Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הסיפור הוא כזה, לפני כשנה ניסיתי למכור את דירתי אך ללא הצלחה, לכן פניתי למשרד תיווך וחתמתי איתם בלעדיות מכירה לתקופה של חצי שנה, לצערי הם לא הצליחו למכור את הדירה ובתום התקופה איתם הלכתי למשרד תיווך אחר בתקווה והוא יביא קונים וגם איתם חתמתי חוזה בלעדיות.

מפה לשם גם המשרד החדש לא מצליח לספק את הסחורה ולא מביא קונים, אך באופן מפתיע משרד התיווך הקודם הצליח להשיג כמה קונים פוטנציאלים ואפילו הצעת מחיר, אממה? אני חתום עם המשרד החדש על חוזה בלעדיות שרק להם מותר למכור את הבית, והחוזה נגמר רק בעוד חודש.

יש מה לעשות עם זה? או רק לקוות שהקונה לא יברח בחודש הקרוב?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

מאוד מקובל מהמשרדים יעשו ביניהם שתוקם

דמי התיווך מה קונים ילכו למשרד שהביא אותם, ודמי התיווך מהמוכרים ילכו למשרד שחתום על בלעדיות.

אגב, הבלעדיות היא על הדירה, לא על הקונים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

קרוב לודאי שהדירה הוכנסה למאגר משותף של כל המתווכים, והמשרד בעל הבלעדיות יחלוק עם המשרד המביא את הקונים את העמלות.

הסיפור של בלעדיות הוא מלכודת שכן כל עסקה שתבצע, כאשר הקונה הגיע אליך בתקופת הבלעדיות, תחייב אותך בתשלום דמי התיווך, גם אם מכרת את הדירה לבן הדוד מניגריה שאינו מכיר את משרד התיווך הישראלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מאוד מקובל מהמשרדים יעשו ביניהם שתוקם

דמי התיווך מה קונים ילכו למשרד שהביא אותם, ודמי התיווך מהמוכרים ילכו למשרד שחתום על בלעדיות.

אגב, הבלעדיות היא על הדירה, לא על הקונים.

הם לא מגיעים להסכם, מכיוון שהמשרד הקודם לוקח דמי תיווך רק מהקונה, בעוד המשרד הנוכחי רוצה גם מאיתנו (לא ידענו את זה בעת החתימה) ואנחנו לא מוכנים לשלם, לכן הם מנסים להכניס גם את האחוז שלנו בתוך המחיר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

מול בלעדיות המתווך חייב לבצע פעולות שיווק שאמורים להיות מפורטים בנפרד מול המוכר. האם קיבלת? האם המתווך ביצע את הפעולות הנדרשות?

בתוקף סמכותי לפי סעיף 9(ד) לחוק המתווכים במקרקעין, התשנ"ו-1996 (להלן – החוק), ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]פעולות שיווק

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1. (א) ניתנה למתווך במקרקעין בלעדיות כאמור בסעיף 9(ב) לחוק, יבצע המתווך שתי פעולות שיווק לפחות מבין הפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (6), אלא אם כן סוכם שתבוצע פעולת שיווק כאמור בפסקה (7), יחד עם פעולה מהפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (6) או בלעדיה, הכל כפי שיוסכם עם הלקוח:

(1) פרסום באמצעות שילוט באחת או יותר מן הדרכים שלהלן:

(א) הצבת שלט על הנכס או בקרבתו;

(ב) הצבת שלט על גבי לוח מודעות ציבורי;

(ג) הצבת שלט במרכז קהילתי;

(ד) כל שלט אחר כפי שיוסכם בין המתווך ללקוח.

