Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיפה אתחיל? טוב אז נתחיל מזה שהשפת אם שלי רוסית (עליתי מאוקראינה בגיל 9), נכון להיום דובר דיי חלק חוץ ממקרים שאני מנסה למצוא את המילה ולא זוכר אותה, קורא חלק סה''כ וכותב לאט ועם שגיאות במחשב/בפלאפון. אשתי חצי מרוקאית וחצי טוניסאית, ניתן להבין שהיא ורוסית לא חברים טובים וב 10 השנים שאנחנו ביחד היא יודעת אולי מספר מילים מצומצם ברוסית.

אציין שאין לי שיח יומי ברוסית מלבד טלפון לאמא, לאבא וזה בערך הכל, הילדים שלי רואים אותם בערך אחת לשבוע למס' שעות וזהו, ז''א אין להם מאיפה ללמוד או לשמוע את השפה ביום יום שלהם ולי אין עם מי לדבר בבית ברוסית לכן ויתרתי על ללמד אותם את השפה, גם כי אני לא באמת מאמין שזה כ''כ יתרום (אם כבר להתעקש אז על אנגלית), גם כי נוח לי לא להתאמץ בנושא ושוב כי אין לי עם מי לנהל שיח בבית ברוסית.

השבוע מעט התרגשתי כשהילדה בת ה 4 באה אליי ואמרה לי בלי קשר לכלום, ''אבא תלמד אותי לדבר ברוסית'', מפה לשם למדה לספור עד עשר ברוסית וזה היה דיי משעשע.

מעניין אותי אם יש עוד אנשים במצב דומה ומה הם עושים?

אגב יש לי חברים רוסים ששולחים את הילדים לגנים רוסים ואני לא ממש בעד מכל מיני סיבות וגם כי לעיתים זה יצר תסביכים אצל הילדים.

אשמח לתגובות, המלצות, עצות...

הילדים בני 4 ו 2.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בס"ד

אחותי ובעלה דיי מנחילים לילד שלהם את השפה האנגלית (גיסי במקור קנדי).

כמה זה טוב בגיל כזה(הילד בן שנה וארבע), לא יודע? מה שכן הקטנצ'יק עדיין לא מדבר, אבל מבין מה מדברים איתו בשתי השפות.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אני ואשתי שנינו דוברי רוסית, השיח בינינו הוא פחות או יותר 50/50 רוסית ועברית, שתי הבנות הלכו לגן רגיל, אבל סבא וסבתא, משני הצדדים, מדברים איתן ברוסית. אנחנו לא מלחיצים על העניין הזה כי שתיהן מבינות רוסית ברמה של 100% ויודעות לדבר ולענות כשיש צורך, גם אם המבטא מצחיק. ירצו ללמוד קריאה וכתיבה, נלמד בשמחה. לא רואה סיבה להלחיץ על זה בגיל כה מוקדם (9.5 ו-5.5).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

קרובי משפחה של אשתי מדברים כל הזמן עם הילדה ספרדית, בת שנתיים וחצי בערך יודעת הרבה מילים בספרדית ("איך אומרים מלפפון? איך אומרים חתול?") וגם מבינה שכדי לתאר משהו ניתן להשתמש בכמה מילים מקבילות (יכולה לבקש פפינו או מלפפון).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני גר בשוויץ, אשתי אוסטרית והבנות שלי (בנות 2 ו4) כמובן לומדות את השפה הגרמנית, אבל אני מנסה להנחיל בהם כמה שיותר עיברית.

קשה מאוד (הן מבינות אבל הגדולה לא מוכנה לדבר כל כך), יוצא מזה שאישתי גם לומדת ככה עיברית.

פורסם

אני מצטער היום שהרומנית שלי כ"כ רצוצה, בגלל ש"בבית ישראלי מדברים עם הילדים עברית" והמעט שכן קלטתי היה "מהאוויר" ולכן אני מדבר היום בשגיאות, שלא לחשוב בכלל על קרוא וכתוב.

מה רע לדעת עוד שפה? ממש לא מבין את הדבילים שמתנגדים לזה.

וקוריוז?

יש לי חבר טריפולטאי למהדרין (עם לוק שאי אפשר לטעות בו), שהתחתן עם יוצאת חבר העמים. לימדה אותו רוסית שוטפת.

היתה תקופה בתחילת שנות ה-2000, שעבדנו כקולגות (הוא מהנדס בניין) בפיקוח על בינוי של מבנים מסחריים. שם רוב הצוותים היו מאוקראינה.

אין לכם מושג כמה פעמים מנהלי עבודה שלהם נפלו על הת*ת כשהשוורצע הלבנטיני ענה להם ברוסית כשהם ריכלו עלינו ביניהם... :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

מדבר עם הילדים רק עברית, אמא שלהם מדברת איתם רק אנגלית, חיים במדינה דוברת אנגלית.

בן ה 4.5 מדבר עברית שוטפת לחלוטין, אם כי עדיין מתקשה בהטיות פעלים ובפניה במין הנכון. האנגלית שלו מעולה. הוא מתעקש לדבר רק בעברית עם דוברי עברית שמנסים לתרגל עליו את האנגלית שלהם, ומדבר לאחותו הקטנה בעיקר בעברית.

בת השנה מבינה עברית ואנגלית מצוין אם כי מתעלמת כשנוח לה כי היא פרינססה, ומדברת כמה מילים בכל אחת מהשפות.

