Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז חופש הפסח הגיע – ואיתו הגיע הזמן ליציאה לטיול הנהיגה הארוך השנתי.

אחרי נורווגיה בשנה שעברה והסיבוב בסקוטלנד ב2017 החלטתי השנה לחפש יעד מגניב ומיוחד לא פחות – אירלנד, אוהבי סקוטלנד אמרו לי שאירלנד היא תחנת חובה למי שנהנה בסקוטלנד.

הקטע בטיסות שכאלה בחגים זה הטיימינג של ההזמנה – כדי למצוא טיסה במחיר סביר ביחס לחג צריך לדעת להזמין מספיק זמן מראש – אני הזמנתי את הטיסה בדצמבר כבר – טיסה עם קונקשנים לא ארוכים(שעה וחצי בהלוך ו3 שעות בחזור) עם לופטנזה בהלוך וסוויס בחזור עלתה לי 390 דולר, לא נורא(רק בקיץ יש טיסות ישירות לדבלין).

המטרה של הטיול? הכביש האטלנטי! אני התמקדתי בטיול בחלק המערבי שלו.

הרכב

שכרתי אופל אסטרה או דומה מחברת אופרן, קיבלתי וואוצ'ר לחברת Enterprise rent-a-car אירלנד, לא יודע אם זה אירלנד או אנטרפרייז אבל הנציגים שלהם היו מאוד חביבים – קיבלו אותי בלחיצת יד והסבר ארוך ומעמיק על כל מה שצריך לדעת.

קיבלתי מהם צמיד ירוק עם סימן של תלתן וכיתוב "באירלנד נוהגים בצד שמאל", קיבלתי הסבר מלא על כבישי האגרה(בהמשך) ושיטות התשלום והנציג בהחזרת הרכב לא רצה לשחרר אותי עד שהוא מוודא שעל הרכב אין שום חובות או תשלומים ודאג לתת לי אישור מסודר לזה – שוב, שירות מעולה.

מה שכן? ניסו לדחוף לי 2 נציגים שונים שירות תדלוק במחיר של 1.75 יורו לליטר(ליטר דלק עולה 1.45 יורו) בטענה של עומס בתחנות דלק ומרחק רב מתחנות ההשכרה – בפועל הגעתי לתחנה תדלקתי ישר ולא עמדתי בתור, התחנה נמצאת מטר מאיזור החזרת רכב.

עוד אכזבה- הרכב חדש(11 אלף קילומטר על השעון) אבל הגיע משום מה עם צמיגי Ovation, מעניין למה הוא הגיע בלי הצמיגים המקוריים.

במקביל גם הוצע לי לשדרג לסדרה 3 אוטומטית – אבל מי נוסע לאירופה לנהוג על אוטומט? אז הרכב שקיבלתי היה סיאט לאון FR עם מנוע 1.5TSI וגיר ידני 6 הילוכים – סך הכל הייתי מרוצה מהרכב שניתן לי.

אגב הלוחיות רישוי – הספרות הראשונות מייצגות את המודל עליה לכביש וממודל 2013 גם את חודש העליה(לדוגמא 191 זה ינואר 2019 – 192 זה פברואר 2019 וברכבים ישנים זה 09 ל2009) מגניב שרשום שנת הייצור בלוחית רישוי(מזכיר קצת את הלוחיות הבריטיות) האות באמצע זה המחוז(D זה דאבלין, C זה קורק וכו') – רשום מעל המספר את השם של העיר או המחוז באירית.

