Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה לעשות עם הקוף הזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגיד באמת, לאן בדיוק אתה חותר עם הכיוון הזה? אתה הרי רואה בעיניים שאני לא היחיד שחושב ככה. אתה ברצינות חושב שיש לך את הזכות לפסול דעה של מישהו כי הוא לא חושב כמוך? אתה מבין כמה זה מדהים?? אתה פוסל את דעתי למרות שכבר נכתב ע"י כמה וכמה כאן שהם מסכימים יותר איתי מאשר איתך. מה ההגדרה של זה אם לא מונופול על החוכמה??

ואתה ממשיך לדבר בהתנשאות :) אני לא נבהל אל תדאג, למעשה, יש לי עור של פיל הרבה יותר ממה שאתה חושב, פשוט יש לי מצד שני גם את הרגישות והכבוד הבסיסי לצד השני (כל עוד הוא לא נוקט באלימות, כי אז יש לי 0 סובלנות)

תתרגל, זה שיש לך דעה שונה וכביכול אתה מצייר את עצמך כיצור נעלה כי אתה נמנע מכל תוקפנות, לא בהכרח הופך אותך ליותר מוסרי או יותר נאור. לפעמים המנעות מאגרסיביות גרועה יותר.

הנקודה שאתם מסרבים להבין שיש מישהו שחושב שונה מכם ויכול להיות שהוא אפילו צודק, או שלפחות הוא מתמודד אחרת עם סיטואציה אלימה, זו בדיוק הבעיה. אתם משום מה חושבים שיש לכם מונופול על החוכמה. אתם טועים חברים! כל אחד פה שלמה כמה שנים בחוג קרטה מצטט לי את המאמן שלו או את דרך הלחימה היפנית וחושב שהוא המציא משהו חדש... בחייכם! היפנים בעצמם הלכו אחרי הנאצים במלחמת העולם השניה, ריסקו מטוסי זירו מתאבדים על נושאות מטוסים (כמו פחדנים), הפציצו את פרל הארבור, ואז באו לבכות כשחטפו 2 פצצות אטום לפרצוף...

מסקנה? לאף אחד אין מונופול על החוכמה. אז אל תנסו להציג את עצמכם חכמים גדולים, זה החטא הכי גדול.

חושבים שאני ערס? חושבים שאני קוף? שיבושם לכם. אבל תעשו לי טובה, תפסיקו עם התפיסת תחת הזאת.

אני חייב להסכים עם דעתך כי זו דעתך?

אני חושב שאתה מתנהג כמו הקופים שאתה מלין עליהם וחושב גם שזכותך להיות בבון. מה שאני מנסה זה לגרום לך לראות שאתה לא שונה מהם פרט לזה שאתה זה אתה והם זה הם.

אני גם ממש לא מתנשא עליך או על אף אחד אחר. אמרתי בעבר וגם בשרשור הזה שהערס לא פחות חכם ולא פחות טוב ממני. ההבדל הוא התנהגותי בלבד ולאף אחד אין מונופול על הצדק. אנחנו מייצגים תפיסות שונות וזהו. רק שאתה רוצה להיות תפיסה אחת ובפועל שייך לתפיסה השנייה ולא רוצה לראות את זה.

ההתייחסות לחינוך ממש לא באה ממקום של התנשאות אלא רק תגובה לתגובה שלך למילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אפשר לסכם את הכל בתרשים זרימה פשוט:

Screenshot_2019-06-28 14.05.28_a4offK.png

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני חושב שאתה צודק. אבל אני גם רואה את הסיטואציה הבאה מתממשת:

אני מגיע, מתלונן בפני יומנאי עצל שמסכם את הדברים שלי ב 5 מילים (עם שגיאות כתיב), ועוד לפני שאני יוצא מהתחנה, התיק כבר יסגר מחוסר עניין לציבור.

אז מה שיכנס לסטטיסטיקה, לפחות

פורסם
​בכחול

התגובה שלי לא הייתה אליך אלא ל Night Driver. הוא הגדיר אותי כמו אותם קופים.

בקשר ליפנים, זה תגובה למר אמנות לחימה מאיפשהו למעלה, שוב אין קשר אליך - פשוט הפסקתי לצטט כי אין לי כוח.

בקשר לתפיסת תחת, זה ענין של הסגנון - אני באתי ואמרתי מה אני עושה, אתם החלטתם שזה פסול לחלוטין למרות שיש לפחות כמה וכמה כאן בפורום שמסכימים איתי. מילא אם הייתי לגמריי לבד אבל ברור שאני לא. אז לבוא ולפסול דעה מסוימת שיותר מאדם אחד מצודד בה באופן כה גורף ולהתייחס למצודדים בה כקופים (למרות שאני מניח שברור שזה לא המצב), זו תפיסת תחת\התנשאות\Whatever. אין לי דרך אחרת להגדיר את זה.

