Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצות להשכרת רכב בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור החגים החלטתי לשכור רכב בחו"ל (הונגריה) לתקופה של כ-5 ימים.

מעולם לא יצא לי עדיין לשכור רכב בחו"ל לפני כן.

ולכן מאד אשמח לעצות שימושיות מאחר וכל שטות עלולה לעלות פה מאד יקר.

איזה חברות אמינות? (hertz/eurocar/חברה מקומית)

מה לבדוק לפני קבלת הרכב?

האם שווה לעשות ביטוח השתתפות עצמית?

יש לי כרטיס חבר בממיס, האם המחירים שלהם עדיפים משמעותית?

(לא קיבלתי תשובה חד משמעית מהנציג שלהם)

מאד אודה לעצות שלכם.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מחירים - אין כללים. צריך לבדוק באתרי החברות הבין לאומיות, כולל באתר הבינלאומי, באתר הישראלי ובאתר המקומי וכן אצל אגרגטורים כמו rentalcars או autoeurope, ואצל סוכמים ישראליים כמו אופרן. הקאטש הוא שבאתרים מוצגים מחירים גולמיים ועליהם צריך להוסיף תוספות כמו הרחבות ביטוח, נהג נוסף וכו', בהתאם לצרכיך. לכן לעתים צריך לבצע הזמנת דמה עד שלב האישור הסופי. כמוכן לשים לב שמחירים עשויים להשתנות מיום ליום ואף בתדירות יותר גבוהה. את ההזמנה לבצע ממחשב (או, לפחות, דפדפן) שונה מזה שבו בוצע החיפוש, כיון שיש טענה שהאתרים עוקבים אחריך ומעלים את המחיר באופן אוטומטי על מנת להלחיץ אותך לבצע את ההזמנה מיד.

לפני הזמנת הרכב לבדוק מה הקטגוריה המתאימה לך, ולהזמין קטגוריה או שתיים מעל.

בקבלת הרכב לבדוק שלמות חיצונית ופנימית (לרמת השריטונת, שכן אפילו פגיעת חצץ בלתי נראית עלולה לגרום חיובים בהחזרתו). כמוכן לודא סוג הדלק ומדיניות דלק, לודא כי שולמה אגרת כבישים מהירים (אאל"ט בהונגריה מדובר בתשלום אגרה והכנסת מספר הרישוי למאגר נתונים, הרכב מזוהה על ידי LPR בדומה לכביש 6), המצאות גלגל רזרבי (או ערכת תיקון נקר), המצאות ציוד חובה בהתאם למדינה, כמו משולש אזהרה, מטפה כיבוי, ערכת עזרה ראשונה וכו, לודא שמיכל הדלק מלא (אלא אם מדיניות הדלק שונה ובטופס קבלת הרכב מצויין מיכל שאינו מלא - בדרך כלל מצויין בשמיניות).

לגבי ביטוח - חד משמעית, לרכוש את כל הרחבות. יוצא מכלל זה ביטוח אישי, שכן פציעה מכוסה בביטוח הנסיעות שתרכוש מיד לאחר הזמנת כרטיסי הטיסה\חבילת התיור.

לגבי ממסי - שוה בדיקה, במסגרת הבדקות שהצעתי לעיל. בכל מקרה, לעבור בממסי ולרכוש רשיון נהיגה בין לאומי.

לודא שיש לך כרטיס אשראי עם מסגרת מספיק גדולה לשכירת הרכב + ערבון במלון + השימוש השוטף בו.

אם הנסיעה אינה קרובה מאד לשקול ביצוע הזמנות עם אופציה לביטול או שינוי, למרות שבחלק מהמקרים מדובר בתוספת מסויימת למחיר.

לא פחות חשוב: להתכונן מבחינת ידע על נהיגה במדינ(ו)ת היעד!

כעקרון כללי הנהיגה באירופה דומים לאלא שבארץ. ובכל זאת, יש חוקים שונים, מנהגים שונים ותמרורים שונים. חפש בפורום הזה המלצות שניתנו על ידי חברים רבים (כולל על ידי) לגבי נהיגה באירופה, חפש במרשתת driving in Hungary. חשוב במיוחד להכיר את הרמזור האירופי (השונה משלנו בפניות שמאלה וגם ימינה), את כללי השמירה על הימין, את ההקפדה היתרה על מגבלות המהירות עוד אי אילו כללים ששונים באירופה בכלל ובכל מדינה בפרט.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה המלצות אחרי השכרות:

1. להזמין את הקטגוריה שאתה צריך. לא להתפשר על קטגוריה נמוכה כי זה זול יותר (אלא אם כן אתה מוכן להתפשר בסוף על רכב צפוף או קטן יותר, אני מעדיף שבחו"ל יהיה לי נוח).