קצת על הלאון:

• חסכונית באופן מפתיע(לא מדדתי במדויק אבל עשיתי 2000 קילומטר על מיכל דלק ורבע).
  • למרות הFR הרכב הגיע ללא תוספות מעבר למינימום של הרמת גימור, אין לוח מחוגים דיגיטלי, אין מערכות בטיחות, אין GPS או FULL LINK מותקן על המסך מולטימדיה – יש בלם יד אוטומטי, בקרת שיוט רגילה ומערכת עם BT ותאלכס זה מספיק.
  • המנוע-גיר היו מעולים!, המנוע זריז ומלא מומנט – אבל הוא לא מרגש, עושה את העבודה ולא הרגשתי חוסר כוח בשום שלב.
  • ההתנהגות של הרכב טובה, הוא מרגיש יציב על הכביש למרות ההגה וסך הכל משרה ביטחון לא רע בפניות המתלים נוקשים, הגלגלים היו עם חתך נמוך – מה שגרם לרכב להיות קופצני ומתרסק יותר מהרגיל וזה פשוט חבל.
  • המושב היה מאוד נוח ותמך בי מצוין בנסיעה הארוכה.
  • אני רואה את עצמי עם רכב כזה בשגרה(אפילו הצבע מדהים)
  • קטע מצחיק, הפתיחה של המכסה מנוע נשארה בצד שמאל למרות ההגה הימני והנוסע יכול לפתוח את המכסה מנוע כשמתחשק לו

IMG_20190424_160452.jpgIMG_20190424_162021.jpgIMG_20190423_160639.jpg

הנהיגה באירלנד:

באירלנד נוהגים בצד שמאל, חברות ההשכרה יוצאות מגדרן להזכיר לכם את זה(היו לי 2 מדבקות על חלון+צמיד שקיבלתי) וראיתי את מדבקות הצד שמאל גם על רכבים שכורים אחרים.

במקבל הרישיון רכב והביטוח מודבקים במדבקות קטנות על החלון בכל הרכבים– דבר מטופש וחסר טעם שסתם מכער את העסק.

הנהיגה מאוד בריטית ורגועה, אבל המהירות בניגוד לבריטניה היא בקילומטר לשעה ולא במייל לשעה כמו שנהוג בבריטניה, הרכב מגיע עם מד מהירות בקילומטר לשעה בלבד.

אבל אסור לשכוח דבר אחד – ושמו "צפון אירלנד",שהיא חלק מהממלכה המאוחדת ולא מהרפובליקה של אירלנד - שחוצים את הגבול הפתוח לצפון אירלנד מקבל את פניך שלט ברוכים הבאים וכיתוב "השלטים הם במייל לשעה" אבל רגע, הרכב שלי בא רק עם מד מחוגים בקילומטר לשעה, מה עושים? במחשבה מהירה החלפתי את המחשב רכב למיילים – ככה שמד המהירות הפיזי היה בקילומטרים אבל במסך של המחשב רכב היה מהירות במיילים ובקרת השיוט עברה לעבוד במיילים.

עוד דבר שמאפיין את המעבר זה השילוט באירית, ברפובליקה של אירלנד השלטים הם באירית ואנגלית(לדוגמא יציאה זה Amach והאט זה Go mall) בנוסף משטרה באירית זה Garda וככה היא נקראת באירלנד – בצפון השילוט הוא כמו בריטניה, האמנם כולם מדברים אנגלית באירלנד אבל כן יש ערוצי טלוויזיה ושילוט באירית, הם לא מוותרים על השפה.

מסלול נהיגה:

ביום נחיתה נסעתי מדבלין לCork – נסיעה של 3-4 שעות ע"מ להגיע לנקודת מוצא של המסלול.

להלן ימי הנסיעה:

• נסיעה מקורק לLambhead וקארי רינג – סיום יום בטרליי
  • נסיעה מטרליי לBallyferriter ולאחר מכן חזרה לטרליי ונסיעה ל-Tarbert – לקיחת מעבורת למפרץ שאנון, נסיעה ל-Aill Na Brun וסיום יום בלימבריק
  • נסיעה לצוקי מוהר ומשמה לBelfast(נהיגה ארוכה קצת)
  • חצי יום בבלפסט ונסיעה לדבלין
  • נסיעה לדרך הצבאית הישנה ליד דבלין וסיום מסלול

הגוגל-מאפס מנסה להוציא אותך מהכביש האטלנטי בכל מצב – להתעלם ממנו ולעקוב אחרי השלטים לכביש שיושב על החוף.

