Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז רכשתי קיה פיקנטו 2014

המוכרת נתנה לי אותה כמעט בלי דלק, אבל בסדר.. מילאתי פול טנק (קיבולת מיכל של קיה פיקנטו הוא 35 ליטרים)

הספקתי לנסוע 84 קילומטר ואני קרוב לגמור חצי מיכל - ואני בהלם! אם אני מחשב נכון זה יוצא צריכה מטורפת של 4.8 קילומטר לליטר. אז או שאני דפוק ואני לא מחשב נכון, או שמשהו דפוק ברכב!!

צירפתי תמונה מה דעתכם?

dyon3dmnm2kw.jpg

פורסם

ערב טוב.

קח אוויר. מד דלק לא ליניארי, בחצי הראשון הוא יורד הרבה יותר מהר.

תסיים את המיכל עד שהשעון יהיה קרוב ל 0, תתדלק פול.

תחלק את הק"מ שעברת במספר הליטרים שתדלקת.

במיכל של 35 ליטר 7-8 ליטרים אחרונים הם רזרבה. זאת אומרת כאשר השעון על 0, נשארים במיכל עוד 7-8 ליטר, תוכל לתדלק כ 27 ליטר.

פורסם
ערב טוב.

תסיים את המיכל עד שהשעון יהיה קרוב ל Empty, תתדלק פול.

תחלק את הק"מ שעברת בליטרים שתדלקת.

סומך עלייך. מקווה מאוד שהכל בסדר חשכו עיני ממה שראיתי

פורסם

אתה יכול לראת במחשב דרך את הצריכה הממוצעת, תדפדף עם כפתור Trip. היא מוצגת בצורה שונה, ליטרים ל 100 ק"מ ולא ק"מ לליטר. צריכה לפי מחשב דרך לרוב קצת יותר אופטימית ממה שנצרך בפועל אבל היא תתן לך הערכה כללית.

פורסם

קיה פיקנטו היא ממש לא הכי חסכונית בקטגוריה, אם נהייה עדינים, ועדיין, הממוצא אליו אפשר להגיע (נסיעה מעורבת רגועה) הוא 7-8 ל' למאה קילומטר שזה 13-14 ק"מ/ל'.

תבדוק לפי מחשב הדרך, לא מילוי המיכל, כי בתחנות שונות המילוי שונה קצת.

עד כמה שאני יודע (ואני נוסע בפיקנטו כבר כמה שנים), לרוב נכנסים כ- 30 ליטרים למיכל.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהייתה לי פיקנטו מהעבודה- הרגשתי שהיא צורכת דלק כמו האלפא.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הדרך לבדוק צריכת דלק:

למלא מיכל דלק (עד שהידית קופצת), לאפס מונה ק"מ, לנהוג עד התדלוק הבא.

להגיע לאותה תחנת דלק, ולאותה משאבה, ולתדלק באותו האופן, ולבצע את החישוב הבא:

מונה ק"מ (חלקי) מס' הליטרים שתודלקו.

בהצלחה, עד אז אל תטריד את עצמך.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם

אפשר פשוט לראות במחשב דרך בתצוגה של צריכה ממוצעת. לא סופר מדוייק אבל בהחלט נותן מושג כללי.

פורסם
ערב טוב.

זה לא תמיד נכון, אצלי ב206 זה בדיוק הפוך - החצי האחרון יורד מהר יותר.

אבל המסקנה נכונה, מד הדלק אכן לא ליניארי.

פורסם

גם אצלי בפיאט החצי הראשון יורד לאט יותר מהחצי השני.

בכל אופן, צריכת דלק תלויה בהרבה דברים. ייתכן שמד הדלק לא הכי מדויק, נסה למלא דלק ולראות כמה ק"מ הצלחת לגמוע על מיכל דלק אחד וכך תדע מה צריכת הדלק.

הייתי ממליץ לבדוק גם את לחץ האוויר בצמיגים, אולי הוא מאוד נמוך וזה גם משפיע על צריכת הדלק. גם סגנון נהיגה ישפיע על צריכת הדלק. אם אתה נוהג בעיקר בעיר, נסיעות קצרות ולא נוהג רגוע, סביר מאוד להניח שתצרוך הרבה יותר דלק מאשר מישהו שנוסע לרוב מחוץ לעיר ונוהג רגוע.

בכל אופן, אם אתה נוהג רגוע, בדקת לחץ אוויר ותראה שצריכת הדלק עדיין גרועה, תחזור לכאן ואולי יש דברים שכדאי לעשות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...