Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב באחריות יצרן עדיין? אם כן אל תשחק יותר מידי עם זה.

אצלי אישית .. 2 הטיפולים הראשונים של הקורולה (אחרי שנה ואחרי שנתיים) עברו במוסך יבואן עם שמן פז...

מאז סוף האחריות עברתי לטפל בשמנים זולים יותר :lol:

שמן מנוע זול.JPG

פשוט קשה למצוא שמנים יקרים יותר מ 307 ש"ח לפני מע"מ ל 4.2 ליטר

עריכה אחרונה על ידי korola
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הרכב באחריות יצרן עדיין? אם כן אל תשחק יותר מידי עם זה.

אצלי אישית .. 2 הטיפולים הראשונים של הקורולה (אחרי שנה ואחרי שנתיים) עברו במוסך יבואן עם שמן פז...

מאז סוף האחריות עברתי לטפל בשמנים זולים יותר :lol:

[ATTACH=CONFIG]523008[/ATTACH]

פשוט קשה למצוא שמנים יקרים יותר מ 307 ש"ח לפני מע"מ ל 4.2 ליטר

המוסך שלך הוא ככ בעניין של תוצרת הארץ, שגם מים לוישרים של פז הוא שם לך באוטו ������

פורסם

שים לב לקוד פריט

Z32 ו Z55 .. מעניין כמה מוצרי פז יש להם ברשת היבואן ?

הפעם האחרונה שהייתי במוסך הזה (מרכז שירות שממנו גם נרכש הרכב) זה היה שלרכב היו 30,000 ק"מ

היום אני כבר עם 74,000 ק"מ , אז לא הייתי קורא לו המוסך שלי :-)

z6 נוזל בלמים פזובו דוט

פורסם
שים לב לקוד פריט

Z32 ו Z55 .. מעניין כמה מוצרי פז יש להם ברשת היבואן ?

הפעם האחרונה שהייתי במוסך הזה (מרכז שירות שממנו גם נרכש הרכב) זה היה שלרכב היו 30,000 ק"מ

היום אני כבר עם 74,000 ק"מ , אז לא הייתי קורא לו המוסך שלי :-)

z6 נוזל בלמים פזובו דוט

תשמע בנינו, זה לגיטימי ועסקי לרכוש את החומרים לעבודה מאותו ספק, אני מניח שאם היינו גם בעלי (ה)מוסך היינו עושים משהו דומה, והכל כדי לחסוך זמן, התעסקות וכמובן עלות, וכל עוד המוצרים עומדים במפרט היצרן אין בעיה.

מה שמרגיז אותי, ונראה שעשו את זה גם אצלך, הוא שדוחפים לך דברים במסגרת טיפולים שוטפים. כך למשל דוחפים לך מים לוישרים, למרות שאם היית נכנס לתחנת דלק ׳פז׳ בחיים לא היית קונה אותם. ודוחפים לך וישרים אם מגלים שהם קרועים בלי לשאול אותך. ודוחפים לך תוסף דלק בלי לשאול (נתקלתי בשני הנ״ל במוסכי צ׳מפיון). משכך כשאני מגיע לטיפולים אני אומר מראש בלי מים בלי תוספים בלי כלום.

אגב, נזכרתי שבעבר, אם אני זוכר נכון, חברת פז הייתה מייבאת את מוצרי קסטרול ולדעתי אפילו מייצרת את חלקם בארץ ברישיון. ובעבר בעבר, בימי המנדט הבריטי - תחנות פז היו תחנות חברת Shell, ואז נרכשו בעצם ע״י חברת פז שהוקמה.

פורסם

אל תתרגז יותר מידי ... זה לא בריא לך.

בסה"כ היו 2 טיפולים במסגרת האחריות,

בזמן רכישת הרכב קיבלתי הטבה של 100% הנחה על העבודה ב-2 הטיפולים הראשונים.

בנוסף חדר ההמתנה היה מפואר , הייתה מכונת קפה איכותית - כוללת גם שוקו חם וגם קפה (ניצלתי את שניהם).

בסוף הטיפול קיבלתי שובר שטיפה (הם כנראה החליטו שלא כדאי לקחת לבד את הרכב לשטיפה).

מישהו צריך לממן את כל זה ... במוסך מורשה משרד התחבורה שנמצא 400 מטר מהבית שלי,

אין מקום אפילו לעמוד להמתנה ... כמובן שאפשר לעמוד ליד רכב.

מקסימום יש קומקום וקפה שחור..

פורסם
אל תתרגז יותר מידי ... זה לא בריא לך.

בסה"כ היו 2 טיפולים במסגרת האחריות,

בזמן רכישת הרכב קיבלתי הטבה של 100% הנחה על העבודה ב-2 הטיפולים הראשונים.