כבישי אגרה וכביש ה-M50 -

באירלנד יש מספר כבישי אגרה, לרוב שיטת התשלום זה דרך תא תשלום עם תשלום במזומן – עלות הנסיעה בכבישי האגרה היא 1.90 יורו לנסיעה בכביש.

כביש אגרה אחד שיוצא דופן זה ה-M50 וחשוב לשים לב אליו, הוא כביש סובב דבלין הנסיעה בו היא ללא תאי תשלום, הוא יקר יותר מכבישי האגרה האחרים(3 יורו מול 1.90) והשיטת תשלום אליו היא אך ורק לאחר הנסיעה בו, ועד השעה 8 בבוקר למחרת הנסיעה אתה נדרש להיכנס לאתר אינטרנט של החברת כבישים ולשלם על הנסיעה – פספסת את המועד? קנס.

חלק מחברות ההשכרה משלמות עבורך את האגרה, במקרה שלי לא אבל הסבירו לי בדיוק איך לשלם ומתי.

נהיגה בתוך הערים -

גם דבלין וגם בלפסט מהצד הצפוני של האי לא מסובכות ועמוסות, הנהיגה בהן קלה יותר משאר ערי אירופה ועלויות החנייה זניחות במרכזי הערים ביחס לערים גדולות אחרות, כן יש נת"צים שכדאי להיזהר מהם.

לסיכום

אחד מטיולי הנהיגה הכי יפים ומהנים שעשיתי בחיים שלי – מדינה עם טבע מטורף ונופים מדהימים, בנוסף אחלה אנשים ואווירה.

הנהיגה רגועה הנופים יפים והבירה זורמת.

יעד הבא? איסלנד.

IMG-20190424-103318.jpg IMG-20190424-114344.jpg IMG-20190424-114400.jpg IMG-20190424-122258.jpg IMG-20190424-125646.jpg IMG-20190424-125918.jpg IMG-20190424-135127.jpg IMG-20190424-142831.jpg IMG-20190424-160225.jpg IMG-20190424-160227.jpg IMG-20190424-161921.jpg IMG-20190424-161923.jpg IMG-20190424-162203.jpg IMG-20190424-163202.jpg IMG-20190424-163430.jpg IMG-20190424-163742.jpg IMG-20190424-164050.jpg IMG-20190424-165149.jpg IMG-20190424-165153.jpg IMG-20190425-102047.jpg IMG-20190425-102057.jpg IMG-20190425-102457.jpg IMG-20190425-105817.jpg IMG-20190425-105820.jpg IMG-20190425-105822.jpg IMG-20190425-105828.jpg IMG-20190425-110512.jpg IMG-20190425-110515.jpg IMG-20190425-110552.jpg IMG-20190425-110636.jpg IMG-20190425-114256.jpg IMG-20190425-115832.jpg IMG-20190425-121328.jpg IMG-20190425-163408.jpg IMG-20190425-163421.jpg IMG-20190426-110017.jpg IMG-20190426-110308.jpg IMG-20190426-110425.jpg IMG-20190428-110510.jpg IMG-20190428-110857.jpg

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יפה.

אני הייתי באירלנד במסגרת טיול מאורגן - אחד הטיולים היותר מאכזבים מבחינתי. כנראה שלפחות חלקית באשמת המארגנים, הרושם היה שמתקמצנים על כניסה לאתרים שאינם highlights, וחלקית כנראה כיוון שמי שהסתובב מספיק באירופה פחות מתרגש מעוד ועוד ירוק וכחול וצריך משהו נוסף בשביל הריגוש.

