Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתבקשתי לעזור בסוגיה כלכלית מסוימת, שבה צריך הערכה סבירה (כלומר אין צורך במשהו מדויק) של היחס הממוצע בין עלות החלפים לעלות העבודה במוסכים.

 

הכוונה לא לטיפולים שוטפים אלא לשבר כתוצאה מתאונה או כתוצאה מבלאי. למשל - תיקוני פחחות, החלפת רדיאטור, שיפוץ מנוע וכולי. האם יש כאן בעלי מוסכים או אנשים שיכולים להעריך באופן סביר את היחס הממוצע בין החלפים לעבודה?

 

תודה

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין כלל קבוע בנושא.

מחיר החלפים תלוי גם במותג - כמו גם מחיר שעת עבודה, ואין קו מנחה או יחס ממוצע (לדעתי) בגלל המגוון הרחב של המכוניות שיש כיום.

בדיוק כמו שישנן מכונית שעלות חלפים לטיפול 10000 עולה 300 שח ועבודה עוד 500 שח ישנם גם רכבים שעלות החלפים שלהן עולה 150 ועלות העבודה 200 שח.

הכל שאלה של מה עושים, איך עושים, איפה עושים, טיב החלפים, אחריות על העבודה וכמובן דגם/מותג הרכב.

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברור לי, אבל אין אפשרות להעריך ממוצע? אני יודע שנניח בתיקוני פחחות, אם לא מחליפים כלום אז עלות העבודה היא משמעותית בהרבה. אבל בהחלפת רדיאטור, נניח, העבודה מהווה אולי 20 אחוז מהעלות הכללית. האם לא ניתן להעריך שהממוצע הוא נניח 30% עבודה ו-70% חלפים?

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש רדיאטור שעולה 500 שח ויש רדיאטור שעולה 1500 שח, להרכיב אותם זה פחות או יותר אותו הדבר, לכן קשה להעריך באחוזים או באופן יחסי כמה עולה כל דבר.

דוגמא נוספת: רדיאטור חימום פנימי - החלק עולה 500 שח. ב 205 אתה מחליף אותו בשעה-שעתיים עבודה, במכוניות אחרות אתה משלם על פירוק והרכבת דשבורד (כמעט יום מלא, 1000 שח עבודה) - גם כאן, אין יחס או קו מנחה.

קח למשל דוגמא בהחלפת בולמים אחוריים:

בעוד שבצרפתיות למניהן מספיק להרים את הרכב ולפרק 2 ברגים, כמו גם בסובארו לאונה, ישנם רכבים שדורשים פירוק של המושב האחורי ואפילו ניקוז נוזל בלמים. ברור שלנקז נוזל בלמים ולפרק מושב אחורי ברכב זה הרכב יותר עבודה מלהרים רכב על ליפט ולפרק 2-3 ברגים. המחירים של הבולמים תלויים בדגם הרכב.

 

בפחחות יודעים להעריך פחות או יותר כמה יעלה תיקון של דלת + צבע אם מגדירים את גודל הרכב, סוג הצבע (מטאלי או רגיל) ומהות הפגיעה.

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמובן לא ניתן . סתם דוגמאות:

 

רדיאטור משופץ- עלה 450 ש"ח רצו 150 ש"ח הרכבה (עשיתי לבד)

מיסבי גלגל אחורי- הקיט 220 ש"ח רצו עבודה 1100 ש"ח (עשינו לבד)

שמן+ פילטר גיר אוטומט- הקיט 180 ש"ח (שמן נניח 100ש"ח) רצו כולל 1500 ש"ח לפני מעמ

(עשינו לבד)

החלפת דיסקים בוולו 144- דיסקים 297 עבודה 168 (בטיחותי לא עשינו לבד!)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
×
×
  • תוכן חדש...