בנוסף חדר ההמתנה היה מפואר , הייתה מכונת קפה איכותית - כוללת גם שוקו חם וגם קפה (ניצלתי את שניהם).

בסוף הטיפול קיבלתי שובר שטיפה (הם כנראה החליטו שלא כדאי לקחת לבד את הרכב לשטיפה).

מישהו צריך לממן את כל זה ... במוסך מורשה משרד התחבורה שנמצא 400 מטר מהבית שלי,

אין מקום אפילו לעמוד להמתנה ... כמובן שאפשר לעמוד ליד רכב.

מקסימום יש קומקום וקפה שחור..

אני מסכים עם כל מילה. פשוט חושב שצריכה להיות שקיפות מלאה, זה הכל.

פורסם

אפשר לשאול את האחראים במוסך, אם יש עוד שמנים של חברות אחרות.

בד"כ גם המוסכים מורשי היבואן, מחזיקים שמנים של שתי חברות, כך שאפשר ויש להם עוד שמנים של חברות שאולי יתאימו לך.

בנוסף - אפשר לבקש להביא שמן משלך - ואו לבקש מהם, להביא את הסוג של השמן שאתה רוצה, והעומד בתקנים

ולפעמים המוסך יביא את השמן שביקשתה.

לחברת פז ולשאר החברות הישראליות, יש מגוון רחב של שמני מנוע - חלקם סינטטיים מלאים בתקנים מתקדמים וברמה טובה

לחברות יש הסכמי שיתוף פעולה והעברת ידע, עם חברות שמנים גדולות ואיכותיות מרחבי העולם.

הן מייצרות וגם מערבבות שמנים בתקנים המתקדמים ביותר - כך שלא צריך לשלול מראש - והעובדה כי הרבה מוסכים

מטפלים בשמני המנוע הישראליים במנועים חדשים, ואין.. בעיות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מגיב קצת מאוחר מאחר ונעדרתי זמן רב מהפורום,

נושא השמנים במוסך המורשה של וולבו מפריע גם לי מאוד.

מילא שמים שמנים של חברות לא מובילות ( חברת SASH או WOLF או סתם שמן הנושא את הכותרת "מאיר" שזה כנראה פז),

אבל הבעיה האמיתית היא שגובים עליהם מחיר של סופר פרימיום כאשר ניתן לקנות קסטרול אדג' סופר קאר 0W20 בתקן המתאים בעלות של בערך חצי מחיר.

אני בעד שהמוסך ירוויח על החלקים , אני מחזיק רכב שהוא פרימיום ומוכן לשלם בהתאם אבל רוצה גם לקבל איכות בהתאם למחיר.

לא יתכן שנשלם בסביבות 100 ש"ח לליטר (בT5 נכנס 6 ליטר) ולא נקבל את הטוב ביותר .

אחרי 2,000 ק"מ עם שמן SASH שעלה הון עתק , החלטתי להחליף לקסטרול אדג' עם כל העלות הכרוכה בכך וכך היה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני אהיה סובייקטיבי במקרה זה, אבל אישתי היא בעלת תואר שני בכימיה, עובדת "פז", וממה שאני שומע לפחות בבית, החבר'ה שם רציניים ביותר בנוגע לעמידה בתקנים והבדיקות במעבדה מחמירות למהדרין על מנת לעמוד בכל התקנים הרלוונטיים.

אבל שוב, אני סובייקטיבי :)

קישור לשמן לרכבך, ללא תקן ספציפי לוולוו, אז הייתי חושב פעמיים לפני שמשתמש בשמן ללא תקינה מתאימה http://pazlub.co.il/files/PDS%20AUTOMOTIVE/3404.pdf

פורסם
MTC, אבל עדיין נשאר המחיר היקר ללא סיבה לשמן מקומי.

נניח שזו אותה איכות, למה לי לא לקנות שמן עם "שם" ומוניטין.

באמת שאין לי מושג למה השמן הזה יקר יותר. זו כבר החלטה של השיווק שלהם כניראה כדי לנפח עלויות ושצרכן יחשוב פעמיים לפני שרוכש את המוצר לעומת מוסך שעובד ישירות עם הספק.

מה שכן, הצרכן הכי גדול של שמני פז הוא צה"ל עוד מהתקופה ששירתתי בחיל החימוש היינו משתמשים רק בשמן הזה של פז לטנקי המג"ח והמרכבה סימן 1 וסימן 2, אני מאמין שגם היום הם מספקים את השמנים לצה"ל למרכבות החדשות יותר.

הווי אומר, מאחר והם הספק של צה"ל, בטח הם זכו במכרז במחיר ריצפה, יש לכפר על ההפסדים ממקום אחר, קרי הצרכן המצוי.

