Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
~

מוזר לי לקרוא שאלה כזאת ממישהו צעיר ובריא כמוך, שלמיטב זכרוני מצוי במסגרת אקדמית ואינו כבול במשכנתא, בת זוג מתעללת או ילדים שתלויים לו כאבן ריחיים כלכלית על הצוואר. סטרס זה לא גזירת גורל, אלא מצב תלוי נסיבות. נסה להבין מה בדיוק גורם לזה במקרה שלך ולנטרל את האיומים - בין אם זה אנשים שצריך לחתוך מחייך, מקום מגורים שצריך להחליף או מקצוע שעדיף להתרחק ממנו.

האמת - עשיתי חושבים דומה לא מזמן, והגעתי לתובנה בגודל של סילברדו, שהסטרס, חרדות ודיכאון אצלי בחיים מגיעים אצלי לא מעבודה, ואפילו לא מלימודים, אלא ממקום אחר לגמרי (זה סיפור ליום אחר), ופעלתי להרחיק את נ-root cause של זה מהחיים. מאז אני הרבה יותר רגוע ומפוקס, ואפילו שמח איפשהו.

לזרוק את הסמארטפון למגירה, לשמוע דאב, לעשן לא סיגריות, וללטף חתולים חמודים זה טוב בתור דרך להירגע מהרגע להרגע, אבל בשביל לקבל פתרון לטווח ארוך צריך לבוא בגישה יסודית יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואדים - זה תלוי בנסיבות. יש מצבים בהם צריך להרגע מארוע חיצוני, יש מצבים בהם מקור המתח או הדכאון פנימי. לפעמים זה אפילו לא לגמרי ברור ויש צורך בסיוע מקצועי.

דריש - העובדה שמדובר בפורום ציבורי לא צריכות להפוך את הנסיבות לפפמביות. תן לבעל העניין להחליט מה הוא רוצה לחשוף לפני כל העולם, אשתו וגיסתו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דריש,

לעולם אי אפשר לדעת ממה דברים כאלו נובעים אצל מישהו אחר. גם אם היה חושף קצת, עדיין היה אפשר רק להניח ולא באמת לדעת\להבין. זה כבר תפקידם של אנשי מקצוע בהנחה והיו פונים אליהם.

ואל תשכח- לא כולם שווים ביכולות המנטליות שלהם. יש אנשים חזקים יותר מאחרים, יש כאלו שעבורם דברים ששוברים אנשים אחרים הם כלום, ויש כאלו שמתכרבלים לתנוחה עוברית עם קופסת טישיו כי נבח עליהם כלב. כל אחד מגיב ויכול להתמודד עם עומסים בדרגות קושי שונות.

לא מאחל לאף אחד למצוא את נקודת הקיצון של יכולת ההתמודדות שלו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא מאחל לאף אחד למצוא את נקודת הקיצון של יכולת ההתמודדות שלו.

מצד שני, בנקודת קיצון גרף הפונקציה משנה כיוון.

משבר, במיוחד אם הוא נובע מאנשים מסויימים בחייך, יכול להביא אותך למידת pohuizm נכונה, שתעזור לך לפתח כלים לצאת ממנו.

* פוחואיזם הוא פילוסופיה רוסית עתיקה, שמקורותיה בתקופת הכיבוש המונגולי, ועוסקת בהתמודדות עם קשיי הסביבה על ידי פיתוח אדישות וחוסר אכפתיות.

https://www.proz.com/kudoz/russian-to-english/slang/3344270-%D0%BF%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D0%B7%D0%BC.html

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חוויתי משבר אחד שכזה. העפתי דמות ראשית מחיי. המשכתי הלאה.

חוויתי משבר שריסק אותי. הגעתי לנקודת הקיצון. בוצעו מספר שינויים בחיים. לא יכול להגיד שהם הקלו עליי. אבל מה האופצייה האחרת?

אני עכשיו בהתחלה של משבר נוסף. הקשיים רק מתחילים עכשיו.

פונקציות? גרפים? Pיזדיי3.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא מוזיקה. לא אוכל. לא סקס או סמים או בלאק ג'ק.

ללכת לעשר דקות לעשן סיגריה ולשתות קפה זה לברוח מהסטרס, לדחוק אותו קצת למטה, ולהגיד "עזוב", אני אתמודד עם זה עוד מעט. זה טיפול סיפמטומטי קלאסי שלא עוזר בשיט בטווח הארוך. איך אני יודע? כי החיים של כולם מלחיצים, אבל לאלה שבסרטס תמיד יש "כלים להתמודד איתו", בעוד שלאלה שאין - אינם בסטרס.

