Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פולו 2011 1.2TSI

תהיתי לגבי החלפה יזומה של נוזל הקירור. מצד אחד אין המלצה שכזאת, מהצד השני זה נשמע לי הגיוני לרענן נוזל שכבר שנים במערכת ובא במגע עם המנוע וגם עלות ההחלפה לא יקרה מדי.

מה דעתכם? יתרום לבריאות המנוע או מיותר לגמרי?

פורסם

היי,

כמובן שאחרי כ"כ הרבה זמן החלפה תתרום. שים לב למלא נוזל בתקן הנכון, התקן צריך להיות רשום על גבי מיכל העיבוי (כנראה G11 או G12).

פורסם

לא מיותר, מכוון שבמשך השנים הוסיפו לשם מי ברז במוסכים וכרגע אי אפשר לדעת אם התערובת במינון תקין או לא.

אם אתה ממלא נוזל מסוג חדש יותר מהמקורי, חשוב לעשות פלאש עם מים כדי להוריד את השאריות של נוזל ישן.

פורסם
לא מיותר, מכוון שבמשך השנים הוסיפו לשם מי ברז במוסכים וכרגע אי אפשר לדעת אם התערובת במינון תקין או לא.

אצלי המצב שונה. גולף 2010, ומאז שהרכב עלה על הכביש לא הוספתי אפילו מ"ל אחד. האם יש צורך לרענן?

מצד שני, אין לי דרך לרוקן לגמרי. האם יש טעם לרוקן את מיכל העיבוי באמצעות מזרק, ולחדש רק את התכולה שלו?

פורסם

תנתק צינור רדיאטור תחתון, זה יתן לך את המענה שאתה מחפש.

המיכל עיבוי מכיל כמות מאוד קטנה יחסית למה שנמצא ברדיאטור ובאופן כללי במערכת, אם ברכבך מצוי נוזל קירור מקורי והוא נקי וצלול אין צורך לבצע שטיפה מכל סוג שהיא, רק לרוקן מהרדיאטור מה שיצא ולמלא נוזל חדש.

יש לשים לב לכל נושא ניקוז האויר וההמלצה שלי היא לשים עין על מפלס נוזל הקירור כיום-יומיים לאחר ההחלפה.

אישית אני יכול להעיד שהחלפתי ברכב שלי לאחר כ 7 שנים בשימוש עם הנוזל המקורי [G12++], למראית העין לא נראה שום הבדל בין הישן לחדש [G13].

לא הרגשתי שום הבדל אבל בשביל ההרגשה הטובה הרגשתי צורך לבצע ריענון.

פורסם

באוטו שלך צריך להוריד מגן תחתון, לנתק את צינור הכניסה של האינטרקולר

ואז ניתן לנתק את צינור הרדיאטור התחתון.

עבודה לא מסובכת כלל.

הכלים הנדרשים: טורקס 27 מברג שטוח ופלייר פטנט.

עריכה: התגובה לפסאט04

פורסם

אתה לא הוספת, אבל במוסך כל טיפול ממלאים מים.

אם כל פעם מוסיפים כ"סטנדרט" כוס מים+, אחרי 10 שנים מה שיש בפנים זה רק מים עם קצת צבע של נוזל קירור.

אם דאגו למינון נכון תמיד עם אותו סוג נוזל ומים מזוקקים אז הנוזל הזה יכול להיות ברכב 10 שנים או אפילו יותר.

לצורך הדוגמא, אני עם רכב שנת 2018, וכבר הוסיפו לי יותר מחצי ליטר מים במוסכי החברה.

פורסם
באוטו שלך צריך להוריד מגן תחתון, לנתק את צינור הכניסה של האינטרקולר

ואז ניתן לנתק את צינור הרדיאטור התחתון.

עבודה לא מסובכת כלל.

אין לי את הכלים (והידע והתנאים) לעשות זאת.

אתה לא הוספת, אבל במוסך כל טיפול ממלאים מים.

אולי לא הבהרתי מספיק, אבל כשכתבתי "לא הוספתי", הכוונה הייתה שגם בטיפולים לא היה צורך להוסיף, המפלס לא זז מעולם. אני צמוד לאוטו בזמן הטיפול, ורואה כל דבר שעושים. הטיב לתאר זאת ROEi1:

אם ברכבך מצוי נוזל קירור מקורי והוא נקי וצלול
זה בדיוק המצב, הרכב עם 69K ק"מ.

אני עם רכב שנת 2018, וכבר הוסיפו לי יותר מחצי ליטר מים במוסכי החברה.
לדעתי, זה דורש בדיקה.

• תוכן חדש...