בגדול, אני חסיד של שמני ELF מאז ומעולם, לא יודע למה, פסיכולוגית ועובדתית מרגישים לי יותר טוב. גם ברכבים יפניים שהחזקתי הייתי מוזג ELF למנוע.

פורסם

ומה גורם לכם לחשוב ששמן פז הוא שמן יקר?

זה שהמוסכים המורשים גובים הרבה ? זה שמוכרים אותו רק בתחנות דלק של פז במחיר שערורייתי ?

אני דווקא רואה את זה הפוך...

זה שהם מצליחים לזכות במכרזים של הצבא, של יבואן טויוטה ושל עוד יבואנים .. דווקא אומר שהמחיר שלהם זול יותר מכולם..

מה שהכי מוזר הוא... למה אנחנו לא רואים את השמנים של הייצרנים המקומיים בחניות החלפים ?

איפה השמנים של דלק? פז? סונול?

למה הם לא מגיעים לאוטודיפו ? להום סנטר?

הערכה שלי:

הם מעדיפים למכור אותם בלעדית בתחנות דלק שלהם .. במחירים מטורפים שלא תוכלו להשוואת.

כנסו לתחנת דלק של יעד.. או טן.. ותראו גלון של קיקס במחיר סביר (לפעמים אפילו 89 ש"ח)

לעומת זאת בדלק,פז סונול .. הם מוכרים רק ליטר במחיר של 59 ש"ח ורק את השמן שלהם..

והכי מעצבן .. שנכנסת איזה זקנה .. והמתדלק בודק לה שמן.. אומר שחסר קצת.

ממלא לה 200cc , ואומר לה שהוא משאיר לה את מה שנשאר בבאגז.

פורסם
תשמע בנינו, זה לגיטימי ועסקי לרכוש את החומרים לעבודה מאותו ספק, אני מניח שאם היינו גם בעלי (ה)מוסך היינו עושים משהו דומה, והכל כדי לחסוך זמן, התעסקות וכמובן עלות, וכל עוד המוצרים עומדים במפרט היצרן אין בעיה.

מה שמרגיז אותי, ונראה שעשו את זה גם אצלך, הוא שדוחפים לך דברים במסגרת טיפולים שוטפים. כך למשל דוחפים לך מים לוישרים, למרות שאם היית נכנס לתחנת דלק ׳פז׳ בחיים לא היית קונה אותם. ודוחפים לך וישרים אם מגלים שהם קרועים בלי לשאול אותך. ודוחפים לך תוסף דלק בלי לשאול (נתקלתי בשני הנ״ל במוסכי צ׳מפיון). משכך כשאני מגיע לטיפולים אני אומר מראש בלי מים בלי תוספים בלי כלום.

אגב, נזכרתי שבעבר, אם אני זוכר נכון, חברת פז הייתה מייבאת את מוצרי קסטרול ולדעתי אפילו מייצרת את חלקם בארץ ברישיון. ובעבר בעבר, בימי המנדט הבריטי - תחנות פז היו תחנות חברת Shell, ואז נרכשו בעצם ע״י חברת פז שהוקמה.

במוסך הונדה גם מנסים לדחוף אבל לפחות שואלים ואפשר להוריד את המים לווישרים והתוסף, אז זה לא מפריע לי.

פורסם
ומה גורם לכם לחשוב ששמן פז הוא שמן יקר?

והכי מעצבן .. שנכנסת איזה זקנה .. והמתדלק בודק לה שמן.. אומר שחסר קצת.

ממלא לה 200cc , ואומר לה שהוא משאיר לה את מה שנשאר בבאגז.

והוא באמת השאיר לה את זה בבגאז'?

אם כן ובאמת גם היה חסר לה שמן אז זה בסדר כי הרי היא לא תבדוק לבד ולא מבינה בזה, המחיר לליטר אכן יקר.

אני עבדתי כמתדלק בפז ולא קיבלנו שום עמלה על מכירות או משהו כזה וגם לא הייתי מנסה לדחוף בכוח מוצרים.

ולמלא 200 CC כנראה שזה גבולי המילוי והמד שמן היה בין שני הקווים.

אני זוכר שהיו אנשים שמבקשים לבדוק שמן והיה חסר להם מלא, כל הליטר שמן היה נכנס חחח.

פורסם

אני מבין ש castrol הוא שם ודבר עבור אנשים פה, אבל..

א.השמן שבקישור שבתחילת השרשור הוא בכלל בטכנולוגיה סנטטית.. זה לא שווה את המחיר ולא כזה מתקדם.

ב.אוטובטור אמינים אבל שימו לב שלcastrol יש מלאא זיופים

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• תוכן חדש...