Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רואה שזה מעניין אתכם ואני שמח ואנסה לפשט כמה שיותר. מסנן חליפי זול בעל שטח סינון קטן, מלכתחילה לא יעיל ביעילות ההתחלתית כמו מסנן מקורי חדש או חליפי מבית יצרן איכותי. גם אם תחליף מסנן מקורי כל שנה עדיין תפגע פחות במנוע מאשר תשים מסנן חליפי ותחליף כל שנתיים. אם תשים מסנן אוויר חליפי זול כל שנה גם תפגע במנוע בגלל תדירות החלפה גבוהה, וגם בגלל שהיעילות ההתחלתית של החליפי לרוב תהיה מאוד נמוכה (יכול להגיע למאות אחוזים הפרש), גם היעילות הסופית שלו ממש נמוכה = מזהם לאורך כל חייו הרבה יותר את פנים המנוע מאשר מסנן מקורי. יש מסננים חליפיים שהיעילות הסופית שלהם לא מגיעה ליעילות ההתחלתית של מסננים מקוריים (אני מדבר על השוואה של מסנן לאותו רכב אחד לאחד לשם ההסבר. זה נכון גם באופן כללי.

לכן בחליפי עם פחות שטח סינון מקבלים גם חרא סינון, גם חראה אטימה, גם חוסר עמידות לויברציות, גם שטח אטימה נחות עם חומרים נחותים וגם חיים קצרים יותר.

ההיגיון אומר שככל שמסנן האוויר מלוכלך כך לחץ על האזורים ה"נקיים" גדול יותר מה שגורם לגזירה. גזירת נייר המסנן מפזרת שברירי נייר שבמנועי טורבו זה ממש סכנה.

להבנתי החלפת מסנן אוויר מוקדמת עדיפה במיוחד אצלנו עם כל כך הרבה ימי אובך במיוחד רכבים שנוסעים באתרי בניה ובתנאי שטח.

פורסם
ההיגיון אומר שככל שמסנן האוויר מלוכלך כך לחץ על האזורים ה"נקיים" גדול יותר מה שגורם לגזירה. גזירת נייר המסנן מפזרת שברירי נייר שבמנועי טורבו זה ממש סכנה.

.

דווקא באיזורים הנקיים מפל הלחצים קטן יותר, כלומר הלחץ על מדיית הסינון קטן יותר, מאשר האיזורים הסתומים

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, זה נכון מבחינה פיזיקלית. בפועל, אם הנייר פורץ, ( צלולוזה) הוא פורץ בבת אחת. אין איזו מחיצה פיזית בין הצד הנקי לצד המלוכלך, זהו מבנה תלת ממדי.

דוד, אם יש קרע קטן ולא פריצה יש מצב שחתיכות ממש זעירות של נייר יחדרו ליניקה, זה נכון מאוד, אבל, זה עניין של זמן שאול, זאת אומרת הנזק הוא עניין של זמן כאשר מסנן מתחיל לקבל מיקרו חתכים, לאורך זמן הוא יפרוץ או ימשיך לשחרר חלקיקים לא מסוננים עד אשר יפרוץ. לכן כדאי כל שנה לפתוח את בית המסנן לבדוק את המסנן פיזית ולשלול פגיעה במבנה המסנן ולנקות את הבית בעזרת שואב אבק.

בישראל אכן מוגדרים תנאי אקלים קשים ע"י רוב היצרנים (פקקים, אבק וחול) ולכן רוב היצרנים ממליצים על החלפה בתדירות כפולה מלכתחילה: 30 אלף ק"מ או שנתיים, בעוד באירופה אותו רכב ואותו מסנן יוחלף פעם ב 3 שני או אפילו 4 שנים ועד 60 אלף ק"מ ולעתים עד 90 אלף ק"מ.