במסלול שלך חסר לי אתר אחד חשוב, לדעתי המרשים ביותר באירלנד (ושגם בו לא קיבלתי הקצבת זמן מספקת) - "מסילת הענקים" (Giant's Causway)

והערה לגבי סימון שנת הייצור במספר הרישוי - היה גם אצלנו משך 10 שנים. הופסק בתחילת שנת הדגם 1990 (כלומר בקיץ 1989).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שאירלנד זה המקום הכי רגוע שהייתי בו, כולל התחשבות מופתית בנהיגה במעברים צרים בהרים שליד רינג אוף קרי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

היינו לפני חודשיים באירלנד, זה היה המקום הכי קרוב וזול לטוס אליו בתחילת מרץ, אין מה להגיד מקום מדהים! עם כל הירוק הזה אפשר להבין את האגדות על שדונים ופיות.

אבל, אולי זה הקור, הגשמים, אשתי ההריונית ומצבי הרוח שלה, נהנינו יותר בסקוטלנד, והיינו שם כמה פעמים והיינו חוזרים לשבת בכייף שוב.

שמתי לב גם שתרבות הנהיגה יותר אדיבה ומנומסת באנגליה/סקוטלנד/ווילס מאשר באירלנד.

פורסם

תמונות נוף יפייפיות ומרגיעות תודה על השיתוף.

איך היה מזג האויר? היית לבד?

לא היה עדיף לך להתחלק עם עוד מישהו/י ?

ולגבי מקומות לינה,אם אפשר פירוט....

תודה.

פורסם

אני נסעתי ל8 ימים וויתרתי על צפון אירלנד. מצד שני (כמעט) ולא נסעתי בדרכים מהירות, וביקרתי בהרבה אתרים באיזי.

ההתרשמות שלי הנהגים אדיבים כמקובל באירופה, אבל התשתיות של הכבישים במצב יותר גרוע מבארץ.

לנהג לא מיומן חובה לרכוש ביטוח שיכסה שריטות וצמיגים אא״כ מתכוונים לנהוג בדרכים ראשיות בלבד.

יש באירלנד תימרור מיוחד וכדאי להכיר אותו לפני שנוסעים.

עוד מידע בשרשור שפתחתי רשמים מנהיגה בצד שמאל ובאירלנד בפרט

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

^^

יאפ, הכבישים באירלנד באמת על הפנים - היה לי ביטוח מלא כולל שמשות וצמיגים אבל לא הייתה שום בעיה.

לגבי הימים, היה קצר לי מאוד הזמן - רציתי לתת 20% לערים המרכזיות, לסקוטלנד טסתי פעמיים - גם לאירלנד כנראה אעשה אותו דבר, ככה יש טעם לעוד.

יפה.

אני הייתי באירלנד במסגרת טיול מאורגן - אחד הטיולים היותר מאכזבים מבחינתי. כנראה שלפחות חלקית באשמת המארגנים, הרושם היה שמתקמצנים על כניסה לאתרים שאינם highlights, וחלקית כנראה כיוון שמי שהסתובב מספיק באירופה פחות מתרגש מעוד ועוד ירוק וכחול וצריך משהו נוסף בשביל הריגוש.

.

גם בארץ יש נופים ירוקים עם שמיים כחולים, אבל הנוף והטיול בארץ שונה משוויץ ששונה מנוורוגיה שאחרת מקפריסין שלא דומה לאירלנד - כל אחד עם הכבישים והדרכים המיוחדות והמגניבות שלו, לי זה לא מרגיש "עוד ירוק וכחול".

היינו לפני חודשיים באירלנד, זה היה המקום הכי קרוב וזול לטוס אליו בתחילת מרץ, אין מה להגיד מקום מדהים! עם כל הירוק הזה אפשר להבין את האגדות על שדונים ופיות.

אבל, אולי זה הקור, הגשמים, אשתי ההריונית ומצבי הרוח שלה, נהנינו יותר בסקוטלנד, והיינו שם כמה פעמים והיינו חוזרים לשבת בכייף שוב.

שמתי לב גם שתרבות הנהיגה יותר אדיבה ומנומסת באנגליה/סקוטלנד/ווילס מאשר באירלנד.

