Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו יש בעיה לא קטנה. הילדה הולכת לגן בגרמנית, בבית מדברים איתה ברוסית, ובנוסף היא שומעת עברית לפעמים מאיתנו ומילדים אחרים בגן (גן יהודי, יש עוד כמה ישראלים). כשאנחנו עם חברים, בד״כ השפה היא באנגלית.

הבעיה שלא אני ולא אשתי דוברים גרמנית, אז הילדה די מתקשה עם שפות ודיבור כרגע. היא רק בת שנתיים וקצת, וכבר המצב הרבה יותר טוב, אבל במקרה שלה זה בהחלט עיקב התחלת דיבור.

לעתיד, זה כנראה יהיה חיובי. נראה מה יהיה... את כל הטעויות עושים על הילד הראשון, לא?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אני גדלתי בבית ארץ-ישראלי לחלוטין - רק עברית הייתה בבית, למרות שאמא ילידת פולין וגדלה בבית בו השפה המדוברת הייתה פולנית(עם המשפחה שלה היא דיברה פולנית בעיקר).

כיום אני עם אזרחות פולנית ולא דובר את השפה וכבר חצי שנה שאני מנסה ללמוד לאט דרך דיואלינגו את השפה ומנסה לתרגל עם אמא - אבל זה שפה מורכבת נורא וללמוד אותה בדיולינגו לא פתרון של ממש כדי לדעת את השפה.

דווקא אני ואחי למדנו אנגלית מהטלוויזיה והמחשב והתחלנו פשוט לדבר אנגלית אחד עם השני(גם כדי שההורים לא יבינו, הם לא מדברים אנגלית =]), בזכות זה היום אני עובד במקצוע שדורש ממני המון עבודה באנגלית ומצליח לתקשר באנגלית דיי בקלות(גם קריאה של ספרות טכנית, גם כתיבה של מסמכים טכניים ומפרטים ללקוחות וגם לדבר עם לקוחות וספקים דוברי אנגלית) - עד היום אני ואחי מדברים כמעט באופן מוחלט רק באנגלית אחד עם השני למרות שאנחנו דוברים עברית(מה שנראה מאוד מוזר לסביבה הרבה פעמים).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני יכול לספר מהנסיון של ההורים שלי שהם מתחרטים היום שלא לימדו אותי ואת אחותי גרוזינית / רוסית.

הם סיפרו שזה בגלל שחשבו שכדאי לחזק את העברית כדי שלא יהיו לנו בעיות חברתיות בגן וביסודי.

אני יכול לספר על עצמי שמאוד הייתי רוצה לדעת גרוזינית/רוסית.

אם אפשר ללמד את הילדים מגיל צעיר שפות נוספות - מה טוב.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

במשפחות של ההורים שלי דיברו: עברית, יידיש, לדינו, טורקית, גרמנית, רומנית, הונגרית, וסרבית. אבא שלי גם כן לא רצה לבלבל אותי עם שפות, זה מצער אותי עד היום, בעיקר לאור העובדה שיכולתי לפטפט בטורקית אחרי חודש בטורקיה בגיל ארבע, אבל לא דאגו להמשיך את זה איתי. יכולתי להיות היועץ של ארדואן לענייני ציונים מטונפים!

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
במשפחות של ההורים שלי דיברו: עברית, יידיש, לדינו, טורקית, גרמנית, רומנית, הונגרית, וסרבית. אבא שלי גם כן לא רצה לבלבל אותי עם שפות, זה מצער אותי עד היום, בעיקר לאור העובדה שיכולתי לפטפט בטורקית אחרי חודש בטורקיה בגיל ארבע, אבל לא דאגו להמשיך את זה איתי. יכולתי להיות היועץ של ארדואן לענייני ציונים מטונפים!

תנאי סף זה שפם של צורר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני עובד עם ילדים קטנים ונתקל לפעמים בשאלה הזו..

העובדות הן :

1. עד גיל 6 המוח של הילד מבחינה שפתית בחלון של קליטת שפות חדשות .. כך שילד יכול לקלוט כמה שפות.

2. בשנים הראשונות מה שידברו בבית ישפיע יותר, ואם הסביבה זרה ,יקח לו יותר זמן לקלוט את שפת המקום.

3. יותר משפה אחת אומר שלעתים יהיה עיכוב בתחילת הדיבור ,בגלל העומס.

4. כדאי להתייעץ אם יש עיכוב מעל הצפוי.

פורסם

מומלץ מאוד לעשות זאת. אמא שלי אף פעם לא ענתה לי ולאחיי כשניסינו לדבר איתה בעברית. התוצאה היא אנגלית שוטפת ומבטא אותנטי לחלוטין. אחי הקטן נשלח לגן דובר אנגלית בארץ והתחיל להתחנך בעברית רק בביה"ס היסודי (עד אז למד מאבא). היינו מדברים בינינו באנגלית ובאיזשהו שלב זה התחלף לעברית.

המצב הכי קיצוני שנתקלתי בו הוא אצל בעלי הדירה שלי. הילדים מדברים עברית והולנדית עם כל אחד מההורים בהתאמה. בגן ובחוץ מדברים גרמנית (זו גם השפה הכי חזקה אצלהם כנראה). שני ההורים מתקשרים ביניהם באנגלית ולכן הילדים גם תפסו את השפה הזו. בגיל 4 הם כברים מדברים 4 שפות בצורה שוטפת.

פורסם

אצלנו מהיום שהוא נולד אני מדבר עם הקטן רק ספרדית (בן שנתיים וחודשיים).

אמא שלו מדברת איתו עברית, בגן מדברים עברית וכל מה שהוא רואה בטלוויזיה זה רק באנגלית (סדרות מותאמות לגיל הזה, וגם לא בהגזמה).

הוא יודע את רוב המילים בשלושת השפות ולרוב מצליח להתאים את השפה לאדם הנכון.

אני עובד איתו חזק מאוד על כישורי שפה וכשאני מלמד אותו מילים באופן אקטיבי אני מקפיד לחשוף אותו למילה לפחות 20 פעם כדי שיפנים אותה.

אותי חינכו עם ספרדית בבית, אנגלית בסביבה הקרובה אלי ועברית בכל שאר המקומות.

זה אפשר רמה גבוהה מאוד בשלושת השפות.

פורסם

הבת הקטנה שלי בת 4 לפני כשנה וחצי גילינו שהיא מבינה אנגלית!!

מי אמר שמסכים זה רע?

מאז שגילינו שהיא למדה לבד מהטבלט, אנחנו נותנים לה תכנים איכותיים באנגלית והיא פשוט לומדת לבד.

אחיה הבכור בן 13, התקשה באנגלית עד גיל 12 שאז קיבל את הסמארטפון הראשון. היום הוא מהראשונים בכיתה באנגלית וקורא יותר מהר ממני.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

תודה על התגובות.

האמת מאז שכתבתי לא היה איזושהי התקדמות.

כן התחלתי לשים תכנים באנגלית, כמובן דברים פשוטים לילדים.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...