בסופו של דבר נקודת המחלוקת בינינו היא די פשוטה (ובסיסית ודרך אגב, לדעתי), ונוגעת להרבה יותר מאשר סתם בריונות בכביש - בגלל זה טענתי לכל אורך הדרך שזו השקפת עולם לגמריי, ולא מקרה פרטי של כביש. נכון שלעיתים קשה לראות את הקשר אבל בריונות זו בריונות, לא משנה איפה, מתי ובאיזו עוצמה.

בריונים - אנשים\גופים\מדינות שלא מוכנים לשחק לפי הכללים הבסיסיים (חוקים ו\או כללי אתיקה ונימוס, תארתי את זה מבחינתי כהרמוניה אנושית, זו המטרה של החוקים בסופו של דבר) וחושבים שהכל מגיע להם לפני בני אנוש אחרים.

ברור שקל יותר פר מקרה לנהוג כמותכם ולדלג הלאה ולא להסתכן ולבזבז אנרגיות, הבעיה היא שכאשר רוב האנשים נוהגים כך, זה הופך להיות קל יותר עבורם להמשיך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• אחראי פורום
פורסם

זה לא עניין של "קל", זה עניין של לבחור קרבות. לא בכביש, בחיים. choose your battles יעני.

אתה בוחר ללכת על הכל, אחרים נושמים שתי שניות ועושים בחירה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ציתות מדברי הכותב הנכבד - yonisi,

"גם אבא שלי וגם הילדים שלי (השניים הגדולים יותר לפחות שיכולים לחוות דעה)

יסכימו יותר אתכם מאשר איתי בסיטואציות כאלה,

אז אני מודע לזה שאני קצת "דפקט" והולך ראש בקיר, ברור שאני מודע,"

כל מי שמגנה ומבקר אחרים שאינם בדעתו

עושה בעצמו את המעשים אותם הוא מגנה.

כמו שנאמר, "כל הפוסל במומו פוסל".

פורסם
התגובה שלי לא הייתה אליך אלא ל Night Driver. הוא הגדיר אותי כמו אותם קופים.

אתה לא קוף אלא במקרים האלה שתיארת התנהגת כמו אחד. יש הבדל גדול בין הדברים.

בקשר לתפיסת תחת, זה ענין של הסגנון - אני באתי ואמרתי מה אני עושה, אתם החלטתם שזה פסול לחלוטין למרות שיש לפחות כמה וכמה כאן בפורום שמסכימים איתי. מילא אם הייתי לגמריי לבד אבל ברור שאני לא. אז לבוא ולפסול דעה מסוימת שיותר מאדם אחד מצודד בה באופן כה גורף ולהתייחס למצודדים בה כקופים (למרות שאני מניח שברור שזה לא המצב), זו תפיסת תחת\התנשאות\Whatever. אין לי דרך אחרת להגדיר את זה.

שוב, אני אמור להסכים עם משהו שאני לא מסכים איתו כי יש עוד שניים שחושבים ככה?

אני חושב שאתה טועה בדיוק כמו שאתה חושב שאני טועה למרות שהרוב יותר קרובים אליי מאשר אליך. אז אתה תופס תחת/מתנשא/whatever?

בסופו של דבר נקודת המחלוקת בינינו היא די פשוטה (ובסיסית ודרך אגב, לדעתי), ונוגעת להרבה יותר מאשר סתם בריונות בכביש - בגלל זה טענתי לכל אורך הדרך שזו השקפת עולם לגמריי, ולא מקרה פרטי של כביש. נכון שלעיתים קשה לראות את הקשר אבל בריונות זו בריונות, לא משנה איפה, מתי ובאיזו עוצמה.

בריונים - אנשים\גופים\מדינות שלא מוכנים לשחק לפי הכללים הבסיסיים (חוקים ו\או כללי אתיקה ונימוס, תארתי את זה מבחינתי כהרמוניה אנושית, זו המטרה של החוקים בסופו של דבר) וחושבים שהכל מגיע להם לפני בני אנוש אחרים.

אבל זה מה שאתה עושה. לוקח את החוק לידיים, קובע את הכללים שלך וכופה אותם על כולם. למה הבת שליע שנמצאת איתי באוטו צריכה לראות שני ערסים הולכים מכות באמצע הרחוב?

ברור שקל יותר פר מקרה לנהוג כמותכם ולדלג הלאה ולא להסתכן ולבזבז אנרגיות, הבעיה היא שכאשר רוב האנשים נוהגים כך, זה הופך להיות קל יותר עבורם להמשיך.

התגובות באדום.