ממליץ בחום לתת להם את זה כשהם מתחת לגיל 6 והמוח אלסטי וקולט שפות בקלות. בגיל מאוחר יותר זה קשה יותר והתוצאות טובות פחות. זה קשה ודורש המון התעקשות, אבל מצוין לילדים גם מעבר לשפה עצמה, כי מגרה התפתחות של המוח.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

אין לזה תשובה אחת נכונה, כי שאלת את זה בעיקר בקטע חברתי. אבל, אם זה מעניין אותך בקטע חינוכי/אינטליגנטי, אז ילדים שחשופים* למספר שפות בצעירותם:

1. יוכלו ללמוד את אותן שפות בעתיד בקלות יותר מאלו שלא נחשפו אליהן כלל.

2. יהיו יותר טובים בלימוד שפות באופן כללי מאלו שהם חד-לשוניים.

3. יהיו בעלי נטייה טובה יותר לתקשורת.

4. לא יהיו פחות טובים מילדים אחרים בשפת המקור כשיגדלו. כן יהיו מעט פערים בגילי הילדות המוקדמים, אך זה יימחק בגילי העשרה.

חשופים* = ילדים שפשוט היו בסביבה של שפות אחרות. לא בהכרח ישבו ולמדו מילים או כתיבה, אלא פשוט שמעו את השפה בסביבתם באופן קבוע. כמובן שללמוד מאדיר את האפקט החיובי, אבל זה לא הכרח.

אני כמובן לא מדבר על השפעות חברתיות, כמו: חיזוק הקשר המשפחתי/שורשים, פתיחת תרבויות אחרות (במיוחד באנגלית/ספרדית) וכדומה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
עברית קשה שפה

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

האמת שהמצב אצלינו דומה לשל פות"ש.

הרוסית של אשתי די גרועה וממש קשה לה לדבר ברוסית. מדברים בבית רק בעברית. הסבים מהר מאוד עוברים לעברית כי רוצים שהילדים יבינו אותם ולא רוצים להתאמץ.

אני בעצמי מתלבט אם זה שווה להשקיע את המאמץ בהנחלת רוסית, או שאם כבר אז אנגלית (שלי טובה מאוד, של אשתי בינונית). כלומר, האם להתאמץ לדבר בבית במקום בעברית באנגלית או ברוסית.

פורסם

אני מדבר עם הילדים אנגלית (תאומים בני 1.8 ותינוקת בת חודשיים), בת הזוג והמשפחה שלה ברומנית. עברית ילמדו בגן בגיל 3.

את המודל אימצתי מחברים שהיגרו לברלין. הילדים דיברו עברית עם האב, רוסית עם האם וגרמנית בגן. עבד מעולה.

פורסם

הילדה שלי (1.10) בגן רוסי.

בבית מדברים איתה עברית.

אצל סבתא, אנחנו מאוד מקפידים שהסבתא תדבר רק רוסית, כדי לחזק.

בנתיים נראה שהיא משתלטת על שתי השפות.

בגיל 4 אמור להיות להם חוג אנגלית בגן ונחזק גם את זה בעזרת סרטים מצוירים ו/או מורה.

משכנתא זה קל

פורסם

עוד אין לי מה לתרום בשרשור,אשתי בתחילת הריון ומן הסתם לא שוחחנו על זה,נשמע לי סבבה אם אדבר עם הילד העתידי (אני מהזקנים שלא רוצים לדעת מין עד הלידה) באנגלית ואשתי בעברית :),תודה ניץ' :D

אין לכם מושג כמה פעמים מנהלי עבודה שלהם נפלו על הת*ת כשהשוורצע הלבנטיני ענה להם ברוסית כשהם ריכלו עלינו ביניהם... :-P

אה זה,תקף לכל שפה ;)

בעוונותי בצעירותי אני ואחיי היינו נוסעים לשטחים לקנות כל מיני דברים\שטויות,אחי מדבר ערבית שוטפת (הורים מרוקאים) ואני מבין קצת.

כשאנחנו לא מגולחים יש לנו את הלוק של בן מיעוטים :D משום מה תמיד מלכלכים עלינו בבסטות כלשהן,אנחנו מדברים לרוב עברית ו"פתאום" עונים בערבית - מיותר לציין שפני הצד השני מלבינים כמו אשל :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

זה עובד רק אם הסבתות בכלל לא (או בקושי) דוברות עברית, או אם שני ההורים דוברים את _אותה_ שפה נוספת.

לא משנה כמה אדחוף צרפתית לילדים, אשתי לא יודעת צרפתית וכל הסבים/סבתות דוברי עברית צחה.

מה עושים? חושפים לאנגלית טובה ותקנית מגיל צעיר, את זה שנינו (ההורים) יכולים לעשות בלי בעיה.

אני מכיר לפחות זוג אחד חצי-רוסי שבו החצי-הלא-רוסי למד רוסית רצוצה לטובת הכלל

וזה עובד יפה - הילדים דוברים רוסית עם מבטא ישראלי כבד, ומתקשרים היטב עם הסבא/סבתא שמתקשים מאוד בעברית.

- - - -

לגבי ״גן רוסי״ וההשפעות ההרסניות שלו על הילד מבחינה חברתית - עדיף שאשתוק. :evil:

חרטא ברתא בריבוע, חוץ מלהדביק לילד מבטא (כן, כן, מבטא) לא עוזר לכלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אצלנו זה בכלל קרויוז הגברת ממוצא אנגלי וכך גם ההורים שלה .

סבא סבתא מדברים עם הילדים רק באנגלית הילדים די מבינים וכשצריך לדבר בעברית או יותר נכון סוג של עברית הילדים מתקנים אותם.

זכר ונקבה זה בגדר המלצה.

פורסם

לגבי ״גן רוסי״ וההשפעות ההרסניות שלו על הילד מבחינה חברתית - עדיף שאשתוק. :evil:

חרטא ברתא בריבוע, חוץ מלהדביק לילד מבטא (כן, כן, מבטא) לא עוזר לכלום.

דבר, דבר...

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...