Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כרגיל, אומת הסטארט-אפ קצת מפגרת מאחור כשמדובר בשוק המקומי ולא בייצוא טכנולוגיה.

אומת הסטארט-אפ בישראל זה אולי 200 - 400 אלף בני אדם. רוב האוכלוסיה אנאלפבתים טכנולוגיים ברמה בלתי נתפסת.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכיר, יותר מאוכלוסיה נבערת מדובר בבעלי אינטרסים שלא רוצים להשקיע בעדכון הטכנולוגיה שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עניין שני הוא כנראה תרבותי. איני יודע עד כמה מקובל בממלכה לנהל מו"מ עם נותן המשכנתא, או שההצעה היא בבחינת כזה ראה וקדש. בפרטצ'יה נהוג לנהל מו"מ מול הבנקים, בבחינת שוק טורקי, ובזה שום AI לא יוכל להחליף את הצדדים.

אתה צודק לחלוטין לגבי ההבדל.

אין מו"מ כי כפי שציינתי הם חייבים להציע את התנאים שהם מפרסמים ללפחות 50% מהלווים אצלם. אם זה יהיה הצעה שונה לכל אדם הם לא יעמדו ברגולציה.

אבל מספרים לי שלונדון כולה מלאה במוסלמים, אולי הם יביאו את התרבות הזו לפה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אומת הסטארט-אפ בישראל זה אולי 200 - 400 אלף בני אדם. רוב האוכלוסיה אנאלפבתים טכנולוגיים ברמה בלתי נתפסת.

דרך אגב, נדמה לי שהמערכת שמציעה לך את המשכנתא מתוחכמת מאד. אתה, כצרכן, רואה רק את הפלט, אבל מאחורי הקלעים העסק חכם. זו היתה ההתרשמות שלי כאשר לקחתי משכנתא לפני כמה שנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל מספרים לי שלונדון כולה מלאה במוסלמים, אולי הם יביאו את התרבות הזו לפה.

ואם לא אז לפחות יהיה אוכל טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מכיר, יותר מאוכלוסיה נבערת מדובר בבעלי אינטרסים שלא רוצים להשקיע בעדכון הטכנולוגיה שלהם.

תתפלא כמה חילונים צעירים משכילים יש בשוק העבודה ללא שום אוריינטציה טכנולוגית ומתקשים לתפעל מערכות קצת יותר מורכבות מאפליקציות בסלולר.

פורסם

תשמע - אף אחד מאתנו לא נול דעם עכבר ביד. מערכות מורכבות הן... מורכבות. ובמצב כזה לא תמיד אינטואיטיביות. לכל מערכת - גם המושקעת ביותר מבחינת ממשק - יש עקום למידה. אם מי שתכנן את המערכת לא עשה עבודה טובה עקום הלמידה יהיה שטוח. אם הושקע המאמץ הדרוש בממשק הוא יהיה יותר תלול.

אבל, אתה יודע, גם לא כל אחד יודע לדפוק מסמר בקיר כדי לתלות תמונה.

פורסם (נערך)

עדכון

קיבלתי מלאומי קישור להעלות טפסים. הדף נחיתה שהם עשו מדהים ומאוד קל לשימוש. אבל, אין שום טיפים, הערות או אפילו עזרה או צ'אט עם נציג. היו שם כמה דברים שלא בטוח שהייתי צריך להעלות ולכן התקשרתי לנציג. היום התחלתי להעלות את הטפסים. ב-BOX של הת.ז העליתי את PDF אבל אחרי שנייה שכחתי של מי ה-PDF, שלי או של אשתי. אם היה רשום איזה קובץ עלה בהצלחה זה היה עוזר. עשיתי רענון לדף והתחלתי מחדש.

הייתי בפגישה ראשונה בדיסקונט היום. הפגישה ארכה בדיוק 20 דקות. מוזר. כששאלתי אותה למה זה בעצם היה יחסית מהר, אז היא חייכה ואמרה לי שאם לא הייתי מוסר את הנתונים בטלפון אז הפגישה הייתה ארוכה יותר. בכל אופן, היא קיבלה ממוקד המשכנתאות הצעה שהיא עם ריביות גבוהות (הצעה כללית כזו) והיא אמרה לי שהיא רוצה לשפר לי את ההצעה הזו (היא שלחה למוקד המשכנתאות מחדש בקשה) וגם להשוות עם הצעות אחרות. ההתנהלות הזו הייתה לי קצת מוזרה. לא היא שאמורה לעבוד איתי על ההצעה והמסלולים?

