Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה לעשות עם 40K פנויים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רוני - שמת לב לשאלה הראשונה שלי בתגובה הראשונה בשרשור? השאלה היתה - למה מיועד הכסף, ומתי. אצל זוגות צעירים ללא חסכונות (ומי ששואל על 40 אש"ח כנראה שאינו בעל חסכונות רבים) 40 אש"ח עשויים להיות משמעותיים בטווח לא ארוך. לכן, אם מדובר בכסף שייעודו הוצאות קרובות (ואני מדבר על רכישות חשובות, לא על בזבוז) - שישאיר אותו בעו"ש. אם הטווח רוך - בהחלט לחפש השקעה, עם בחינת אופק השימוש בכסף וכושר הספיגה במקרה של הפסדים בתקופה מסויימת.

לגל מי שממליץ על פק"מ - בדקתם את העמלות והמס? בפעם האחרונה שבה בדקתי, וזה לא היה בזמן האחרון, העמלות הפכו את המסלול הזה לחסר הגיון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתעלק על השרשור

איפה תמליצו להשקיע סכום של כ-70 אלף ש"ח?

יש עוד כסף בצד, אבל להשקיע 70 אלף בלי להיות חנוק זה אפשרי.

מתכוון לקנות דירה בשנים הקרובות (בסביבות ה-3 שנים), אז הכסף לא חייב להיות נזיל מידי.

כרגע הכסף שוכב בעוש ולא עושה כלום.

חוסך כל חודש כ-7 אלף שקל.

פורסם
רוני - שמת לב לשאלה הראשונה שלי בתגובה הראשונה בשרשור? השאלה היתה - למה מיועד הכסף, ומתי.

כן, זה גם מה שאני כתבתי. נתתי הצעה בהנחה והכסף או חלק ממנו לא מיועד לשימוש בשנים הקרובות.

מתעלק על השרשור

איפה תמליצו להשקיע סכום של כ-70 אלף ש"ח?

יש עוד כסף בצד, אבל להשקיע 70 אלף בלי להיות חנוק זה אפשרי.

מתכוון לקנות דירה בשנים הקרובות (בסביבות ה-3 שנים), אז הכסף לא חייב להיות נזיל מידי.

כרגע הכסף שוכב בעוש ולא עושה כלום.

חוסך כל חודש כ-7 אלף שקל.

האמת - לא יודע מה לעשות לטווח של 3 שנים, אבל מכיוון שאתה חוסך כרגע 7 אלף כל חודש, בהחלט הייתי חושב על לשים חלק מהסכום הזה בצד להשקעה מסוכנת יותר לטווח ארוך. שים לב שהחלק צריך להיות קטן מספיק כדי שאם בעוד 3 שנים תצטרך את הכסף ותגלה שערכו ירד, תוכל להמשיך עם ההשקעה ולא להוציא את הכסף.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הנה, דוגמא מהחודשים האחרונים - בנובמבר דצמבר כל השוק נפל באיזה 15% או יותר. מתחילת ינואר ועד סוף פברואר הוא קפץ כל הדרך בחזרה. החזרים של 15% בחודשיים. משקיע טיפש ימכור בשיא הירידה. משקיע חכם יגיד "אוקיי, הפסדתי, עכשיו אקנה עוד קצת וארוויח מהעליות שיבואו".

אתה מייפה קצת את המציאות, יש גם דוגמאות הפוכות. ברבעון הראשון של 2008 ה-SP500 איבד 15% מערכו. ברבעון השני של 2008 הוא קפץ כמעט כל הדרך בחזרה. המשקיע החכם שלך, שאמר לעצמו "עכשיו אקנה עוד קצת וארוויח מהעליות" בתחילת 2008, איבד 50% מההשקעה שלו תוך פחות משנה וחיכה 4 שנים כדי למחוק את ההפסד הזה.

מי שיודע שיצטרך את הכסף בטווח זמן נראה לעין צריך להשקיע סולידי, אין מה לעשות.

פורסם

א. בכלל לא מייפה את המציאות - שים לב שדיברתי אך ורק על טווחים ארוכים - ממינימום של 5 שנים ועד 20 ו-30 שנה.

ב. לא ברור לי איך מה שכתבת שונה ממה שכתבתי - גם אני תיארתי מקרה בו השוק נפל ואז טיפס למעלה בחזרה.

ג. המשקיע החכם קודם כל לא מוכר ברגע שיש ירידה, אלא רק אם הוא מממש רווחים. הוא גם שוקל לקנות עוד כשהשוק מתייצב.

ד. נורא קל לומר "אולי אצטרך את הכסף בטווח זמן קרוב אז אשקיע סולידי". אני מציע לחשוב קצת מעבר, ולשים חלק מהכסף בהשקעות יותר מסוכנות. יש לזה יתרון כפול - גם תקבל (ככל הנראה) תשואה טובה יותר לאורך זמן, וגם זה יעודד אותך לחסוך יותר בשביל העתיד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - כל עוד ייעוד הכסף לא ברור המשפט האחרון שלך בעייתי. אם הבחור מתכוון להשתמש בטווח של מספר חודשים יתכן מאד שהדרך הנכונה היא להשאיר את הכסף בעו"ש, בלי סיכון ובלי סיכוי. אם בטווח יותר ארוך - זהתלוי בטווח ובמטרות להן נועד הכסף, בהחלט שיש מצבים בהם הייתי נמנע מלהמר.

