Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שופט קצת מהר לא ?

אתה ואני לא מכירים את הסיטואציה המלאה. אולי הוא ביקש 10 והמעסיק חשב שהוא משתיק אותו בפשרה חד-צדדית ב-4 ?

קטע מעצבן שקרה לי:

בא אלי עובד שלי וביקש העלאה של 4k , קיבל ויום אחרי זה התפטר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

זה לא משנה, בעיניו של מנהל עדיין אושרה לעובד העלאה שהיא משמעותית אפילו אם משכורתו גבוהה, ויום לאחר מכן הלז התפטר.

סביר שהמנהל יסיק שההתפטרות הבשילה עוד בטרם קיבל את ההעלאה.

מראה שלכל מטבע שני צדדים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

וואו, ספרו גם לי איפה אתם עובדים שלבקש העלאה ב-10k לא נשמע מצחיק, בנמל?

לגבי ההתפטרות מיד אחרי קבלת ההעלאה - לא פחות מיריקה בפרצוף של המעביד, לדעתי הצנועה. יכול להיות (במקומות גדולים וביורוקרטיים) שמישהו אחר היה צריך לקבל את ההעלאה הזו, והיא ניתנה למר פפריקה כדי שלא יעזוב, ועכשיו הנהלים לא מאפשרים "להעביר" אותה למישהו אחר, שאולי גם יעזוב כי הוא לא יקבל העלאה, שלא לדבר על איך נראה המנהל הישיר של מר פפריקה בעיני המנהל שלו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

קודם כל מדובר במתנה לחג אז מן הסתם היא ניתנת למי שעובד לפני ואחרי החג. אתה התפטרת והפסקת לעבוד לפני מועד החלוקה אז לא מגיעה לך מתנה לחג. למה שהמעביד יוציא מכיסו סכום כסף עבור משהו שהוא לא יקבל תמורה עבורו?

לגבי להתפטר יום אחרי אישור העלאה זה לא להשתין מהמקפצה אלא לחרבן ממנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יכול מאוד להיות שההבדל במשכורת בין מר פפריקה לעובד שיבוא במקומו יהיה יותר מ-4 אלף שקל, ואז הוא זה שיקבל יריקה בפרצוף.

אגב, מניסיון העלאות בשכר לרוב מגיעות רק במשכורת אחרי חודש. לדוגמא, קיבלת הודעה העלאה במשכורת בספטמבר? תתחיל לקבל אותה מראשון לנובמבר בגלל שאת הדברים שמעבר לשכר בסיס של ספטמבר מחשבים באוקטובר, במיוחד אם אתה משתכר לפי בסיס+נוספות או בסיס+עמלות, או בכלל עובד שעתי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ודים, זה כבר מדיניות של מקום. אם אני מחליט לתת תוספת היא תופיע כבר במשכורת הקרובה כם אם החלטתי על זה ב 31 לחודש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לגבי ההתפטרות מיד אחרי קבלת ההעלאה - לא פחות מיריקה בפרצוף של המעביד, לדעתי הצנועה. יכול להיות (במקומות גדולים וביורוקרטיים) שמישהו אחר היה צריך לקבל את ההעלאה הזו, והיא ניתנה למר פפריקה כדי שלא יעזוב, ועכשיו הנהלים לא מאפשרים "להעביר" אותה למישהו אחר, שאולי גם יעזוב כי הוא לא יקבל העלאה, שלא לדבר על איך נראה המנהל הישיר של מר פפריקה בעיני המנהל שלו.

מסכים. יריקה בפרצוף.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

ואולי במקום אחר הציעו לו עוד 10K

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מס' עובדות שלא ציינתי:

1. מדובר על שכר שהוא נמוך ב50% מהשוק. אוסיף שעבדתי על פרוייקטים מניבים מאוד, והתפוקה שלי הייתה יוצאת דופן.

2. באותו הרגע שביקשתי בשיחה מול הסמנכל התגובה הייתה "למה? אני יכול למצוא עוד כמוך באותו השכר", לא עניתי ויצאתי מהמשרד.

3. לקח כחודש+ ואישור מנכל, כי היו המון איטרציות מול ההנהלה.

סעיף 2 - שבר אותי, ועד שאושרה העלאה מצאתי עבודה אחרת (התפשרתי בגלל שלא היה זמן לחפש, אך זה מה יש)

ואנחנו סטינו קצת מהנושא - הטפות/עצות/תלונות/דעות - תשמרו לפוסט שלי.

עריכה אחרונה על ידי Paprika-Metuka
פורסם

מתנה לחג אומנם אינה חובה, אבל גם אסור להפלות בין עובדים, כך שאם כולם קיבלו, והוא עדיין נחשב לעובד, הוא צריך לקבל גם.

השאלה הפתוחה היא האם בתאריך קבלת המתנות הוא היה עדין מועסק.

העובדה שהוא בחר כבר את המתנה לש אמורה לשנות, כי הרי אם לא היתה אפשרות בחירה אלא רק חלוקה של המתנות ביום שהוא כבר לא עובד זה היה נראה תקין. הטעם החמוץ מזה שהוא בחר ובסוף לא קיבל, אבל מתנות מגיעות לעובדים, לא לעובדים לשעבר (או לעובדים לעתיד, אם התחלתי מקום עבודה אחרי חלוקת שי לפסח, מגיעה לי מתנת הח? ודאי שלא.)

