Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קייתי בודק איכות נוזל בלמים. מכשיר שמודד את ריכוז המים בנוזל בלמים באחוזים. הנוזל סופח לתוכו מים וזו הסיבה שצריך להחליף אותו כל כמה זמן. מעל 3%-4% מים נחשב לא תקין.

מכשיר סיני כמובן אבל אחד שנראה די רציני עם מספר פונקציות, מעוצב יפה, עם תאורת מסך וכו'.

20190704_211625_HDR.jpg20190704_211634.jpg

פקפקתי קצת ברמת הדיוק שלו והחלטתי לעשות בדיקה קטנה שתאשר או תשלול את הספק שלי.

קניתי נוזל בלמים חדש DOT4.

20190704_211653.jpg

בנוזל בלמים חדש עקרונית אחוז המים אמור להיות 0.

בדקתי עם המכשיר.

20190704_211803.jpg

הראה 1% + OK. אכן 1% זה תקין אבל לא אמור להיות 1% בנוזל חדש. לא טוב אבל ממשיכים.

לקחתי מזרק רפואי ומלאתי 5 סמ"ק מים לתוך הפחית של נוזל בלמים. בפחית יש 500 סמ"ק, זאת אומרת העלתי את אחוז המים ב 1%.

20190704_211934.jpg 20190704_211954_HDR.jpg

שיקשקתי את הפחית כדי שהמים יתערבבו עם הנוזל.

20190704_212019.jpg

מדידה שניה.

20190704_212051 (1).jpg

1.5%. במצב הזה אמור היה להיות 1% אבל בהתחשב ש 1% היה כבר בהתחלה, נגיד סביר.

מילוי עוד 5 סמ"ק מים ומדידה שלישית.

20190704_212208.jpg

2.5%, מצויין.

מילוי עוד 5 סמ"ק מים ומדידה רביעית.

20190704_212328.jpg

עדיין 2.5%, לא טוב.

מילוי עוד 5 סמ"ק מים ומדידה חמישית.

20190704_212534_HDR.jpg

קצת יותר מ 2.5%, לא טוב. פה כבר צריך היה להיות 4% וריכוז כזה לא תקין.

מילוי עוד 5 סמ"ק ומדידיה שישית.

20190704_212821_HDR.jpg

עלה בפס אחד ל 2.7% במקום 5%.

פה כבר מלאתי מהברז את הפחית במים עד כמה שהיה מקום ורק אז המכשיר סימן לא תקין, הציג 3% והאיר את התצוגה באדום.

20190704_213705.jpg

בפועל אחוז המים היה כבר באיזור 10%.

שפכתי מעט נוזל מהפחית והוספתי במקומו מים, המכשיר הראה 3.5% כשבפועל זה הרבה מעל 10%.

20190704_213754.jpg

תוצאת הבדיקה - נכשל. לא מדוייק בכלל וגם לא בערך.

אם למישהו יש השגות לגבי דרך הבדיקה הזו, אשמח לשמוע.

תודה.

פורסם

במידה והמכשיר עובד על עיקרון של בדיקת המוליכות של הנוזל לאחר שספח מים הבדיקה אינה עומדת בשום תקן ואינה מומלצת.

איזה כייף לי :)

פורסם

עובד על עיקרון בדיקת מולכיות כמובן, אם מקצרים את שני הפרובים שבחיישן, הוא מצפצף מיד.

לגבי היתר - מדוע זה לא מומלץ?

ברור שהבדיקה לא עומדת בשום תקן.

אם אתה מכיר דרך לעשות את הבדיקה הזו יותר נכון בתנאים ביתיים, אשמך אם תפרוט.

פורסם

כל הכבוד על הבדיקה והתיעוד.

הסתייגות שלי- האם ברגע שמערבבים מים עם נוזל בלמים נוצרת מיד תערובת הומוגנית?

ניתן לבדוק זאת בכלי שקוף ולראות אם נוצרת הפרדת פאזות כמו שמן ומים.

אם זה מתערבב מיד כמו מים ואלכהול הבדיקה שלך מצוינת (אפילו שהזנחת את תוספת הנפח אחרי ההוספה הראשונה)

במידה והתשובה היא כן הבדיקה שעשית לא מייצגת.

בתוך המערכת ישנם תנאים של לחץ וחום שכנראה יוצרים את הערבוב הזה.