(2) פרסום בקרב קהל לקוחות מסוים, המופיע במאגר של המתווך, באמצעי אלקטרוני, באמצעות דיוור ישיר או באמצעי אחר כפי שיוסכם, או פרסום מודעה באתר אינטרנט או באמצעי ממוחשב אחר אשר יועדו לשיווק נכסי מקרקעין;

(3) פרסום בעיתון יומי נפוץ אחד לפחות;

(4) פרסום בעיתון מקומי או בעיתון המיועד לקהל יעד מסוים בהתאם לבחירתו של הלקוח;

(5) הזמנת רוכשים פוטנציאליים או מתווכים נוספים לבקר בנכס במועד שיוסכם עליו;

(6) הזמנתם של חמישה מתווכים אחרים לפחות, הפעילים ביישוב שבו מצוי הנכס העומד למכירה, לשתף פעולה לשם מכירת הנכס;

(7) כל פעולת שיווק שאינה מנויה בפסקאות (1) עד (6), כפי שתוסכם בין הצדדים.

(ב) המתווך יפרט בטופס, הנפרד מההזמנה לתיווך במקרקעין, את כל הפעולות הקבועות בתקנת משנה (א)(1) עד (6) וכן יציין כי המזמין רשאי להסכים עם המתווך על פעולות השיווק שיבצע המתווך; החליטו המתווך והלקוח על פעולת שיווק כאמור בתקנת משנה (א)(7), תצוין גם פעולה זו בנפרד וכן יצוין האם הוחלט כי המתווך יבצע פעולה זו יחד עם אחת הפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (6) כאמור או בלעדיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני באלסקה ויש לי דירה בתל אביב למשל.

מתווך טוב יודע לקשור את העיסקה ולסגור אותה.

בייחוד ששני הצדדים נכנסים למשחקי אגו במהלך המו"מ

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מי שלא מצליח להבין למה יש מתווכים, רחוק מהתחום שנות אור ועל כן אינו מבין. [ ברור שיש מתווכים שחלקם ללא ספק נוראיים, לא מקצועיים, לא הגונים, זה קיים בכל מקצוע]

ראשית, מתווך זה לא 100 אחוזי הצלחה, ואם בחרת במתווך הלא נכון, זה לא נעים בלשון המעטה.

למה כן? אם הוא מקצוען, הגון, ישר, ונאמן ללא חת, הוא הסיכוי הכי טוב שלך להגיע לתוצאה הכי טובה שאפשר תוך שעלותו נהיית מזערית ביחס לתוצאה, ובגלל זה המקצוע הזה שריר וקיים.

במקרה הזה של פותח השרשור, ככל שהמחיר שהשיגו עבורו המתווכים טוב, יוהיה חכם להציע למתווך שלו 1% פלוס מעמ והמתווך שלו יבקש מהמתווך השני 1/2% פלוס מעמ כך שכל אחד מהם יהיה לו כדאי.

חושב בעל הדירה כי לא כדאי לו לשלם למתווך אפילו לא אחוז אחד, ימתין ובתום לב שתסתייים לה תקופת הבלעדיות ואז יחפש לעצמו קונה אחר, ואני מדגיש, קונה אחר, שישלם לו את מה שרוצה הקונה הזה לשלם או יותר ויעשה זאת כאמור בעצמו ללא מתווך מייצג.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם (נערך)
מול בלעדיות המתווך חייב לבצע פעולות שיווק שאמורים להיות מפורטים בנפרד מול המוכר. האם קיבלת? האם המתווך ביצע את הפעולות הנדרשות?

בתוקף סמכותי לפי סעיף 9(ד) לחוק המתווכים במקרקעין, התשנ"ו-1996 (להלן – החוק), ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]פעולות שיווק[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1. (א) ניתנה למתווך במקרקעין בלעדיות כאמור בסעיף 9(ב) לחוק, יבצע המתווך שתי פעולות שיווק לפחות מבין הפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (6), אלא אם כן סוכם שתבוצע פעולת שיווק כאמור בפסקה (7), יחד עם פעולה מהפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (6) או בלעדיה, הכל כפי שיוסכם עם הלקוח:

(1) פרסום באמצעות שילוט באחת או יותר מן הדרכים שלהלן:

(א) הצבת שלט על הנכס או בקרבתו;

(ב) הצבת שלט על גבי לוח מודעות ציבורי;

(ג) הצבת שלט במרכז קהילתי;

(ד) כל שלט אחר כפי שיוסכם בין המתווך ללקוח.

