Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת מקרה של חבר טוב שפשוט רתח מזעם וראיתי לנכון לשתף. לא אכנס לשמות של יבואנים והכפשות וארשום עובדות כפי שהוא הציג בפניי.

לאחרונה ברכב של חבר סיאט לאון 2017 הופיע התראה על כך שהסוללה בשלט חלשה, בלי קשר אציין שהאחריות לרכב נגמרה בערך לפני כחצי שנה.

החבר כמו אדם נורמטיבי פתח את השלט, ראה את דגם הסוללה, רכש כזאת חדשה והחליף (משער שיש אנשים שילכו בשביל זה למוסך). לאחר החלפה הסתבר שהשלט הפסיק לתפקד. מפה הבחור התקשר לשירות לקוחות שבמסגרת הפניה מסרו לו כי עליו להגיע למוסך לקידוד המפתח ושזה אכן קורה.

נסע למוסך מורשה בפ''ת ושם אמרו לו תפתח כרטיס, פה הוא כבר הבין שכנראה יצטרך לשלם על כך (כאשר הוא רק החליף סוללה), מפה לשם לאחר דין ודברים נמסר לו שזה יעלה לו 350 ש''ח, מבואס ועצבני התקשר שוב לשירות לקוחות והביע את תמיהתו לגבי העלות, הרי סה''כ הוחלפה בשלט סוללה! הרכב רק בן שנתיים וחצי! כל זה לא שינה דבר בטענות שהמוסך זה עסק פרטי ושזה מה יש והוא מוזמן לנסות מוסך אחר. אמר לי שהיה איתם על הקו כחצי שעה וגם ביקש לעלות בדרגים מהנציגה שעמה שוחח מעלה אך שום דבר לא עזר.

ועכשיו לפתרון הבעיה, מסתבר שלפי סרטון קצר ביוטיוב המפתח ''קודד'' (לא התעמקתי בהסבר, אבל מכניסים לדלת ולוחצים על פתיחה או מסובבים למס' שניות, לא זוכר בוודאות מה זה היה) וזהו המפתח עובד כמו שאמור להיות!

הבחור אף טרח לחזור למוסך ולשאול אם לא יכלו לומר לו לעשות את זה ועוד ואמרו לו זה מה יש.

מה היה לנו? הרבה עצבים, בזבוז של מספר שעות סתם, דלק לנסיעה של חצי שעה + מאריאל לפ''ת במיוחד בשביל זה. כל זה יכל להמנע בהסבר פשוט.

מרוב עצבים יש מצב שישלח מכתב לסיאט העולמי ובטוח לא יגיע למוסך מורשה בעתי (הרכב מחוץ לאחריות).

מצרף סרטון המסביר איך ''מקודדים'' את המפתח.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כלל ראשון כשקורית תקלה כל שהיא ולא רק ברכב, לחפש בחוברת השרות או ברשת הסברים על הגורמים לתקלה ודרכי תיקון. קורה שההסברים מאפשרים תיקון קל לביצוע, ובעיקר לחסכון בזמן וכסף.

פורסם
כלל ראשון כשקורית תקלה כל שהיא ולא רק ברכב, לחפש בחוברת השרות או ברשת הסברים על הגורמים לתקלה ודרכי תיקון. קורה שההסברים מאפשרים תיקון קל לביצוע, ובעיקר לחסכון בזמן וכסף.
מסכים אבל עדיין היה יכול לקבל את ההסבר הפשוט הזה בשירות לקוחות או במוסך, זה לא קרה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)

משפט המפתח בסירטון - ההסבר הזה מופיע בספר הרכב!

החלפתי סוללה גם אצלי, אחרי שקיבלתי התראה בלוח השעונים על סוללה חלשה.

אמנע מביקורת על המוסך בפתח תקווה (יש שניים, וטיפלתי בשניהם) אבל כן אציין שאחד מהם לא ממש "חברותי"

RTFM

Capture.PNG

עריכה אחרונה על ידי zaf
תמונה של התהליך

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בעידן של יוטיוב,פייסבוק ובכלל הפורום הזה, זה פשע ללכת למוסך על דבר כזה. כמו שאומרים, שכר לימוד. פתח לו יוזר בפורום כמתנת סיום לימודים.

פורסם

פשוט שירות דוחה מצידו של המוסך. כבר חשבתי שצריך ציוד מיוחד ולהתחבר למחשב הרכב, אבל בשביל הפעולה הזו שדורשת 10 שניות ומסתיימת בברכת סע לשלום ולקוח מרוצה אצל כל מוסך ממוצע, בחרו במוסך הזה בעושק של הלקוח.

פורסם (נערך)

הוא בחור טכני מאוד, אני חושב שהבעיה הייתה שבכלל פנה לשירות לקוחות כמוצא לפני שפנה למדיה.

כנראה הייתה אי הבנה או שלא דיברתי בבירור, הוא סידר את זה לבד בסופו או באמצעו של הסיפור. אחרי שסידר נכנס שוב למוסך כדי לשאול אם לא יכלו לומר לו את זה.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מכול הסיפור אני למד שהבחור פשוט לא פתח את הספר הרכב. המוסך הוא מקור פרנסה ולא בית תמחוי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מסכים שהמוסך הוא רק מקור פרנסה.. גם מוסך צריך להפעיל שיקול דעת ולהיות הגון.

הרכב רק בן שנתיים וחצי , ואם מדובר במוסך שהוא מטפל בו באופן סדיר אז זאת ממש חוצפה לגבות על פרוצדורה כזאת 350 ש"ח.

