Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולה,

נקלעתי למצב לא פשוט בעקבות סיטואצית הקורונה (מניח שכולם נקלעו למצב לא פשוט 😂)

מזה שנתיים אני עובד בחברה ישראלית מצליחה מאד בתחומה, מקום עבודה מומלץ מבחינת תנאים ויחס לעובד ויציב מאד, להבנתי אחת החברות האחרונות במשק שיושפעו מהבלאגן בכלכלה העולמית.

לפני שנה קודמתי בתפקיד.

בחודשים האחרונים הרגשתי שהגעתי לרוויה מבחינה מקצועית. העבודה נהייתה מאד רוטינית ומשעממת, אין שום דבר שמאתגר אותי, יש המון עומס ולחץ מצד אחד וחוסר הערכה מקצועית מצד הממונים הבכירים כלפיי וכלפי עמיתיי לעבודה.

לפני כחודשיים נחתה על שולחני הצעת עבודה מארגון גלובלי עצום, בחוד החנית של עולם הטכנולוגיה.

התפקיד קרץ לי מאד מכיוון שמדובר בתחום עיסוק מעט שונה ו"מתקדם" יותר ממה שאני עושה היום - אין ספק שהתפקיד הזה הוא קפיצת מדרגה מקצועית מעולה עבורי.

התפקיד החדש מציע גם עליית מדרגה ברמת השכר.

התהליך התנהל בעצלתיים ולא ממש לקחתי אותו ברצינות עד שהתבשלו העניינים, חשבתי קצת עם עצמי והגעתי למסקנה שאני הולך על זה ומקבל את ההצעה.

הבקשה היחידה שהייתה לי היא לקבוע את תאריך התחלת העבודה במועד מאוחר ככל האפשר מתוך תחושת אחריות אישית כלפי מקום העבודה הנוכחי וכלפי חבריי לתפקיד.

התחלת העבודה במקום החדש נקבעה לתחילת מאי והחוזה נחתם לפני כשלושה שבועות.

ואז קורונה.

יש משבר עולמי לא פשוט, המון חוסר ודאות וזה מצב שלא נתקלנו בו מעולם.

אני מרגיש אי נוחות עזה להגיש מכתב פיטורין בסיטואציה כזאת, ובגדול אם יש זמן שבו לא עוברים ממקום עבודה יציב ויחסית בטוח, הוא הזמן הנוכחי.

מלבד העניינים הטכניים הבעייתיים בעזיבת מקום עבודה והתחלה במקום עבודה חדש (איך מחזירים לפטופ? איך חותמים על טפסים? איך מקבלים לפטופ חדש?) מקנן בי החשש להיות "הבחור החדש" בארגון מפלצתי וגדול, הראשון שיקבל בעיטה בטוסיק ברגע שצריך לקצץ בהוצאות.

לדברי הנציגה בארגון החדש, כרגע אין שינוי בתוכניות והכל כרגיל.

מה אתם הייתם עושים? האם יש לכם תובנות שאני פספסתי?

תודה רבה

פורסם

קודם כל אתה מגיש מכתב התפטרות ולא מכתב פיטורין.

אני לא יודע באיזה תחום מדובר וכמה אתה תהיה חשוב בארגון החדש אבל כעיקרון אתה לוקח סיכון. מצד שני אתה יכול להחליט להישאר ודווקא המקום הנוכחי יחליט לעשות צעדים דראסטיים.

אני הייתי משתף את המגייסת במקום החדש בלבטים ומבקש לדחות את המעבר עד שנדע לאן העולם הולך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא הייתי חושש מפיטורים בעקבות קיצוצים (למרות שאי אפשר לדעת) אלא מאי התאמה לארגון חדש מסיבות כאלה ואחרות.  

נכון לעכשיו אתה נמצא בפינה בטוחה. אתה מכיר את הארגון ומכירים אותך. אומנם הגעת לידי מיצוי בתפקיד ואתה מרגיש לא מעריכים את העבודה שלך, אבל אתה יודע למה לצפות כל בוקר. 

