Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 20K לאדם אחד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, שואל בשביל ידידה -

היא מחפשת רכב עד 20 אש"ח (אם ניתן אז בפחות) לאדם אחד. נסועה שנתית צפויה של 15-20 אק"מ.

חשוב שיהיה אוטומטי (לא רובוטי) ואמין מאד ואם אפשר אז גם בטיחותי, חסכוני בדלק ומאובזר (בסדר הזה).

בינתיים חשבה על אלטו - אך לא ידעתי מה לומר לה (אני רואה פה ושם המלצות, אך אין לי מושג איך זה ביחס לספארק, פיקנטו, פנדה, גטס, C3/4, I10, פיאסטה, 208 וכולי).

אין שום סייג מבחינת חברה כזו אחרת. דעות קדומות של העדר לא מעניינות אותי. מה שטוב יתקבל בברכה.

אשמח להמלצותכם

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי אייתוללה
פורסם

פיאסטה (עד 2012, מנוע 1.4), תענה על מה שאתה מבקש פרט לעניין החיסכון. האלטו היא פחית, שזה בסדר אם זה מה שאתה מחפש. בטיחותית היא לא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מזדה 2 ברמת איבזור דינמיק גם אופציה טובה, יונדאי i20 תהיה פחות זריזה אבל בטיחותית יותר מאשר ברמת איבזור הבסיסית של המזדה.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
פיאסטה (עד 2012, מנוע 1.4), תענה על מה שאתה מבקש פרט לעניין החיסכון. האלטו היא פחית, שזה בסדר אם זה מה שאתה מחפש. בטיחותית היא לא.

מזדה 2 ברמת איבזור דינמיק גם אופציה טובה, יונדאי i20 תהיה פחות זריזה אבל בטיחותית יותר מאשר ברמת איבזור הבסיסית של המזדה.

אשמח לחו"ד שלכם על קליאו דור 3, איך היא לעומת המאזדה 2, i20 והפיאסטה.

החיפושים העלו את האקזמפלרים הבאים -

1. מאזדה 2 דינמיק 2008, יד 1, 105,000 ק"מ.

"נהגת יחידה, ללא תאונות, טופלה ברוב ימיה במוסך המרכזי, קילומטראז' נמוך מאוד. רדיו מובנה מקורי + שליטה מההגה,אזעקה, נעילה מרכזית, משבת מנוע, מצבר חדש, צמיגים קדמיים חדשים, טסט לשנה."

21,000 ש"ח

2. פיאסטה טרנד 1.4 2010, יד 2, 88,000 ק"מ.

"יד שניה פרטי לא חברה ולא ליסינג.רכב מאוד אמין שירת אותנו נאמנה חסכוני מאוד טסט לכמעט שנה".

21,000 ש"ח

3. קליאו דור 3 אקסטרים 1.6 2012, יד 1, 75,000 ק"מ.

"רנו קליאו במצב מצויין, לא עברה תאונות, כל הטיפולים במוסך מורשה של רנו, נהג יחיד".

19,000 ש"ח

4. יונדאי i20 פרימיום 2009, יד 2 , 114,000 ק"מ.

"רכב שמור במצב מצוין ללא תאונות דגם premium הכולל סאנרוף ובקרת אקלים יש חיישני רוורס 4 צמיגים חדשים מחירון 28,000 ש"ח לאחר שקלול".

22,000 ש"ח

לגבי בטיחות -

לקליאו מבחן מ-2005, 5 כוכבים.

למאזדה מבחן מ-2007, 5 כוכבים.

לפיאסטה מבחן מ-2008, 5 כוכבים.

ליונדאי מבחן מ-2009, 88% בטיחות לנהג/נוסע מקדימה.

מעבר לזה אשמח אם תוכלו להציץ בחיפוש הזה ולבדוק האם ניתן לדוג משם אקזמפלרים אחרים שלא הועלו בדיון הזה ואולי יהוו אופציה לא רעה, בהנתן הסינון.

תודה

פורסם

קשה, קשה.

אני מניח שמבחינת בטיחות היונדאי טיפה עדיפה (כי היא קצת חדשה יותר), בהנחה שלמאזדה המדוברת יש 6 כריות אוויר. לא נראה לי שמדובר בהפרש מהותי בין כה וכה.

