Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CHECK ENGINE ON CITROEN C5

elisb
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

לפני שבוע רכשתי סיטרואן C5 THP 156 HP 1.6L ולאחר הרכישה התגלו כמה תקלות

עם סורק OBD2 נמצאו 2 קודים: P0108 וגם P0238

הסיבה שבגללה סרקתי היא שהרכב יוצא ממש בקושי מהמקום מרגיש חלש בסלד נמוך ומאוד חזק בפול גז

בנוסף לרעידות וגלים כאילה של רעידות בעמידה במקום והאוטו בקושי נוסע רוורס צריך ללחוץ ממש חזק על הדוושה כדי שהרכב יזוז ואם מדליקים מזגן על קור בכלל עד שהרכב יוצא עובר את ה10 קמש ומתחיל לזוז לוקח איזה 10 שניות לפחות (מה שגורר גם תגובות זועמות בכבישים)

ביום שישי עשיתי טיפול גדול שכלל פילטר אוויר (שהיה נראה זוועה) שמן,פילטר שמן,4 פלגים איכותיים (למרות שלא דרשו החלפה)

הורדתי את סעפת היניקה והשסתומים נראים דיי נקיים, בטח ביחס למצב שאנשים אחרים ברשת עושים ניקוי חול.

הוצאתי ספר טיפולים ושם היה כתוב שהיה צריך להחליף טורבו וממיר קטליטי אך אני לא מבין האם באמת החליפו או לא

תודה על העזרה

פורסם (נערך)

בטח עדיין צריך להחליף טורבו אבל אתה צריך עין של מומחה. אבחון דרך מקלדת זה רק חצי אמת.

מה מצאת בספר טיפולים ? דפים ישנים ?

או הוצאת ממוסך? אתה צריך לסרוק ולהעלות יותר פרטים.

אתה מטפל במחסן בבית או במוסך ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תבדוק את הפוקר לחץ, הגומייה צריכה להיות שלמה.

ברגי אלן עם ראש 4 או 5, תפרק צינור יניקת אוויר לטורבו בשביל גישה טוב יותר לברגים ועל הדרך תבדוק עם הלהבים של הטורבו שלמים ומסתובבים ללא התנגדות וחופש ואם הצינורות וואקום מחוברים.

שים לב שהצינור יניקת אוויר לטורבו בחיבור לטורבו עם סיכוי טוב לקרע או שבפירוק שלו הוא יקרע לך וגם בסגירה של הבאנד תסגור בעדינות.

סימנתי לך בכחול את הפורק, מתחתיו כניסת אוויר ומתחתיו מתחבר צינור וואקום.

8d275f373df469b32814a9291302ebe9.jpg

פורסם
תבדוק את הפוקר לחץ, הגומייה צריכה להיות שלמה.

ברגי אלן עם ראש 4 או 5, תפרק צינור יניקת אוויר לטורבו בשביל גישה טוב יותר לברגים ועל הדרך תבדוק עם הלהבים של הטורבו שלמים ומסתובבים ללא התנגדות וחופש ואם הצינורות וואקום מחוברים.

שים לב שהצינור יניקת אוויר לטורבו בחיבור לטורבו עם סיכוי טוב לקרע או שבפירוק שלו הוא יקרע לך וגם בסגירה של הבאנד תסגור בעדינות.

סימנתי לך בכחול את הפורק, מתחתיו כניסת אוויר ומתחתיו מתחבר צינור וואקום.

מתכוון לגומייה בתוך הפורק כן? מחכה שהמנוע יתקרר קצת והולך לפרק.

ביום שישי עשיתי טיפול גדול ופירקתי את הצינור הזה , החלק שמתחבר לטורבו הוא מפלסטיק אז לא, הוא לא נשבר והטורבינה מסתובבת בקלות והלהבים נראים בסדר גמור - מה שכן יש מעט משחק ימינה שמאלה (אפשר למשוך מעט לכיוון יניקה או לדחוף מעט לכיוון פליטה) אבל לא לשום כיוון אחר)

אני מרגיש כאילו אני נוסע בלי טורבו כאילו אני חייב לשמור על סלד של 2.5K לפחות בשביל להתקדם עם התנועה אבל מצד שני אני שומע את הטורבו ואת הפריקות בוודאות מוחלטת.