(2) פרסום בקרב קהל לקוחות מסוים, המופיע במאגר של המתווך, באמצעי אלקטרוני, באמצעות דיוור ישיר או באמצעי אחר כפי שיוסכם, או פרסום מודעה באתר אינטרנט או באמצעי ממוחשב אחר אשר יועדו לשיווק נכסי מקרקעין;

(3) פרסום בעיתון יומי נפוץ אחד לפחות;

(4) פרסום בעיתון מקומי או בעיתון המיועד לקהל יעד מסוים בהתאם לבחירתו של הלקוח;

(5) הזמנת רוכשים פוטנציאליים או מתווכים נוספים לבקר בנכס במועד שיוסכם עליו;

(6) הזמנתם של חמישה מתווכים אחרים לפחות, הפעילים ביישוב שבו מצוי הנכס העומד למכירה, לשתף פעולה לשם מכירת הנכס;

(7) כל פעולת שיווק שאינה מנויה בפסקאות (1) עד (6), כפי שתוסכם בין הצדדים.

(ב) המתווך יפרט בטופס, הנפרד מההזמנה לתיווך במקרקעין, את כל הפעולות הקבועות בתקנת משנה (א)(1) עד (6) וכן יציין כי המזמין רשאי להסכים עם המתווך על פעולות השיווק שיבצע המתווך; החליטו המתווך והלקוח על פעולת שיווק כאמור בתקנת משנה (א)(7), תצוין גם פעולה זו בנפרד וכן יצוין האם הוחלט כי המתווך יבצע פעולה זו יחד עם אחת הפעולות המנויות בפסקאות (1) עד (6) כאמור או בלעדיה.

עומדים בהסכם, עיתון מקומי ושלט על הבית (אחרי שאני התעקשתי שיביאו כבר שלט)

למה המקצוע הזה של מתווך דירות עדיין קיים ב 2019 כשיש יד2 בחינם, אני פשוט לא מצליח להבין.

מסכים איתך, ניסיתי למכור לבד, בסוף הבנתי שאנשים אוהבים לשלם על סתם, ובמקום לפתוח יד 2 מעדיפים לרוץ למתווך. מי אני שאתווכח?

עריכה אחרונה על ידי BlaCk ChaoS

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם (נערך)

הבעיה היא שאין קונים ביד 2. לפני 7 שנים פרסמתי דירה באתר הזה. התקשרו רק מתווכים. בסופו של דבר נכנעתי לבלעדיות. ובסופו של דבר זה היה כנראה שווה את הכסף, למרות שבחוזה הסופי ירדתי ב-130 אש"ח מהמחיר שביקשתי תחילה (בדיעבד היה לא ריאלי) כבר כמעט נכנעתי לאיזה קונה, אבל אז מתווכת מצאה קונה אחר ששילם 150 אש"ח יותר. היה שווה לשלם לה את ה-2.34%.

גם הדירה שקניתי נרכשה בזכות כוח השכנוע של צמד מתווכות - הדירה נכשלה בכל המבחנים שקבעתי לעצמי לצורך החיפושים, אבל המתווכת שכנעה אותנו (אשתי ואני) ביתרונותיה. כעבור 6 שנים בדירה אני לא מצטער לרגע על הרכישה.

אבל - ומדובר באבל גדול מאד - בשתי העסקות מדובר במתווכות מקצועיות וכנראה ישרות. כשאני משווה למרבית המתווכים בהם נתקלתי מדובר כמעט בסתירה פנימית, מרבית המתווכים עשו רושם לא מקצועי, או לא ישר, ורבים מהם קיימו את שני החסרונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה כמו עם עורכי דין

95% מהם מבאישים את ריחם של היתר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הגזמת עם האחוזים...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

^^^

גנב ספרותי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...