סקולטנד גם מדהימה, קשה לי להגיד איפה יותר נהניתי - וכן, הנהגים בבריטניה קצת יותר אדיבים מהאיריים ועדיין האירים עדיפים על שאר אירופה.

תמונות נוף יפייפיות ומרגיעות תודה על השיתוף.

איך היה מזג האויר? היית לבד?

לא היה עדיף לך להתחלק עם עוד מישהו/י ?

ולגבי מקומות לינה,אם אפשר פירוט....

תודה.

אני טס לנקות את הראש, גם מאנשים הרבה פעמים לכן לבד יותר פאן לי - כלכלית לחלוק עם מישהו תמיד משתלם כמובן ובחלק מהטיולים אני טס עם אנשים אבל לרוב לבד, זה דורש יכולת מסויימת לדעת להסתדר עם עצמי אבל שזה קורה הכל זורם.

לגבי הלינה:

קורק - The Montenotte Hotel, אחלה מלון מיוחד ומגניב(הקרנות של סרטים בלילה, עיצוב לא שגרתי) עם צוות שיוצא מגדרו לעזור לך - החסרון? כמו השם שלו הוא נמצא על הר ומרכז העיר לא - הליכה למרכז העיר(יותר נכון החזרה ממנה) ברגל מהמלון היא אתגר שכולל עלייה תלולה במיוחד(לא שיש הרבה מה לראות בקורק, עיר מפעל ונמל שלדעתי מכוערת לאללה).

טרליי - Ballygarry House Hotel and Spa, מלון כפרי עם נוף מדהים, כל השטויות שצריך(שקעי USB ליד המיטה ושקעים) ומול זאת ריהוט ולוק של "הבית של סבתא" אם סבתא שלי הייתה אירית - אחד המלונות הטובים שישנתי בהם עם פארקים וגינות שלא נגמרות.

לימברק - מלון אבסולוט, מלון עירוני סטנדרטי.

בלפסט - Premier inn אחלה רשת מלונות בריטית שהכרתי בסקוטלנד, לא המלון הכי מפואר שיש אבל מחירים מעולים(290 שקל ללילה) עם מיטות מצויינות וניקיון מעולה.

דבלין - Park inn old custom house מלון אחלה, חנייה קצת יקרה אבל מרחק 1.5 קילומטר הליכה ממרכז העיר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

גם בארץ יש נופים ירוקים עם שמיים כחולים, אבל הנוף והטיול בארץ שונה משוויץ ששונה מנוורוגיה שאחרת מקפריסין שלא דומה לאירלנד - כל אחד עם הכבישים והדרכים המיוחדות והמגניבות שלו, לי זה לא מרגיש "עוד ירוק וכחול".

/QUOTE]

נכון. ועדיין מדובר באחד הטיולים המשעממים ביותר שהיו לי. משבועיים אני אזכור את מסילת הענקים, צוקי מוהר, ואת אשתי שותה "גינס". זהו.

באותו טיול היו לי עוד אכזבות - הטיסות עם טורקיש, החברה המהוללת, היו בין הגרועות שהיו לי בחיים. ארבעה קטעים שרק אחד מהם היה ברמה סבירה, וקונקשן מזעזע באטאטורק. אבל השדה הזה בשלבי סגירה.

והדבר המזעזע ביותר - השירותים הציבוריים, במיוחד באירלנד - היו ברמה סינית. בברחינת "באתי - הרחתי - ברחתי". ממש לא אירופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הסקירה המפורטת.

רק שאלה / תיקון, כתבת שנהגת 2,000 ק"מ על מיכל ורבע וזה כמובן לא הגיוני.

מיכל בלאון 50 ליטר ועוד רבע, משמע 62 ליטר, הספיקו לך ל-2,000 ק"מ?

זה אומר שהרכב עושה 1 ל-32? זו צריכה לא הגיונית, גם לא לדיזל ולא להיברידי.

• תוכן חדש...