אולי הוא מצליח לשמור גדישה רק בסלד גבוה?

צינור וואקום הדק הקטן מתחת לפורק גם לוודא שאין בו קרעים?

ולמי ששאל, אני עובד על האוטו בבית.

מה עם הקודי תקלות? מישהו יודע מה הם אומרים?

P0108 וגם P0238

פורסם

טוב, בדקתי את הפורק והוא לא קרוע הכל בסדר, אבל כשחיברתי נדלקה לי נורת מנוע ולא הצלחתי למצוא כלום עם הטורק אז ניתקתי את המצבר כדי לאפס והיא נכבתה ומאז שהתאפס האוטו נסע פשוט מ-ד-ה-י-ם אבל לאט לאט חזר לסורו חזר לרעוד ולא לסחוב , רעיון מישהו?

דרך אגב יש איזהו שהו רעש של בריחת לחץ אני בטוח ב90 אחוז שזה מאטם מכסה שסתומים זו מחלה במנוע הזה השאלה אם זה יכול לגרום לכל התופעות שתיארתי

ואם כן אז איך איפוס מנוע עזר למנוע להסתדר לכמה דקות נסיעה ואז לחזור להיות עגלה?

פורסם (נערך)

בהחלט יכול לגרום לתופעות האלה, בזמן שהמנוע עובד בטמפ' עבודה תפתח את פקק מילוי השמן, אם הוא בקושי יוצא אז המכסה דפוק (אחרי שהוא יצא אתה תשמע יניקת אוויר חזקה).

קודם כל תחליף מכסה שסתומים ואת הצינור יניקיה לטורבו.

אם לא תחליף צינור כאילו לא עשית כלום, בצינור החדש יש שסתום שאין בישן וגם חיבורים שונים.

יכול להיות שגם צינור נשם שנכנס לסעפת יניקה מהמכסה שס' קרוע בקצה הרחוק שלו, גם שסתום סלונאיד לטורבו ידוע כבעייתי.

קודי התקלות מכוונים לפורק לחץ ולחיישן MAP.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם
בהחלט יכול לגרום לתופעות האלה, בזמן שהמנוע עובד בטמפ' עבודה תפתח את פקק מילוי השמן, אם הוא בקושי יוצא אז המכסה דפוק (אחרי שהוא יצא אתה תשמע יניקת אוויר חזקה).

קודם כל תחליף מכסה שסתומים ואת הצינור יניקיה לטורבו.

אם לא תחליף צינור כאילו לא עשית כלום, בצינור החדש יש שסתום שאין בישן וגם חיבורים שונים.

יכול להיות שגם צינור נשם שנכנס לסעפת יניקה מהמכסה שס' קרוע בקצה הרחוק שלו, גם שסתום סלונאיד לטורבו ידוע כבעייתי.

קודי התקלות מכוונים לפורק לחץ ולחיישן MAP.

לגבי הפקק עמדתי עכשיו באוטו עד שהתחמם וקשה להוציא את הפקק כאילו יש וואקום שמושך אותו למקום שלו ושאני מוציא אותו יש רעש כמו של פריקה כזה ואז נעלם הרעש של הבריחה של הלחץ (שהפקק בחוץ אין את הרעש של הבריחה), מה זה אומר?

על איזה צינור חדש אתה מדבר? תוכל לתת מקט או תמונה או לעזור לי להזמין אחד? למה אם לא החלפתי כאילו לא עשיתי כלום?

את הצינור נשם שיוצא מהמכסה שסתומים לסעפת יניקה היצרן המליץ לבטל ועשה במיוחד בשביל זה פקקים מיוחדים אני צריך להזמין אותם ואז נשאר הנשם שיוצא לצינור של הטורבו.

יכול להיות שהחיישן MAP והפורק לחץ דפוקים?

שאני עומד במקום פותח דלת ולוחץ על הגז יש רעש של פריקה אבל אני לא בטוח אם הרעש של הפריקה מגיע מהפורק או מהמכסה שסתומים...הפורק המקורי אמור לדאוג שלא יצא רעש נכון? אז מה זה אומר אם יוצא רעש של פריקה שאני נותן גז ועוזב מהמכסה שסתומים?