בפועל, אם פעם תראו כמה אבק מסנן אוויר טוב ואיכותי באמת יכול לתפוס עד הגעה לסוף חייו תבינו שברוב המקרים בישראל מחליפים מסנני אוויר במקדם בטחון גבוה מאוד, כי זה מה שהיצרנים או היבואנים (מוסכי היבואן) הגדירו במפרטי הטיפולים (לפי X ק"מ או שנים). אני עשיתי ניסיון על הרכב שלי עם מסנן חליפי איכותי (בלי להזכיר מותגים) שהנתונים שלו מול המקורי מאוד דומים מבחינת מפל לחץ התחלתי ויעילות סינון התחלתית וסופית, אך מבחינת קיבולת תפיסת האבק, בערך 90 אחוזים מהמקורי. לאחר שנה הכנסתי אותו לבדיקת מעבדה והתוצאות הראו עם שארית של 65% אורך חיים מבחינת כמות האבק שעוד יכול היה לתפוס ביחס ללחץ הידפרנציאלי המקסימלי שמותר. הבדיקה בוצעה בספיקה של 85% מהמקסימום ספיקה של מערכת היניקה (לפי כוחות סוס) בערך מדמה גז קבוע של 5000 סל"ד וזו עוד פחות החמרה מול התקן, שקובע בבדיקה לעשות במקסימום ספיקה וזה לא מדמה מצב אמיתי, הרי אף אחד לא נוסע קבוע על סל"ד של 6~ אלף.

בפועל, לדעתי, לדעת טכנאי המעבדה וגם מהנדס התחום, הוא היה מתפקד לפחות עוד שנתיים - שלוש ברכב ללא שום בעיה וללא שום סכנה לרכב אותם תנאים שנסע הרכב עד כה.

מצד שני הגיעו אלינו מסננים לבדיקה של צד שלישי בגלל תלונה וראינו שלכאורה כשהסתכלנו על המסנן הוא לא היה נראה סתום אך בפועל תפס הרבה אבק והוא היה סתום לגמרי מכיוון שאותו רכב נסע באיזורים של מחצבות ששם יש אבק דק מאוד שסותם מאוד מהר את המסננים ולא רואים את זה כל כך כמו אבק עבה יותר.

המסקנה - יש סיבה שאינטרוולי ההחלפה בישראל קוצצו מראש בחצי על ידי רוב היצרנים. המדינה שלנו מאובקת ורכבים חוצים את כל תנאי האקלים כל שנה כמה פעמים. הקפידו להחליף את מסנן האוויר במסנן איכותי ובזמן.

הזול עולה ביוקר

פורסם

שאלה בהקשר הנ"ל:

היה לי רכב (בשימוש מאסיבי למידי של כ 45 - 50 אלף ק"מ בשנה), באותה תקופה המכוניות של היצרן טופלו בארץ על פי שגרת תחזוקה לתנאים רגילים: החלפת פילטר אוויר כל 60 אלף ק"מ. ככה הרכב עבד עד 350 אלף ק"מ בלי תקלות.

הוא הוחלף בדגם חדש יותר של אותו יצרן, עליו חלה כבר שגרת טיפול לתנאים קשים שזה אומר החלפת פילטר אוויר כל 30 אלף ק"מ.

השימוש שלי הוא רק בכבישים סלולים, לא אתרי בניה, לא מחצבות וכו', רוב הנסיעות בינעירוניות.

יש בעיה לחזור להמלצה המקורית של 60 אלף ק"מ?

פורסם

כן. לפחות כל עוד הרכב נמצא באחריות. אינני יודעי מה שינוי שבוצע בין דגם לדגם ולכן אני לא יכול לענות. אין לי גם מידע על תלונות שהיצרן קיבל (אם קיבל) או האם בוצע שינוי במפת היניקה או ב MAF או כך דבר שקשור לניהול הדלק או הגדרות הלחץ הדיפרנציאלי של מחשב הרכב... ועוד המון פרמטרים שאני לא יודע. לך לפי המלצת היצרן.

לדעתי האישית, כאשר הרכב יוצא מאחריות, תוכל לנסות למשוך עוד שנה או 15 אלף ק"מ ואז עוד תוך כדי בחינת המסנן פעם בשנה וניקוי הבית כפי שציינתי למעלה, אם הכל הולך חלק - אז למה לא. אם תתן לי מק"ט מקורי אני יכול להגיד לך יותר פרטים בפרטי כי אולי יהיה לי מידע יותר טכני שאצטרך לבדוק לעומק.