בכל אופן, אני צריך לשלוח לה הצהרה שאשתי מוכנה שיבדקו אותה במערכת דירוג אשראי. לא ברור לי למה זה לא נעשה במקום כשהייתי בפגישה. היא רוצה שאשלח לה במייל את החתימה שלה. התהליך הזה קצת עקום הייתי אומר כיוון שעוד בשיחת הטלפון הראשונה הם ביקשו ממני אישור, והם יכלו לבקש גם מאשתי אישור. הזוי.

אעדכן בהמשך. אולי עוד אהנה מהתהליך.

***** עריכה **** בדיוק כשלחצתי שלח על ההודעה בפורום, קיבלתי מייל מלאומי שכל המסמכים הועלו בהצלחה ונקבעה לי פגישה טלפונית עם יועץ. מעניין.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

עוד אין תמהיל. מה זה מתעסק בטפל? אני המצאתי את השיטה? לא.

אני עובד לפיה.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

השיטה היותר טובה זה:

להכין

צילומי ת"ז

משכורות

עו"ש

חוזה מכר

לבוא עם תמהיל מוכן

לשבת אצל הבנקאית ולבקש הצעת מחיר לתמהיל המוכן (לא חייבים לקבוע פגישה מראש, לבוא ולהיכנס בין פגישות או ישר למנהל/ת מחלקת משכנתאות).

כך כפול 4-5 בנקים.

אחר כך לדלל ולנסות להוריד את האחרים עם ההצעות של הזול ביותר כל פעם.

לבסוף שיכינו את הניירת ולבוא לחתום ביום שיקבע.

אתה עמוק עמוק עמוק בשלב הראשון.

כל הנ"ל יכול לקחת 2-3 ימים החל ממתי שתחליט.

משכנתא זה קל

פורסם

אבל אי אפשר לבוא ככה סתם היום ליועץ משכנתאות של הבנק ולהתנחל אצלו. אתה חייב לקבוע פגישה ואת הפגישה אתה עושה בטלפון/אתר וזאת לאחר שמתשאלים אותך ואז יוצרים איתך קשר.

אתה חושב שלא ניסיתי לשאול האם אפשר להגיע בלי פגישה? ברור שכן.

פורסם

לא שואלים אם אפשר.

הראיון הטלפוני בא לחסות על זה שלא כל אחד מסתובב עם:

צילומי ת"ז

משכורות

עו"ש

חוזה מכר

כשיש את כל זה וגם תמהיל סגור שאתה מעוניין בו, "היועץ" רואה שבא בן אדם רציני "לסגור עסקה" ולא סתם מישהו שבא לשמוע מה זה שפיצר ומה ההבדל בין מצ לקצ.

תבין, פגישה רגילה היא גם ארוכה, גם מבלבלים להם את השכל, וגם לא מתקדמים בכלל.

פגישה איתך תהיה יותר "קורצת" לבנקאי, כי יראה סגירה באופק.

משכנתא זה קל

פורסם

מאמין שהכל יהיה בסדר. חלק מהתהליך הוא גם למידה.

פורסם

אתה פועל כרגע נכון.

בלאומי קבעו איתך פגישה טלפונית כי לא באמת צריך לראות את הפרצוף שלך בסניף ולבזבז לך זמן של הגעה לבנק. בטלפון ישוחחו איתך, יבינו את העסקה.

עד שהפגישה תתקיים - אתה צריך להתחיל להבין מה אתה רוצה מבחינת תמהיל. מה הצפי שלך לחיים, האם יש תקבולים עתידיים, האם יש הוצאות גדולות עתידיות, ולהיערך לכך בהיבט המסלולים.

יציעו לך תמהיל כלשהו, שלא בהכרח מתיישב עם הצרכים האישיים שלכם כמשפחה, ולכן אתה צריך להכתיב את התמהיל הרצוי לך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...