Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני הייתי שם ולמדתי את זה על בשרי במזומנים רבים (בטח לאותה תקופה בחיי)

בגלל זה חשוב לדעת לקבל המלצות,

וגם לתת המלצות בזהירות.

רכב שערכו יורד כמו צניחה חופשית (או במקרה הרע בלתי סחיר), רכב שסובל מבעיות אמינות רציניות (גיר מנוע או באמצע), עדיף שלא להמליץ.

קשה לאנשים "להתאושש" ממכות כמו שאני / פותח השרשור / ואדים עם הקסטינה חווינו.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם (נערך)

ממש לא אמורים להוציא סכומים כאלה, גם על רכב ישן!

ברשותי פיג'ו 206 אוטומטית שעלתה לי 8000ש"ח. אצלי כמעט 3 שנים, עשיתי איתה 40,000ק"מ.

בתקופה זאת הוצאתי על תיקונים וטיפולים, ביניהם 4 צמיגים, מצבר, מזרק וחיישן חמצן (כולם חדשים) - סה"כ לא יותר מ3000ש"ח! וזה רכב ממש כיפי. (חשוב לציין שאני מבצע את הטיפולים בעצמי).

עריכה אחרונה על ידי TheTool
פורסם

התחשיב של מי שמטפל ברכב בעצמו שונה לחלוטין - אם כי תמחור נכון כולל גם את מחיר רכישת הידע, רכישת ותחזוקת הכלים והחומרים והזמן המושקע בטיפולים עצמם.

לא לכל אחד יש הרצון, הידע והכלים הדרושים לטיפול ברכב בעצמו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיונכם, כמה הרכב הזה "שווה" להשאר איתו? כי מהניסיון שלי אני מוציא המון על התיקונים של תקלות השאלה אם זה אופייני רק לשברולט או שזה בכללי ככה עם רכבי יד 2 (מדובר באיזה 16000 ש"ח תוך שלוש שנים בערך)

אם תוכל לפרט איזה תיקונים ביצעת בסכום הזה?

אחד הדברים החשובים שלמדתי באחזקת רכב בגיל מתקדם הוא שחייבים מוסכניק אמין ומקצועי שידע לטפל ברכב ולתחזק אותו תחזוקת מנע. אחד מכלי הרכב שלי הוא שברולט אופטרה שנת 2008 - היתה לו תקלה שהוא לא היה מניע באופן אקראי. הרכב אצל הבת שלי שגרה רחוק, ולכן לא יכולתי לטפל בתקלה בעזרת בעלי המקצוע "שלי" החתן שלי נסע למוסך מורשה של UMI שיעץ לו לזרוק את הרכב כי התיקון יעלה כ-5000 ש"ח. בסופו של דבר הרכב נגרר למוסכניק הבית שלי שאבחן חיישן סורר שהוחלף בעלות של 400 ש"ח...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם תוכל לפרט איזה תיקונים ביצעת בסכום הזה?

אחד הדברים החשובים שלמדתי באחזקת רכב בגיל מתקדם הוא שחייבים מוסכניק אמין ומקצועי שידע לטפל ברכב ולתחזק אותו תחזוקת מנע. אחד מכלי הרכב שלי הוא שברולט אופטרה שנת 2008 - היתה לו תקלה שהוא לא היה מניע באופן אקראי. הרכב אצל הבת שלי שגרה רחוק, ולכן לא יכולתי לטפל בתקלה בעזרת בעלי המקצוע "שלי" החתן שלי נסע למוסך מורשה של UMI שיעץ לו לזרוק את הרכב כי התיקון יעלה כ-5000 ש"ח. בסופו של דבר הרכב נגרר למוסכניק הבית שלי שאבחן חיישן סורר שהוחלף בעלות של 400 ש"ח...

יש לי היסטוריה מלאה שתקלות קטנות וגדולות, העיקריות זה מקרר שמן (מחליף חום קטן בין המי קירור לשמן מתחת למנוע), אלטרנטור ומצבר שהלכו יחד עכשיו ועלה לי סביב 2000 ש"ח לתקן עכשיו אצל מוסכניק תותח שנתן לי גם הנחה משמעותית, והטרמוסטט שמסתבר שכלכך רגיש שכל דבר שהוא לא מי קירור אותנתיים מבורכי אפיפיור ועם תעודת כשרות מGM יהרסו אותו כליל.