אבל אולי המוסך לא מקצועי מספיק, אולי הוא לא מכיר את הפרוצדורה דרך הדלת.

אולי הם מכירים רק את הפרוצדורה דרך חיבור מחשב הרכב , מבחינתם חיבור מחשב זה 350 ש"ח.

רק נאזן את הסיפור עם מקרה שקרה לי לפני פחות מחודש..

השברולט טרווראס הגיע לטסט הראשון שלו אחרי 3 שנים, ואופס.. הבלם עזר בלם מאוזן..

קפצתי למוסך מורשה יבואן רשת UMI (שעשה את 2 הטיפולים התקופתיים הקודמים) , הם הרימו את הרכב על ליפט.

פרקו גלגלים , הורידו צלחות , ניקו וליטשו את הנעלים והדרם הפנימי של הצלחות .. עבודה של כשעה..

ועל כל זה לקחו רק 220 ש"ח כולל אישור בלמים למכון טסטים..

הרי הייתי לקוח שבוי ? הייתי חייב אישור מוסך לטסט.. הרכב כבר היה על הליפט עם גלגלים מפורקים ..

היו יכולים לבקש 500 ש"ח וגם הייתי מסכים לשלם..

אז נא לא להכליל ויש מוסכים מורשים שמתנהגים אחרת

פורסם (נערך)
מכול הסיפור אני למד שהבחור פשוט לא פתח את הספר הרכב. המוסך הוא מקור פרנסה ולא בית תמחוי.
לפני המוסך הוא עבר בשירות לקוחות וגם מוסך צריך לאזן בין שירותיות ורווחיות, האיזון אני מאמין נמצא אי שם באמצע. אף אחד לא מצפה שיעשו לו טיפול בחינם, אבל זה לטעמי משתווה לפעולה של מילוי מים בוישרים ואפילו פחות מכך.

לגבי הטענה של ספר רכב אתה צודק אבל בינינו, זה כנראה מייצג דווקא את מרבית הלקוחות.

אם אחשוב על אשתי בלעדיי, בטוח היא לא תחליף לבד סוללה בשלט של הרכב וכנראה תשתמש במכר או מוסך, במקרה כזה לא הייתי רוצה שיגבו ממנה 350 ש''ח על ''קידוד'' שלט.

אין יותר פשוט מלומר ''שמע גבר לא צריך קידוד, קח את המפתח ותעשה....'', פה נשאלת השאלה מה עדיף, 350 ש''ח בחשבון ואדם שחווה חוויה שלילית שתוביל לדיסהמלצה על המוסך ועל היבואן (כי היה מעורב כאן שירות לקוחות) ואני מבטיח לך לפחות אדם אחד מהסביבה שלו הוא יוריד מלטפל ברכב במוסך הזה/לקנות רכב מהיבואן, ז''א ההפסד גדול יותר מ 350 ש''ח וזה לעומת סידור העניין בהסבר בטלפון מהשירות לקוחות, או הסבר במוסך/שליחה של עובד ל 3 דק' שיסדר את זה והיו מרוויחים אדם מרוצה שאולי אפילו יחזור לטפל במוסך הזה/ימליץ על המוסך לאחרים. לא חבל?

יודע מה? קחו כסף אבל לא על שעת עבודה, קחו סכום של 50-100 ש''ח, אבל למה כשאפשר לבקש 350?

בשורה התחתונה, אפשר גם אחרת!

אני עוקב אחרי סדנאות/מוסכים מסויימים ברשתות החברתיות ועוד ורואה איך הם נלחמים על דעת קהל ועל שירות טובים וזה כנראה נובע מכך שאין להם לקוחות שבויים של אחריות יצרן (וכן הרוב לא יודעים שניתן לטפל בכל מוסך על פי מפרט יצרן ולשמור על האחריות), גם בין היבואנים ובין מוסכי יבואן יש מקומות שמראים שאפשר גם אחרת, רק חבל שאין לזה סטנדרט כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לעניות דעתי המפסיד הגדול הוא המוסך - אני בטוח שהחבר וכל מי שמכיר אותו - לא יתקרבו למוסך הזה יותר.

זה לא השירות של צ'מפיון אלא חוסר שרותיות של המוסך.

במקרה (כמו זה) שזה לא מחייב שימוש במכשור מיוחד, היה יכול לצאת לארג' ולסדר את זה חינם.

לדעתי הפסיד הרבה יותר מה-350 ש"ח שהרוויח (כביכול)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מעניין לקבל את תגובת המוסך לדבר הזה.

זה ברור שכל דבר שבעל הרכב ירצה לעשות לא יעבור דרך המוסך, גם חברים שלו לא יעברו שם, וגם מי שראה את הפוסט הזה לא יעבור שם.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
מעניין לקבל את תגובת המוסך לדבר הזה.

זה ברור שכל דבר שבעל הרכב ירצה לעשות לא יעבור דרך המוסך, גם חברים שלו לא יעברו שם, וגם מי שראה את הפוסט הזה לא יעבור שם.

לאיזה תגובה אפשר לצפות?

קח תגובה: הלקוח הגיע עם טענה שמפתח הרכב אינו מתפקד לאחר שהחליף בו סוללה, התבקש לפתוח כרטיס על מנת שנוכל לבצע בדיקה מעמיקה לאבחון התקלה ונמסר לו כי בגין התיקון יחוייב במינימום של שעת עבודה בסך 350 ש''ח בתנאי שלא יצטרך עבודות נוספות. הלקוח מרצונו החופשי החליט שלא לבצע את העבודה במוסך. ההצעה ניתנה לפי מחירון עבודה רשמי של המוסך.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...