Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(לא בטוח אם אני פותח שרשור במקום הנכון )

יש לי פיג'ו 107 ידנית , אני מתחיל בעוד מספר חודשים ללמוד באוניברסיטת אריאל .

כיום גר בתל אביב, כמה זה ריאלי לנסוע יום יום הלוך חזור 50KM לכל כיוון עם הרכב ? האם נפח מנוע של 1000 סמ"ק יעמוד בנסיעה?.

אני מגדיל את הבלאי משמעותית ? קראתי איפה שהוא שנסיעה במהירות בינעירונית למנוע קטן עלולה להזיק , זה לא נכון?.

פורסם

אני מכיר אישית מספר אנשים שעושים מדי יום דרך דומה לזו שאתה מתאר, הן באורכה והן בתוואי, עם רכבים בעלי מנוע קטן - ואין שום בעיה מיוחדת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כן, אתה מגדיל את הבלאי. ברכב שנוסע הרבה, יש בלאי יותר גדול מברכב שנוסע מעט.

אחרי המחסום לכיוון אריאל יש עליה די משמעותית. לא יודע איך 107 מתמודדת איתה אבל מכוניות כבדות וחלשות עושות אותה בפול גז.

זה לא ש 107 לא תעמוד בזה, רק עקרונית עדיף רכב גדול יותר וחזק יותר לנסיעות האלו.

פורסם

האם תעמוד במשימה? בהנחה שהרכב תקין ותתחזק אותו כמו שצריך - כן.

האם עדיף רכב אחר? כן. מדובר על 100 ק"מ ביום, הייתי מעדיף לעשות אותם על רכב אחר, נניח סופר מיני כלשהי, שאולי גם תסחוב טוב יותר וגם תהיה נוחה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גרתי באריאל 20 שנה והחזקתי שם ביונדאי אטוס שנת 99 שנסע את העליות האלה עשרות אלפי קילומטרים. בסוף בישורת באיזור מורשה נישבר גל הארכובה ל 2. אבל תיקנתי והמשכתי כוד גמה עשרות אלפים על העליות האלה.

פורסם
האם תעמוד במשימה? בהנחה שהרכב תקין ותתחזק אותו כמו שצריך - כן.

האם עדיף רכב אחר? כן. מדובר על 100 ק"מ ביום, הייתי מעדיף לעשות אותם על רכב אחר, נניח סופר מיני כלשהי, שאולי גם תסחוב טוב יותר וגם תהיה נוחה יותר.

את האמת שאני לא יודע אם אעמוד בנסיעה כמה נורא זה יכול להיות לנסוע עם 107 100 KM ביום? , הבנתי שזה נסיעה של 40 דקות בבוקר ובערב , כמה זה כבר יכול להיות נורא אין לי מושג ...

פורסם
גרתי באריאל 20 שנה והחזקתי שם ביונדאי אטוס שנת 99 שנסע את העליות האלה עשרות אלפי קילומטרים. בסוף בישורת באיזור מורשה נישבר גל הארכובה ל 2. אבל תיקנתי והמשכתי כוד גמה עשרות אלפים על העליות האלה.

אני לא כל כך מכיר את האריאל , לא חושב שאף פעם הייתי שם . תאכלס הנסיעה לשם לא קצת מסוכנת אני יודע שאני נשמע שמאלני שחיי באיזה בועה כרגע אבל דוגרי זה כן או לא ביג דיל לעשות את הנסיעות האלה יום יום אריאל וחזרה לתל אביב הלוך ושוב?

פורסם

זה שאלה של כמה פקקים יש בדרך וכמה סבלנות יש לך ועוד כמה גורמים, אבל זה תלוי יותר בך מאשר ברכב.

בכביש 5 הפקקים לרוב לכיוון תל אביב בשעות הבוקר והצהריים וההפך לקראת הערב, והוא דיי ישר

פורסם

מכיר אנשים שעושים את המרחק הזה עם 107/C1 - נוח זה לא, אפשרי זה כן.

קח בחשבון בלאי מואץ, וסחיבה בעייתית בעליה של אחרי המחסום - חוץ מזה לא רואה בעיות מהותיות.