לחץ הוא אחד הדברים הכי נייטרליים בעולם. הוא חוצה מגזרים, מינים, מעמדות, הכל. העני לחוץ כי הוא לא יודע אם יהיה לו מה לאכול מחר, העשיר לחוץ כי הוא מפחד להפסיד מיליונים. הגבר לחוץ שהאישה לא תאהב את המסעדה שהוא בחר, האישה לחוצה שהגבר לא יתחייס אליה כשווה. היהודי לחוץ שיתפוצץ לידו ערבי, הערבי לחוץ שבלילה יבוא הצבא. המובטל לחוץ כי מתחיל להיגמר הכסף, המועסק לחוץ שהוא יפוטר. כולם לחוצים.

לחץ הוא לא הבעיה, הוא הסימפטום. לחץ הוא הבעיה כמו שכאב ראש הוא הבעיה כשאתה רעב או מיובש. אתה יכול לקחת כדור וזה יעלים את הכאב הראש, אבל אחרי שהשפעת הכדור תפוג, הוא יחזור. ואת מהר מאוד אתה מוצא את עצמך תלוי (אני כל יום) בסם הזה (עושה מדיטציה).

כמו שדריש אמר, אתה צריך להבין מה הגורם ללחץ, אבל כמו שדריש לא אמר אתה צריך לרדת לרזולוציה הרבה יותר נמוכה ולהבין מה בדיוק גורם לו. ולא "העבודה" או "האישה". כי אם אתה מחליף עבודה בגלל סטרס, ברכותי - אתה הולך להיות מובטל די הרבה.

האם זו כמות משימות לא הגיונית? האם זה בוס שמלחיץ ו/או אף פעם לא מרוצה? האם זו ציפיה מהממונים שתעשה יותר ממה שמטילים עלייך כשאתה בקושי עומד במה שכן מטילים עליך? צריך ממש לפרוט את זה לפרוטות.

אחרי שעשית את זה ומצאת את הגורם הספציפי (כשתחשוב עליו אתה כבר תדע, למרות שאני מהמר שאתה כבר יודע), תנסה לאמת אותו.

האם כמות המשימות באמת לא הגיונית? או שהקולגות שלך מקבלים את אותו היקף עבודה ומסתדרים? אם כן, האם ניהול הזמן שלך אפקטיבי? האם עצם הסטרס שלך הוא מפלצת שמזינה את עצמה ואז בגלל שאתה בסטרס אתה לא מספיק לעבוד, ובגלל שאתה לא מספיק לעבוד אתה בסטרס וחוזר חלילה?

האם הבוס שלך באמת לא מרוצה ממך או שעוברת גם עליו תקופה קשה? או שאולי הוא סתם דוש? או שאתה פשוט לא קורא אותו נכון?

אחרי שאימתת שזה זה באמת זה. אני אוהב לשחק במשחק שנקרא worst case scenario. מה הדבר הכי גרוע שיקרה אם X? אם אני לא אשלים את רשימת המטלות שלי להיום, מה יקרה? מה אם אני אשלים רק 80% או 90% או 60%? מה אם הבוס שלי באמת לא מרוצה? אבל בלי לחרטט לעצמך. תכלס. מה יקרה אם לא תעשה משימה אחת היום? בטוח זה כבר קרה למישהו, תשאל אותו. ברוב המקרים, התשובה היא "כלום", כי אם תחזור להתחלה, תראה שבעצם המצב הזה, ה-worst case scenario, כבר מתקיים היום - הוא הסיבה שאתה בסטרס! ובתכלס, הכל בסדר. אף אחד לא מת, אף אחד לא איבד את העבודה או נזרק לרחוב. כלום.

ברגע שזיהית את הבעיה, 80% מהפתרון כבר מאחוריך.

אתה פחות בסטרס כי אתה לא "בסטרס" אלא כי "אני לא מנהל את הזמן שלי כמו שצריך".

אתה פחות בסטרס כי מסתבר שאתה ממש לא לבד בסירה הזאת, ומסתבר שהבוס שלך מתנהג אותו דבר גם להוא שקיבל קידום לפני חודש.

אתה פחות בסטרס כי שום דבר נורא לא יקרה.

עכשיו נשאר לך רק למצוא פתרון לבעיה הקונקרטית - לצורך הדוגמה שלנו, ניהול זמן. והנה, אין לך סטרס.