מזל שמנוע וגיר בסדר, בכל מקרה החלטתי לא לחכות ולמכור את הרכב, אז תודה לכל העונים והמשתתפים, אני אפגוש אותכם במדור יעוץ לקניה :)

פורסם
אלטרנטור ומצבר הלכו יחד??

מי אסף את מי...

התיאוריה שלי זה שהאלטרנטור גסס לאט לאט, גמר את המצבר עם הטענה חרא, גם עבר בערך שנתיים מאז המצבר והוא לא מקורי, המוסכניק הציע תיאוריה אחרת אמר שהמצבר החלש גרם לאלטרנטור לעבוד קשה ומכיוון שגם ככה היה זקן אז בסוף כשל.

אני מניח שניתן היה לראות את זה קורה תוך כדי דרך אינג'י, המכשיר יודע לתת כושר הטענה לפי וולטים אבל לא אומר כלום בנושא חוץ מלהראות סקלה שלא ברור מה היא אומרת והעובדה אם זה תקין או לא.

לידיעה אלטרנטור לפני המוות נתן לי הטענה של 7 וולט בערך, 7.4, לפני בערך חצי שנה עד שנה כשהוא היה בסדר הוא היה סביב 12 וולט, החדש הינו סביב 14 וולט, אני מניח שכל רכב זה שונה, אבל עצה טובה זה לשים על זה עין אם זה משתנה עם הזמן.

כנ"ל גם מצב מצבר, אחרי נסיעה ארוכה לראות כמה מתח הסוללה מספקת, החדשה נתנה סביב 14 וולט גם, המצבר המת נתן 7 עד שמת לגמרי.

פורסם

זה היה חצי בדיחה חצי ברצינות,

פשוט יש המון מוסכניקים שמחליפים חלק אחד וכשזה לא זה אז שני החלקים הלכו ביחד,

אני מקווה שזה לא הסיפור שלך.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)
התחשיב של מי שמטפל ברכב בעצמו שונה לחלוטין - אם כי תמחור נכון כולל גם את מחיר רכישת הידע, רכישת ותחזוקת הכלים והחומרים והזמן המושקע בטיפולים עצמם.

לא לכל אחד יש הרצון, הידע והכלים הדרושים לטיפול ברכב בעצמו.

מה לגבי זמן הנסיעה למוסך והמתנה במוסך ו\או זמן ועלות נסיעה בתחבורה ציבורית בזמן שהרכב במוסך? וגם במקרה הזה כדאי להבין קצת ולערוך סקר שוק שגם הוא לוקח זמן...

גם אם הייתי מטפל רק במוסכים המחיר היה לכל היותר 7000ש"ח וגם זה בהגזמה.

לגבי המשפט האחרון זה ברור לי ואתה צודק לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי TheTool
פורסם

אכן אתה כלי, כלי.

ראה הודעה קודמת שלי בשרשור הזה (#14):

...

כמה כסף אתה מפסיד בימים שהרכב במוסך ואתה לא עובד (או מפסיד חלק משעות העבודה)?

...

אין ספק שאחזקת רכב עולה כסף וזמן שהוא שווה כסף.

כמובן שיש הבדל עצום בין מי ששעת עבודה שלו שוה 30 ש"ח לזה ששעת עבודה שלו שווה 300 ש"ח.

אבל אני מרחיב ואומר שהטיפול העצמי עולה יותר מכפי שנדמה - רכישת הידע עולה זמן וכן שכר לימוד, נזקים שאתה עושה לרכב שלך בעת שאתה מטפל בו אם חסר לך הניסיון, עלות כלי העבודה שאינה זניחה.

לי, אישית, יותר זול להביא את הרכב למוסך ולשלם תמורת שעות העבודה של המוסך מאשר להתעסק עם הרכב בעצמי, מה שיקח הרבה יותר זמן, ואולי לגרום לו נזקים שנובעים מחוסר ידע או ניסיון. מעבר לכך שלמוסך יש גם אחריות, ואם הוא גורם נזק לרכב עליו לתקן אותו על חשבונו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלי קשר לכסף,

העצבים וחוסר האמון ברכב זו סיבה מספיק טובה להחלפה.

יונדאי אקסנט תעשה עבודה טובה והחלפים זולים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...