הזול עולה ביוקר

פורסם

כמובן כשהרכב באחריות זה לא אפשרי כי אתה מחוייב לשגרת התנאים הקשים כתנאי לאחריות.

האחריות נגמרה כבר, בזמן האחריות בוצעו 3 החלפות מסנן בשנתיים ( 90.000 ק"מ).

פורסם

Buki, החיסכון של להחליף את הסנן במרווח גדול יותר הוא זניח, קשה להבין למה לקחת את הסיכון (כביכול).

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

איזה סיכון?

למה ברכב מודל 2000 כל 45 אלף היה בסדר, ברכב מודל 2009 כל 60 אלף היה בסדר אבל ברכב מודל 2016 צריך כל 30?

שימוש שלי לא עונה להגדרה של תנאים קשים.

אז למה?

פורסם

בוקי, מחזיר אותך למה שרמתי לך למעלה. השימוש הרגיל נקבע למרווח הנ"ל וההחמרה היא להוריד משנתיים או 30 ל שנה או 15 אלף. כפי שרשמתי, אין לדעת מה שונה בדגם החדש. לשיקולך בלבד. אין טעם שתתווכחו ביניכם על הנושא.

הזול עולה ביוקר

פורסם

אני מדבר על מסנן אוויר למנוע, לא למזגן.

ההחלפה כל 30 אלף/שנתיחם זה כבר אחרי החמרה של תנאים קשים, כך זה מופיע בתוכנית טיפולום של היצרן לתנאי שימוש קשים.

פורסם

Buki, האם הרכב עם אותו מנוע ואותו פילטר?

אם כן, כנראה פשוט היבואן עשה חישוב מסלול מחדש והחליט שעדיף להרוויח פעמיים מפעם אחת.

פורסם

המנוע כמעט אותו דבר עם המערכות הנדרשות לעמידה בתקני יורו החדשים, וזה לא היבואן.

היצרן הגדיר בשלב מסויים את מדינת ישראל כאיזור עם תנאי שימוש קשים.

פורסם

אני אגלה לך,

גם בתחום התעופה, ישראל מוגדרת כאיזור בעייתי (סביבה מזוהמת).

מוגדר למנועים אשר ממריאים יותר מ-50% מההמראות (אשר מתבצעת באותו הגובה שהמכונית שלנו נוסעת) שלהם באיזור המזרח התיכון וצפון אפריקה, בדיקות מחמירות הרבה יותר. בשמיים אין פקקים ומדובר רק על המראות. מנועים שמגיעים מהמדינות שמוגדרות "סביבה מזוהמת" מגיעים מלאים (חול ואבק) בצורה ניכרת ביחס למנועים שטסים נטו באירופה או צפון אמריקה.

אני רוכש את החלקים מחו"ל (כל החלקים המתכלים) במחירים כל כך מצחיקים, ביחס למחיר בארץ, שמעולם לא חשבתי לחסוך 45-60 שקלים על סנן אויר למנוע כל טיפול שני.

• אהבתי 1

פורסם

נגיד, אבל אתה אומר שהרכב הקודם עבר 350 אלף בלי תקלות. מה השתנה עכשיו?

הרכב שלי גם נוסע בכבישים סלולים בלבד במרכז הארץ, ללא איזורים מדבריים. בטיפול 15 אלף ביקשתי מהמכונאי להחליף את הפילטר ואחרי שהוציאו אותו ראו שהוא כמו חדש, ולא צריך להחליף.

בשמני מנוע Vag גם היבואן החליט שעדיף שמן 5w-40 לתנאים בארץ, למרות שרק איזורים מעטים באמת דורשים שמן כזה צמיג. הנוראות הם מאוד כלליות ומכלילות, זה ממש לא חד משמעי מתי להחליף פילטר כזה או אחר בטח לא לפי ק"מ.

פורסם

אולי לא השתנה הרבה. אבל גם נמל תעופה בן גוריון לא נמצא במדבר ורוב ההמראות הן משם.

ככל הנראה יש סיבה להקטנת מרווחי הטיפול.

בנימה של ציניות -

עושים לנו גם טובה שמקטינים את מרווחי הטיפולים, גם ככה מוכרים לנו חלקים מזוייפים.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...