פורסם

התערובת לא מיד נעשית המוגנית ולכן לא בטוח שזאת הבדיקה הנכונה.

מציע לבדוק מול מכשיר שמוכח כאיכותי ומדוייק, בתוך מיכלי הרזברה של כמה רכבים.

אני זוכר שלמוסך רון יש מכשיר כזה.

פורסם

או. קי, מקבל. תודה על הביקרות.

אחזור על הבדיקה עם המתנה יותר ארוכה (נגיד 24 שעות) בין מדידה למדידיה.

בדקתי כמובן במיכל של האוטו שלי, זה הראה 2.7% שנחשבים תקינים עדיין אבל בגבול העליון. נוזל בלמים הוחלף לפני שנה.

8fe60e56aa8fa993eadcfc5e3d6d0d94.jpg

פורסם

לי אמרו שהמכשיר לא רלוונטי כי הבדיקה מתבצעת איפה שרמת הלחות בנוזל פחות חשובה- באזור המיכל, כאשר מה שחשוב זה האזור התחתון ליד הקליפרים, כלומר יתכן ששם רמת הלחות גבוהה או נמוכה יותר.

Miata ND2

פורסם
מה בעיה לנקז קצת מהקליפר ולבדוק?

קודם נראה שהמכשיר שווה משהו.

כעקרון אין בעיה, רק שאם אתה כבר בפוזיציית ניקוז תחליף ותנקז את כל הנוזל על הדרך, ניקוז פעם בשנתיים יחד עם נוזל איכותי והמכשיר הזה מיותר לחלוטין , לא ככה?

Miata ND2

פורסם

אתה צודק, למרות שזה זה לא בדיוק אותו דבר, לנקז כמה גרמים מקליפר אחד עדיין יותר פשוט מלהחליף הכל.

אבל המטרה היא יותר לימודית. לנסות להבין כמה מין באמת הנוזל סופח.

פורסם (נערך)
עובד על עיקרון בדיקת מולכיות כמובן, אם מקצרים את שני הפרובים שבחיישן, הוא מצפצף מיד.

לגבי היתר - מדוע זה לא מומלץ?

נוזל בלמים טרי DOT4 תוצרת ייצרן X עשוי להיות בעל מוליכות שונה מזה של ייצרן Y בגלל התוספים שמוסיפים לנוזל הבלמים בזמן הייצור אשר משתנה בכמות וסוג התוספים.

בכדי לקבל (אולי) בדיקה מדוייקת יותר אתה צריך לכייל את המכשיר שברשותך על נוזל טרי של חברה מסויימת ולאחר זמן מסויים לבדוק את תכולת המים שאותו נוזל ספח במערכת הבלמים.

לדעתי גם הבדיקה של המוליכות של הנוזל כאשר הוא נמצא במיכל מתכת לא מאפשרת קבלת תוצאות מדוייקות בעזרת המכשיר שרשותך. נסה לבדוק שוב פעם את הנוזל הטרי במיכל מפלסטיק.

הבדיקה המקצועית היה בעזרת ציוד אשר מרתיח את נוזל הבלמים ומציג את טמפ' הרתיחה של הנוזל. קיים ציוד כזה אבל הוא יקר.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

פורסם

מרק נסיתי גם מיכל פלסטיק עם נוזל אחר שהיה לי. לא שינה כלום. אבל זה גם היה מיכל לא שקוף ואני חושב באמת בכיוון של נוזל לא הומוגני שלא מתערבב מיידית עם המים.

אבדוק את זה.

כספי, זה מה שמוטבע על האריזה. לא הצלחתי להבין מה תאריך הייצור.

20190705_160945.jpg20190705_160953.jpg

פורסם

לסיכום, במבחן התוצאה של ייצרני נוזלי בלמים אשר בדקו את הנושא של בדיקת תכולת המים בנוזל בלמים כולם חד משמעית אינם ממליצים על בודקי המוליכות.

בדיקת תכולת המים בנוזל הבלמים צריכה לעשות בעזרת רפרקטומטר או בשיטת בדיקת הרתיחה של נוזל הבלמים.

האם בספרות אחזקה של ייצרן רכב מסויים נתקלת בהמלצה על מכשיר שעובד בשיטה של בדיקת מוליכות הנוזל כמדד לכמות מים שספח הנוזל ? אני מאמין שלא.

• תוכן חדש...