2. לבטח את עצמך בכל ביטוח אפשרי - בייחוד ביטול השתתפות עצמית וביטוח צמיגים, שמשות ומראות. בגרמניה שפשפנו ג'אנט של אודי A6. בזכות ביטוח הצמיגים לא לקחו מאיתנו אגורה.

3. לדווח על כל בעיה שאתה רואה ברכב - קיבלתי בגרמניה פג'ו 308SW דיזל (הולנדית במקור) עם מד דלק מזייף ורצו לחייב אותנו על תדלוק. להבא אני אדע לסמן דברים כאלו או להתעקש על החלפת הרכב. מניסיון לא מאוד מוצלח ברומניה - לבדוק דברים קטנים כמו פנסים, וישרים, שקעי טעינה (אם אתה צריך להטעין את הטלפון/מצלמה).

4. להחזיר את הרכב במצב טוב מבחינה חיצונית ופנימית - אחרת עלולים לחול חיובים. ברומניה הרכב שלנו התלכלך משמעותית, לכן לקחנו אותו לשטיפה פנימית וחיצונית. העדפנו לשלם איזה 20-30₪ במקום לשלם (אולי) עשרות יורו לחברת ההשכרה.

5. לבדוק מה החוקים במדינה מבחינת מהירויות, עקיפה, חניה וכדומה.

6. לבדוק שלא חסר דבר ברכב, ומה שחסר לבקש לסמן.

7. לסמן דפיקות ופגיעות בצבע במידה ולא סומנו.

8. רישיון בינלאומי - לא ביקשו ממני בגרמניה וברומניה, אבל עדיף שיהיה. חבל להתחיל להסתבך בשביל 17₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, ההמלצה שלי לבחור בקטגוריה אחת או שתיים מעל הנדרש מבוססת על ניסיון.

לדוגמא - לזוג תספיק בדרך כלל סופרמיני. אבל אתה זו יכולה להיות קליו מרווחת או סופרמיני עם תא מטען יותר קטן שלא יספיק לשתי מזוודות (או מזוודה + תיקי גב, או מה שתיקח). לכן, כיום, לטיול זוגי אני מזמין לא פחות ממשפחתית (וגם אז שום דבר לא מובטח, קיבלתי פעם קקטוס שהכנסת שתי מזוודות לתא המטען שלה הצריכה קצת תרגילים). למשפחה אני מעדיף רכב 7 מקומות ומקפל את המושבים האחוריים, או, מינימום, לוקח סטיישן גדול (בתנאי שלוקחים לא יותר מ-3 מזוודות).

עדיף להוציא עוד כמה אירו\דולר מאשר לסבול מרכב צפוף.

ד"א - בנסיעה עם ילדים קטנים המרווח לא פחות חשוב, יש להם נטיה "לפלוש" זה לתחומו של זה, וריווח ביניהם, אפילו חלוקה לשתי שורות מושבים נפרדות, תהיה נוחה מאד. בודאי כאשר נכנס נושא מושבי בטיחות, עניין שאישית לא נתקלתי בו בימים ההם.

מתי אפשר לקחת רכב יותר קטן? כאשר מדובר על שכירות קצרה לימים בודדים, שבה המזוודות נשארות במלון.

כל שאר ההמלצות של דור תואמות לאלה שלי, ונכונות לגמרי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תקפיד לנסוע מתחת. למהירות המותרת, כי ישנן מדינות, כדוגמת צרפת, שם אפילו 1 קמ"ש מעל המהירות המותרת פירושו דוח על מהירות מופרזת. בקשר לבדיקת הרכב לפני קבלתו קבלת כאן הרבה טיפים, לצערי לא יתנו לך זמן לבדוק את כל הדברים שאמרו לך כאן. אפילו הדרכה על הרכב לא תקבל. הם מאוד ממהרים ומנסים להיפטר ממך כמה שיותר מהר. את הרחבת הביטוח תעשה בזמן הזמנת הרכב כאן בארץ. זה יוצא הרבה יותר זול מאשר בסוכנות כשאתה לוקח את הרכב. תזמין בגיוק את הרכב שאתה צריך ולא גדול יותר. רכבים לא סטנדרטים/גדולים עולים הרבה יותר. בדרך כלל אם אין את הרכב שהזמנת, יש סיכוי טוב שישדרגו לך בחינם. תוודא טוב היכן בדיוק אתה מחזיר את הרכב ותוודא שאתה יודע להגיע לשם . אל תחזיר את הרכב לפני הטיסה חזרה, אלא יום קודם. אני היתי צריך להחזיר רכב בנמל התעופה אורלי ואלמלא 2 צרפתים טובים שהובילו אותי לשם, לא היה לי סיכוי למצוא את המקום בו נמצאת תחנת ההחזרה( חניה תת קרקעית) והייתי מפספס את הטיסה.

