Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבתי בעבר בנוגע למוסכי היבואן, לפחות בשניים שונים שהייתי בהם (המרכזי בפ"ת ו-CMI בת"א). אסטרה K;

בשניהם נפתחו "גריקנים" סגורים וחתומים, מקוריים של GM. בהזדמנות אחרת, בשיחה שתפסתי עם העובדים שם הוסבר לי שהם מחויבים ע"י היצרן לבצע את זה. אני לא יודע אם זה תופס גם לגבי האדם, אבל קשה לי להאמין שלא.

כמה השמן של GM פחות איכותי משל יצרנים אחרים, אין לי מושג. אני רק מיידע שלפחות לפי ניסיוני, במוסכי היבואן עובדים לפי הספר. לא רואה טעם לטפל בהם ולכפות חלפים שלך במקרה כזה.

וממילא, מי שמטפל במוסך יבואן, לא יכול לצפות לחסכון כספי.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שכן, מאחר ומדובר באדםS, אני הייתי מתעקש על שמן איכותי מאוד (עפ"י המלצות היצרן) שיצא מגלון שפותחים לנגד עיניי ולא שמן שיוצא מהצובר

חברות השמנים המובילות מוכרות את אותו שמן בדיוק שהם מוכרות בגלונים של 5 ליטר גם בחביות של 200 ליטר עבור צוברים של מוסכים.

מישהו קונה את החביות האלו...בעיקרון שמן מצובר לא אומר אוטומטית שמן גרוע, רק מכיוון שלא רואים את המדבקות שעל האריזה, אי אפשר לדעתי מה בדיוק יש שם.

פורסם
הוא לא מטומטם. את המדינה מעניין יוקר המחיה של כלל האזרחים ולא גילדת הרכב המצומצמת. אם מוסכים החליטו, למשל, לגבות 60 ש"ח+מע"מ לליטר שמן מנוע במקום כ-30 ש"ח לליטר כולל מע"מ בחנות חלפים, שיבואו העובדים בענף הרכב בטענות למערכת שבה הם עובדים. הענף הביא את החוק הזה על עצמו. אם המדינה הייתה רואה רווחים סבירים והגיון ברווחי העסקים, החוק כנראה שלא היה נחקק.

לא נטפלים רק למוסכניקים. פשוט מנסים להוריד את יוקר המחיה בכל מיני ענפים. יבוא מקביל, כניסת אמזון, נסיעה שיתופית ועוד. רבים חוטפים ויחטפו ולא רק מוסכניקים. העולם משתנה.

הכל הכל והכל. אבל במה לא יעיזו לגעת? במיסוי האדיר והחזירי.

פורסם

עזוב, זה אוף טופיק. כמובן שזה מתקשר באופן ישיר כי הם לא ייגעו בהכנסות המדינה אבל צריכים לתת מצג שהם בעד הוזלת המחירים המופקעים לצרכן.

ככה שמכל הרפורמות והחקיקה הזו, בסוף זה משחק סכום אפס. מה שלא נשלם בחלפים נשלם בעבודה, כי מישהו צריך לשלם לעובדים ולמדינה את מה שמגיע להם לפי חוק.

פורסם
חברות השמנים המובילות מוכרות את אותו שמן בדיוק שהם מוכרות בגלונים של 5 ליטר גם בחביות של 200 ליטר עבור צוברים של מוסכים.

מישהו קונה את החביות האלו...בעיקרון שמן מצובר לא אומר אוטומטית שמן גרוע, רק מכיוון שלא רואים את המדבקות שעל האריזה, אי אפשר לדעתי מה בדיוק יש שם.

שנדבר על שיגרת ניקוי של הצובר הזה?

אני יכול להגיד לך מידיעה שזה פעם באף פעם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה סגור? יש לזה מכסה אטום מלמעלה? ממלאים בו רק שמן חדש? יש תחלופה סבירה, השמן לא נשאר שם שנים?

איזה ניקוי צריך?

פורסם
בסיפור הזה אני בצד של המוסך.

עם כל הכבוד, היום יבוא פלוני עם שמן טילים, מחרותיים אלמוני עם שמן צוללות, ואחרי שבוע גב' כהן עם שמן קנולה.

חלאס.

רוצה לטפל במוסך יבואן - אנחנו נטפל ברכב שלך לפי הגדרות היצרן. לא מכיר את הפחית שמן שלך ולא יודע מאיפה רשת אותה או כמה זמן עמדה.

מכיוון שהחוק מאפשר לך ללכת לטפל ברכב בכל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה, מבלי לאבד את האחריות, וזה החוק, לך למוסך כללי שאתה סומך עליו ותביא את השמן בעצמך. שם יהיה לך יותר קל. יחד עם זאת, המוסך ירשום שהשמן סופק על ידי הלקוח ובמקרה של כשל - אתה עדיין בבעיה.