אישית היונדאי מעט מרתיעה אותי מבחינת אמינות אחרי השרשור של itamar g, אבל אני לא באמת מכיר מספיק כדי לחוות דעה.

הקליאו כמובן סובלת מתדמית גרועה. הגיר בסה"כ סביר וגם במקרה של תקלה העלויות לא בשמיים, את המנוע אני לא מכיר (אבל זוכר במעומעם שעלות החלפת רצועת תזמון די יקר), ובעיות אחרות לא נצפו אצל חברי פורום שמחזיקים / החזיקו את הגרסה הידנית. מצד שני, היא הכי חדשה (ובפער), וגם לזה יש משמעות.

המאזדה לדעתי מרגישה הכי פשוטה, אבל בסה"כ אמינה.

במקומך (בעצם, במקום הידידה) הייתי פשוט עושה סיבוב בכל אחת מהן ומחליט את מי אני מעדיף. אם הבחירה היא ביונדאי הייתי קורא את השרשור המדובר ומבין אם זה מתאים לי ואם הבחירה היא בקליאו הייתי מתייעץ עם אחד המוסכים המומלצים בפורום (גבע, אורן) ושוקל את עניין הסחירות הבעייתית.

ד"א, אם רוצים לחסוך קצת בעלויות דלק ומוכנים להתפשר עוד קצת, אפשר גם לחפש דייהטסו סיריון, כשעוד קצת התפשרות ואפשר גם לפזול לסוזוקי ספלאש.

אני מסכים איתך

פורסם
קשה, קשה.

אני מניח שמבחינת בטיחות היונדאי טיפה עדיפה (כי היא קצת חדשה יותר), בהנחה שלמאזדה המדוברת יש 6 כריות אוויר. לא נראה לי שמדובר בהפרש מהותי בין כה וכה.

אישית היונדאי מעט מרתיעה אותי מבחינת אמינות אחרי השרשור של itamar g, אבל אני לא באמת מכיר מספיק כדי לחוות דעה.

הקליאו כמובן סובלת מתדמית גרועה. הגיר בסה"כ סביר וגם במקרה של תקלה העלויות לא בשמיים, את המנוע אני לא מכיר (אבל זוכר במעומעם שעלות החלפת רצועת תזמון די יקר), ובעיות אחרות לא נצפו אצל חברי פורום שמחזיקים / החזיקו את הגרסה הידנית. מצד שני, היא הכי חדשה (ובפער), וגם לזה יש משמעות.

במקומך (בעצם, במקום הידידה) הייתי פשוט עושה סיבוב בכל אחת מהן ומחליט את מי אני מעדיף. אם הבחירה היא ביונדאי הייתי קורא את השרשור המדובר ומבין אם זה מתאים לי ואם הבחירה היא בקליאו הייתי מתייעץ עם אחד המוסכים המומלצים בפורום (גבע, אורן) ושוקל את עניין הסחירות הבעייתית.

ד"א, אם רוצים לחסוך קצת בעלויות דלק ומוכנים להתפשר עוד קצת, אפשר גם לחפש דייהטסו סיריון, כשעוד קצת התפשרות ואפשר גם לפזול לסוזוקי ספלאש.

מבין כלי הרכב שציינתי, שבפועל זמינים בשוק המשומשות עם הנתונים והמחירים הנ"ל, היית לוקח את הפיאסטה?

יצא לך להציץ בלינק שצירפתי?

פורסם

אני הייתי מתלבט בין הקליאו לפיאסטה, אבל זה משקף את ההעדפות האישיות שלי בלבד, למשל את המוכנות להוציא עוד קצת על טיפולים או דלק, ואת העובדה שאני לרוב מחזיק רכבים לכמה שנים אז סחירות פחות מטרידה אותי.

מישהו אחר, שיותר רגיש להוצאות שוטפות, או שמתכונן להחזיק את הרכב לתקופה קצרה יחסית, או שפחות אכפת לו מאיכות הנסיעה אולי היה מגיע להתלבטות שונה לגמרי (נניח, בין ספלאש לאלטו).

הלינק לא הוביל לתוצאה שרלוונטית לשרשור הזה.

אני מסכים איתך

פורסם
קשה, קשה.