פורסם

אסור להפלות עובדים אבל אם הנוהל המקובל בחברה היא שעובד שהודיע על התפטרותו, מרגע זה ועד סיום עבודתו, אינו זכאי לאף הטבה (העלאת שכר, בונוס, מתנות וכו') אין פה אפלייה.

:turn-l:
פורסם

מה שאתה, פפריקה, מתאר כאן לא דומה למה שכתבת בהתחלה מחד ("ביקשתי וקיבלתי"), ומאידך לא ממש משנה את התמונה (כן או לא זכאי לסכום ההעלאה בחודש Notice).

ביקשת העלאה וקיבלת תשובה שמצדיקה (בעיני לפחות) החלטה לחפש מקום עבודה אחר. זה שהמנהל הצליח לארגן לך את ההעלאה לאחר זמן מה לא אמור לשנות לך את ההחלטה (שוב, לדעתי).

וואנס קיבלת העלאה (באיזה אופן? רשמי? כתוב? בע"פ? ניתנה הוראה לחשבות?) ומיד​ אתה מתפטר (ונותן חודש נוטיס), אף מעסיק לא ייתן לך את ההעלאה אלא אם הוא מחויב לכך בדין בצורה אקטיבית (מכתב מעו"ד שלך, פסיקה וכיו"ב).

ועוד הערה - ככל שאתה כותב באינטרנט, צפה לתגובות כולל כאלה שלא נעימות לך.

מס' עובדות שלא ציינתי:

1. מדובר על שכר שהוא נמוך ב50% מהשוק. אוסיף שעבדתי על פרוייקטים מניבים מאוד, והתפוקה שלי הייתה יוצאת דופן.

2. באותו הרגע שביקשתי בשיחה מול הסמנכל התגובה הייתה "למה? אני יכול למצוא עוד כמוך באותו השכר", לא עניתי ויצאתי מהמשרד.

3. לקח כחודש+ ואישור מנכל, כי היו המון איטרציות מול ההנהלה.

סעיף 2 - שבר אותי, ועד שאושרה העלאה מצאתי עבודה אחרת (התפשרתי בגלל שלא היה זמן לחפש, אך זה מה יש)

ואנחנו סטינו קצת מהנושא - הטפות/עצות/תלונות/דעות - תשמרו לפוסט שלי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

~

בין 2013-2014 עבדתי בסטארט-אפ כלשהו בכפ"ס. פחות משנתיים, אבל חברה של עשרים איש בשלבי הקמה ואווירה משפחתית למהדרין. אח"כ עזבתי לטובת לימודים בחו"ל, שלחתי פה ושם חג שמח עם עדכונים מהניכר, וכעבור 9 חודשים כתבתי שאני יוצא לחופשת קיץ ופנוי למילואים אם צריך עזרה. בשלב הזה החברה התפצלה וחלק מעובדיה פתחו סטארט-אפ נוסף בקומה השניה של אותו משרד, הם שמחו לשמוע שאני זמין ושאלו כמה זה יעלה להם. ביקשתי שכר מינימום (בשביל תפקיד זמני ולא מוגדר לשלושה חודשים) כי ממילא אני בפגרה מהלימודים וביקור מולדת ובא לעזור לחבר'ה, אז בקטנה. בתמורה קיבלתי בדיוק את אותו שכר מומחה שהיה לי בתפקיד הקודם, רק שהפעם לפי שעה ולא גלובלי. במקום שלושה חודשים נשארתי ארבעה, ובימים/שעות שבקומה ב' לא היה מה לעשות, הקולגות מקומה א' שמחו להיעזר בי ולהתחשבן ביניהם בהמשך.

מספר ימים לפני שעזבתי וחזרתי ללימודים, הנהלת החברה החדשה לקחה אותי לארוחת צהריים חגיגית כדי להגיד תודה על ההשקעה, והנהלת החברה הישנה בקומה א' הזמינה אותי להצטרף אליהם לישיבה השבועית, שבכניסה אליה התקבלתי במחיאות כפיים. זה היה מאד מפתיע ודי נחמד, אפילו לציניקן כמוני.

למה אני מספר את כל זה? משום שהסיפור קרה בין יולי לאוקטובר 2015, תקופת החגים, וכדי להסיר כל ספק או אי נעימות - ביקשתי במפורש שלא יכללו אותי ברשימת המתנות החג, משום שאני רק אורח לרגע. זה לא עזר, ובתזמון הרלוונטי קיבלתי שובר כלשהו לארוחה זוגית ברשימה של מסעדות לבחירתי, בדיוק כמו שאר העובדים. (לא היה לנו תקציב לתווי קניה וכד'.)

השובר הזה זרוק אצלי איפשהו במייל עד היום, יש לי עד 2022 לנצל אותו. אני עובד ב-HP באירופה, שני הסטארט-אפים פשטו רגל, אבל משכתי בהצלחה שלושה מהקולגות לתפקידי מפתח בחברה שלי (אחד תכף יוצא לרילוקיישן), ואני עובד על להכניס את הרביעי לתפקיד דירקטור. כולנו עדיין בקשר, ונפגשים מדי פעם לקפה למרות שהתפזרנו בין חמש חברות ושמונה ערים.

מעסיקים ובני זוג צריך לבחור בחוכמה, גם אם זה לוקח הרבה זמן. בטווח הארוך זה חוסך הרבה שרשורים בפורום.

• תוכן חדש...