אם היית מישהו אחר, יכול להיות שהייתי זורם על עצות הדחקה כמו "ללטף חתולות". אבל מהיכרותי עם ההיסטוריה שלך אתה בנאדם מבריק עם מוח שעובד הרבה יותר טוב משל רובינו כאן (myself included) ואתה לחלוטין יכול לעמוד במציאת פתרון הרבה יותר שורשי ומעמיק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כמו שדריש אמר, אתה צריך להבין מה הגורם ללחץ, אבל כמו שדריש לא אמר אתה צריך לרדת לרזולוציה הרבה יותר נמוכה ולהבין מה בדיוק גורם לו. ולא "העבודה" או "האישה". כי אם אתה מחליף עבודה בגלל סטרס, ברכותי - אתה הולך להיות מובטל די הרבה.

דריש פשוט בוחר את המילים שלו בקפידה ומנסה להיות כמה שיותר גנרי ומלטף, לאור רגישות ההנהלה להודעותיו בחודשים האחרונים. אמנם כל תשומת הלב הזאת מחמיאה, אך לפעמים אני מתבלבל וחושב שאני בקנדה או בקליפורניה עם כל כמות הנפגעים פה מכל מילה או משפט שאני כותב.

לענייננו - כשאמרתי 'עבודה' התכוונתי line of work (משלח יד) ולא החברה שבה הוא מועסק. בגדול, אני מסכים עם כל הפירוט שהוספת. רק שטכנית, ירדת לרזולוציה גבוהה יותר ולא נמוכה. רזולוציה נמוכה זה כשאין הרבה פרטים, גבוהה זה להפך. :wink:

פורסם
רק שטכנית, ירדת לרזולוציה גבוהה יותר ולא נמוכה. רזולוציה נמוכה זה כשאין הרבה פרטים, גבוהה זה להפך. :wink:

Understandable mistake, my dear Watson.

הרזולוציה לא משתנה. היא קבועה. אנחנו מסתכלים על תמונת מצב קבועה כלשהי.

כשאתה נמצא רחוק ורואה את כל התמונה המלאה - או לחלופין מדבר בקווים כלליים, אתה מסתכל על הרזולוציה הגבוהה.

כשאתה נכנס פנימה, ומתמקד בפרטים, ממש רואה כל פיקסל ופיקסל של התמונה - אתה יורד לרזולוציה נמוכה.

זאת ועוד - קצת קשה לרדת לרזולוציה גבוהה.

יחיד עם זאת, מדובר בטעות מובנת ומקובלת שנמצאת בשימוש נרחב. כמו אופניים חשמליות (חשמליים), מלכתחילה עם כ' דגושה (שאמורה להיות רפה כי השווא ב-ל' הוא נא), או לכשעצמו (כאשר) כשמתכוונים ל"כשלעצמו" (כשהוא לעצמו, או בעצמו, או במנותק מדברים אחרים).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הדרך הכי מהירה, אם יש אישה/חברה - לתפוס אותה בטוסיק. :wink:

בעבודה - למצוא איזה משחק בסמארטפון שישחרר לך את המוח בהפסקה קצרה - יכול לעזור. אני השתמשתי תקופה באפליקציה של פוקר. עכשיו אני קורא ספר בטלפון כמה דקות.

פורסם

הולי שיט השרשור קיבל תפנית.

אני מרגיש שאני צריך להבהיר: בסך הכל עניין אותי איך אנשים מתמודדים עם סטרס. בעיקר ברגעים הקטנים של לנקות את הראש 5 דקות. מי שקרא את ההודעה הראשונה והיה בסיטואציה דומה הבין בדיוק למה אני מתכוון, אני משער.

הכל בסדר ואין צורך בייעוץ נפשי פרטני. אתם מוזמנים לכתוב כי הפורום פתוח והכל, אבל חבל על הזמן שלכם. אני גם קורא הכל, אבל מתוך עניין והוקרה ולא צורך.

מודה שוב לכולם על התשובות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קצת קשה לרדת לרזולוציה גבוהה.

יחיד עם זאת, מדובר בטעות מובנת ומקובלת שנמצאת בשימוש נרחב.

אני צריך לחשוב על זה קצת יותר לעומק, אבל יש מצב שאתה צודק וחייתי בשקר בעשרים שנה האחרונות. די מטריד.

ע"מ להציל את כבודי אזכיר שגם מהארץ יורדים, אפילו אם בתכל'ס עולים באיכות החיים וברמתה. וכן, אני מודע להקשר הדתי.

פורסם
אז פעם הבאה תסביר ת'צמך יותר טוב לפני ששופכים פה עליך שעות של ייעוץ פרו בונו.

סעמק. damn kids.

:lol:

נשבע שהרגשתי אשמה לכל אורך ההודעה שלך :twisted:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זהו , נפתרה הבעיה. עכשיו במקום לחץ\סטרס של לימודים ניקו צריך לשבור את הראש אם הרזולוציה גבוהה או נמוכה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...