בתור בעלים לסוזוקי ספלאש 2010, מאוד ממליץ על הרכב.

בתור סטונדט חיפשתי רכב אמין, מסכוני וזריז והוא נותן מענה להכל תודה לאל. פרט לבעיה אחת שנמצאת ברגעים אלה בטיפול ואני סבור שהיא לא קשורה לרכב אלא לבעל מקצוע שטיפל בו בטיפול האחרון.

בעיניי, קשה לשלב את כלל הדרישות שהצגת בתקציב הנ"ל ותצטרך כאמור להתפשר. בתקציב כזה הייתי פחות מתרכז באבזור ואולי אפילו מוותר עליו לגמרי.

מאזדה 2 רכב מעולה, בזמנו חקרתי עליו ואם זכור לי נכון (יתקנו אותי המומחים אם אני טועה), עקב אכילס שלו הוא צריכת הדלק

בהצלחה !

פורסם

אלטו זה אשפה על גלגלים ושלא יספרו לך סיפורים, האוטומטית גם לא חסכונית ביחס למנוע.

זה תקציב בעייתי כי הדגמים האוטומטים הם לצערי לא חסכוניים במיוחד. הייתי ממליץ להשקיע קצת יותר(סביב ה-30 אלף) וללכת על סוזוקי סוויפט או ספלאש עם המנוע 1.2(95 כ"ס)

ובמידה ואי אפשר, מאזדה 2 בהחלט תהיה אחלה אופציה אם כי קשה מאוד למצוא כאלה במצב טוב(מנסיון אורך ומעצבן).

מציע לעשות סיבוב על הקליאו 1.6 לפני ששוקלים אותה, אני עשיתי ופשוט נחרדתי כמה גרוע אפשר לעשות שילוב מנוע-גיר. ביצועים איומים וצריכת דלק של משפחתית.

פורסם

אגב מה לגבי פיג'ו וסיטרואן? או שכדאי להתרחק מהן בשנתונים הללו (כלל הדגמים, נאמר החל מ-2010, בהכרח מונעים ע"י מנועי פרינס/THP?)?

ומה לגבי גרסאות הדיזל שלהן?

פורסם

הדגמים הרלוונטיים (207/ c3) מונעים ע"י הגרסה האטמוספרית של המנוע הזה, כן. הוא לא אסון, אבל גם לא מתחרה ראוי לטויוטה, איך נגיד.

אתה יכול לחפש את הדור הראשון של ה-c4 (עד 2011, אבל בסיכוי גבוה תמצא מ-2010) שמונע ע"י הדור הקודם (והאמין יותר), אבל היא עלולה להיות קצת גדולה מדי ועוד פחות חסכונית. מצד שני, היא נמכרת במחירים מצחיקים שאולי יפצו על זה.

יש מעט מאוד c3 דיזל, ולדעתי אין בכלל 207, רוב הסיכויים שגם אם תמצא אחת משנתון כזה היא כבר תהיה במצב שלא שווה אפילו את הטלפון.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

קראתי את הסיכום של itamarg בעניין היונדאי. הוא אמנם מחשיב את התקלות כאמינות סבירה אך אני בהחלט מסתייג.

1. מה המחלות של מנועי הפרינס/THP שכה נרתעים מהם?

2. האם בין ה-NFU לפיורטק (2011-2014, אאל"ט) השתמשו רק במנועים הללו?

3. נתקלתי בC3 דיזל רובוטית מ-2013 עם נתונים ותג מחירים סבירים לחלוטין. אך איך התיבה הרובוטית של סיטרואן ברכב הזה?

4. אני רואה לנסר קלאסיק 2008 שנמכרות עם נתונים טובים ב10K ולאנסר הדור החדש שנמכרות גם הן במסגרת התקציב עם נתונים סבירים - האם פרט לצריכת דלק מדובר ברכב אמין סה"כ?

5. האם יש מקום לשקול מאזדה 3? הן כ"כ נפוצות שקל למצוא אחת במחיר טוב. האם הדור של 2009-2012 משמעותית עדיף מהדור שלפניו?

6. האם לפיאסטה צפויה סחירות בעייתית בעוד 5 שנים (ביחס לשוק הבעייתי ממילא)?

תודה

• תוכן חדש...