פורסם
דור, ההמלצה שלי לבחור בקטגוריה אחת או שתיים מעל הנדרש מבוססת על ניסיון.

לדוגמא - לזוג תספיק בדרך כלל סופרמיני. אבל אתה זו יכולה להיות קליו מרווחת או סופרמיני עם תא מטען יותר קטן שלא יספיק לשתי מזוודות (או מזוודה + תיקי גב, או מה שתיקח). לכן, כיום, לטיול זוגי אני מזמין לא פחות ממשפחתית (וגם אז שום דבר לא מובטח, קיבלתי פעם קקטוס שהכנסת שתי מזוודות לתא המטען שלה הצריכה קצת תרגילים). למשפחה אני מעדיף רכב 7 מקומות ומקפל את המושבים האחוריים, או, מינימום, לוקח סטיישן גדול (בתנאי שלוקחים לא יותר מ-3 מזוודות).

עדיף להוציא עוד כמה אירו\דולר מאשר לסבול מרכב צפוף.

ד"א - בנסיעה עם ילדים קטנים המרווח לא פחות חשוב, יש להם נטיה "לפלוש" זה לתחומו של זה, וריווח ביניהם, אפילו חלוקה לשתי שורות מושבים נפרדות, תהיה נוחה מאד. בודאי כאשר נכנס נושא מושבי בטיחות, עניין שאישית לא נתקלתי בו בימים ההם.

מתי אפשר לקחת רכב יותר קטן? כאשר מדובר על שכירות קצרה לימים בודדים, שבה המזוודות נשארות במלון.

כל שאר ההמלצות של דור תואמות לאלה שלי, ונכונות לגמרי.

כשאנחנו נוסעים כמשפחה, אנחנו מזמינים בדרך כלל משפחתית סטיישן או מנהלים סטיישן וזה בהחלט עושה את העבודה. במדינות כמו גרמניה ההפרש קטן, אז אפילו שדרגנו את עצמנו בזמנו ל-A6 סטיישן. (שהתברר שהבגאז' שלה פחות פרקטי מזה של המגאן שהייתה לנו אז)

מאידך, ברומניה לא היו זמינים רכבי סטיישן כמעט, וכשמצאנו משהו מתאים (אופל זאפירה ודומה) כבר לא היה במלאי, ונאלצנו להתפשר על אופל אינסינגיה סדאן ששודרגה לדאסטר דיזל. (שהתאימה איכשהו ל-4 מזוודות)

כשטסתי עם חבר, היינו רק שניים ולכן הסתפקנו בהזמנה של גולף (למרות שבכלל בסוף קיבלנו קשקאי). בפועל? מאמין שהיינו מסתדרים אפילו עם פולו, אבל תמורת 5₪ ליום, למה לנסוע ברכב קטן וצפוף יותר?

באופן כללי, אני נוטה לבדוק מה היצע הרכבים הרלוונטי בקטגוריה (אם אפשר), לפי זה מנסה להחליט אם כדאי לקחת קטגוריה שדומה למה שאני חושב שאני צריך או קטגוריה גבוהה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אז זהו. כנוסעים שניים הנטיה היא לקחת סופרמיני - אבל משפחתית (גולף, 208, אסטרה וכו') עדיפות. מה גם שלחברות ההשכרה יש נטיה ל"יצירתיות" בהגדרת הקטגוריות והרכב שמתקבל בסופו של דבר עלול להיות קצת יותר קטן.

לגבי משפחה - אאל"ט אתם ארבעה, אנחנו חמישה. זה משמעותי במושבים, ויות ר מכך, במטען. אז לא שלא הסתדרנו עם סטיישנים גדולים (אוקטביה, מונדיאו, בעבר הרחוק אפילו V40), אבל הניסיון עם ואנים קטנים (5008, אספאס) היה יותר טוב.