אל תשכח שמצבך (כרווק שמתפרנס היטב וכנראה הספיק לחסוך כמה אירו) כנראה שונה לגמרי מזה של פות"ש. אם הוא שואל על 40 אש"ח - שבמחזור החיים של אדם, ובודאי של משפחה, הם סכום לא גדול - כנראה שמצבו פחות שפיר משלך. הגיוני שבמצב של הקמת משפחה אדם כזה יהיה שמרני מאד. אבל כל זה נכתב בניסיון לקררוא בין השורות, ויתכן שהמצב שונה ובהתאם לכך נדרש גם פתרון אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכל נכון, הטענה שלי אחרת - צעירים שמצליחים לחסוך (אפילו מעט) יכולים בהחלט להיות פחות פחדנים ופחות סולידיים בחלק מאפיקי ההשקעה שלהם, גם אם מדובר בסכומים קטנים. לאורך מחזור החיים של אותם צעירים, יש לאפיקים סיכוניים יתרונות מוכחים לאורך השנים. גם אם אתה קונה דירה וגם אם אתה מקים משפחה.

אני לא משווה אלי - אני משחק בבורסה ובאופן כללי בעל סבילות הרבה יותר גדולה להפסדים (בסוף דצמבר הייתי עם מינוס 20% בתיק שלי, אם מתעלמים מהמזומן).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

היי

אני לא אצטרך את הכסף בקרוב.

מסוגל לשים בצד עוד פלוס מינוס 1500 ש''ח בחודש.

לא מבין כלום בהשקעות, מאיפה להתחיל?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מה זה בקרוב? שנה שנתיים או חמש עשר?

אם אתה מסוגל לשים בצד עוד 1500 בחודש לטווח ארוך - מצוין.

לא יכול לכוון אותך מאיפה להתחיל. רוב האנשים הולכים לבנק, אם כי אישית אני לא סומך על יועצי השקעות בבנק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כתבו פה הרבה על סיכון השקעה במניות, אבל צריך לשים לב שהאפיק ה"סולידי" הוא בדרך כלל איגרות חוב ממשלתיות או של חברות עם דירוג גבוה, והאפיק הזה יכול להיות מסוכן. היום הריביות נטו של האפיקים האלה אפסיות, ואם משקיעים באמצעות תעודת סל או קרן נאמנות יש סיכוי לא רע לתשואה שלילית במידה ומחיר האג"ח ירד. כמו שאומרים, תשואות העבר (תקופת ירידת ריבית ועליית מחירי אג"ח) ממש לא מעידות על התשואות בעתיד.

לגבי 70 א' ש"ח שישמשו לדירה תוך 3 שנים, לא נוגע במניות/אג"ח ומשאיר בעו"ש- גם אם תעשה 30% ברוטו ב- 3 שנים (שזה 22.5% אחרי מס), מדובר ב- 15 א' ש"ח רווח, שזה מה שאתה חוסך בחודשיים... לא שווה לסכן אותם בשביל זה.

פורסם

לגבי 70 א' ש"ח שישמשו לדירה תוך 3 שנים, לא נוגע במניות/אג"ח ומשאיר בעו"ש- גם אם תעשה 30% ברוטו ב- 3 שנים (שזה 22.5% אחרי מס), מדובר ב- 15 א' ש"ח רווח, שזה מה שאתה חוסך בחודשיים... לא שווה לסכן אותם בשביל זה.

מסכים, אבל אם הוא חוסך 7 בחודש, ובהנחה והוא לא יצטרך את כל הסכום הזה בשביל הדירה, אז בהחלט הייתי שם חלק מזה לטווח ארוך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מה זה בקרוב? שנה שנתיים או חמש עשר?

אם אתה מסוגל לשים בצד עוד 1500 בחודש לטווח ארוך - מצוין.

לא יכול לכוון אותך מאיפה להתחיל. רוב האנשים הולכים לבנק, אם כי אישית אני לא סומך על יועצי השקעות בבנק.

בהסתכלות 5 שנים קדימה לפחות אני לא אצטרך את הכסף.

כרגע אני גר עם שכירות מאוד נמוכה ולקנות בית זה כרגע לא בסדר עדיפויות.

יכול לסגור את ה40K האלו פלוס 1500 ש"ח לפחות ל5 שנים קדימה.

יתכן שעם הזמן אולי ארצה לנתב כספים למקומות אחרים (רכב וכו') אבל כרגע זה מה שאני מסוגל לשים בצד.

בקיצור להתחיל בבנק?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

באמת שלא יודע לומר לך. מדובר על 130000 בסוף התקופה ולך תדע - אולי עוד 5 שנים תרצה לקנות דירה וזה ישמש אותך בתור בסיס.

אני עדיין בעד לקחת סיכונים אם אתה צעיר ויכול להרשות לעצמך, אבל צריך להבין שעוד 5 שנים ה-130000 האלה יכולים להיות שווים 160000, אבל גם 100000 (אם כי ההיסטוריה מלמדת שהסיכוי גבוה יותר שערכם יגדל מאשר יקטן).

לחילופין, אם תלך על משהו סולידי, זה ינוע נניח סביב 120000-140000.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...