהלות - 10 דקות ולהתראות שכן חוגג בשנה הבאה 😇 יש גם צד טוב לקורונה. 

היום בבוקר ירדתי למטה ולקחתי איתי משהו בכדי לתפוס איתו את מכסה המנוע כשהוא מורם וכלי להסרת טבעות O RING בזווית 90 מעלות - הכי נוח לעבודה הזו. 

קודם כל בדקתי שהתומכות גז החדשות אכן תואמות למקוריות של בילשטיין והן אכן תואמות. 

העבודה מאוד פשוטה! תומכות הגז יושבות על כדורים מפרקיים קטנים - אחד במכסה המנוע ואחד על מסגרת תא המנוע.

מקבעים את מכסה המנוע למקום.

ניגשים לתומכת הראשונה - בעזרת הדוקרן הזה מושכים בגב של כל תפס את התפס הקפיצי שמשחרר את האחיזה מהמפרק ומושכים בעדינות החוצה - התושבת המקורית יוצאת ואת החדשה פשוט דוחפים למקום וזה נתפס בקליק! 

עושים את אותו הדבר בצד השני וסיימתם. 

80 שקלים כולל משלוח לבוכנה - עבודה 5 דקות בחינם. 

תמונות להנאתכם

20200429_135352.jpg

20200429_135358.jpg

20200429_135433.jpg

• מעניין 1

Pioneer TS-X150

פורסם

1. קודם כל כבר עבר מלא זמן ולא הלך מנוע לרכב. פששש, ריספקט (;-

2. דבר שני, יש לאוטו קורונה? אם לא, אז למה הכפפות? 

3. מוכר?

• מצחיק 4

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...