עניין נוסף הוא מרחקי הנסיעה. בטיולים יש נטיה לנהוג הרבה - לא קשה להגיע ל-300-400 ק"מ ויותר, כולל קטעים רצופים ארוכים - ואז המרווח הנוסף שנותן רכב בקטגוריה אחת מעל מתבטא בהרבה פחות עייפות. אני לא מדבר על שכירת רכבי יוקרה, אבל גולף במקום פולו יהיה שדרוג נאה במחיר אירו בודדים ליום. וסטיישן יכול להפוך את החיים לעוד יותר קלים, גם אם יצרוך מעט יותר דלק.

איפה אני כן מתקמצן? באירופה שוכר ידני. במרבית מדינות אירופה משלמים פרמיה די גדולה תמורת שכירת רכב אוטומטי (או רובוטי, לצורך העניין זה היינו הך). מבחינה זו זה לא טוב כיון שאשתי מסרבת לנהוג בידני (ולא שהיא לא נהגה בידני למעלה מ-20 שנה, אבל האוטומטי ב-17 השנים האחרונות פינק אותה) - אבל כאשר מדובר בנסיעה משפחתית הבנים עוזרים ואין בעיה.

ד"א, דור - בנסיעה לאיסלנד לפני שנה התלבטתי אם לשכור דאסטר, כיון שהוא פוץ באיסלנד ויחסית זול. בדקתי את הרכב בסוכנות דאצ'יה בנשר, התרשמתי במגאז' לא מספק ושילמתי את התסופת לאוקטביה סטיישן (היתה הבטחה לדגם שידעתי שיש לו בגאז' מספק, עם מנוע דיסזל והנעה 4X4) התקבלה ברמת גימור נמוכה, אפילו בלי מערכת ניווט (מניסיון קודם בבלגיה - מערכת מזופתת) אבל עם שקע 220V לנוסעי הספסל האחורי.

פורסם

לגבי רשיון בינלאומי - בעת ביצוע ההזמנה תבדוק מול נציג של חברת ההשכרה מה הדרישות. מרבית מדינות האירופה מקבלות את הרשיון הישראלי.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כמה זמן בערך לוקח לדוחות להגיע ולהיותת משולמים באיטליה?

או לחילופין, כמה זמן אחרי החזרה אני יכול לנשום לרווחה שאין לי חיובים נוספים / דוחות שהגיעו לחברת ההשכרה?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

שמנמן - אל תסמוך על הסיפור של הכרה ברשיון השיראלי. תמיד יכול לעצור אותך שוטר שידרוש את התרגום הקרוי "רשיון בין לאומי". כמובן שבכל מקרה חייבים להחזיק את הפלסטיק.

אסף - בין שנה לשנתיים. בדרך כלל הדוחות יגיעו תוך חודשיים - שלושה, אבל הביורוקרטיה יכולה לטחון יותר זמן, וכבר שמעתי על דוחות שהגיעו משויצריה לאחר למעלה משנה, כאשר המבוקש עבר דירה והמשטרה התחקתה אחריו עד שאיתרה אותו.

פורסם
לגבי רשיון בינלאומי - בעת ביצוע ההזמנה תבדוק מול נציג של חברת ההשכרה מה הדרישות. מרבית מדינות האירופה מקבלות את הרשיון הישראלי.

כמדומני, הבעיה היא בעיקר עם שוטרים שיכולים לדרוש את הרישיון הנ"ל.

בחברות ההשכרה בגרמניה וברומניה (טרם שכרתי בעצמי במדינות אחרות) לא ביקשו רישיון בינלאומי והסתפקו בישראלי.

פורסם

לא להתקרב לחברות צד שלישי ש"מוזילות לכם את העסקה" הן עובדות עם כל חברות השכרה ומוצאות את הדיל הכי טוב עבורכם.

אחד האתרים זה Auto Europe. הם מצאים מחיר מעניין ונראים אתר מאוד רציני אך לצערי היתה לי חוית לקוח מאוד לא רצינית בטיול משפחתי לפני שבועיים.

הזמנתי רכב הם לקחו את כל הכסף מייד ושלחו לי וואוצ'ר למייל עד עכשיו הכל מאוד מסודר ורציני עם הסברים מלאים. הטיסה שלי התעכבה ב-8 שעות (מספר טיסה הופיע להם במערכת ואף התקשרתי לעדכם אותם שיש עיכוב ואגיע לאסוף את הרכב יותר מאוחר) אך כאשר הגעתי לדלפק לקבל רכב נאמר לי שהוואצ'ר שלך כבר לא תקף כי איחרת. על פי נוהל הם שומרים את הרכב שעתיים בלבד.