בנוסף מניסיון אפשר לאסוף אנשים בקבוצות טרמפים (בתשלום) שיש לאוני' ככה ולדעתי הביקוש לת"א גבוהה כך שלדעתי אתה

יכול לקנות רכב גדול יותר ולבנות על לכסות חלק מהנסיעה ע"י אנשים שתיקח - מכיר אנשים שלומדים שם ועושים את זה וזה מכסה להם חלק לא רע מהעלות של הרכב.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם
זה שאלה של כמה פקקים יש בדרך וכמה סבלנות יש לך ועוד כמה גורמים, אבל זה תלוי יותר בך מאשר ברכב.

בכביש 5 הפקקים לרוב לכיוון תל אביב בשעות הבוקר והצהריים וההפך לקראת הערב, והוא דיי ישר

אז אם ככה זה די מצויין כי אני בבוקר יוצא מתל אביב ובערב חוזר לתל אביב .

פורסם
מכיר אנשים שעושים את המרחק הזה עם 107/C1 - נוח זה לא, אפשרי זה כן.

קח בחשבון בלאי מואץ, וסחיבה בעייתית בעליה של אחרי המחסום - חוץ מזה לא רואה בעיות מהותיות.

בנוסף מניסיון אפשר לאסוף אנשים בקבוצות טרמפים (בתשלום) שיש לאוני' ככה ולדעתי הביקוש לת"א גבוהה כך שלדעתי אתה

יכול לקנות רכב גדול יותר ולבנות על לכסות חלק מהנסיעה ע"י אנשים שתיקח - מכיר אנשים שלומדים שם ועושים את זה וזה מכסה להם חלק לא רע מהעלות של הרכב.

אם אני לבד באוטו הסחיבה תיהיה כל כך נוראית? ,עשיתי עם ה107 נסיעה לירושלים לפני שבועיים תאכלס מודה שקצת כאבה לי הרגל אבל האוטו נוסע ומביא אותך מ A ל B. אבל דוגרי לא הייתי עושה את זה ביום יום , השאלה כמה נסיעה לאריאל שבפועל זה 45-50 KM כזה ביג דיל .אני שומע על אנשים שנוסעים את המרחק הזה על אופנוע יום יום ( מכיר מישהו שנוסע מראשון לציון לאריאל הלוך חזור כל יום - והוא טוען שהוא עושה את זה ב 20 דקות לא שהבנתי איך.)

פורסם

בכל מקרה תבדוק עומסים בשעות שאתה חושב לצאת ולחזור בימים הקרובים כדי לדעת מה לצפה ממך.

לא מבין מה הבלאי המואץ כאן לדעתי זה בדיוק ההפך.

, במידה ואין פקקים זו סהכ נסיעה בינעירונית ללא הרבה עצירות כלל, כל עוד נוסעים במהירות סבירה(לא זוכר כמה מותר שם אבל בערך 90 100 אפשר לא לאמץ את המנוע יותר מדיי ולקבל צריכת דלק טובה.

פורסם

גם אני לא הבנתי איפה הבלאי המואץ?- אם זה סה"כ עונה להגדרה לפיה רכב שנוסע ביחס לרכב שעומד סופג בלאי מואץ אז אני לא אתייחס לזה כי גם אם זה נשמע הגיוני אין לזה כל משמעות לפי דעתי. השאלה שאני שאלתי זה האם לנפח מנוע שכזה נסיעה במהירות 110 -120 לדוגמא שבאה מד הסל"ד מראה אצלי בערך 3 ל 3200 זה לא דופק את המנוע ? לשם הבהרה אני מעביר הילוכים בערך עד 2 וחצי סל"ד שכן ב 3 כבר המנוע מתחיל לצעוק עלי שלא העברתי לפני .

פורסם

לא חושב שתהיה לך בעיה יותר מדי רצינית, אני מכיר אנשים שעושים את הדרך הזאת כבר כמה שנים כל יום עם יונדאי גטס חבוטה.

העלייה לא כזאת ארוכה, בערך דקה נסיעה. סע בנתיב הימני, אל תקרע את הרכב, אחר כך הנסיעה די שגרתית

• תוכן חדש...