מוסך היבואן מחוייב לתקינה מסודרת בכל הקשור בטיפול ברכב, ואותי זה מספק.

הרבה יותר גרוע מהשמן זה שיסגרו לך את האומים של הגלגלים עם פטיש אוויר "לפי הרגש".

ומי אמר שהמוסך (גם יבואן מורשה) בכלל משתמש בשמנים העומדים בתקנים ומתאימים?

בפיאסטה שלי נכנסתי למוסך יבואן בכפר סבא,רצו לשים לי שמן חצי סינטטי 5W30 של מוטורקראפט,שלא עומד בתקנים של פורד בטענה שזה שמן סינטטי מלא,וזה עומד בתקן של פורד,זה באמת עמד בתקן של פורד,רק תקן מלפני שנים WSS-M2C913-A בעוד שהתקן שאני זקוק לו הוא בכלל WSS-M2C913-C.

אז לא למהר לסמוך על אף אחד במיוחד לא על מוסכים בארץ גם אם הם יבואנים.

יותר מזה,אני עכשיו לא מטפל במוסך יבואן,אבל כן במוסך מורשה,פשוט אומר להם איזה שמן להזמין ואין להם בעיה עם זה,מעדיף לשלם עוד כמה שקלים בסופו של דבר אבל לא להתרוצץ ולהביא את השמן בעצמי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אהלן חברים ותודה על התשובות וההענות.

השמן שמשתמשים באופל הוא אכן של GM שמגיע בבקבוקים שלהם, השתמשתי כבר בטיפול ראשון איתו. אני פשוט רציתי להשתמש בשמן שנחשב איכותי יותר ועומד בתקן ושייך למוטול. אם הייתי מחפש לחסוך בכסף גם הייתי מביא עובד מהבית בחינם. בשביל 100 שקל זה לא האישיו פה...

אחסוך בכסף כשאביא רפידות וברקסים ממקומות אחרים ולא דרכם במחיר הזוי (והמחיר הזוי).

בכל מקרה בעניין השמן כנראה שאשתמש בשלהם וזהו ואחסוך כאבי ראש עד לטיפול הבא. אשמור לי את הגלון הנוכחי למקרים של חוסרים.

במקרה שלי הגלון הנ"ל כבר פתוח והחשבונית נזרקה איפשהו.

נשאר לקוות שלא יזרקו לי בטעות את הפילטר של K&N

Opel Adam S 2017

פורסם

למה לא לטפל במוסך מורשה משרד התחבורה?

לא חסר מוסכים שמתמחים ברכבים ספורטיביים שיקבלו את השמן שלך.

ומבחינה חוקית האחריות תשמר.

פורסם

מעניין מה שם המוסך שסרב שתביא את השמן.

בכל מקרה מדוע לדבוק בו ולא לנסות לשוחח עם מוסכים אחרים שיאפשרו זאת?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

נשאר לקוות שלא יזרקו לי בטעות את הפילטר של K&N

גם שם תהיה לך בעיה.

מבחינתם, אתה לא נותן להם 3 שנים להחליף פילטר, ברור לחלוטין "למה" ילך לך המנוע (במידה ו...).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז פשוט גם להחליף את הפילטר המקורי בחדש ולהחזיר את התחליפי של KN?

הטיפול יתבצע השבוע, אעדכן כמובן במידה והסכימו ולמה הסכימו.

מה הכוונה למוסכים מורשי יבואן אחרים? זה לא יוצא מגדר האחריות ואני עלול "לאכול אותה" גם כאן?

מישהו כאן טיפל ברכב באחריות במוסכים כאלו ולא סבל מהשלכות כדוגמת מה שתואר כאן?

Opel Adam S 2017

פורסם

מה הכוונה למוסכים מורשי יבואן אחרים? זה לא יוצא מגדר האחריות ואני עלול "לאכול אותה" גם כאן?

מישהו כאן טיפל ברכב באחריות במוסכים כאלו ולא סבל מהשלכות כדוגמת מה שתואר כאן?

כנס לאתר אופל, אתר את כל המוסכים המורשים באזורך ותרים טלפון ליועץ השירות של כל אחד מהם ושאל באיזה שמן משתמשים בטיפול. במידה והמותג אינו מניח את דעתך, בקש להביא שמן משלך, וציין כי הוא מיצרן X שלדעתך עדיף ובכל מקרה עומד בתקן Y הנדרש. אם תאתר מוסך שיסכים לכך, בצע אצלו את הטיפול. מאחר וכולם מורשי יבואן אין שום סיכון לאחריות.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...