אני לא מבליג באופן אוטומטי והרבה פעמים אני כן מעיר אבל כשאתה מעיר עם חיוך מקשיבים לך וכשאתה מעיר בעצבים כועסים עליך. זה הכל.

אני כבר הפנמתי שלא אצליח לחנך את כל העולם ואשתו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בפעם האחרונה שבדקתי, הכללים הבסיסיים לא מאפשרים לכל מי שרוצה לחנך את הסביבה. אם שוטר היה רואה אותך רודף אחרי מישהו ונותן מכה במכסה המנוע שלו, אתה זה שהיה צריך להסביר את עצמו.

אתה רוצה לשפר את העולם? לך תתגייס למשטרה / תוציא תואר בהוראה ותשפיע על חינוך של הרבה ילדים / תוציא תואר במשפטים, תעבוד בזה 30 שנה, תגיע למשרה של שופט ותפסוק עונשים כבדים מהמקובל לבריונים.

ככה זה כשמשחקים בכללים המקובלים.

לא רוצה לשחק כמו כולם? אתה בריון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

במקום להתעסק בבריון שתקף או בתופעה, מתעסקים בבריון השני שעומד מנגד "ועף על עצמו."

לא טעיתי, מבחינתי שניהם בריונים (או בבונים) אם משתמשים באנלוגיה החביבה פה בפורום מעולם הפרימטים.

בטח לא מעודד אף אחד לצאת לעימות חזיתי מול אף אחד, כי לעולם אין לדעת איך כזה דבר יפתח והיו שכבר אמרו עליהם קדיש (הבריון הנחות או הבריון הנעלה), בגלל עימות כמו זה שמתואר בשרשור ובטח ובטח אני לא צריך שום ביריון שיילחם את המלחמה הזאת במקומי או במקום כל אחד אחר, הוא בטוח לא ימגר ולו בקצת, את התופעה, רק מסכן את עצמו ומסלים מצב שממנו יש להמנע.

אני בדיעה שאולי המשטרה לא עושה הרבה כאשר מתלוננים פרטנית, אבל נופלים אצלה בסופו של דבר הבריונים האלו לידיים, אולי לאו דווקא בגלל בריונות כביש אלא בריונות בתחום ומקום אחר.

פורסם

נמרוד,לא הבנתי את ההקשר.

אבל אני לחלוטין לא מסכים עם הטענה שאפשר לקבוע את המחנה הפוליטי שאליו משתייך המגיב לפי התגובות.

כשאתה ועוד מישהו רבים מכות באמצע הכביש,שניכם קופים ובבונים בדיוק באותה מידה.

אף אחד לא יודע שאתה מהנדס וההוא גובה פרוטקשן,מבחינת הציבור שניכם אותו ח*א.

כשאתה במדים של שוטר/מג"ב/אבטחה אנשים יודעים לברור מי ה"טוב והרע" בסיטואציה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

איזה חינוך? מקרה קלאסי של בבון שמנצל את כוחו בצורה הכי בזויה שיכולה להיות, זה טבעם של בריונים, להרביץ למי שאפשר... לא הבנתי מה החידוש כאן ומה השאלה?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא בסך הכל ניסה לחנך את נהג המונית שכנראה הפריע לו בנהיגה. עכשיו הוא מחונך וכנראה לא ינהג יותר במונית וימשיך להפריע לאנשים כמוהו. Street justice כמו שאתה אוהב, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איזה חינוך? מקרה קלאסי של בבון שמנצל את כוחו בצורה הכי בזויה שיכולה להיות, זה טבעם של בריונים, להרביץ למי שאפשר... לא הבנתי מה החידוש כאן ומה השאלה?

אני לא מצליח להבין מי הבבון מבין השניים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

גם הנהג מונית כנראה לא תמים, אבל בכל זאת, להרביץ לבן אדם בן 80? צריך להיות אדיוט רציני כדי להרגיש מאוים עד כדי תגובה אקטיבית של מכות רצח. שים לב שבכל מה שצידדתי בו לאורך כל הדיון וגם במקרים שקרו לי ושהבאתי כאן, אני יצאתי ועמדתי, מעולם לא הכיתי מישהו באופן אקטיבי, גם לא כשהוציא עלי סכין (וכן, לעיתים היציאה שלי הייתה אגרסיבית, אבל בשום קטע לא הייתי תוקף פיזית מבלי להיות מותקף תחילה). אז בחיאת, זה שעשיתם מהמקרים שלי סלט מטבוחה והפכתם אותי למפלצת תלת-ראשית זה בסדר, אבל בכל זאת, קצת פרופורציות. יצא אליו בן אדם בן 80 (ששוב כנראה לא הכי תמים), אבל יש מרחק גדול עד ללצאת מהאוטו ולהכניס אותו לבית חולים...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...