כאשר אמרתי שעדכנתי אותם בטלפון ובכל מקרה יש מספר טיסה שניתן לראות שיש עיכוב הם הפנו אותי לחברה בה עשיתי הזמנה כי הם לא יכולים לעזור. דיברתי עם Auto Europe מדלפק של חברת השכרות והנציג אמר לי אותו הדבר הוואוצ'ר שלך כבר לא רלוונטי כי לא עדכנת אותנו לגבי זמן איסוף חדש ולא מעודכן במערכת שלנו שדיברת עם מישהו.

יותר מזה לא ניתן לקבל אף רכב אחר או להמתין זמן עד שמתפנה רכב אחר כלשהו.

קיצר לא כסף ולא אוטו ואני עם שני ילדים קטנים אחרי טיסה ארוכה. נאלצתי לבצע הזמנה חדשה לשלם שוב על רכב בדלפק החברה מחדש ישירות.

אני רשמתי את כל הסיפור לשירות לקוחות שלהם וממתין 15-20 ימי עסקים שפניה שלי תענה אבל לפי תגובות בפייספוק אני לא הראשון שנופל בפח...

פורסם

להזהר במיוחד בהולנד שם יש מצלמות מהירות ממוצעת . אני שמאוד נזהרתי ונסעתי "על ביצים" חטפתי דו"ח ממצלמה כזאת על 3 קמ"ש. בהולנד לא חוקי להתריע על מיקום המצלמות אבל הוויז שהותקן בארץ התריע על כולן. בנוגע למציאת מקום החזרת הרכב בשדה התעופה שבאמת עלולה להיות קצת בעייתית - אפשר להשתמש בגוגל מפות - הכל מופיע שם. אם אפשר , להשתדל בעת החזרת הרכב לא לתדלק בנמל התעופה עצמו שם המחירים בשמים אלא לנסות ולמצוא תחנת דלק קרובה (גם בזה גוגל מפות עוזר מאוד).

תקפיד לנסוע מתחת. למהירות המותרת, כי ישנן מדינות, כדוגמת צרפת, שם אפילו 1 קמ"ש מעל המהירות המותרת פירושו דוח על מהירות מופרזת. בקשר לבדיקת הרכב לפני קבלתו קבלת כאן הרבה טיפים, לצערי לא יתנו לך זמן לבדוק את כל הדברים שאמרו לך כאן. אפילו הדרכה על הרכב לא תקבל. הם מאוד ממהרים ומנסים להיפטר ממך כמה שיותר מהר. את הרחבת הביטוח תעשה בזמן הזמנת הרכב כאן בארץ. זה יוצא הרבה יותר זול מאשר בסוכנות כשאתה לוקח את הרכב. תזמין בגיוק את הרכב שאתה צריך ולא גדול יותר. רכבים לא סטנדרטים/גדולים עולים הרבה יותר. בדרך כלל אם אין את הרכב שהזמנת, יש סיכוי טוב שישדרגו לך בחינם. תוודא טוב היכן בדיוק אתה מחזיר את הרכב ותוודא שאתה יודע להגיע לשם . אל תחזיר את הרכב לפני הטיסה חזרה, אלא יום קודם. אני היתי צריך להחזיר רכב בנמל התעופה אורלי ואלמלא 2 צרפתים טובים שהובילו אותי לשם, לא היה לי סיכוי למצוא את המקום בו נמצאת תחנת ההחזרה( חניה תת קרקעית) והייתי מפספס את הטיסה.
פורסם

תודה רבה לכולם על העצות, זה עזר לי מאד!

בסוף התפשרתי על הזמנת הרכב מאופרן עם ההנחה של ממסי (25יורו בערך)

הזמנתי סקודה אוקטביה של חברת יורוקאר.

נקווה שהיא תתן לי את המענה הכי מתאים לטיול (יש נסיעה של 3-4 שעות רצוף)

פורסם

בחירה מצויינת.

כאמור, פעמיים שכרתי סקודה אוקטביה (פעם אחת קיבלתי אותה כשדרוג ובאחרת כבחירה ראשונה) - שתיהן היו דיזל, אחת ידנית 4X4 והאחרת רובוטית (שדרוג, אמרנו) שתיהן היו נוחות, מרווחות ועשו את העבודה היטב.

החסרון היחיד - מערכת הניווט שהכרתי (לפני 4 שנים) היתה מזופתת. לא פחות. לכן דאג לווייז + חבילת גלישה (או סים מקומי) וכגיבוי התקן HereWeGo או משהו מקביל שאינו תלוי בחיבור הסלולרי.

• תוכן חדש...