מה גם שהמנוע בכלל לא עובד עגול הסלד משחק באיזה 100 סלד כשהמנוע בטמפ' עבודה

פורסם

כל הבעיות והסיפטומים שאתה מדבר עליהם הם כתוצאה מתקלה במכסה שסתומים.

הצינור שדיברתי עליו זה אותו צינור מהמסנן אוויר לטורבו(שאליו מחובר עוד צינור קטן עם שסתום פנימי, השסתום לא קיים בצינור הישן), אלו חלקים משופרים שהוציא היצרן.

התקלה בחיישן MAP ובפורק הם כתוצאה מהמכסה הדפוק, הם מזהים שמשהו לא תקין במערכת האוויר וכך יעילות המנוע ירודה.

פורסם (נערך)
כל הבעיות והסיפטומים שאתה מדבר עליהם הם כתוצאה מתקלה במכסה שסתומים.

הצינור שדיברתי עליו זה אותו צינור מהמסנן אוויר לטורבו(שאליו מחובר עוד צינור קטן עם שסתום פנימי, השסתום לא קיים בצינור הישן), אלו חלקים משופרים שהוציא היצרן.

התקלה בחיישן MAP ובפורק הם כתוצאה מהמכסה הדפוק, הם מזהים שמשהו לא תקין במערכת האוויר וכך יעילות המנוע ירודה.

הכחול זה כל הצינור שיוצא מהטורבו למסנן אוויר - אותו להחליף? איך משיגים מקט של זה או איך כותבים את השם של הצינור הזה באנגלית ישלך מושג?

האדום זה צינור קטן שיוצא מהצינור ולא היה לי זמן לראות לאן הולך - אולי בכל זאת יש לי את הצינור החדש עם השסתום?

והירוק זה הצינור נשם , אין לי מושג למה סימנתי אותו :D

יש לך מושג מאיפה אפשר להשיג בארץ את המכסה שסתומים הזה במחיר שפוי? בחול נמכר ב400 שקל כולל משלוח מהיר

111.jpg

ואני רוצה להגיד לך ממש אבל ממש תודה רבה על כל העזרה - אני מאוד מעריך את זה!

עריכה אחרונה על ידי elisb
פורסם

לגבי מחירים ומקטים אני לא יכול לעזור לך, סורי.

עזוב את הצינור שסימנת באדום.

אתה צריך את הצינור שסימנת בכחול והוא מגיע ביחד עם הירוק(בתוכו יש שסתום שאפשר לראות אם תוציא אותו אחרי שתפתח את הבנאד קליפס בזה)

פורסם
לגבי מחירים ומקטים אני לא יכול לעזור לך, סורי.

עזוב את הצינור שסימנת באדום.

אתה צריך את הצינור שסימנת בכחול והוא מגיע ביחד עם הירוק(בתוכו יש שסתום שאפשר לראות אם תוציא אותו אחרי שתפתח את הבנאד קליפס בזה)

זה צינור של הPCV כן? איך אני יכול לדעת אם שלי זה הדגם החדש עם השסתום או לא? כי הרכב שלי שנת 2012...

מעניין איך שבריחה מאטם מכסה שסתומים יכולה לגרום לרכב ליסוע כאילו אין טורבו...

דרך אגב יש לי עכשיו נזילה כלשהי לאתר עשיתי עכשיו כיוון פרונט וראיתי שמן על תושבת מנוע אחורית תחתונה (נראלי זה תושבת גיר לא היה לי זמן להסתכל)

פורסם

זה לא הPCV, הוא נמצא בצד השני של מכסה השסתומים.

הצינור החדש מגיע בדגם מנוע חדש יותר משלך או שאם החליפו בעבר מכסה שסתומים משופר אז גם הצינור הוחלף(מה שלא נראה במקרה שלך).

תפתח את הבאנדים בצינור הירוק ותשלוף אותו, לא יהיה שסתום שיושב בכניסה לצינור הכחול.

בקיצור תתחיל מלהחליף את שניהם ותקווה שתסיים את הסיפור הזה כאן ואין בעיה נוספת.

• תוכן חדש...