Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גפ"מ

me5000
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שהבנתי זה הורס כל מנוע של כל רכב שמתקינים בו את המערכת.

השאלה היא למה אנשים ממשיכים לקנות רכבים עם גפ"מ ולהתקין מערכות כאלה?

פורסם

לא הייתי אומר שזה הורס את המנוע כי לאחותי הייתה אפלנדר גפ"מ שגמעה מעל 200 אלף ק"מ ומנוע עבד כמו חדש.

היו תקלות קטנות פה ושם והיה פעם אחת משהו עם מערכת הגפ"מ אבל מעבר לזה לא היה משהו מיוחד.

מה שכן אני לא יודע עד כמה זה משתלם וכמו שאני נוהג להמליץ פה למי שנוסע הרבה ויש לו תקציב מוגבל, שיקנה סופר מיני מרווחת עם ק"מ נמוך כי דלק זה לא המדד היחיד לחסכון בעלויות אחזקה.

פורסם
ממה שהבנתי זה הורס כל מנוע של כל רכב שמתקינים בו את המערכת.

השאלה היא למה אנשים ממשיכים לקנות רכבים עם גפ"מ ולהתקין מערכות כאלה?

ממי בדיוק הבנת? אני חבר בקבוצת גפ"מ די גדולה בוואטסאפ, יש לנו בקבוצה אנשים עם רכבים שעשו 200K פלוס על גפ"מ, יותר מ 70K בשנה בלי שום בעיות. חלקם אפילו ללא משמנת. ועוד, מאז שאני בקבוצה נוכחתי לדעת שהיום כמעט כל רכב מתאים לגז, אפילו כאלו עם מנועים "בעיתיים" או שנחשבים "רגישים". הטכנולוגיה התקדמה עם השנים וגם הידע בנושא ועם התאמה וכיוונון נכון, לעיתים בשילוב בנזין יחד עם הגז אפשר לשמור על המנוע לאורך הזמן.

מה שכן צריך לקחת בחשבון שהחיסכון הוא לא כפי שחושבים מחיר הגז לחלק למחיר בנזין. זה לא בדיוק ככה כי:

1. ברוב המקרים שאני מכיר, רכב צורך יותר גז מאשר בנזין - בגדול זה בין 5-15% בד"כ.

2. אם יש משמנת אז השמן עולה כסף.

3.כמובן שיש את מחיר ההתקנה שעולה לא מעט, אז זה תלוי ק"מ - לא מומלץ למי שלא עושה לפחות 15-20K בשנה, לדעתי.

4. הרכב עדיין שורף בנזין, אם זה בהנעות (עקרונית הגז נכנס לפעולה מטמפרטורת עבודה מסויימת) ואם זה מבחינת כיוונים, יש למשל מנועים שמראש המערכת מכוונת לשלב בנזין, במיוחד בסלדי"ם גבוהים, אבל לפעמים גם באופן קבוע (למשל מנוע טורבו של S-60)

מה שכן אני לא יודע עד כמה זה משתלם וכמו שאני נוהג להמליץ פה למי שנוסע הרבה ויש לו תקציב מוגבל, שיקנה סופר מיני מרווחת עם ק"מ נמוך כי דלק זה לא המדד היחיד לחסכון בעלויות אחזקה.

רכב מנהלים אמין יהיה הרבה יותר איכותי ומפנק מכל סופר מיני, גם חדשה הרבה יותר. במיוחד לנסיעות ארוכות. אחזקה תהיה לא הרבה יותר יקרה מכל סופר-מיני או משפחתית רגילה. חוץ מזה שאני חושב גם שמנוע גדול פחות ינטה למות בפרופיל הנסועה של מי שמתקין מערכת גפ"מ, ז"א נסיעות בינעירוניות ארוכות ומרובות. מנוע גדול חי בסל"ד נמוך יותר ופחות מתאמץ, באופן כללי זה מתכון לחיים ארוכים יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אמרו שגז הורס את המנוע

אמרו דיזל וההיברידי מסרטן

אמרו בנזין יקר

אמרו סוס מסוכן

אמרו חמור איטי

איך אני אגיע לעבודה??? 100 ק״מ ברגל??

כשהמערכת מותקנת נכון במנוע מתאים והכל מתוחזק נכון, אין סיבה לחשוב שהגז עצמו יאכל את המנוע מבפנים והוא ימות צעיר. הניסיון הראה לנו גם את ההפך לפעמים.

ט.ל.ח

פורסם

יש מנועים שלא מיועדים ולא מתאימים לעבוד על גפ"מ ויש מנועים שכן.

בחו"ל יש מכוניות עם

מערכת גפ"מ מקורית מהיצרן.

עבודה על גז גורמת לבלאי מואץ בתושבות השסתומים במנועים שלא מתאימים לעבוד על גז ובמיוחד אם הותקנו ללא משמנת.

במנועים שכן מתאימים, אין את הבעיה הזו.

פורסם

זה גורם לנזקים במנועים שלא מיועדים לעבוד בטמפ' הנ"ל, למנועים שכן, לא רואה סיבה שזה יעשה נזק(כול שכן, כאשר יש משמנת ומקפידים על התחזוקה שלה)

אבא שלי עבר ב-3 שנים האחרונות 100 אלף עם גפ"מ ביונדאי טוסון שלו ובשקלול כסף, הוא משלם על "דלק" כמו שאני בספייסטאר שלי, רק שהוא לא נוסע בספייסטאר :)

פורסם
הגז מטבעו עובד בטמפרטורה גבוהה יותר.

זה גורם נזקים לא?

מה הכוונה תחזוקה נכונה? מה צריך לעשות?

ממה שאני יודע הנזק נוצר בעקבות כך שהגז "יבש" יותר. לבנזין יש קצת שימון עצמי כזה ששומר על השסתומים. בגלל זה לגז יש או משמנת או שמשלבים בנזין בכמויות מסויימות כדי לחפות על חוסר שימון.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...