בארגון חדש אי אפשר לדעת.  אולי הבוס יהיה חלאה. אולי התפקיד לא מה שחשבת. אולי הארגון יגיד "וואלה אתה לא מה שאנחנו מחפשים". הכל יכול להיות. אתה עלול למצוא את עצמך בין עבודות בתקופה מאוד שעלולה להיות מאוד ארוכה מבחינת חוסר וודאות כלכלית.

לדעתי הזדמנויות תמיד יש ותמיד יהיו. לא בחברה הזאת אז בחברה אחרת. מקסימום עוד חצי שנה - שנה - שנתיים תמצא משהו אחר כאשר המצב יהיה יותר טוב. לא סוף העולם.  

פורסם

אם תחילת העבודה היא במאי רחוק ככל האפשר מתוך תחושת אחריות כלפי הארגון שאתה עובד בו לפי דבריך, אך בפועל עדיין לא הודעת למעסיק שלך, אזי אינני רואה איפה תחושת האחריות והאפשרות לתת למעסיק זמן רב יותר להתארגן על עובד חדש.

בפועל נראה שאתה הולך לתת לו אולי שבוע יותר מחודש כפי שמקובל.

לא ציינת בן כמה אתה, כנראה צעיר ייחסית ואז אין מניעה לדלג בן עבודות כביכול בגלל מיצוי עצמי.

בגיל מבוגר השיקולים אחרים.

האם אין אפשרות להתקדם לאגף אחר בעבודה?

בכל מקרה כמידת האפשר מבלי לחשוף את הקלפים לאן אתה עובר, תשקול לדבר עם המעסיק הנוכחי באמת עם נתינת זמן מרווח כדי לאפשר קליטת עובד חדש והדרכתו בצורה נאמנה לתפקידך. פעולה כזאת יכולה להבטיח חזרה לחברה אי שם בעתיד במידה ותחפוץ בכך.

פורסם

במקומך אני לא הייתי זז שום צעד ממקומי, שכן זו תקופה שגם ככה קשה על המעסיקים (הנוכחי והעתידי שלך), ולהוסיף משקל וחוזר ודאות לא יעזור להם בהתמודדות. אם תגלה שכולם בחברה החדשה בחל"ת, עדיין תרצה לעבור?

אני יכול להעיד על עצמי, שהחלפתי מקום עבודה לפני כחודש וחצי ועברתי חברה שגייסה סכום נכבד ממש לאחרונה. למרות שיש כסף בקופה חששתי מאוד למקומי שכן אני הבחור החדש וכנראה שהראשון ללכת. למזלי כרגע אין כוונה לקצץ אף אחד, אלא הוחלט להשבית את כל החברה מלבד מחלקת הייצור.

חבר אחר מהחברה הקודמת שעבדתי בה, מת לעזוב אך הקפיא את חיפושי העבודה למען הביטחון הכלכלי בשלב זה.

לא ממליץ לך להגיע למצב שלי. תישאר ותאחוז בכיסא שלך. המצב גרוע, ולא נראה שהולך להשתפר בחודשים הקרובים.
יהיה לך מספיק זמן להתארגן מחדש לאחר שהבלגן יחלוף.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

• מעניין 2
פורסם (נערך)

אני גם במצב דומה, אפילו טלפונים ממראיינים שונים שקיבלתי פשוט הקפאתי הכל, אני חושב לדעתי שכרגע זה לא הזמן לחפש עבודה חדשה.. ואם יש לך עבודה שאתה עובד בה כרגע, עדיף לך אולי להשאר שם ביטחון.

חבר טוב שלי גם מתחיל לעבוד במקום חדש, אפילו חפיפה מבצעים לו און ליין ולא במקום העבודה בת אביב (QA ואוטומציה), וגם הוא בחשש.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...